Tu macie Veloce za 1999 zł netto z ubezpieczeniem i serwisem, 0 procent wpłaty. https://ride4less.pl/alfa-giulia-2018/
Printable View
Tu macie Veloce za 1999 zł netto z ubezpieczeniem i serwisem, 0 procent wpłaty. https://ride4less.pl/alfa-giulia-2018/
https://www.leaseplan.com/pl-pl/dlaf...zniki-do-umow/
Mamy tutaj przewodnik zwrotu pojazdu w programie przygotowanym przez LeasePlan.
Wydaje mi się, że część nieakceptowalnych uszkodzeń jest sensowna, martwi mnie tylko podpunkt z pęknięciami na szybie w strefie A. Oznacza to, że nawet najmniejszy odprysk w strefie A będzie kwalifikował się jako uszkodzenie ponadnormatywne.
Czy ktoś z was, kto ma większe doświadczenie w leasingu może ocenić ten pdf?
Tj bylo w moim przypadku i rowniez tj pisza na innych forach, lepiej wczesniej przed odbiorem zadzwonic do firm wynajmujacych i popytac sie jak to dogodnie zalatwic. Np., ludzie pisali, ze w przypadku VW, od razu otrzymywali adresy warsztatow gdzie mozna szybko i tanio "odpicowac" auto przed odbiorem ;)
Chętnie bym wrzucił jakieś info na forum ale jak wysłałem zapytanie ofertowe o wynajem, to tego samego dnia miałem telefon z pytaniem czy nadal jestem zainteresowany ofertą. Odpowiedziałem, że tak i ktoś miał się ze mną, z Warszawy, kontaktować. Tak minęły 2 tygodnie i cisza. Widocznie nie są zainteresowani złożeniem oferty hehe
Jak ktoś jest w Warszawie to polecam do Carserwisu podjechac i zobaczyć co mają na stocku. Na stronie jest wystawione dosyc sporo wersji Super i Veloce. http://www.carserwis.pl/cars/alfa-ro...z-od-1649-pln/
Jak ktoś nie jest z Warszawy to auto na lawecie przywożą
Miałem taką samą sytuacje niedawno, też w Warszawie. Wskazany przeze mnie salon podczas rozmowy z panem z infolinii nawet nie raczył się skontaktować, chyba mają dużo pracy :confused:
Wrzuciłem zapytanie ponownie do innego salonu (Bołtowicz), w ciągu paru minut był od nich telefon i umówiłem się na jazdę próbną.
Musisz ich ponownie przycisnąć.
Witam, właśnie poszły papiery do LeasePlan-u na Stelvio `18, B-tech praktycznie w pełnej możliwej specyfikacji. Najem na 2 lata. Może trochę za wcześnie na takie pytanie ale jak Stelvio/Giulia trzymają cenę ? I czy ktoś już starał się wykupić swoje auto po najmie ? Pytam bo chciałbym wiedzieć czy jest sens dbać LEPIEJ (tzn. powłoka, 2 komplet kół na zimę, customowe audio itp) o auto z późniejszym zamiarem wykupu.
No wiadomo, że będą chcieli wycisnąć ile się da. Ale też chyba woleliby aby auto jednak nie stało na placu i szukało chętnego przez kolejne pół roku.
Oby tak było. Daj znać jak temat ruszy :)
Swoją drogą, czy dostałeś już wyliczenia jaka będzie wartość samochodu po okresie najmu? U dealera niewiele informacji otrzymałem, wiem jaka będzie rata i co w niej będzie się znajdowało. Ale nic więcej. Podobno dopiero w umowie która przyjdzie z LeasePlan będzie więcej informacji. Np. jakie są dodatkowe koszty w leaseplan.
Mogę potwierdzić, czekam już ponad miesiąc na Stelvio stojące na placu u lokalnego dealera. Dopiero dziś LeasePlan przysłał zamówienie na auto. Myślę, że się ugotowali po starcie kampanii reklamowej. W praktyce papiery leżą u nich około tygodnia, zanim ruszą kolejny etap. Teraz jestem ciekaw jak szybko uda im się zarejestrować Alfę.
