Po 2 kraksach próbowałem hamulce ekstremalnie
Są rewelacyjne
Brera Gt i 156 SW w porównaniu do giuli nie mają hamulców piszę to bo mam te auta
Ja alf nie sprzedaje takie moje widzi mi się
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
jak już o hamowaniu piszemy to chciałbym dodać, że trochę mnie wkurzają te awaryjne. Włączam Dynamic i jak się hamuje "sportowo" przed zakrętami to za każdym razem wali awaryjnymi. Rozumiem ten system w N lub A żeby ostrzec innych ale w D trochę później się powinno włączać.
btw To jakiś wymóg prawny? Czy może ktoś się spotkał z oficjalną możliwością wyłączenia tego? Jak to jest w Race Q?
podłoga bagażnika cała po takim strzale?
w mojej byłej 147 jak dostała w tył od dostawczaka to zderzak tył cały, tylko lekko farba
ale od środka po wytarganiu plastików mat koła dopiero było widać jak mocno oberwała
W Q na Race nie mrygają, dlatego beka z typów co robili test Giulia Q vs Merc C63 AMG vs BMW M3 CP na torze i w Giulii co zakręt były awaryjne, taki to uczciwy test że Giulia jechała na max D (i z check engine).
Co do tego po co mrygają, to:
a) dobry feature, może uratować przez przyjęciem kogoś na tył (jak widać nie każdego :D )
b) punkciki w NCAP itp.
U mnie jeszcze ani razu nie zamrygały, może popsute albo za słabo jeżdżę. Albo za mało ufam tym śmiesznym oponom.
A takie były dobre te opony[emoji12]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Nigdy tak nie twierdziłem, jedynie dyskutowaliśmy o sensie RF ogólnie :P
Witam Alfa w serwisie
Auto zastępcze http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/06/42.jpg
ale siara Ja bym się nie zgodził :D
U mnie juz mrugaly kilka razy... :)
Trochę nie na temat
Rozpisywano się na forum że alfie do klasy premium jeszcze daleko i nie ma co porównywać z audi A4 , BMW 3 i mercedesem C
Jeżdżę teraz tym czymś i nigdy nie kupiłbym tego
Pod każdym względem Alfa jest lepsza ładniejsza
W tym m... tablet przyklejony na środku nie dotykowy ekran plastyk błyszczący i udający aluminium.
Ergonomia pożal się Boże
Mógłbym tak pisać i pisać
Po prostu żenada
Jak to jest klasa premium to moja Alfa to S klasa
Pozdrawiam wszystkich alfistów
Nie mamy się czego wstydzić
Potwierdzam jako były użytkownik BMW!
BMW 3 i Klasa C to nie Premium.To jedne z bardziej pospolitych wozideł tyle że z znaczkiem BMW.
BMW 7 i S klasa to klasa premium. To, że inni są ch... nie znaczy że Alfa nagle będzie premium. Fakt BMW czasem leży i kwiczy ale ma obszary które można nazwać premium.
To że Alfa się prowadzi rewelacyjnie też nie robi z nie j premium. To jakbym mówił o sobie, że jestem księciem. Mogę to robić ale żeby być prawdziwym księciem, trzeba mieć pochodzenie, majątek itd.
Alfa nie ma wyposażenia, obsługi klienta, niezawodności, nowoczesnych salonów itd, Nie oferuje niczego dodatkowego oprócz designu i prowadzenia. Ma DWA w miarę nowoczesne modele. Na prawdę uważacie, że tak powinna wygląda marka premium?
Z drugiej strony "premium" już jest tak wyświechtane, że passaty stają się premium. Tak samo SUV. Obecnie każdy większy samochód z minimalnie większym prześwitem jest SUV. Już chyba najbardziej śmieszy mnie definicja samochodu sportowego. Obecnie wystarczy dać inne zderzaki i czerwoną nitkę na kierownicy i masz wersje sportową :D
Podsumowując każdy chce mówić, że jeździ premium i marketingowcy robią to na życzenie i nazywają wszystko co nie jest fiatem pandą i ma klimę w standardzie premium.
To prawda, salony Alfy w Polsce mają się do premium jak Doda Elektroda do Franka Sinatry:)
To jest moja opinia na ten temat
Do tej pory milczałem bo od 14 lat tylko alfami jeżdżę
Czytałem na forum że do aut przytoczonych prze zemnie alfie daleko
Teraz wiem że to bzdury
Polecam serwis zasada z Krakowa
Obok siebie mercedes Alfa i jeep
Te same wysokie standardy
Jestem szczęśliwy Alfa wruciłahttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/06/176.jpg
oby niech wróci już na dobre :)
szerokości, przyczepności i uważaj na ogon ;-)
Hak holowniczy 1 : 0 Giulia Veloce
Załącznik 248114
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION]
Oj cofnęła się :( Jest ładne Stelvio Q po dachowaniu na otomoto :D Do wyklepania jak nic. :D
W dupsko już tu Giulie były bite w tym jedna wielokrotnie to teraz mała odmiana. Lampa jest tak zaprojektowana, że od razu łamią się jej uchwyty i cała wpada do środka (albo wypada na zewnątrz, jeśli prędkość była znacząca a jej wytracenie nader gwałtowne - tu prędkości nie było). Niestety przy okazji narożnikiem wypycha błotnik i blacha błotnika łamie się na górze nadkola, więc błotnik wygiął się na zewnątrz (patrząc z góry, w kształt mniej więcej taki: >) tak, że można między niego a maskę wsadzić kilka palców albo i całą dłoń. Sama maska nietknięta. Za to plandztykowy zderzak wygina się jak murzyn na dyskotece.
