Ale program nie pokazuje ,że oczekuje ciśnienia 1.7
Wysłane z mojego Moto Z przy użyciu Tapatalka
Printable View
Ale program nie pokazuje ,że oczekuje ciśnienia 1.7
Wysłane z mojego Moto Z przy użyciu Tapatalka
Nie zastanawia cię to?
Zapewne jakiś limiter ogranicza boost. Skoro jest pewność, że poprzedni tuner ustawił zadane ciśnienie na 1.7bar, a sterownik żąda w logach dynamicznych pod pełnym obciązeniem 1.5 bar, tzn, że gdzieś jest niezrozumienie.
Raczej śpie ...ny soft.
Oprogramowanie jest ok, bosch raczej lipy nie odwalił ;) Mapy kalibracyjne są pewnie nieidealne,
On ma zmodzodzony soft
Zamówiłem nowy DV bo chyba nic innego nie może już być nie tak ale mam dwa pytania bo pojawił się nowy problem. Oddałem turbinę na gwarancję bo wirnik był uszkodzony i zrobili turbinę. Teraz wstaje wyraźnie lepiej ale przy bucie w podłodze i ok 3200 obrotach zawór zaczyna upuszczać. I coż to jest podłączone do turbiny wężykiem gumowym poniżej rury dolotowej?
https://youtu.be/Y6ZuTz4uMVQ
Kupujesz nowy DV a co z tym DV +?
Możesz dać fotki z pod maski.
Kurde gruszka była przykręcona o 180° i przez to zapomniałem o jednym wężyku. Obróciłem gruszkę i wymieniłem DV na nowy i chyba wszelkie problemy ustały xd
..... koszt takiego zabiegu przerobienia turbiny?
Do kąta za karę poklęczeć na grochu ;-)
Chodzi o turbo hybryda
1200zł w Total Turbo
- - - Updated - - -
Pojeździłem trochę i stwierdzam że był to przedwczesny zachwyt bo dalej coś słychać że gdzieś ucieka powietrze i dalej jest max 1.3-1.4 bara.... Nie wiem czy chce sprzedać ten DV+ bo on raczej nic nie daje. A no i jeszcze chciałeś zdjęcia spod maski. Czego konkretnie byś chciał zdjęcia?
Wszystko co się da.
Ponawiam pytanie czy sztanga była regulowana.
Wężyki oryginał ?Szczelne na [emoji817]?
Ja ostatnio przerabiałem temat laga. I okazało się że gość o regenracji turbin dał delikatnie mówiąc "dupy". Wyregulował sztangę na 6 mbar bo tak się robi. A Alfa miała koło 4,5 za overbostem i mamy przyczynę. Ponowna regulacja pod podane podciśnienie i wszytko śmiga.
Auto wczoraj oddałem do tunera na dalsze prace bo jeszcze mi nie działa Dynamic i i chciałem jakiś laouch Control lub twarda odcine. Mówiłem o sztandze żeby popróbował ale mówił że on się nie rusza tego bo potem są problemy z przeładowaniem poza tym mówił żebym sobie dał spokój z tym autem i to sprzedał xd poza tym twierdzi że takie projekty na 300KM są niemożliwe z 1.4 i c..j xd no i mam do wymiany czujnik położenia wału korbowego
Nikt nie mówi o regulacji tylko o sprawdzeniu poprawności ustawienia sztangi.
Skoro ten twój tuner się podał niech ci wgra ori soft i odda kasę a przy okazji niech sprawdzi czy seria trzyma katalogową moc.
Tuner nie reformowalny, koleś twierdzi że nie się więcej mocy uzyskać i koniec. Wyszło niby 230KM i 360Nm ale ja w to nie wierzę ponieważ nie czuć prawie żadnej różnicy. Dodatkowo rozkodował tempomat, wycieraczki wariują a wykres wygląda jak sejsmograf... Może w przyszłym roku się wybiorę do TRS żeby to ogarnęli po tym typie.
A możesz dać tu ten wykres?
Masz może wykres jak się zachowuje zapłon?
Skoro nie dajesz wiary w moc to wizyta na innej hamowni prawdę ci powie.
Podaj jaki masz przepływ powietrza przy pełnej mocy.
Ps.Nie chcę ci żle wróżyć ale takie dokoksowanie bez odprężenia silnika to prosta droga do kłopotów.
Załącznik 264529
Do zapłonu nie mam dostępu.
No mam nadzieje że jeszcze w grudniu podjadę na jakąś hamownie
Przepływ powietrza to z czujnika MAF?
Ja chciałem uzyskać ok 250-270KM a przecież robią więcej na TD04
Tak to z MAP.Ja przy 207 KM mam przepływ trochę ponad 540 Kg
No jest poszarpany ale to o niczym nie świadczy tylko wygląda ch..o
Gdybyś miał do tego wykres ciśnienia turbiny i zapłonu to było było super.
Poproś tunera o to, przecież jak logował to ma wszystkie dane.
Kiepsko widać na zdjęciu, ale czy przypadkiem "Przełożenie" dla serii i modów nie jest inne?
Modyfikacje to 70.6, seria jest przysłonięta odblaskiem światła, ale wg. mnie na końcu jest xx.2?
Dla modyfikacji jest 70.6 a dla serii 53.2. Zatem mam zakłamane wyniki?
Tak, chyba że pomiędzy pomiarami zmieniałeś skrzynię na inną :rolleyes:
Ewentualnie auto było hamowane na innym biegu, ale takich sztuczek się raczej nie praktykuje, jak chcesz mieć porównywalne wyniki to warunki hamowania seria/mod muszą być takie same.