No właśnie, prowokuje rozbudzanie dyskusji i emocji przez przekorę ewidentnie :)
Printable View
Moja już jest w centrali, rejestruje się i czeka na zmianę opon. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem dealera to w piątek powinna być do odebrania.
Gdzie napisałem, że Giulia to słaby produkt? wskaż taki cytat albo publicznie przyznaj, że napisałeś bzdurę, wyssaną z palca. Oczekuję odpowiedzi.
Przy okazji wyjaśniam, nie umiejącym czytać ze zrozumieniem: pisałem o tym, że Giulia nie ma zdefiniowanego klienta docelowego a sposób jej wprowadzania na rynek woła o pomstę do nieba. Te dwa czynniki ograniczają możliwości sprzedaży. A to auto musi się sprzedawać, inaczej produkcja innych modeli może stanąć pod znakiem zapytania, bo to jest biznes. Na razie sprzedaż Giulii jest mocno przeciętna.
Jak ktoś pisze wyżej, że "patrząc rozsądnie w 2017 roku można liczyć na sprzedaż ok. 120.000-140.000" to ja się pytam, gdzie ten rozsądek? Sprzedaż ma wzrosnąć dwukrotnie, czyli o sto procent rok do roku?
Pokaże ktoś taką markę? Jakiś precedens?
Posłuchaj - OCZEKIWAĆ ODPOWIEDZI - to sobie możesz od swojego dziecka jeśli takie posiadasz panie hrabio od siedmiu boleści. Czy ty w ogóle siebie czytasz? Za kogo się kolego uważasz? Brak ci nawet tego minimum inteligencji by wreszcie zrozumieć, że na tym forum ludzie się już z ciebie śmieją?
Panowie spokojnie - tak jak pisałem IGNOROWAĆ i po sprawie
Pozdrawiam forumowiczów
To ja chętnie stawiam się w K.Dolnym na oglądarę. Ponad to, świetny pretekst żeby umyć swoje V6. Daj znać jak się będziesz wybierał 602 637 201 Michał
Hahaha. Czyli FCA wyłożył setki milionów ojro, bez wykonania badań rynku? Oj KRS, musisz zacząć trochę sensowniej pisać, bo ci obniżą stawkę za wpis z 60gr do 40gr.
120k jest jak najbardziej realne. Skoro 2 modele + w małym stopniu Giulia + 4C sprzedały się w ponad 60k egzemplarzach, to 2 modele + 2 nowe + 4C mają szansę podbić sprzedaż do 120k. Tak, jest to możliwe. Jak chcesz to mogę się z Tobą o to założyć. Tylko, żeby nie było że jak przegrasz to cię Axel Springer będzie ratował.
Trochę zgodzę się ze stwierdzeniem, ze wejście Gulii na rynek jest słabo rozreklamowane. Wiekszość marek samochodów sprzedawanych w Polsce jest obecna co najmniej w TV, prasie codziennej itp. Co do Alfy i Gulii reklama, kora jest w TV wg mnie woła o pomstę do nieba. Teksty w stylu układ hamulcowy wysokiej JAKOŚCI! JAKOŚCI!!?? Serio? To znaczy, że wcześniej był z papieru? Co do reszty to mam nadzieję, że die sprzeda i Stelvio i Gulia bo moze wtedy wypuszczą coś równie fajnego ale o lepszym wyglądzie:P Pzdr.
Moze w Polsce giulia jest słabo rozreklamowana ale oglądam dużo recenzji na youtube i zagraniczni dziennikarze w większości mówią, że już dawno żaden samochód nie zrobił takiego szumu medialnego jak Giulia. W UK Giulia jest w salonach dopiero od grudnia a mój kumpel już widział jedną na autostradzie.
ja gdzieś w połowie zeszłego roku byłem w salonie Alfy w UK i wyraziłem zainteresowanie Giulią i od tej pory już z 10 razy do mnie dzwonili, 3 broszurki mi wysłali (w tym jedną z papieru imitującego carbon) no i jazda próbna bez problemu. Ogólnie to moim zdaniem Polska nigdy nie była i nie będzie znaczącym rynkiem dla Alfy Romeo i dlatego salony i reklama kuleją.
a tą ulotkę z papieru imitującego carbon,to chętnie odkupię kolekcjonersko;)
Definicja klienta docelowego: 40-45 lat na stanowisku zarządzającym (kierownik, manager itp) dwójka dzieci (bez psa bo pies juz w Stelvio bedzie jezdził) zdefiniowalem wam klienta docelowego:)
Powiem wam jedną rzecz: Z alfą jest jak z k..wą...każdy chce skorzystać byle się nie wiązać. A jako rynek sprzedazy...to powinno sie wprowadzić pojęcie Ryneczku .Wielu z Nas na forum wierzy w ideały...niestety jednym modelem który ma tak silna konkurencje rewolucji sie nie zrobi.