Cały cykl wygląda następująco (wg inforamcji z LeasePlan):
1. Wysłanie do Państwa umowy – czas oczekiwania ok. 7 dni roboczych.
2. Podpisanie przez Państwo umowy i przesłanie do nas.
3. Opłacenie przez Państwo kaucji (jeśli jest warunkiem aprobaty kredytowej). Zaksięgowanie się kaucji, otrzymanie przez nas potwierdzenia od Działu Księgowości.
4. Zlecenie przez system do Dealera w celu przesłania przez niego dokumentów do rejestracji do firmy Leaseplan.
5. Odebranie dokumentów od dealera. Wysyłka dokumentów do urzędu.
6. Oczekiwanie na rejestrację pojazdu – ok. tygodnia, zlecamy 300-400 samochodów dziennie.
7. Oczekiwanie na wydanie dowodu stałego – taka jest polityka firmy, nie ma możliwości wydania pojazdu na dowodzie miękkim – ok. tygodnia. Nie jesteśmy w stanie wpłynąć na czas oczekiwania na dokumenty z urzędu, proces ten nie zależy od nas.
8. Dowód stały jest gotowy, przesyłka dokumentów do Dealera.
9. Dealer umawia się z Państwem na wydanie pojazdu. Dealer ustala ostateczny termin wydania pojazdu według swojego grafiku i według Państwa życzenia.
Aktualnie jesteśmy po 4. etapie tego wyścigu.
Wartości końcowej nie poznałem ani % ani zł - mam jedynie cenę katalogową około 268 tys zł i upust 53,5 tys zł no i ratę miesięczną najmu wraz z bieda pakietem serwisowym (brązowy czy standard) i to podobno jest koniec moich opłat - więc jak auto z rocznika `18 straciło już na starcie 50 tys - to ciekawie zapowiada się w kolejnych latach. O dodatkowe koszty zapytałem - chodziło mi o przesłanie mandatu i sprawy wykroczeń, podobno 50 zł opłaty administracyjnej. Szczegółowe info ma być podobno w umowie na która czekam :D
Marze w premium sa duze to i upusty moga byc. jak na jednoosobowa dzialalnosc w leasingu od FCA dostalem 12% bez zadnego proszenia sie o rabat, i to nie na stock a na auto do produkcji na poczatku zeszlego roku, to tym bardziej musza dac wiekszy rabat na auto z poprzedniego rocznika tak mi sie wydaje.
nie wiem czy czytaliscie jaki rabat bodajze Aldi w Niemczech dostalo na BMW3 od producenta dla aut flotowych (o ile dobrze pamietam) rabaty w zaleznosci od wersji wyposazenia 48-52% ceny katalogowej. Wczesniej mieli podobno Audi, ale oni dawali im "tylko" 42%. Byl o tym artykul gdzies z rok temu. oczywiscie mozliwosc wiekszych rabatow pewnie tez zrobily jakies duze ograniczenia w konfiguracji aut, pewnie BMW moglo sobie wypuscic 2-3 takie same konfigi seryjnie, so obnizylo koszty produkcji i zakupow - w gre wchodzilo podobno ok 10tys aut rocznie).
Kolega na na naszym forum ktory zajmuje sie wynajmami/leasingami, na wynajem Giulii dawal rabaty nawet 28% (na doposazone Veloce), bardzo zalowalem ze wyszedl z oferta jak ja juz mialem prawie auto do odbioru od FCA w ich leasingu (ale mialem 100% leasing, czyli cos jakby 18% upustu i normalne rynkowe prowizje), bo nawet ze wszystkim dodatkami/stratami/kosztami wychodzilo taniej a dawalo swobode oddania auta po wynajmie gdyby mi przestalo pasowac (moj leasing jest z 1% wykupem, wiec zostaje z autem).
Każdy grosz ważny, ale w najmie bardziej liczyła się wysokość raty miesięcznej niż kwota katalogowa i dlatego jest/będzie u mnie Stelvio, a nie coś innego. Mimo że zakup Alfy powinien być mniej zdroworozsądkowy - to przy cenie prawie 4 tys /mc za Puga 3008, okazał się być decyzją jak najbardziej racjonalną i przemyślaną. A cudowny wygląd, mocny silnik, napęd na 4 i świetne prowadzenie traktuje jako skutki uboczne :D
2003 netto m-c / 2 lata - 20 tys przebieg / 280 KM b-tech praktycznie full, brakuje "lepszego" audio, zawieszenia i szpery - szczegóły z jpg-u, z tym że auto z 18 roku Załącznik 256283
Nic nie piszecie o opłacie wstępnej (w przypadku B-Techa i tej Stelvio Q), więc zakładam, że oferty bez, tak?
