Mocno niezgodne?
Printable View
Mocno niezgodne?
Na tyle że już nie chce tego samochodu, salon ma problem bo będą musieli oddać zadatek x2. Śmieje się że jest jakiś znak z góry że to auto nie dla nas
jedyne co moge powiedzieć, że współczuje, natomiast nie tylko Alfie się to zdarza,
u znajomego GLC przyszło w nie takim kolorze/fakturze środka-tapicerki - finalnie je wziął
u mojego frienda BMW X3 przyszło z fotelami sportowymi, które kosztowały worek pieniędzy ( chciał je, ale nie zamówił ) początkowo kazali dopłacić, a po definitywnej odmowie dopłaty, pod warunkiem braku odbioru auta... po jakimś czasie, dostał gratis..
także błędy w specyfikacji... niestety, ale zdarzają się, nie tylko AR,
także może będzie na Twoją korzyść, a może nie będzie tragedii?
Ma znaczenie czy mocno czy słabo niezgodne bo czym innym jest nie ta felga a czym innym diesel zamiast benzyny.
Który to dealer tak zrobił?
Auto przyszło bez obszytej deski i boczokow w skórze... zamawialem pełną opcję na prezent dla Żony i ta opcja była jedną z głównych dla nas.
O to rozumiem. Mam to obszycie i wygląda znacznie lepiej niż plastik.
Po 1. nie Ciebie pytam to po co się udzielasz bez sensu, po 2. oczywiście, że ma znaczenie. Bo jakby przyszło na innych felgach, to by na miejscu podmienili i nowy właściciel by nawet nie wiedział. Jak komuś przyszła Giulia bez składanej kanapy, to dołożyli mechanizm składania i wszyscy byli zadowoleni. Jakby zamawówił zenony 25W a dostał 35W to chyba by się cieszył a nie rezygnował. A jak zamawiał auto czarne a dostał białe to już pewien problem.Cytat:
A co to ma za znaczenie, czy mocno, czy słabo? jeżeli nawet 1 rzecz jest niezgodna z zamówiona specyfikacją:/
Czyli mocny babol, tego się nie poprawi w nowym aucie. Przykra sprawa, jak to mawiają. Pewnie wina dealera przy składaniu zamówienia, praktycznie niemożliwe żeby taki błąd powstał w fabryce.Cytat:
Auto przyszło bez obszytej deski i boczokow w skórze
a moja jest w Tychach od kilku dni. dealer dziwił się czemu jeszcze nie ma jej na placu bo dostał transport z Tychów innych aut w międzyczasie. Liczy na przyszły tydzień. W takim wypadku termin odbioru wyszedłby ok 12 tygodni od zamówienia. będę updatował jak już się zamknie temat.
Sprawdź dogłębnie specyfikacje :)
daje znac ze moja Veloce dzisiaj przyszla - rowne 12 tygodni od zamowienia. podjechalem tylko rzucic na nia okiem, tak na szybko na ile sie dalo sprawdzic, wszystko sie zgadza.
Wiecej info tu:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post2088261
Gratuluję. Cudo! Nie mogę się doczekać by się Wam pochwalić, ale na razie 3 tyg :).
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Moja jest "Przyjmowana w Tychac" jak to dealer informował. Czyli pewnie jest na jakimś pociągu kilkaset kilometrów przed Tychami :) Pamietacie ile czasu trwało od momentu pojawienia się auta w Tychach do dnia jego odbioru? Ciekawy jestem jaki to jest rząd wielkości (1,2,3 czy 4 tygodnie?)
z tego co wiem w zeszly wtorek moja byla w Tychach, z poniedzialek w Bielsku ale po naciskach dealera.wczoraj dopiero skonczyli papiery przyjecia- dzisiaj rano akcyza, jesli dzisiaj z leasingiem sie wyrobia w salonie (biore od fiata 100%) to w czwartki rejestruja, jutro tez instaluja alarm, wtedy w piatek odbior. jesli nawala to to nie wiem w ktore inne dni robia rejestracje.zaraz dzwonie dopilnowac czy sprawy sie tocza do przodu.
