I co ciekawe, nawet jak została pobrana dużo wcześniej (czyli starsza wersja) to na stronie jest informacja, że maps updated.
Printable View
I co ciekawe, nawet jak została pobrana dużo wcześniej (czyli starsza wersja) to na stronie jest informacja, że maps updated.
Przy wersji infomat 132.. mapa versja 12 nie działa.
Przez chwilę mapa jest dostępna po paru min czarne tło nic więcej.
Czy macie też jakieś problemy
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Działa, tylko musisz całkowicie "uśpić" pojazd przed ponownym uruchomieniem po wgraniu map. Mnie też zaraz po wgraniu nie czytało mapy (czarny ekran) a rano jak wsiadłem do samochodu to wszystko działało i do dziś działa.
- - - Updated - - -
Poprawili opis na stronie - aktualnie jest już wersja 12.0.0 z datą wydania: 2021-12-21
Chyba nie da rady bo nawet odpinałem akum.
I cisza.
Wyskakują cuda brak mapy nie licencjonowany plik itp.
Jutro postaram się wgrać ver. 11
Dobrze ze zostawiłem kopie sobie na dysku
Ten problem map w ver 12.0 gdzieś na zagranicznych forach był też opisywany, ale u mnie zadziałało wiec nie drążyłem tematu.
Na jednej Giulii z firmware 132 po wygraniu map v12 czarny ekran. Zobaczymy jutro. Na drugiej z 119ką stwierdził, że nie może przeczytać pen drive'a i żeby włożyć ponownie. Może i dobrze.. poczekam aż poprawią. Nie rozumiem jak można tak koszmarnie sp.. tak prostą funkcjonalność jak aktualizacja map.
Wszystko działa. Ver.12 mapy.
Problem był w tym iż samochód przy aktualizacji stracił kooardynaty ustawień satelit GPS. Dlatego system infomat wyłączał navi.
Prawdopodobnie ver 12 wnosiła coś do ustawień geolokalizacji.
Stało się to iż aktualizację mapy zacząłem w trakcie podróży dojeżdżając do domu wjechałem do garażu.
Wszystko się zaktualizowało a pod koniec infomat stracił sygnał z GPS.
Jeśli ktoś trafi na taki sam problem jak ja czyli czarny ekran navi po 1-2 min od zał. systemu i system nawigacyjny niedostępny.
Wystarczy samochód zostawić na kilka godz na parkingu placu itp. w celu powtórnego pozycjonowania GPS pojazdu.
I wszystko wróciło do normy.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Po 2 dniach ruszyło na tej z nowszym softem. Druga i tak jedzie do serwisu na ustawienie świateł i kalibrację to zainstalują też nowy soft i mapy... Normalnie strach się bać co developerzy brali jak projektowali ten system aktualizacji.
W drugiej G Dukiewicz wrzucił nowy firmware i mapy i tym razem wszystko ruszyło od strzała. Zauważyłem, że można z apki wysyłać destynacje do samochodu. Nie wiem czy przeoczyłem to poprzednio, czy nowy soft to umożliwia, ale funkcja przydatna, o ile działa.
pojawiły się nowe mapy, co ciekawe to zmiana wersji po przecinku... 13.1.0
Pojawiły się mapki, ale nie można ich pobrać. Próbowałem trzy razy i za każdym razem tuż przed końcem "Pobierania nie powiodło się"
Ale jak mu się wgrywa to znaczy że się pobrało.
Pewnie gdzieś jakiś timeout idzie dlatego przerywa pobieranie.
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Niech się ktoś określi, czy udało się ściągnąć z serwera wersję 13.1 ?
Przecież pisałem jak wgrałem to musiałem ściągnąć.
Serdeczne dzięki. Próbuję po raz szósty...
Tym razem się ściągnęło.
Witam! Nie mogę znaleźć numeru VIN na stronie Mopar. Może ktoś ma mapę do My2020? Będę bardzo wdzięczny.
Teraz to juz chyba nie przejdzie z innego vin-u
przechodzi dla poliftów, przynajmniej z mapą 13.0 z marca - specjalnie próbowałem - radio polift z innym VIN u mnie w aucie 2018 a mapy ściągnąłem jeszcze dla innego znanego mi VIN polifta :P
Lechu wgrywał do Europy czy komuś udało się do USA.
MY 2020
nowa wersja 14.0.0
udpate z 27.05.2022
Czy komuś udało się zainstalować wersję 14.0.0? Ja otrzymałem komunikat, że jest za mało dostępnej pamięci w MY20. Natomiast gdy się dzisiaj zalogowałem na stronę Mopara to aktualnie dostępna mapa do pobrania to 13.1.0 z 2022-03-30.
MAP50145 = 14.0.0
Wgrana do MY2021 bez problemu.
Wielkość pliku 22527520 - w przybliżeniu podobna jak MAP50142 (czyli 13.1.0 o wielkości 22316810).
PS. Pytanie do fachowców czy MY2020 ma mniej pamięci niż 2021?
Ja zainstalowałem tydzień temu. Bez problemu.
U mnie wielkość podawana przez Total Commandera to 23 068 180 480.
Instalacja trwała ciut ponad godzinę.
Potwierdzam, wersja 14.0 (MAP50145) wgrana bez problemu do Stelvio MY2020 - rozmiar pliku 2.4 GB (23 068 180 480) instalacja około godziny podczas jazdy w trasie.
Aktualnie na stronie internetowej brak wersji 14.0 - ponownie dostępna wersja 13.1.0
Dostępna najnowsza wersja map dla MY2020
Najnowsza wersja: 15.0.0
Data wydania: 2022-09-27
Witam,
Mam pytanko jak jest z licencją do map dla aut z USA? bo na stronie maps.mopar.eu nie znajduje vinu mojego auta.
Może ktoś ma możliwość wygenerować plik z licencją pod mój vin?
Musisz zmienić licencje map na EU.
Podjedz do ASO ogarną za ok. 700zł na 3 lata.
Mozesz tez poprosic kogoś z forum kto ma my2020 by udostępnił swoja mapę itp.
Ale z tego co wiem to musisz zmienić kraj pochodzenia pojazdu
O ike wiem to aso nie moze zrobic dla vinu z usa licencji/subdkrybcji eu. Trzeba wgrywac po koleżeńsku z auta eu, oczywiscie po przeprogramowaniu kraju a zatem i przerobce wiazki, dla aut przedliftowych max wersje z 6.2020, dla poliftow narazie dzialaja wszystkie mapy.