chyba fajnie?....jestem zadowolony! opłacało sie....tylko teraz jaki mam kolor wybrac?
Printable View
chyba fajnie?....jestem zadowolony! opłacało sie....tylko teraz jaki mam kolor wybrac?
WOW :shock:
Ale bajera, mi sie podoba !
No wiecie...i jestem dumny sam zrobiłem ! 3 popołudnia i jest! :lol: ...pas przedni górny zamówiłem poliftingowy i go zmieniłem...ale czy on sie róznił od starego? Nie wydaje mi sie...Błotniki w sumie róznią sie tylko tym wycięciem na lampy...pas dolny zostawiłem ( rózni sie tylko mocowaniem zderzaka - mozna go umocowac na starym pasie- troszke kombinacji i jest)....kolor....no chyba zostawie czerwień....
Sylwia co z Twoim tyłem? Ruszył troszke do przodu? :D
Jaknajbardziej czerwony !
:( Niestety jeszcze nie.Cytat:
Napisał dddarekj
Dużo zachodu ale efekt jest .
Czy mógł byś podać ile mniej więcej Cię to kosztowało wraz z lakierowaniem,
Pozdrawiam.
z lakierem...około 4000 zł....i moja robocizna prócz malowania....
pozdro:)
Udało sie ,opłacało sie...jestem zadowolony! :D Spryskiwaczy jeszcze tylko poszukuje na zderzak....nówki..500 zł :! :(
Super, jak mozesz opisz u nas tez na forum co trzeba bylo dokladnie kupic itp, mysle ze wielu sie przyda :mrgreen: :mrgreen:
:shock: kurde ale zajebiscie wyglada!
No i wogole fajnie,ze zostawiles czerwona bo wyglada naprawde super !
To racja, serio zajefajnie :!: Moze tez bym pomyslal nad taka zmianą :wink:Cytat:
Napisał Sylwia
Ps. trafilem na posta zaraz po Sylwii wiec stawiam jej piwko, wie za co :D
tak...no jest troche grzebaniny i dłubaniny....wymieniłem:
1.maske
2.pas górny, pas dolny trzeba lekko przerobic.
3.zderzak, lampy (halogeny pasują tylko wymagają innych ramek)
4.Grill, kratki boczne lamp
5.błotniki
Nie myslałbym o lifcie gdybym nie musial malowac starego zderzaka...musialem! i tak to sie zaczeło! Nie załuje!
Teraz chyba zrobie chiptuning...przydaloby sie ze 180 KM? :D a pozniej pewno sprzedam i kupie GT!..hehhehee....
DDDarekj, ile wydałeś na same cześci?
Jestem zdecydowany na przeróbkę ale mam pytania i licze ,że otrzymam tu pomoc z waszej strony.
Mieszkam na zielonej wyspie więc ruch drogowy odbywa sie po drugiej stronie.Chce w Polsce zakupić ksenony ale nie wiem czy w ksenonach można dokonac takiej regulacji żeby wiązki światła padały odwrotnie do naszeh strony.
Nastepna sprawa spryskiwacze, czy jest mozliwość wykonania instalacji w "starej"156 i co trzeba dokupić ?
CZęsci coś około 4000 zł moze troszke mniej to zalezy jak trafisz, nówki czy uzywki. U mnie były mieszane. Ksenony wiązki angielskie ? hym no nie znam sie. Ksenony uzywane to wydatek minimum jakies dodatkowe 1500 zł. Ja kupiłem nowe lampy na zwykłe zarówki...kosztowały chyba 500 pare złotych ( wygladają tak samo) mozna w nich zamontowac ksenonki wudając po 200 zł na strone ( zarówki razem z przetwornicami)
Spryskiwacze? To tylko chyba węzyki od zbiornika spryskiwaczy na szyby...montujesz jakies trójniczki i....masz. Tylko nie wiem czy pompka nie bedzie za słaba...Ale idzie to zrobic wydaje mi sie...