Zamówienie: 5.03.2018
Odbiór: 19.05.2018
jak byla w tychach to co 2 dni, a w tym tygodniu jsk jest w bielsku to 2 razy dziennie, dzis juz tam bylem i ze 3 telefony do tego zrobilem. teraz wyszlo ze nowy wniosek leasingowy musze podpisac bo sie system im zmienil i jest tez troche inna kwota (dorzucona gwarancja 4 lata maxcare)
Z ciekawości, czemu nie załatwiłes formalności wcześniej? Zasadniczo w moim imieniu będzie działał finansujacy, któremu zależy bym jak najszybciej zaczął płacić raty :) czy zrobiłeś wpłatę własną a potem zacząłeś załatwiać lease?
miałem złożony wniosek leasingowy i zatwierdzony przy zamawianiu auta 3mce temu. poganiam wszystkich, przyjeżdżam do salonu, tylko słysze że najpierw auto musi być na stanie u nich. w tym tygodniu że jeszcze sprawdzą finalną cenę czy coś mogą mi lepiej zrobić itp itd, ale dzis wyszło że są te same rabaty jakie były i tylko mówimy o jakimś gratisie od dealera. dzisiaj rano dopiero zapłacili akcyzę i po tym dopiero dealer zaprowadził mnie do babki od leasingów, a ta że trzeba nowy wniosek zrobić bo mają nowy system w Fiat Bank. No to rano zrobiliśmy i czekam na kontakt zero. jak po 17tej nie dostałem telefonu od dealera i nie mogłem się już do niego dodzwonić, to zadzwoniłem do działu finansowania, i dopiero po tym dostałem mailem wniosek do podpisania i odesłania. im się aż tak nie spieszy, dla nich to żadna różnica czy odbiorę w tym tygodniu czy w przyszłym, ja jednak już mam dość czekania i stąd od początku tygodnia naciskam żeby auto odebrać w piątek.
dzisiaj dopiero wyszło że ten alarm Mopar z opcji które wybrałem przy konfiguracji nie jest ani założony ani nie ma go dołączonego do auta (pytałem o to wiele razy po zamówieniu auta, ale oni nie wiedzieli jak to jest), więc dzisiaj musieli zamówić, niby jutro ma być i mają montować (drugie zabezpieczenie to wymóg leasingu, tak bym może i nie montował).
dostałem info że na 99.9% wniosek szybko przejdzie i jutro rano dostanę dane do przelewu pierwszej raty (indywidualny numer konta generowany jest po zatwierdzeniu wniosku) a oni będą mogli rejestrować auto. tylko wtedy będę je mógł odebrać w piątek. liczę na to, ale urealniam szanse na powiedzmy 50%, bo jest parę miejsc gdzie coś się im może sypnąć.
Cisnij. Rejestracja najwcześniej w piątek (pamiętaj, że zazwyczaj robią to osoby... No asystenci :)) potem musisz cisnąć by z tablicami i ubezpieczeniem znaleźli się u sprzedawcy.
Ja generalnie, czego bym nie odbierał, na tym etapie cisne, cisne, cisne. Kto nie ciśnie dostanie w swoim czasie (bo numerek w urzędzie miasta, bo tylko dwa dni, bo kolejność, etc)
akurat w BB wychodzi na to że rejestruja w czwartki (czy jakieś jeszcze inne dni to nie wiem, z tego co zrozumiałem w piątki nie) wiec musi jutro rano leasing klepnięty a ja muszę zrobić przelew (już wiem wystarczy screenshot jako potwierdzenie) i wtedy rejestrują. z ubezpieczeniem juz pozałatwiałem też dzisiaj, niby wszystko gotowe ale wiele rzeczy moze pójść nie po mojej myśli. jutro rano będę cisnął znowu. jeśli coś jutro nawalą to będę ich męczył żeby kogoś wysłali w piątek. chcę auto odebrać i koniec:)
No i ja się doczekałem. Auto dziś przyjechało do salonu. Odbiór jutro :)
Rodzina Veloce się powiększa :edziahurra:
Ale w.3city nadal nie uswiadczysz zbyt często na ulicy. (co mnie cieszy :) :)) a widok Giulii bez obrendowania dealera to rzadkość. (od miesiąca widziałem 2 razy)
No to w Poznaniu relatywnie często widuję inne Giulie, nawet wczoraj widziałem ładną szarą biznes (koło Tesco na Opieńskiego na światłąch, pozdrawiam). I to pomijam dealerskie, bo tych też kilka jeździ (dwie z Voyagera - czarna i czerwona, i co najmniej jedna z Pol-Caru - Montecarlo). Ale Misano drugiej nie widziałem :D I wciąż sporo 159 widuję, co też cieszy :) I to wszystko pomimo, że w sumie nie jeżdżę dużo po mieście.
U mnie sytuacja jest bardziej skomplikowana, bo biorę w abonament. Jak wiemy FCA+ALD to troche masakryczna jazda z terminami. Dobrze że dealer mi poszedł na rękę i zamówił auto zanim jeszcze papierzyska wszyskie przeszły. Efekt jest taki, że papiery jeszcze nie dograne a samochód już jest w Tychach. Masakra z tym. Jak odbiore auto to opiszę jak wyglądał mnie więcej czas realizacji/formalnosci bo to bardzo ciekawa sprawa jest.
