sugerujesz zatem, aby nie zwracać uwagi na sprzęt grający i samemu sobie, z zewnętrznych źrodeł skonfigurować? w sumie założenie sensownie ale z drugiej strony, a aucie z wyższej półki niż przeciętna, trzeba wymagać jakości.
Printable View
Zestaw HK to nie widział HK na oczy. Oni dają tylko swoją nazwę i nic a nic nie ingerują w proces projektowania czy produkcji. Osobiście uważam, że lepiej jest wziąć ten zestaw HiFi - jest tańszy i w moim odczuciu gra lepiej.
A tak naprawdę całe audio w Giulii gra chu....jowo mimo, że głośniki są neodymowe. Problemem jest kształt drzwi, które nie chce działać jako skrzynia rezonansowa. Pewno da się ją wygłuszyć ale jak zwykle księgowi mają tu rację.
Nie ma hk w stelvio - jest słabszy i lepszy zestaw audio (ale nie harman). Pewnie z tych wszystkich najlepszy jest ten lepszy ze stelvio
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zawsze w większym aucie zagra to samo lepiej
Stelvio ma ten sam system co Giulia prócz boxa bo kształt bagażnika jest inny. Być może coś tam będzie zmienione we wzmacniaczu audio ale to wygląda na przyszły rok. Dodam jeszcze, że ten sam wzmacniacz znajdziecie 500X, Renegade i Grand Cherooke :) Załącznik 235278
A tak wygląda głośnik w podstawie do Julii. Woofer ;)
Jak wasze poczynania z kontaktem. U mnie z FCA dostałem maila i nawet smsa ze sprawa jest zarejestrowana i narazie cisza. Po zgłoszeniu HK, nasz sprzetodawca rozważa odpowiedz. Mam nadzieje ze namieszałem. Przydaloby sie żeby jeszcze kilak osób napisało do FCA i HK. Linki do formularzy są w temacie wyżej. Zachęcam do zbiorowej reklamacji. Może pocieszymy się lepszym dźwiękiem za te 6tys :)
poszło na support, nie bede tutaj mojej łamanej angielszczyzny wklejał ;))
Widzę, że trochę rozbieżności.
Rozumiem, że można się wkurzać na dodatkowe dźwięki towarzyszące muzyce, których być nie powinno. Tutaj ewidentnie coś jest źle zmontowane (co w egzemplarzach z tego okresu nie jest niczym dziwnym w wielu koncernach). Moim zdaniem powinno tutaj zadziałać ASO i przynajmniej rozebrać taki element. Jak widać za myślenie logiczne im nie płacą...
Natomiast narzekanie na słabą jakość/spektrum dźwięku to całkiem inna sprawa. Przecież HK brzmi w praktycznie każdej Giulii identycznie. Napisałem prawie bo wiadomo, że wnętrze skórzane będzie inaczej odbijało falę dźwiękową i szczególnie tony wysokie inaczej się tutaj prezentują. Więc jeśli ktoś zamawiał taki zestaw to chyba go słuchał wcześniej? Jeśli wtedy mu pasowało to po co narzekać?
Chyba, że ktoś zamówił sugerując się sygnowaniem audio przez HK ale nie słuchał tego wcześniej... Mnie to brzmienie na kolana nie rzuciło i od razu skreślił bym z listy wyposażenia i poszedł w custom'owe rozwiązania.
Jedynym minusem takiej ewentualnej przeróbki, jest kwestia gwarancji ponieważ chcąc dobrze wszystko zrobić, musimy ingerować w strukturę zarówno mechaniczną, jak i elektroniczną.
Belf, ja jestem w tej drugiej grupie akurat - Giulia stala u pana Marka na placu z odpietym akumulatorem i w calym zamieszaniu nie zdazylem odsluchac HK. Przyjalem wiec zalozenie, ze dzwiek nie moze byc gorszy od BOSE z giulietty veloce, i niestety - pomylilem sie.
