Ja jestem ZA - jak by co to daj znać wspólnie może coś zmontujemy powiedzmy w połowie drogi ;) Jakieś jeziorko grill itp? :)
Printable View
Ja jestem ZA - jak by co to daj znać wspólnie może coś zmontujemy powiedzmy w połowie drogi ;) Jakieś jeziorko grill itp? :)
hmmmmmmm.... Łagów?
A może nad jeziorem w Sławie? :)
Witam
Ja mam moją Alfe od niespełna tygodnia i jeszcze nie wszystko opłacone, ale jak juz bedzie gotowa to chętnie bym się spotkał z innymi użytkownikami. Pooglądał, porównał to i owo. Mieszkam na pograniczu WLKp i Lubuskiego więc gdzieś w okolicy chętnie podjadę.
o zlocie czytacie tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...lona_gora.html
na stronie ALFACLUB jest już podana konkretna data 25.04.2010 czemu tu jeszcze nikt jej nie przedstawił?
Czy ten termin jest aktualny?
Serdeczne pozdrowienia z Żar...
Ooo w Żarach widzę pojawiła się GT:) Bywam w tamtych okolicach choć głównie Jasień.
Będę wypatrywał " Ślicznotki":)
Pzdr
Ja potwierdzam przybycie :) Już w domowym kalendarzu wpisane jest :)
Cromik opowiedz tam też i o mojej Belli:D bo chyba nie dojadę:(
zrobimy fotki i pokażę wszystkim :D
Cromik a czym Ty pojedziesz na zlot:confused: No jak Alfy już nie będzie:eek:
Zamiast Lanci turbo zastanów się nad 155 Q4 to Alfa z sercem Lanci:D
Tylko gdzie ją znajdziesz:cool:
Wezmę jedną z Twoich piękności :D :D Panie widziałeś mojego psa :D Jak ja mam go wozić w Alfie?? ;) Zresztą zaraz będą dwa takie wariaty. Cromikowa ma Stilo z rozłożonymi siedzeniami a ja?? :( musze kombi mieć. Jakby 166 była w kombi to by było idealnie, ale niestety . . . :(
http://img189.imageshack.us/img189/7...cn3650o.th.jpg
Tu był mały jeszcze :) Tera się do bagażnika nie zmieści :(
:eek:A może w Zielonej Górze zorganizować taki dyno day tak jak to robią w Poznaniu?
a mogę Stilo przyjechać ? ;)
A powiedz gdzie sprawdzałeś moc swojej Belli i ile to kosztowało i jaka obsługa
Hamownia u nas w ZG, za Komfortem. Cenowo już nie pamiętam, coś koło 100 zł.
Witam wszystkich!!!
Panowie czy znacie jakiegoś dobrego szpeca od alf w lubuskim? Mam problemy z doładowaniem. Chciałbym oddać alfę w dobre recę.
Witam
jakiego typu problemy masz z doładowaniem ? i przenieś temat na forum ogólne o 156
Witam LUBUSZAN, po wczorajszym spocie bardzo fajnym, udanym, można wnioskować że będzie coraz to lepiej u nas ze spotkaniami. Naliczyłem 20 alficzek (no nic nie poradzę na to że to był spot alfy 156 :-))... jednak ten model u nas w Polsce jest popularny..) modele pozostałe ..155,GTV (rodzynek w lubuskim),166,164,156po lifcie.
Przemyślana trasa (szczególnie początek wyjazd z Łagowa :-0)))sprawiła przyjemność pokonania takiej liczby kilometrów do Ośna Lubu.
Szczególne podziękowania dla BOBRYT i ANIOŁJOJO za zorganizowanie tego wszystkiego.
Niech żałują Ci co nie byli...następny spot na pewno w tym roku..
ArtB
Coś ucichło:D Kiedy nowy spocik bo nie mogłem być w Łagowie:( A chętnie bym Belle przewietrzył:D
A może tu się spotkamy:D
http://www.zgora.lubuska.policja.gov...toryzacyjny__1
No to wreszcie jest nas w Nowej Soli więcej niż jeden. Jakiś czas się nie pokazywałem, alfa była popsuta a i czasu niewiele. Ale ja o czym innym. Nowa Sól ma spore tradycje jeśli chodzi o miłośników motoryzacji (dość wspomnieć naszych legendarnych harleyowców czy zlot Jaguara który odbył się w zeszłym roku). Czy stoi coś na przeszkodzie żeby Alfa Romeo również zapisała się w historii miasta? Zwłaszcza że miejsc atrakcyjnych w naszej okolicy nie brakuje. Ciekawi ludzie też się znajdą. Choć jakoś większość z nich skrzętnie się ukrywa. Pozdrawiam serdecznie.
W Zielonej Górze też jest kilka Alficzek z wirusem:D:D:D Pozdrowienia dla Nowej Soli:D:D:D
Dopiero znalazłem ten post.w Ośnie byłem i miło zobaczyć znajome nicki i ich auta. Niestety teraz chyba żadnego spotu nie ma. Ale mam pomysł. W tą niedziele jest Gecko CUP w grodzisku wielkopolskim.
http://www.sss.org.pl/
http://gecko.eu/
Zbieram ekipe chętną na wyjazd bo w grupie raźniej. Oczywiście jak bedzie względna pogoda, bo ostatnio jak byłem na zlocie w krzywej to przemarzłem na kość.