Tak, rejestracja zmiętolona konkretnie.
Nie ma opcji wziąć tej nowej małej, bo to nie jest tylko mniejsza blacha, ale też zupełnie odrębna numeracja (jedna litera i trzy cyfry, coś takiego) poza tym nie jest w formacie włoskim czy szwajcarskim tylko bardziej kwadratowa. Tak więc jedyna opcja to po prostu duplikat tablicy bo ta jest zniszczona.
uuu smuteczek; współczuję,
faktycznie wygląda dość mocno poturbowana.
co do małej rejestracji - szkoda, myślałem że może uda się wymienić dla doznań estetycznych ;-)
Sama stłuczka to pikuś, likwidacja szkody jak na razie to dramat. Może opiszę po zamknięciu sprawy, na razie Giulia stoi 4 dzień u mnie w garażu i tylko pojawił się rzeczoznawca zrobić zdjęcia.
ale na pocieche dostales vw up! rzekomo auto klasy B ktore wg umowy z ald Ci sie nalezy na zastepcze w takimp rzypadku. niestety widac ofery najmu promowane przez fca sa kulawe, wybrali firme ktora nie zapewnia odpowiedniego poziomu (mimo ze rata za ubezpieczenie ac jest wyzsza niz w wielu innych ofertach). mam nadzieje jednak ze jakos to ruszy sie i przynajmniej naprawia sprawnie i poprawi Ci sie humor.
Nie nie, nic nie dostałem jeszcze, żartowałem (z rozpaczy) z tym UP!em. Zastępczego nie dostałem jeszcze bo po co, skoro mam Giulię a "szkoda jest jezdna"? Jeszcze pewnie będą chcieli, żebym ją zawiózł im do tego serwisu 20km ode mnie a na miejscu nie będzie zastępczego :P Na razie jeżdżę 159.
jezdna? przy wpadniętej lampie auto przy pierwszym spotkaniu policji straci dowód i dostaniesz mandat, a w razie jakiejś kolizji/wypadku jeszcze zacznie się zwalanie winy bo oślepiał, bo nie działał kierunkowskaz itp. nawet nie jedź do nich, niech Ci przywiozą auto zastępcze(chocby na lawecie) a Giulię zabiorą tą lawetą. tak się robi w cywilizowanym świecie.
Ja to wiem, Ty to wiesz, dla nich auto się porusza to się porusza, kazali mi jechać nim dalej, z wyrwaną lampą i bez tablicy rejestracyjnej.
ja bym ich olał, mają sobie wziąźć niesprawny samochód sami. namawiają Cie do wykroczenia. jak chcą jechać to też sami niech jadą. zarządaj rozmowy z przełożonym.
jeżeli lampa jest niesprawna, to w myśl przepisów auto nie może być dopuszczone do ruchu. anAlfaBeta nie wiem kto Ci każe autem sie poruszać po takiej szkodzie ale to musi być jaki totalny ignorant. Problemów sobie narobisz.
Dla przykładu opisze krótko moją sytuację.
Niedawno w moim aucie przy przebiegu 50 tys km zaczął wyskakiwać check engine i samochód przechodził w tryb awaryjny (zamulał , max 80 itp).
gdy włączyłem i wyłączyłem auto - błąd znikał i auto jezdziło normalnie. Po kilku dniach sytuacja sie ponowiła. Dzwonie do serwisu i pytam o auto zastępcze na czas naprawy. Powiedziano mi że dopiero za tydzień będą mieli wolne auto (dealer bmw).
Ja cały w nerwach mówie że potrzebuje auto "na już" do pracy. Moim w trase strach jechać (np. podczas wyprzedzania wyskoczy czek. Do serwiusu mam 5 km.
Pan powiedział żebym zadzwonił na assistans który mam w AC i oni zabiorą auto i podstawią zastępcze na okres 7 dni. Tak zrobiłem i w ciągu 2h moje auto było w serwisie a pod domem stało zastępcze.
Reasumując masz ac a w nim jakiś pakiet assistans... zadzwoń do ubezpieczyciela i podpytaj co w takiej sytuacji Ci przysługuje.
Ignorancja to temat przewodni likwidatora szkody. Z serwisem przez nich wskazanym jeszcze nie udało mi się skutecznie skontaktować, bo na razie "tego pana nie ma a nikt inny nie może się zająć jego sprawą, proszę dzwonić jutru/wponiedziałek" itd.
Dostała biedna rykoszetem... https://youtu.be/OBk---xcGdA?t=155
obejrzyj dokładnie - ale akurat Giulii się upiekło
wiem ze nie Giulia (w sumie temat powinien dotyczyc obu modeli) ale sie tutaj kierujacy Stelvio nie popisal. Z drugiej strony nagywajacy tez ma typowe objawy "choroby kamerkowej", moglbym uniknac ale po co? bede mial ciekawsze nagranie... ewentualnie ma wyjatkowo slaby refleks
https://youtu.be/h_cl9X6mwn4?t=54
Dla Stelvio też jest temat (https://www.forum.alfaholicy.org/giu...9-kolizje.html). Ale też nie wiem po co osobne :D
Nie będę zakładał nowego wątku ale to co spotkało Włocha mieszkającego w Niemczech wymaga uwagi i refleksji.
Ale komuś były potrzebne drzwi czy ogólny akt wandalizmu?
Co do wymuszenia przez białe Stelvio, no to nie wierzę że koleś nie mógł wyhamować miał mega dużo czasu