Taki tez argument podnioslem w HK - nie bedzie latwo, bo dzwiek jest subiektywny, mozna tu ewentualnie powolywac sie na "wygrzanie" glosnikow - tzn ze w momencie odsluchu gorszy dzwiek zrzucilismy na karb niewygrzania, a teraz wcale lepiej nie jest. Natomiast ja uderzylem akurat w struny pt "renoma marki" - ze dla mnie HK mozna brac w ciemno, i ze jesli chca skonczyc jak z opinia jak BOSE, to niech zignorują maila. Podalem im tez z 20 linkow do anglojęz forów i schemat z epera od Ciebie ;)
w oczekiwaniach wpisalem 3 rzeczy - wymiana suba na wiekszy, wymiana wzmaka na silniejszy, dodanie separacji w equalizerze na przednie tweetery i midy.
zawsze wg mnie lepiej probowac niz machnac reka :) jak kazdy by tak rozsadnie zawsze godzil sie na wszystko to bysmy jezdzili do dzisiaj polonezami ;)
Rzeczywiście HK z radia jest słabe, bardzo słabe ale z MP3 50% głośniej i przyjemniej gra, tylko w drzwiach coś brzęczy. MP3 muzyka instrumentalna brzmi naprawdę czysto , gdyby nie brzeczce coś, było by super. Juro demontuje boczki.
Martwią mnie te Wasze negatywne opinie co do jakości HK, chociaż ja zamierzam wziąć Stelvio. Zacząłem się zastanawiać czy nie byłoby szansy zamontować własny sprzęt audio w taki sposób, żeby nie utracić gwarancji i jednocześnie, żeby móc zwrócić samochód po 3 latach najmu bez kwiatków.
Leży mi w domu super wzmak, głośniki i sub DLS, który miałem wcześniej w 159.
Myślę, że przy odrobinie pomysłowości da się zrobić. Ja mam podobny problem z wydechem - z tym, że Ty sobie wybebeszysz swoje części i założysz w kolejnym aucie, a ja z tym wydechem co zrobię jak już przełożę oryginalny? Skrzypce? :)
Póki tego nie będzie widać, to Ci nikt przecież z banku nie będzie sprawdzał czy nie ma nadmiaru kabli w drzwiach albo dwóch dodatkowych otworów pod spodem.
a nawet będzie ulepszony samochód, bo pójdzie sporo mat wytłumiających w przednie drzwi :-)
- - - Updated - - -
Bardzo chętnie! jak będzie dobra oferta to zamawiam machinę w lutym/marcu.
W ogóle dobra opcja by była, jakby ASO się podbijało pod systemami zakładanymi przez profesjonalistów audio. Już za 5 000zł można złożyć system co będzie grał na seryjnym radiu/mp3 o niebo lepiej niż wszystkie Bose/HK razem wzięte. Tak właśnie zrobiłem 159, ale tam był temat wykupienia samochodu. Tutaj raczej zwracam.
Dlatego w pierwszej kolejności zgłoszę do ASO tam auto odpocznie 2-3 dni ja tym czasem wezmę zastępcze auto. ASO oczywiście nie poradzi sobie z problemem. Wystosuje list do FCA ze ASO nie ma rozwiązania problemu, natomiast serwis niezależny ma i będzie to kosztowało powiedzmy 500 zł Biorę F.Vat na FCA a FCA zwraca pieniążki. Tak rozwiązywali niektóre problemu w Żyletach.
Jeszcze nie otrzymałem finalnej odpowiedzi od HK a już chcą żebym ankietę wypełniał :)
„
Dear Marcin
A few days ago, we communicated with you to help find a solution for your inquiry. We trust that this was successful.
If you like further assistance, or have comments, you are more than welcome to get back to us.
Please take a few moments to complete our survey regarding your experience with our services.
http://harmaninternational.force.com/sur vey/TakeSurvey?id=a0bi000000MWPphAAH& ;cId=0031Y00004rxxbV&caId=5001Y00000 yzxWD
The Harman Customer Service Team
„
To mi odpisali tak:
Dear Marcin,
Thank you for contacting Harman Support.
If the system was already Inbuilt in the car when purchased please contact the car manufacturers for support.
Kind regards,
Laura
Customer Service EMEA
Harman Lifestyle Division
W HK pomyślą ze Marciny to trudni klienci.
Hahahah. Mam nadzieje ze nie odpuściłes? Bo odpisali mi to samo ale pocisnalem im ze nie chcą dbać o dobre imię i wizerunek firmy i to oleja? Bo problem z tym ma cały świat i wszystkie egzemplarze. Wiec odpisał mi z supportu ze to duzo ważniejsza sprawa niż myślał i sprawę oddał do kierownika. Walczmy :D
Mnie odpisali że napisałem do działu LIFESTYLE :))) co za bzdura.... Widocznie na pierwszego maila mają różne metody zbywania klientów.