Może wybierzemy się, bo sądzę, że to niezły sposób na grilla (chyba dadzą rozpalić).
Jak coś to podaję dla zainteresowanych nr gg 1739764 lub kom 600 077 286.
Pozdrawiam z Żar.
Niestety przez dłuższy czas nie będę miał możliwości uczestniczyć w spotkaniach. A szkoda.Po pierwsze remont funi (tak ją zwę-ad alfunia) pociągnął mnie zdrowo za kieszeń i muszę nadrobić straty. Po drugie moją główną pasją jest rycerstwo i mam teraz ogrom prac z tym związanych. Przyznam że naszła mnie myśl aby przy jakiejś okazji te dwie rzeczy połączyć i pojawić się na jakimś spotkaniu jako rycerz z logo AR na tarczy. Ciekaw jestem czy taki pomysł spodobałby się jeszcze komuś poza mną.
ja bardzo chętnie to zobacze
panowie wpadajcie:
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...wlkp_spot.html
Sprzedam czerwoną zadbaną 164 :) Okolice Zielonej Gory :)2.0TS
---------- Post dodany o godzinie 10:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:22 ----------
Czerwona 164 Polupin koło Krosno Odrz :)
---------- Post dodany o godzinie 10:27 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:25 ----------
Czerwona 164 okolice krorosna odrz
litości... do tego jest dział "bazar"!
Witam :)
chwilowo a dokładniej od lipca do końca sierpnia jestem mieszkańcem województwa lubuskiego
półtora tygodnia temu zakupiłem 147 1.6 120 KM z gazem
po 2 dniach przestała palić na 3 cylinder wczoraj w nocy umarła na trasie na amen
byłem już w aso w gdańsku bydgoszczy pozostawie to bez komentarza....
byłem też w poznaniu i po 2 godzinach stwierdzili że to wina jednego z zaworów na 3 cylindrze ... sprawdzili wałki sprężanie elektronikę i niby ok dziś autko wróciło na lawecie :(
teraz moje pytanie znacie kogoś akto się zna na alfach trochę i mi naprawi moje kochane autko taniej niż w aso ... obecnie zamieszkuje w okolicach strzelec krajeńskich z góry dzięki za odpowiedz :)
Witam
sprobuj nawiazac kontakt telefoniczny z warsztatem Awus Auto Service w Gorzowie Wlkp.
nr. tel. 0957229806 lub 603047377 p. Marcin Andrzejewski
Mojego diesla naprawialem w tym warsztacie (prawie ze remont silnika) i nie mam zastrzezen co do fachowosci i cena rowniez przystepna (oczywiscie jest gwarancja na naprawe)
pozdrawiam
jacek
a co myślicie o q service w gorzowie
Jak już o warsztatach rozmawiamy to widziałem że w Międzyrzeczu jest serwis Fiat?Alfa Romeo. Czy ktoś korzystał z ich usług i co sądzicie o tym serwisie
hładka okazała się fajną du... z wyglądu i wredną s..ką
nie polecam warsztat masakra a to w małym skrócie ....
ciąg dalszy smutnej historii bez wyjaśnienia samochód stał od piątku w warsztacie Hładka jeden z warsztatów service
pani kierownik fajna... laska może co najwyżej
nie ściągając bnawet głowicy fachowcy stwierdzają że zawory po gięte tłoki do wymiany
i że taniej mnie wyniesie przełożenie silnika
bo może jednak to tylko uszczelka bo kompresja jest 8 3 2 i 0 nie pamiętam już kolejności a powinno byc uwaga 13 przynajmniej wiec spoko słucham dalej ....
głowica już raz widać ściągana więc penie już planowana a jak splanujemy ją 2 raz to ciśnienie bedzie jak w bolidzie F1 :) i wypcha uszczelkę wiec mówie panu nowy silnik najlepsze rozwiązanie jak znajdzie pan taki do 3 tysia to z olejami itd w 5 tysia się pan zmieści
i pytanie i i co robimy czy zabiera pan auto bo ciasno mamy...
powiedziałem że sie zastanowi
za 15 dzwonie i mówie że laweta przyjedzie i zabieram bo nie mam tyle kasy
ok niech bieże za chwile telefon od laweciaża że nie wydadzą samochodu bo jest 190 zł za ich robocizne zapłacone....
w czwartek alfa jedzie do kolejnego warsztatu tym razem poleconego przez jednego z kolegów z forum ...
może w końcu ktoś to zrobi bo puki co 2 tysia na lawete i serwisy posżło i stoje w miejscu :( :( portfel pusty auta brak
Witam nastepna alfa z Nowej Soli pozdrawiam.
Witam wszystkich
Moja alfa to 166 2,4 jtd 20v jestem z okolic Nowej Soli. I odrazu pytanie może ktoś z okolic Nowej Soli- Zielonej Góry ma taki silnik bardzo bym chciał posłuchać innego bo coś mi nie pasuje w mojej alfie tel 664599175.
Pozdro dla wszystkich
Witaj:D niestety mam 10V ale siemka:D ciekawi mnie jak taka 20V musi ładnie się zbierać:D