..konfiguracja w styczniu warszawa euromobil odbiór po 8 tyg giulia veloce
dzisiaj wieczorem odbieram swoja - bedzie 3 miesiace bez 1 dnia, ale jak pisalem byly jakies problemy z wycena nowego wzoru felg, jakis blad, I te 2-3 tyg auto niepotrzebnie stalo w Cassino nan parkingu.
GRATULJACE!
w KOŃCU
Kiedy możemy spodziewać się sesji?
Czy dobrze pamiętam, że masz brązowy środek? (jeżeli tak to proszę o dodatkowe foty:)
3 mce zakladalem jako max termin jaki zniose, ledwo ale sie udalo:)
tak, jest brazowe wnetrze. foty postaram sie dzisiaj juz jakies zrobic i prosze sledzic ten watek, tam wszystko wrzucam:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...sano_blue.html
Moja niby czas produkcji ten tydzień. Handlowiec poinformował, że do tego 3 tyg Włochy, 1 tydz pl Co Wy na to?
myślę że w te 4 tygodnie powinieneś się swoją cieszyc - u mnie było trochę dłużej (ok 6 tyg), ale były pewne problemy z papierkologią o których już pisałem
Moja dokładnie po 12 dniach od przyjęcia w Tychach pojawiła się u dealera. Teraz pewnie trochę poczeka jeszcze bo muszą alarm mopar dołożyć (jak wiemy fabryka nie daje go fabrycznie) i przegląd przedsprzedażny. Ciekawy jestem ile im to zajmie, strona techniczna to jedno a papierzyska z ALD to drugie :) Jak odbiorę auto to dokładnie policzę ile czasu minęło od podjęcia decyzji o zakupie (jak pisałem mój przypadek jest o tyle ciekawy, że auto leci w abonamencie)
Ciekawy jestem jak na zywo wygladac bedzie kolor imola titanium w połączeniu z brązowym srodkiem :)
sprawdz czy lusterka rozkladaja Ci sie od razu po wlaczeniu stacyjki i nie kreca wtedy lustrami bo moja i kolegi @Arulen niestety ma problem a to 2 z biezacej produkcji - odsylam do odpowiedniego watku na ten temat. oglafnij dobrze auto przed odbiorem i sprawdz najlepiej wszystko
EDIT, zapytaj o instukcję do alarmu, żeby się dowiedzieć chociaż czy można go sobie programować - ot choćby czasowo wyłączyć wewnętrzne czujki ultradźwiękowe (np zostwienie dziecka czy psa na chwilę w aucie np na stacji benzynowej (nie pod supermarketem od razu zaznaczam żeby nie było jakiś komentarzy)). pisze o tym bo mi nie dali instrukcji, musze dopytac - będę w piątek na robienie z "lusterkami", wymianę sprężyn bagażnika, wymianę grilla (logo uszkodzone w transporcie) i poprawę spasowania lewego górnego rogu przedniego zderzaka.
co do alarmu, to mi dołożyli Meta Systems firmowany jako Mopar, ale wybór alarmu nie był okazało się oczywistością - dealer na początku coś przebąknął o Cheetach (to raczej tanie alarmy) mimo że przecież zapłaciłem za Mopar, więc od razu powiedziałem im że ma być Mopar albo Metasystems (bo to dobre alarmy z tego co wiem i wiem że w ASO w BB je też montowali), wyszło że to MetaSystems produkowany dla Mopar, czyli w porzo.
Przy odbiorze to chyba nie, jakieś drobiazgi, jeśli są, wyjdą przez pierwszy tydzień - dwa użytkowania. Przy odbiorze to sprawdź czy nie ma uszkodzeń lakieru, czy wyposażenie się zgadza, czy masz trójkąt/gaśnicę i czy ogólnie działa osprzęt - radio, szyby, lusterka, światła, nawiew itp.
Podobno była jakaś akcja serwisowa i cofali Giulie do fabryki. Umowę podpisałem 2 marca. 2 tygodnie temu już słyszałem, że jest w drodze. Dzisiaj się dowiedziałem, że jest jeszcze we Włoszech.
przypomina mi to sytuacje z moja Giulia, tez prawie 3 tyg rdzewiala na parking we Wloszech - mi powiedziano ze byl problem z wycena felg, cos im sie tam nie zgadzalo bo jest szeroki tyl a mnie nie policzyli dodatkowo za to, ale moze to tylko przypuszczenia dealera ktore przekazal mi jako przyczyne zeby cos powiedziec.