Szkoda tylko że odpisał jakiś Hindus.... nie chcę wychodzić na jakiegoś uprzedzonego, serio, ale 99% Hindusów z którymi miałem kontakt było po prostu tępych - w sensie programowanie, liczenie - ok, ale żeby pomyśleć trochę szerzej to już ciężko im przychodzi. Zależy pewnie (jak wszędzie) na kogo się trafi.
Też mam nie miłe przeżycia z hindusami na support, dopiero tweet do CEO firmy rozwiązał problem w ciągu jednego dnia. A tak się bujałem przez 3-4 miesiące
a ja lubię Hindusów i mam z nimi dobre doświadczenia:)
natomiast problem z HK może mieć wpływ na sprzedaż modelu, niestety. Przy tak silnej i ciasnej konkurencji każdy detal się liczy.
Wiesz Anderson, na świecie jest też promil kobiet, które by chciały być zbiorowo zgwałcone ;))) Niektórzy są sympatyczni, niektórzy są nawet w porządku, ale nie znam żadnego, który by umiał myśleć w jakiś abstrakcyjny sposób tak "out of the box".... więc jeśli tacy w HK przyjmą naszą reklamację i nie znajdą nic w swoich wydrukowanych instrukcjach na bazie drzewek decyzyjnych, to nie ma co liczyć na ich zaangażowanie niestety.
po tym jak Hindus mnie drugi raz zbył, dołączyłem do komunikacji pana Mathias.Brand@harman.com (dyrektor generalny), który jednakowoż jest na urlopie w Transylwanii ;))) i ma w responderze te panią julia.pelzl@harman.com
oboje są z Monachium, więc nie omieszkałem wtrącić małej wrzutki o BMW (że tak jak BMW M5 można kupić w ciemno, tak samo myślałem o HK, a tymczasem mam wrażenie jakbym zamówił BMW M5 a dostał skodę fabię ;)
Dziś otrzymałem odpowiedz z FCA :
„
Dzień dobry.
W nawiązaniu do przesłanego e-maila dziękujemy, za przekazane nam uwagi na temat funkcjonowania zestawu muzycznego.
Niemniej jednak informujemy, że koniecznym jest sprawdzenie jego funkcjonowania przez autoryzowany serwis.
Dlatego też przedmiotowy e-mail przesyłamy na ręce rzecznika Klienta w ASO DUKIEWICZ w Warszawie z prośbą o podjęcie stosownych działań celem wyjaśnienia sprawy.
Prosimy zatem oczekiwać na kontakt ze strony Przedstawiciela ASO.
Łączymy pozdrowienia.
Pozdrawiam / With kind regards / Cordiali saluti,
„
I ciekawe jakie wnioski wyciągną.
Zainteresowała mnie ta cała dyskusja i interesuje mnie też jej zakończenie.
Od kiedy wymieniłem 159 na taką, która ma zwykłe radio, myśl o jego wywaleniu mnie nie opuszcza. Jakość dźwięku jest tak tragiczna, że na jeździe próbnej Giulią delektowałem się jakością dźwięku płynącą z jej głośników. Ale nie był to HK. I nic nie skrzypiało/trzeszczało.
Serwis ASO skontaktował się ze mną z prędkością świetlna. Chcieli by wysłuchać moje
Uwagi i zrobić dokumentacje aby sprawie nadać bieg a nóż widelec FCA ma już jakiś rozwiązania tematu. To cytuje pracownika ASO :). Przy najbliższej okazji postaram się sprawę załatwić. A jak wasz kontakt?
Sprawa jest dość ciekawa, mój Przyjaciel jadąc ze mną stwierdził, że mój zestaw (Giulia) gra lepiej niż jego (Mercedes). Odsłuchaliśmy ten sam utwór, na tym samym nośniku i okazało się że miał rację (oba zestawy miały zresetowane ustawienia).
