Www.gofastbits.pl
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Www.gofastbits.pl
Uzupełniam stan magazynowy komuś zaworek??
Ustawiłem na stałe rabat dla Alfaholicków
RABAT
Zaworki powinny być cały czas u mnie dostępne jeśli ktoś by chciał zaworek spoza tych pasujących do Alfy Romeo pisać dogadamy się
nie chcialem otwierac nowego tematu, wiec rzuce szybka offtopowa zajawke tutaj. Bedziesz mial cos kolejnego w ofercie? np. dolocik jakis? jesli tak to kiedy? :)
pzdr
Beda doloty z inoxa plus stozek największy sprint filter lub Aem jak kto będzie wolal. Malowanie w różnych kolorach farba strukturalna jak na deklach Ferrari. Aleee covid mi wszystko opoznia. Początek lutego dopiero cos odpowiem. Taka drobna zajawka na zdjęciu
https://www.forum.alfaholicy.org/ima...021/01/101.jpg
Vincent I jak po 3 miesiącach użytkowania? Lepiej?
Ciężko powiedzieć. To co miałem nadzieję trochę wyeliminować, czyli zawahanie przy częściowym odpuszczeniu gazu dalej jest obecne (ale być może w trochę mniejszym stopniu). Musiałbym zamontować z powrotem ORI żeby się upewnić czy jest różnica. Takie same odczucia mam co do reakcji na gaz po takim częściowym odpuszczeniu. Pogorszyć się na pewno nic nie pogorszyło :)
Prócz stanu portfela:P
To jest jak z oponami czy lekkimi felgami - nie każdy czuje różnicę.
Wszystko zależy od modyfikacji oraz od stanu zaworka fabrycznego one padają bardzo szybko podczas podnoszenia mocy... Wtedy taki GFB daje mocno odczuwalną różnice.
Seryjny nowy zaworek kosztuję ~600zł i padnie pewnie tak samo szybko jak poprzedni więc inwestycja w DV nie jest bezsensowna. Jak się otworzy seryjny zaworek to widać dlaczego on pada - jest plastikowy i bardzo czesto nie przeżywa rozebrania - kolega [MENTION=81906]vincent[/MENTION] widać miał jeszcze go w dobrym stanie skoro można go ponownie złożyć do kupy.
Uzupełniam stan magazynowy - ktoś planuje zakup ?
Mam do Was pytanie, nie jest to może idealny wątek ale mam nadzieję, że nikt na mnie nie nakrzyczy :)
Wymieniłem GFB DV+ w garret'cie Multiair 1,4 170km chip 205km w moim Abart'cie Spider. Stary zaworek podczas rozbierania został mi w ręce w kawałkach. Plastiki były wtryśnięte chyba z piątego recyclingu.
Do rzeczy, GFB DV+ trzyma mocno, obroty nie spadają podczas zmiany biegów lecz skutkiem ubocznym jest brak tzw. popcornu z wydechu Monza. Strzelanie z rury podczas międzygazu jest jedną z większych frajd jeżdżenia Abarthem. Prośba o poradę => czy zmiana sprężynki na fabryczną pomoże przywrócić popcorn? Jakaś inna metoda uzyskania popcornu oprócz chip tuningu?
Wychodzi na to że zaworek naprawił Ci auto :D - sorry za późną odpowiedz nie za dużo mam czasu na przerzucanie forum.
Co do zaworka to one takie są mi w moim prywatnym wozie po 30 tyś km od wyjazdu z salonu też się rozpadł przy demontazu.
Co do strzałow z wydechu to tylko soft u tunera
- - - Updated - - -
www.gofastbits.pl
w dziale rabaty masz rabat na zaworek
Wyjechały mi wszystkie zaworki wiec czas na zamówienie komuś coś potrzeba ? :)
Znów jedzie zamówienie - szansa na zakup w lepszej cenie :) więc zapraszam
Czy jest opcja na zakup GFB DV+ T9354 w jakiejś lepszej cenie? Ktoś coś wie bo się właśnie przymierzałem do zakupu ale ceny trochę wstrzeliły w górę.
Zobacz priva. Tylko w temacie wiadomości jakąś bzdurę wpisałem niechcący ale to nie ważne.