Witam, czy ktoś z was ma box dachowy z katalogu akcesoria 360 L
Chciałbym zobaczyć jakieś inne zdj niż to jedno z katalogu
Printable View
Witam, czy ktoś z was ma box dachowy z katalogu akcesoria 360 L
Chciałbym zobaczyć jakieś inne zdj niż to jedno z katalogu
Też rozglądam się za hakiem i chciał bym kupić i zamontować w jakimś ASO najlepiej na Śląsku/Małopolsce. Może ktoś podrzucić cos godnego polecenia ? Rozmawiałem z gościem z ASO Bielsko Biała, ale ordynarne podejście do klienta skutecznie mnie zniechęciło do powierzania im sprawy :/ Będę wdzięczny Panowie za wszelkie przydatne informacje ;)
Witam,
Czy ktoś może montował w Stelvio hak Steinhof? Wydają się łatwiej dostępne i trochę tańsze od Westfalii, a wersja z odpinanym pionowo hakiem jest ciekawa (tzn. ładna i ma przyzwoite parametry).
Jeżeli ktoś montował - jaką wiązkę i moduł najlepiej użyć do elektryki?
Noszę się z zamiarem montażu haka w Stelvio od zakupu, i jestem coraz bliżej realizacji :-)
Hejka, ma ktos może instrukcję montażu relingów w stelvio? Chciałbym zobaczyć jak to się robi zanim dam auto do serwisu. Wróciłem wczoraj z gór, narty mialem w aucie z powodu braku innej opcji, 5 kompletów plus dwie osoby dorosłe i dwójka dzieciaków, dało się jechać komfortowo jednak dzieciaki biadoliły, żeby im pasy zapinać, bo przy złożonej srodkowej cześci fotela i tych nartach srednio łatwy dostęp do zapięć był. Nie chciałem nic lepić na aucie ale chyba nie ma innej opcji. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam!
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Ma ktoś informację czy jest różnica między relingami do wersji Stelvio ze szklanym dachem i bez? Kupiłem Stelvio i chciałbym doposażyć w relingi w kolorze czarny połysk, ale w katalogu są dostępne tylko czarna satyna do wersji bez szklanego dachu, i czarny połysk do wersji ze szklanym dachem.
no dobra- chce zamontować sobie hak- jakiej firmy- tak wiem padał t marki ale chodzi mi głownie o wrażenia z użytkowania ( awaryjność, korozja etc).
Warunki: Hak dopinany od dołu , marki OE lub Westfalia - względnie coś innego ale trwałego. No i kwestia wiązki- iść w OE czy np moduły westfalii czy np Quasar? opinie doświadczonych nile widziane.
Ja kupiłem hak firmy autohak (AL41V), wypinany od dołu. Z początku byłem sceptycznie nastawiony do firmy, ale sprzedawca zapewniał mnie że jakość jest na wysokim poziomie, a sama firma produkuje też dla innych zachodnich producentów. Zaryzykowałem ze względu na niedostępność haków Westfalii i póki co nie żałuję. Hak jest już zamontowany od roku, ostatnio wymieniałem dokładkę dyfuzora i oglądałem jak to wszystko wygląda. Bardzo wygodny w użytkowaniu (wpinanie i wypinianie). Śladów korozji póki co brak. Wiązka dedykowana firmy Brink (700254), instalacja stosunkowo prosta. Sama wyłącza czujniki parkowania w momencie gdy do gniazda haka jest wpięta wtyczka.
Ja juz bylem zdecydowany na hak a tu kilka dni temu zobaczylem takie cos, musze rozeznac rynek ponownie.https://www.forum.alfaholicy.org/ima.../2022/08/1.jpg
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
Mam coś takiego. Auto bez relingów, więc zamontowałem bagażnik Yakimy taki dla aut bez relingów. Na to mam boxa lub uchwyty rowerów. Zakładam tylko na wakacje jak muszę coś zabrać, a tak przez cały rok mam wszystko zdjęte. Jedyny problem to wkładanie rowerów. Moją szosę spoko, ale żony elektryka nie włożę. Za ciężko tak wysoko dźwigać.
Macie może do polecenia jakiś zakład montujący haki w okolicach Poznania ? , głównie specjalizujące sie w hakach . a jak będzie lubił Alfy to jeszcze lepiej :)
Czy ktoś zakładał hak do stelvio elektrycznie chowany?
Szukam na sieci, ale nigdzie nie mogę takiego znaleźć do zakupu. Wiem, że można było wyjechać z ASO z takim hakiem (nie wiem czy był on do zamówienia tylko na pierwszy montaż czy też ASO miało możliwość zamontowania).
Zapewne chodzi Ci o hak o nr katalogowym 50559418, w serwisie kosztuje 13.559,99 brutto i jeśli jesteś zainteresowany, to jest dostępny na magazynie we Włoszech ;).
Załącznik 288858
Po wpisaniu numeru w google wyświetla się oferta z archiwum allegro za 600 zł :D
Widzilem, napisalem do sprzedawcy, bo nie bylo ofert kupna, ale cisza.
Kamil w ShopEFI zamontowal mi wypinany recznie hak Steinhof w stelvio - w ogole nie widac sladu montazu przy wypietym haku. Otwieranie klapy noga dziala.