Wejście na rynek robi się tak (jesli chce się aby ten rynek się rozwijał)
Wszystkie wersje silnikowe on board do testów
No i najwazniejsze...oferta finansowania, Oferta integrale jest dla klienta, ktory porusza sie Passatem, bo oddaje po 3 latach i bierze nastepnego, bo Passat to Passat (cale szczescie sasiedzi roznicy nie wychwyca pomiedzy modelami)
Kazdy klient z ktorym rozmawialem o ofercie integrale mowi...Proszę Pana a dlaczego Pan zakłada ze ja Auta nie bede chciał wykupić?
I zmieniamy na inna ofertę.
Patrząc po forum idealne pudło. Mati który już odebrał ma 20 kilka lat.
Ja trochę ponad 30 i odbieram za kilka dni. Nie mam dzieci ale mam zwierzaka, który będzie jeździł ;)
Grupa docelowa, która zdefiniowałaś to IMO BMW 5 albo E klasa. Alfa jeszcze nie ma pojazdu w tej kategorii.
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
o tak wygląda:Załącznik 220949
zatem twierdzisz, że koncerny nie popełniają błędów? Nie oceniają czasem źle rynku? Nie mają strat? Wykonanie badań rynku to jedno, kwestia pytań to drugie, a interpretacja to trzecie. Czwarte zaś to realia, czasem odbiegające od wyników badań.
Nie masz o tym pojęcia? Jakoś mnie to nie dziwi.
i 60 gr wpadło :)
Twierdzę, że Twoje poglądy są błędem. Ewentualnie Ty. Najśmieszniejsze jest to, że dane które nam zaczęły wypływać wyraźnie wskazują, że będzie dobrze albo nawet bardzo dobrze.
Alfa zrobiła badania rynku i elegancko wypełniła lukę pomiędzy BMW a Jaguarem i Lexusem. Zaproponowali lepsze osiągi, niemieckie wnętrze opakowane w nadwozie, które klientowi BMW może się podobać, ba wygląda znajomo, a wszystko to w lepszej cenie. Ale to nie jest tu najważniejsze. Jeszcze rok temu Alfa kojarzyła się z ładnymi awaryjnymi samochodami. Dziś Alfa kojarzy się z przekraczaniem barier i byciu najszybszym. A jeszcze nie było filmu Stelvio Q z gościem w T-shircie. Czy widzisz tu jakiś postęp? Może i widzisz, ale te 60gr za wpis to jak klapki na oczach.
Czy nie mam o tym pojęcia? Hmm.... zajmuję się tym na co dzień, także powiedzmy, że nawet to Ci się nie udało. Hahaha.
PS. Gdybym zaproponował Ci 70gr za wpis, to zacząłbyś wychwalać Giulię?
PS2. nie używaj przysłówków typu 'czasem' czy partykuły 'chyba' bo od razu widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz.
kolega widział? https://www.youtube.com/watch?v=K0gE...ature=youtu.be
Chyba pogonię to towarzystwo,bo jak we wtorek podpisywałem umowę leasingu,to okazało się,że auto jest,ale papiery do niego niekoniecznie:)
Wczoraj zamówiłem swoją Giulię. Czas oczekiwania dwa miesiące. Jest chyba jakaś zmiana w skórach, naturalna zastępuje dotychczasową eko.
W ogole słówko "eko" to słowo z tylka bo nie brzmi tak jak powinno. Jakby sugerowało, ze skóra wykonana jest z ekologicznej krowy wypasanej na na eko pagórku z ekologiczna trawą. "Skóra syntetyczna" brzmi prawdziwie i taka nazwe powinni stosować producenci.
Albo skóra wegańska. ;)