U mnie z 0 przeskakuje od razu na AUTO po ruszeniu z miejsca.
To ja dodam shift light w trybie race. Pewnie po aktywacji w proxy zostają standardowe ustawienia obrotów z wersji Q ;)
tydzień nie minął od aktywacji Race-a a Tobie już za mało :) to może być wszędzie - skrzynia, ECU, licznik, proxi raczej nie - tam się raczej nie wpisuje wartości tylko aktywuje/deaktywuje przewidziane konfigi. no chyba że na jakimś etapie zrobili placeholder dla 2.0 i jakiś 1-2 bity jakby się zmieniło to by zagadało. trzeba poszukać kumpli w developmencie FCA którzy dadzą nam całą mapę Proxi - oj wtedy byśmy szaleli ze zmianami:)
Jest bosko :) Po prostu się rozmarzyłam ;)
Nie wiem na ile to możliwe, ale:
16. Zdalny start i funkcja 'panic'.
Ekipa ze squadra tuning to ogarnęła, podobno funkcjonalność jest przewidziana w każdym modelu, jedynie zablokowana software'owo. Trzeba dokupić kluczyk z funkcją 'panic' i zarejestrować go w samochodzie.
Opis TUTAJ
Proxi musisz zmienić, kluczyk kupić i tyle. Wiadomo od dawna [emoji6]
Kluczyk ok 1000pln.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
kluczyk w ASO 1410 pln - 1150 pilot i 260 pln grot- zamawia sie po nr VIN. Kluczyk należy dokować witech-em trwa to ok 3-4 minut.
Panic- mam funkcję fabrycznie ale konfiguracja nie wskazuje na posiadanie alarmu.
możesz zamówić np po nr vin USA ale i tak przychodzi "czysty" i dokodujesz go sobie do EU.
- - - Updated - - -
z Naszych ustaleńi ustawień witech-a wynika, że powinno się dać dokodować używany kluczyk - za ok 2 -3 tygodnie będzie to testowane.
może by to przenieść do tematu o kluczykach (a jeśli nie ma to założyć)?
Tez mi się tak wydaje. Z tego względu wszelkie turbo timery chyba też z tego względu nie bardzo.
Jeżeli o mnie chodzi Święty Mikołaju oto moja lista:
-chcialbym żeby światła mijania i tył się włączały przy pracy wycieraczek
-fajnie by było gdyby można ustawić głośność włączenia audio, bo jak czasem gruchnie jak wyłączyłem i była głośno to moja mała aż zatyka uszy
polskie serwisy moga Ci dostarczyć taki kluczyk z US i zaprogramować, natomiast samą funckję trzeba odpalić w proxi samemu lub podjechać do kogoś kto ogarnia. z tego co wiem niestety nie pojawia się w menu dodatkowa pozycja do wyłączenia tego, pewnie jeszcze inna pozycja w proxi musi był włączona, ale nikt nie rozpracował która (większość pozycji w menu radia ma osobny bit gdzieś do odalenia jej widoczności, a osobno samą funkcjonalność, czasem nawet rozbita na kilka bitów/adresów)
Ja mam wersję USA- po odpaleniu świeca się światła pozycyjne, auto pracuje ale sam samochód jest zamknięty. Może go otworzyć osoba która ma kluczyk. Potem aby odjechać i tak musisz wcisnąć przycisk rozruchu mimo pracującego silnika.
Kulczyk zamówiłem po nr VIN w ASO po 5- 7 dniach był w ASO i został tam za pomocą witech-a dograny bez kłopotu.
poczekajcie ze 2 tyg będziemy próbować dokodować kluczyk do Giulii ale używany - jak się uda 70 dolców z USA ebay-a i masz.
tylko jak auto w garażu to nie zamykać auta, bo inaczej przypadkowo można włączyć, a wtedy 10minut chodzi (o ile jest wystarczająco paliwa czy naładowania aku, w innych przypadkach auto włącza się tylko chyba na 0.5minuty albo odmawia). IMHO za łatwo w kluczykach AR takie rzeczy się włącza - powinna to raczej być jakaś sekwencja bardziej trudna do przypadkowego włączenia, albo np 2 przyciski, lub jakiś dodatkowy slider z boku na sprężynce który trzeba przesunąć. Kluczyk tak pięknie zaprojektowany (otwórzcie go sobie, ja rozbierałem na kwałki jak dolutowywałem dodatkowy mikrostyk pod próbę czy uda się uruchomić na istniejącym kluczyku remote start, to majstersztyk designu, precyzja i świetne materiały), tylko sknocili że przyciski zbyt łatwo się wciska (szczególnie bagażnik a w USA PANIC) i jak nosi się w kieszeni to przypadkowe otwarcie klapy, uruchomienie PANIC czy zamknięcie/otwarcie auta się zdarza.
aby odpalić samochód musi się 2 x wcisnąć przycisk w odstępie ok 0,5 sek. podobnie jest z klapą tylną - więc raczej przypadkowo odpada.
z przyciskiem PANIC to prawda ale przez czas mojego użytkowania zdarzyło mi się to ze 2 razy.
wadą odpalania z kluczyka jest to że po łwaczeniu zdalnym chodzi też radio ale po wyłączeniu silnika nie wyłącza się.
aleście zaśmiecili wątek - tu już nic się nie znajdzie bo 20 postów o kluczyku
Konia z rzędem temu, kto sprawi, że radio (czyt. FM) nie będzie się samo włączało za każdym razem kiedy włączam zapłon. I tak je za każdym razem uciszam i puszczam swoje dźwięki z AA a ono za każdym włączeniem demonstruje szum bo zazwyczaj jestem w garażu podziemnym :D
[MENTION=82207]Shimmy[/MENTION], racja. Jest to bardzo irytujące!
No ale włącza się na ile? 15 sekund, a potem jak telefon się sparuje, to samo przeskakuje na ACP. Denerwujące tylko, jeśli wychodząc z auta zostawisz głośność rozje*aną na maksa, ale wtedy to każdy dźwięk potrafi wystraszyć, nie tylko szum;) Ja w tym czasie zapinam pasy, włączam grzanie foteli - jak skończe to już zaczyna lecieć muzyka z telefonu.
polecam zainstalowanie na telefonie np Automate i po wykryciu połączenia BT tylko otworzenie apki spotify. Gdzieś tam w opcjach AA zaś się daje odpalenie muzy przy starcie i przynajmniej samo zaczyna grać/wznawia się.
Zamiast Automate może być tasker, macrodroid czy inne tego typu. najwyżej komuś przygotuję prosty flow pod Automate, innych nie znam więc nie pomogę.