Cytat:
Napisał dddarekj
pompka od spryskiwacza szyb będzie zbyt slaba. Do spryskiwacza reflektorów jest specjlana pompka wysokociśnieniowa. IMO jak juz wydaje się nie małe pieniądze na przbudowe przodu to nie ma co żalować na komplet spryskiwaczy i wypada założyć oryginały
A ..nie wiedzialem....osobny zbiornik jest na spryski reflektorów?
dddarekj bywasz czasami w Glogowie??
Z mila checia zobaczylbym to na zywca :roll: :roll:
Z tego co wiem to DGR jest blisko DGL :twisted: :twisted:
no bywam...wczoraj bylem..:)....DGR to Góra 36 km...jak bede sie tam wybieral dam znaka:)! pozdro ! ZIOM...Chyba ze wczesniej bedziesz jechal przez Góre...
dodatkowy nie, ale inny niż w wersji bez spryskiwaczy - powinien być większy. W podstawie zbiorniczka sa zamontowane 2 osobne pompki, jedna dla szyb a druga wysoko ciśnieniowa dla reflektorowCytat:
Napisał dddarekj
a wyzwalane są dwie pomki na raz? jedna dzwignią przy kierownicy?...To ze lampy są plasikowe nie przeszkadza? zeby mi nie zrobiło dziur w osłonach lamp! :shock: ?
Wiem wiem ze DGR to Gora...Cytat:
Napisał dddarekj
Czasami tamtedy jezdze do Wrocka jak o tesciowke zachaczam :mrgreen: :mrgreen:
Odezwij sie do mnie na GG, wymienimy sie kontaktami, z checia zobacze co zes wymodzil :mrgreen: :mrgreen:
Zapraszam do Glogowa jak bedziesz!!
wygląda REWELACYJNIE !
to sie nazywa przeróbka ze smakiem !
REWELACJA !
dzięki wszystkim za pozytywne opinie! Mi sie tez podoba :D POZDRO!
tak. w zestawach montowanych fabrycznie jest to zrobione w ten sposób, że w momencie kiedy masz włączone lampy to jednocześnie spryskiwane są reflektory i szyba, przy czym jedno krótkie zlanie szyby nie powinno wzbudzić spryskiwaczy reflektorówCytat:
Napisał dddarekj
co do szkieł (również tych plastikowych) nie ma szans, żeby powstała dziura.
jeśli byś dokładał spryskiwacze to warto założyć sobie dodatkowy pstryczek elekryczek, który będzie wyłączał prąd dla pompki od spryskiwaczy reflektorów bo w lecie w zasadzie nie będzie Ci to potrzebne a szkoda płynu wylewać bo idzie go wtedy naprawdę sporo
dzieki Krzychuk...informacje sie przydadzą:)...kurde w razie wymiany zbiornika chyba będzie trzeba znów sciągac błotnik:(...brrrrr...! :(
Areks! ta dziewczyna przy alfie ! Ja ją chyba znam!.... :D . Ale gdzies zgubiłem nr jej komórki! :(
nie wiem jak w 156 ale w GT nie ma takiej koniecznościCytat:
Napisał dddarekj
dddarekj uwazaj bo moze to jest wlasnie zona Areksa :mrgreen: :roll: i wtedy wasze spotkanko moze miec nieco inny wymiar :>>> :DDDCytat:
Napisał dddarekj
eeee to chyba Ona była podobna....tak mi sie zdaje....no a nawet jestem pewniem ze podobna! :D :mrgreen:
Areks...widywałem czesto srebrną 166 w górze! To Ty byłes?...moje gg 2824325...
Poddałem AR chip tuningowi :)...dynamika sie jeszcze poprawiła :D Musze powiedziec ze jestem zadowolony! Podobno ma zmniejszyc sie jeszcze zuzycie paliwa...zobaczymy :) ...Spryskiwczy chyba nie chce mi sie juz zakładac...i tak nie mam ksenonów. Wkleje ładnie pomalowane orginalne zaslepki i bedzie OKI:)?
