Też może być hak. Jeżeli został pociągniety przewód z aku na tył auta i nie został zabezpieczony bezpiecznikiem.
Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Też może być hak. Jeżeli został pociągniety przewód z aku na tył auta i nie został zabezpieczony bezpiecznikiem.
Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka
Problem nie dotyczy tylko 159 ale większości starszych aut. Do wentylatora idzie duży amperarz z wiekiem auta styk jest coraz gorszy co powoduje grzanie się instalacji. Zalecam wypiąć wtyczkę i sprawdzić połączenie.
A ja jeszcze mam prośbę do kolegów (może i koleżanek)Alfaholikòw,jak by ktoś miał albo słyszał z pewniejszej ręki 159tkę najlepiej 1.9jtd 120km sedan do max 15tyś napiszcie na priv,nie mówię że już teraz bo muszę funduszy nazbierać ale tak za 2-3 miechy:) dzięki
gdzie ty pracujesz ze za 2 msc 15k :D
napisz na forum w dziale KUPIE
moze ktos bedzie mial :)
[QUOTE=vudka123;2210356]gdzie ty pracujesz ze za 2 msc 15k :D
napisz na forum w dziale KUPIE
moze ktos bedzie mial :)[/QUOTE
Tak prowizorycznie napisałem 2-3 miesiące parę PLN mam odłożone:)
[QUOTE=magil;2210311]Takiej teorii z tylnej części ciała dawno nie czytałem.
- - - Updated - - -
Jak już głupio komentujesz to chociaż rozwiń temat bo nie łapię co może być niemożliwe. Bo to raczej Twój komentarz (bez wyjaśnienia o co chodzi) jest z czapy.
Auta nie widziałeś, nie wiesz co było robione, a krytykujesz możliwe (!) przyczyny.
Nie wiemy jak była ustawiona klima (u mnie najwyższy bieg włączy się się dopiero jak auto się nagrzeje - ustawienie klimy "AUTO"), nie mamy praktycznie żadnych informacji. Podpowiadamy możliwe przyczyny. Owszem wiele wskazuje na zwarcie przy wentylatorze. Wskazujemy koledze bo o to pyta. Równie możliwe jest to, że od tarcia coś się zapaliło.
Jeżeli wiesz lepiej co jest w tym przypadku niemożliwe to proponuję zatrudnić się Straży. Będą przeszczęśliwi, że mają eksperta, który wyjaśni im (i podpisze się) przyczyny pożarów na podstawie jednego zdjęcia.
Jak na końcu zaznaczyłem jest to tylko moje przypuszczenie. Więc polecam czytać: albo do końca albo ze zrozumieniem.
Mam na myśli, że teoria z "niskiej jakość hakiem" jest z czapy. Taki hak można zamontować poprawnie. A na pewno zasilania do niego nie bierze się z okolic wentylatora czy ściany grodziowej silnika.
Temat z upalającą się wtyczką nawiewu nie jest nowy. W tym wypadku akurat doszło do tragedii, w wielu poprzednich udało się do tego nie dopuścić.
Też tak uważam. W 159 hak trzeba podłączać przez moduł i zasialnie bierze sie z tylnej skrzynki bezpieczników za tylną lampą a sygnał z lamp. Niezależnie czy ktoś ma wiązke dedykowaną czy uniwersalną. Zasada działania modułu jest taka sama, jedyna różnica jest taka że w westfalii dedykowanej(taką mam) instalacja jest plug&play. Przy uniwersalnym trzeba sie pobawić w podcinanie kabli.
Jeżeli ktoś brałby zasilanie modułu z przodu bylby kompletnym debilem.
To ja mam dedykowaną instalację do haka i zasilanie jest prosto z akumulatora.
I pośrednio chyba jestem debilem[emoji14]
u mnie też wzięli zasilanie ze skrzynki bezpieczników w tablicy pod kierownicą...debile
Możliwe że podchodzicie do tego zbyt krytycznie ;)
A że tak zapytam, dlaczego nie skorzystaliscie z rozdzielnicy z bezpiecznikami w bagażniku?
W AR jeszcze tematu nie ruszałem, ale w skodzie montowałem fabryczny hak + wiązka i kable musiałem ciągnąć przez całe auto.
Wszystko fajnie tylko jeszcze jakie macie gniazda - 7 czy 13 pin?
Dla 7 pin nie ma potrzeby ciągnąć zasilania ze skrzynki bezpieczników czy akumulatora.