U mnie tak samo czyli 0 zł wkładu własnego - jedynie opłata rezerwacyjna do momentu wydania auta, oczywiście zwrotna. Ubezpieczenie OC/AC w cenie, tak samo przeglądy. Płacę za opony.
Kolega poprosił mnie, żebym nie upubliczniał na forum danych osoby, która przygotowała ofertę, mogę wysłać na priv. Za to dowiedziałem się, że drugi kolega, z Krakowa, wynajął też na 2 lata Giulię Q (doposażoną m.in. w karbonowe fotele) za 2950 netto/miesiąc.
przyszedł czas, że znów szukam czegoś mocniejszego na wymianę (24mies/20kkm)
tę Giulię Q za niecałe 3000netto to bezpośrednio przez Carserwis czy LeasePlan?
bo niby jest Giulia Veloce za 1749netto + 10% wpłaty
http://www.carserwis.pl/samochody-no...lugoterminowy/
lepiej wychodzi stelvio
http://www.carserwis.pl/samochody-no...lugoterminowy/
1429netto + wpłata
"przy założeniach 10% wpłaty na 24msc, w ratę wliczony serwis Economy oraz ubezpieczenie OC / AC / NNW"
ale opony i hamulce/klocki sa dopiero od tego wyższego
Słyszałem, że FCA się rozstało z ALD raczej na dość negatywnej stopie, bo jak się w ASO dowiadują, że mam Giulię z ALD, to przestają oddzwaniać i nie mam gdzie zrobić pierwszego przeglądu :D
to FCA promowało wynajem przez ALD na swojej stronie, i teraz mają Cię gdzieś? trochę lipa. niezła amatorka - mogli sobie wziąć poważnego partnera, albo korzystać z FCA bank do takich spraw. z drugiej strony, co Cię to interesuje, masz auto w wynajmie, niech się ALD martwi gdzie masz zrobić przegląd. jak nic nie podadzą to olewka jeździj autem bez przeglądu na starym oleju - oddasz im najwyżej truchło z ich winy.
ALD się martwi jak trzeba coś pozagwarancyjnego zrobić typu likwidację szkody z AC - wtedy wysyłają Cię do najtańszej meliny. Przegląd gwarancyjny trzeba zrobić ASO i jedzie się gdzie chce. Tylko na razie mają w ASO "problemy techniczne" i nie mogą do mnie oddzwonić :D I to tam, gdzie auto kupiłem :D Znalazłem już bardziej kompetentny serwis, który się mną zajmie. Gdybym mógł, to bym zerwał umowę w pizdu i wziął od nowa z bieąącej ofercie, bo jest praktycznie 2x taniej niż to co ja płacę. Za to co ja płacę w ALD, to bym teraz miał Giulię Q - kpina.
Z cenami to musieli zejść przez limit 150k PLN
Już nie tak łatwo wcisnąć drogą furę każdemu przedsiębiorcy. Że skończył się tani pieniadz/leasing i zawyżanie cen aut
https://floteocars.pl/wynajem-dlugot...foglio-2-9-v6/
Poniżej 3k z ubezpieczeniem
Ale pośrednik bierze 5k prowizji/opłaty
Panowie i Panie
Zamierzam kupić Stelvio w najmie.
Dostałem ofertę z ASO:
wpłata wstępna 0%
długość najmu 24 m
limit km 20 tys/rok
auto skonfigurowane na ok 245 tyś
ubezpieczenie i serwis w cenie bezopon
rata ok 1660 PLN netto.
Czy jest możliwość jeszcze wycisnąć sprzedawcę np na jakieś opny zimowe lub jakiś extra gratis?
Które ASO ci tak wyliczyło? Wg mnie bardzo dobra oferta, w 2lata zapalcisz mniej niż to auto straci na wartości
Produkcja.
Czas oczekiwania do 3 mies.
W każdym ASO masz taką ofertę to jest z Leaseplan.
Nie czytałem jeszcze dokładnie warunków zwrotu i itd.
Ktoś coś na temat Leaseplan wie i doświadczał.
Alarm skonfigurowany.