Napisz cos wiecej :) gdzie robiłeś chipa, ile zapłaciłes, o ile wzrosła moc i moment i czy bardziej dymi? Moze masz wykres z hamowni??Cytat:
Napisał dddarekj
Chipa tuning robiłem we wrocławiu...Wykresów nie mam ( gościu ma miec hamownie udostępnioną w tym tygodniu) Umowa byle iz jesli nie stwierdze róznicy na pedale gazu : NIC NIE PŁACE. Wyciągnał dane sterujące ze złącza diagnostycznego ...poł gdziny je w domu przerabiał na laptopie. Nastepnie wgrał do auta...Róznica jest zauwazalna odrazu! Test podczas jazdy...i znow dane przerobił lekko jeszcze podniósł ! Zrobiło sie jeszcze lepiej :D Kopcenia nie zauwazyłem ...spalanie ma sie jeszcze zmniejszyc ( a palił srednio w cyklu mieszanym 6.3 z klimą)....cena wynosi około 350 zł bez hamowni z hamownia ma byc 600 stówek.
no...gościu sie rozkręca...heheh...ja dałem 300 zł....ociszów polskich!
zastanawiam sie co wybrac przyszościowo...159 czy GT?...podobno w GTA mało miejsca z tył? Robiona na płycie 156....warta jest swej ceny?....Opinie czytałem nie rewelacyjne....jak jest w praktyce??? :?:
jak najbardziej 156GTA albo 156SW GTACytat:
Napisał marcins737
hmmmm jakie one sa piekne i rowniez wg mnie obie sa ladniejsze od 159
ooooo...Sylwia! a jak Twoje autko? Nie chwalilas sie...zrobione????
Oczywiscie, ze zrobione :D
W takim razie pochwale sie jak tylko zrobie nowe fotki :wink:
Wiesz co wygląda to na prawdę super, chyba zacznę odkładać pieniądze na taką zmianę. Tak się zastanawiałem już raz bo w zasadzie mam pewny samochód nic się z nim nie dzieje, teraz wymieniam rozrząd, przed wakacjami zawiechę i w zasadzie jest wszystko super...
156 po lifcie podoba mi się bardziej niż 159 i dlatego chyba też będę coś kombinował w tym kierunku co Ty :) :) :) a tak na koniec, super robota, wygląda miodzio :shock: :lol: :lol: :lol: :D :D :D
Powiem Ci ze warto!!! Motałem sie z tym pól roku! Robic nie robic? Bo jakos głupio tak rozbierac nie pukniete autko! Ale OPŁACAŁO SIE:)! Rób napewno bedziesz zadowolony!:) Powodzenia! :D Zajebista wyszła masz racje!!!
Oj Kiedy to było! Sliczna Niunia była...poszła za dobra kase...w dobre ręce :D
Alfka wyszła naprawdę rewelacyjnie,jest piękna a kolorek krwisto czerwony-miodzio :D
Tak naprawdę za nie dużą kasę można odmłodzić 156 i cieszyć się nowszym modelem.
za takie pieniądze to nie ma się co zastanawiać,naprawdę warto tym bardziej iż efekty są i to duże.Cytat:
Napisał dddarekj
Ja planuję kupić 156 2.4 JTD i faktycznie jak się uda kupić to też się skuszę na chipa.
czesc. wlsnie jestem na drodze kupna alfy 156 słyszałem różne opinie na temat tego auta nie mniej jednak bardzo mi sie podoba i raczej nie zmienie zdania chciałbym znać wasze opinie na ten temat. interesuje mnie silnik JTD i rodzi sie pytanie lepiej kupic 1.9 czy moze 2.4 który jest lepszy (mniej awaryjny) prosze o odpowiedz. z góry dzieki