Jeśli 13 pin to pozostaje kwestia czy jest podłączone zasilanie na pin 9 (stałe) i 10 (po zapłonie) do zasilania przyczepy - te muszą być pociągnięte bądź ze skrzynki bezpieczników albo wprost z akumulatora i zabezpieczone.
Do tego nie każda 159 ma w bagażniku skrzynkę bezpieczników.
Od czego zależy i jaka wersja - nie mam pojęcia...
Ale widziałem już SW bez takowej skrzynki. Na forum też był temat gdzie gość wstawiał zdjęcia bagażnika w SW i skrzynki brak.
Nawet w instrukcji do Westfalii ze złączem 13-pin jest podział na wersję z i bez tej skrzynki.
Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka
Ja mam 13 pinową.
I już nie chcę innej.
Mam skrzynkę w bagażniku i mimo to instrukcja przewiduje kabel plus ciągnięty tylko z akumulatora.
Skrzynka rozdzielcza montowana jest po lewej stronie i nie ma związku z obecnością foteli. Moja żadna ich nie miała, a wszystkie taką rozdzielniczkę posiadały.
- - - Updated - - -
Z ciekawości sprawdziłem, 13-pinowa musi posiadać stały plus oraz plus po zapłonie - oba właśnie można elegancko i bezpiecznie pobrać ze skrzynki przy akumulatorze.
No ja tego nie wymyśliłem.
Dzięki za uwagę. Przy najbliższej okazji przekaże cenną uwagę debilnym inżynierom z Alfy Romeo, którzy w skrzynce bezpieczników zostawili (zabezpieczone) miejsce na podłączenie stałego zasilania np. dla haka . Nie wspominając o inżynierach debilach z Westfalii, którzy źle zrobili instalację oraz instrukcję montażu.
Nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Ja też mam wiązkę dedykowaną westfalii 13 pinową i u mnie podłączenie jest w skrzynce w bagażniku
Załącznik 265413
kurka...u mnie nie ma takiej skrzynki w bagażniku...podobnie jak gniazdka zapalniczki...
Nie wiecie czasem czy wiązka bedzie miała kostke do podłaczenia gniazdka?
W sedanie jest z lewej strony. W sportwagonie z prawej
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
tak - u mnie w sportwagonie klapka jest z prawej strony, ale pod nia niczego nie ma - blacha i dwie wiązki...
Czy przypadkiem zmiana wiązki nie odbyła się przy lifcie?
Ja mam SW i mam z prawej strony. Mam przedlifta progression z całą instalacja pod elektryczne fotele pomimo, że nie było ich jak kupiłem auto. Dołożylem teraz lusterka ale potrzebuje wymienić moduły bo wszystko działa pamięci i obniżanie prawego ze wstecznym tylko składanie lusterek nie dziala
ePer pokazuje tą skrzynkę tak: (w przypadku SW rysunek ePer również przedstawia sedana :P )
https://www.forum.alfaholicy.org/ima...2020/01/72.jpg
Sprawdziłem w swoich. 1.9 16V JTDm, TBi oraz 3.2 posiadały taką skrzynkę. Co do 2.2 JTS nie sprawdziłem tego. Wymienione auta były w wersji Distinctive, za wyjątkiem TBi - to był Sport plus.
Distinctive 2009 SW i pusto.
Sprawdziłem w ePER i wygląda to tak że w polifcie wiązka na tył jest jedna natomiast w przedlifcie rodzajów wiązek na tył jest 26!!! Tak dwadzieścia sześć
Rzeczywiście nie we wszystkich 159 jak myslałem jest z tyłu w bagażniku skrzynka bezpieczników. W mojej poprzedniej 159 też polift nie ma, więc przepraszam za zamieszanie
U mnie polift końcówka 2011 roku też nie ma. Zaślepka jest skrzynki nie ma.
Przeważnie ta skrzynka jest w przedliftach. W FL nie było już instalacji pod wszystko. Było tylko to co na pokładzie i żeby coś dołożyć to rzeźba. U mnie jest wszystko P&P
Sprawa skończyła się tragedią dla auta stąd moje pytanie jaki prąd bierze wentylator podłączony na krótko? Bezpiecznik jest 30A. Kupiłem używkę i na moim mierniku (taka taniocha za 100zl) zmierzyłem 14A na uruchomionym z małego (7.2AH) żelowego akumulatora