Będę trzymał jednak rację Kolegów Alfaholików.
nie ma znaczenia zbytnio, czy hindus, czy nie hindus, outsourcing panie, outsourcing. Oni nawet jak by chcieli, to po prostu nie mogą ci pomóc. Oni nawet produktu na oczy nie widzieli :D mają skrypt, i tylko w ramach tego skryptu mogą cokolwiek zrobić. To nie jest zbyt kreatywna robota. W mojej korpo akurat mamy takie centrum usług biznesowych na pół świata w Polsce. Setki studentów wytresowanych jak małpy, pewnie nawet obudzisz takiego w środku nocy, to ci powie "proszę wyłączyć i włączyć komputer". Nawet jak mu powiesz, co ma zrobić, to on i tak nie może, bo musi lecieć ze skryptem i pewne sprawy po prostu eskalować na drugą/trzecią linie itp.
Dziś o dziwo miałem telefon Z FCA z Bielska Białej tylko nie zdążyłem odebrać. Gdy oddzwoniłem nikt nie odebrał więc nie znam powodu próby kontaktu. Może jutro ktoś zadzwoni. Ale widzę że zaczyna się coś dziać i coś się ruszyło. Może potraktowali sprawę poważnie. Mam nadzieję że coś to przyniesie. Ale efekt będzie większy i szybszy jak wszyscy Ci którzy są niezadowoleni z jakości zestawu premium audio w Giulii przyłączą się i zareagują również. Obserwacja wątku nic nie da a mała ilość zgłoszeń może zostać zamieciona pod dywan i temat się zakończy. Dlatego zachęcam reklamować jakość dźwięku w HK ( to dodatkowa opcja ) , tym bardziej że wielu z nas podziela tą opinię dot jakości a nie jest to w takim przypadku odczucie subiektywne. Coś się ruszyło. Działajmy i doprowadźmy sprawę do końca. A to że w mercedesie gra jeszcze gorzej nawet jak to HK to również ci użytkownicy powinni podziałać w tej materii u swojego importera. My róbmy swoje.
też nie odpuszczam, ale póki co masz więcej sukcesów na tym polu (chociaż ja nie pisałem do FCA jeszcze)
Ok, Baljit
Even if you didn’t manufacture the speakers, this problem concerns ALL Harmans installed in ALL Giulias (which are having this option). It means these are badly designed, and I understood it lays by your side.
All giulias have too weak amp
All have too weak subwoofer
All have very limited settings
If you allow to use your brand and provide with specs, I can imagine you need to audit the level of its quality. [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo is either not following your specs, or these specs are not properly chosen for this car – both issues seem to lay on your side.
I am contacting also FCA, believe me – I am not a type who blames just one part. My goal is to have it sorted out, I won’t give up and I will be raising new tickets if this one will be closed to early adding more and more managers. And it is not just me, so these complaints will grow in numbers, putting your reputation to stress.
Please raise to an appropriate department, I don’t accept any excuses from the PREMIUM company, as you’re trying to act like.
Regards
Mateusz
From: Harman Support [mailto:support@harman.com]
Sent: Monday, September 25, 2017 12:19 PM
Subject: Re: [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo Giulia HK sound quality [ ] [ ] [ ref:_00Di0fiJD._5001Yz0QAs:ref ]
Hi Mateusz,
I understand your frustration on this matter, but I can only give you the information I have to my disposal.
If you would like to take your query further, you need to feedback this information to the dealer who will be able to get in touch with our car audio engineers as we do not manufacture the speakers. Instead, what happens is we provide a license to our automotive partner to use our brand, and we then provide them with detailed specs for speakers we design around their vehicle. The speakers are then manufactured by the car manufacturer, in this case [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo. This is why you need to feedback this information to [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo rather than us directly.
Kind regards,
Baljit
Odpisz mu żeby przekazał sprawę przełożonemu ponieważ sprawa jest ważna i szarga opinie HK na całym świecie. Wystarczy poczytać forum. Jak tak postawiłem sprawę i sprawa trafiła do supervisora :)
tak też robiłem, nawet z linkami.
Podziałało dodanie w kopii dyrektora generalnego - odpowiedzi przychodzą już od technical sales managera i trzymają w kopii tego dyrektora i dodali jakiegoś Włocha z firmy Becker (to chyba dział Harmana odpowiedzialny za kwestie samochodowe).
