Stowka
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Na przeglądzie wyszło, ze mam zużyte tuleje z przodu a jedna naderwaną. Czy w związku z tym wypadałoby regenerować całe wahacze? Przebieg ponad 250k km, z czego 180k km po belgijskich autostradach.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie jestem, pytałem z ciekawości :) jak ten mój trw padnie szybko to pewnie następny to regeneracja.. kilometry bardzo szybko nabijam
Na stronie 2 i 3 tematu chłopcy, tak "chłopcy" urządzili sobie dysputę o przysłowiowych "babach". Wstyd!!! Jak macie zamiar pierd....o dupie Maryni, to nie na forum.
Zdecydowałem się na zakup regenerowanych u Jasio79.
Wymieniam cały komplet.
Do Jasio79 - masz zapchaną skrzynkę mailową.
- - - Updated - - -
Zdecydowałem się na zakup regenerowanych u Jasio79.
Wymieniam cały komplet.
Do Jasio79 - masz zapchaną skrzynkę mailową.
Jasio79, Jestem zainteresowany zakupem przedniego prawego dolnego wahacza do AR159. Kontakt na priv przez forum nie działa.
u mnie od kilku dni jeczy jak stary tapczan przy skrecaniu. Pewno sworzen juz sie skończyl choc luzów nie ma.
Niestety i mnie dopadł ten problem. Mam Alfa 159 z 2006 roku. Po 190 tyś. km posypały się sworznie w górnych wahaczach. Lewy wali jak opętany na nierównościach.
Wahacze oryginalne.
To skoro tu trafiłeś i masz oryginalne wahacze, tzn że wiesz co robić. Kolega jasio79 na pewno poradzi!
Wysłane z Tapatalka
Tak też myślę, że to najlepsza opcja z możliwych sądząc po Waszych wypowiedziach.
Ja zdecydowałem się na regenerację i jestem zadowolony.
Wysłane z Tapatalka
W linku ciekawy test wahaczy na przykładzie VW/Audi
https://www.youtube.com/watch?v=pZXSg1z-rls
Co prawda moim zdaniem powinien zrobić jeszcze test pod jakim ciężarem wyrwie się sworzeń ale daje to pogląd na różnice w jakości orginałów/dobrych zamienników i najtańszych zamienników
Od przyszłego tygodnia mam urlop i nie będzie mnie z przerwami około 2 tygodnie. Jeśli komus z was się spieszy to proszę o info na priv
Czy regenerowane wahacze dolne są jeszcze dostępne? Potrzebuję komplet dolnych do 159.
Koledzy pytanie bo wymieniłem wahacze górne, na forum pisze żeby siła dokręcania wynosiła śruby 45nm oraz podobnie sworzeń.
W autodoc natomiast były podane wartości ok 85znm.
Moje pytanie brzmi które z nich są Poo prawne? Końcówka drążka również 50nm?
Dzięki za pomoc