Nie spodziewam się, że w ciągu tygodnia mi coś tam zrobią, ale już sama cyrkulacja maili w topie całej firmy jest pewnym małym sukcesem.
W kolejnym mailu już trochę odpuszczę mój sfrustrowany ton, postaram się pogadać z nimi o rozwiązaniach. Temat został poruszony na kilku płaszczyznach, to ważne. Teraz wg mnie kwestia priorytetowa to zmultiplikowanie tych zgłoszeń - proszę Was, forumowicze, dopomóżcie chociaż jednym mailem wysłanym na support@harman.com. Osy4 rozpoczął i rozkręcił bardzo pozytywną (i nielewacką! ;) rewolucję :)
As mentioned by you the [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo Giulia is a fantastic car with a undisputed brand heritage. This is what both harman/kardon and [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo share and therefore we are setting ourselves the high standards of delivering best in class audio systems. You have our assurance that we will address this topic both internally to our Engineering departments and to our respective contacts at [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo.
No i maszyna poszła w ruch. Został wrzucony już drugi bieg. Dołączam się do apelu o wsparcie mailowe do FCA oraz HK
Zastanawiam się, na jakiej podstawie wyrażacie złą opinię o nagłośnieniu H/K w giulii. Osobiście tego zestawu nie słuchałem - to tak na wstępie ;) Ale słucham muzyki głównie w samochodzie (dużo czasu w nim spędzam). Wg mojej opinii większość moich znajomych ma w swoich samochodach poustawiany bas na maks, soprany na maks i uważają, że tak jest świetnie. A ja tego słuchać nie mogę... Może to też kwestia jakości nośnika (pliki? mp3 słabej jakości? streaming złej jakości?). Odbiór muzyki to kwestia bardzo subiektywna, wielokrotnie spotkałem się z tym, że wyśmienity sprzęt audio był źle oceniany przez statystycznego Kowalskiego, bo nie spełniał jego oczekiwań - ma być głośno i z przytupem. A nie o to chyba chodzi?
Jeśli możecie, rozwińcie swoją negatywną opinię o audio H/K w giulii. Jestem tym o tyle zainteresowany, że szwagier napalił się właśnie na ten system, nie słuchając go u dealera, który nie ma na placu auta z tym zestawem.
Fachowcem nie jestem, więc opisuję "własnymi słowami".
W porównaniu z B&O w Audi A5:
- słuchając B&O byłem w stanie rozróżnić każdy instrument (w jazzie, muzyce klasycznej, dobrym rocku -- tam, gdzie tych instrumentów trochę jest) i "słyszałem" lokalizację każdego instrumentu na scenie. Tutaj słyszę, że grają, ale takiej precyzji oddawania poszczególnych instrumentów nie ma. Różnica w odbiorze jest potężna.
- maksymalna głośność jest mocno ograniczona (dla mnie nie problem, ale...)
- po podłączeniu telefonu kablem USB głośniki wysokotonowe wydają jakieś trzaski (próbowałem na różnych telefonach, różnych kablach, przez oba wejścia USB); przy bluetooth jest OK
- przy poważniejszych basach głośniki potrafią rezonować z drzwiami
Źródło dźwięku w obu przypadkach to samo -- najczęściej Spotify uruchomiony na iPhone 6/7, z jakością streamingu ustawioną na 'High'. W przypadku Audi podłączony via bluetooth, w Alfie -- kablem albo bluetooth.
Ustawienie systemu zbliżone do fabrycznego (tylko minimalnie podkręcone soprany, minimalnie stłumione średnie, basy na 0).
Aha -- dopłata do B&O w Audi A5 to było bodajże 3500, tutaj 6000.
dzięki za wyjaśnienia, to są konkrety
Przeczytałem i aż nie wierze swoim oczom, biadolicie na jakość dzwieku a jako źródło macie telefon i jakiś stream z internetu? Masakra.Cytat:
Źródło dźwięku w obu przypadkach to samo -- najczęściej Spotify uruchomiony na iPhone 6/7, z jakością streamingu ustawioną na 'High'. W przypadku Audi podłączony via bluetooth, w Alfie -- kablem albo bluetooth.
Ustawienie systemu zbliżone do fabrycznego (tylko minimalnie podkręcone soprany, minimalnie stłumione średnie, basy na 0).
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/giul...#ixzz4trp4LOQD