Załącznik 288386
Dotykasz te kwadraciki i dolny panel się chowa.
Załącznik 288387
Załącznik 288388
Views - Settings - Android Auto - Edit displayed OBD2 PODs - i tam dodajesz co chcesz widzieć.
Printable View
Załącznik 288386
Dotykasz te kwadraciki i dolny panel się chowa.
Załącznik 288387
Załącznik 288388
Views - Settings - Android Auto - Edit displayed OBD2 PODs - i tam dodajesz co chcesz widzieć.
Dzięki, jutro popatrzę.
Generalnie program super.
A jak u Ciebie z wyświetlaniem, doły tak samo jak na moich screenshotach czy wyświetlają się u Ciebie prawidłowo?
Używam tylko AA na wyświetlaczu samochodu i nie sprawdzałem jak się zachowuje na Gauge po podłączenia z OBD. W offline też mam pasek na dole (jeśli nie "kliknę" tych kwadratów na górze lub 2 szybkie kliknięcia na zegarach). Z ciekawości sprawdzę jak się zachowa po połączeniu z OBD. Generalnie, sam średnio ogarniam ten program (choć uważam, że jest świetny) i większość rzeczy ustawiałem na czuja.
Ale te "problemy" z grafiką to nie tylko na gauge ale również na wielu innych ekranach, w ustawieniach na przykład.
Zawsze trzeba kliknąć "kwadraty" żeby pasek na dole zniknął. Jest to upierdliwe, ale bardziej denerwuje mnie to, że jak wejdę gdzieś głębiej w menu i chcę się cofnąć o jeden krok, to zawsze wraca do głównego menu ustawień i trzeba się znowu przeklikać przez wszystkie opcje, żeby dotrzeć do miejsca o które mi chodziło. A czasami nie pamiętam w którym miejscu byłem i muszę szukać.
Ok, faktycznie kwadraty faktycznie działają w temacie zakrywania dolnych części ekranu.
Z tym cofaniem krok wstecz - całkowicie się z Tobą zgadzam, wkurzające i mam tak samo, wyskoczę i nie pamiętam gdzie byłem żeby szybko wrócić. Powinien być krok wstecz a nie wyskok całkowity.
Interfejs vgate z #18 z car scaner połączone. Apka my giulia AA w android auto nie łączy się. Co źle robię?
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d4829a5a72.jpg
Klikales ten zielony znaczek na środku na dole przypominający Euro?
Tak. Poza tym klikałem też te wtyczki na ekranie w aucie
To nie mam pojęcia. Jedyne co Ci mogę powiedzieć to, że wygląda na to że ja mam identyczny v-link i działa z myGiulia ok.
Zmieniałem tam też, mam 2.0 GME (BT,AA)
Wciskasz na interfejsie switch przed próbą połączenia?
Dzięki za feedback, popatrzę w temat z przyciskiem wstecz.
W kontekscie "dolnego paska", w sekcjii "Prefs"->"Toolbar", można zdecydować kiedy pasek ma się chować, np: automatyczne chowanie się po połączeniu z adapterem, lub dodatkowo można go schować podówjnym kliknięciem na ekranie.
W międzyczasie wyszedł nowy rilis z mniejszymi i większymi usprawnieniami.
Pojawiło się menu po lewej stronie ekranu (ala gmail), które trzeba wysunąć swipem i zawiera skórty do typowych miejsc w aplikacji.
Ponadto w AA w "drag racing" view pojawiła się opcja ala "shift lights".
Załącznik 288422
Jest połączenie. Zmieniłem na chwilę connection timeout z 1000 na 2000 i spowrotem i przemieliło.
Tyle tylko że nie wyświetla danych.
Witam,
Update dla osób, które ciągle korzystają z aplikacji:)
W ostatnich dniach pojawił się nowy rilis (107), który zawiera kilka dodatkowych metryk, m.in informację o wypadaniu zapłonu w 2.0 GME, dosyć ciekawa metryka, która daje pogląd na kondycję multiair.
Załącznik 289127
Gdzie to się włącza? Fakt, że patrze na fonie a nie na AA ale nie widzę takiego ekranu...
Ten ekran jest spreparowany przeze mnie, natomiast na dowolnym ekranie możesz wyświetlać dowolne metryki, wedle uznania, jest ich pewnie z 50 różnych. Tu jest procedura dodawania nowych metryk do ekranu, jest "względnie" aktualna https://github.com/tzebrowski/ObdGra...ery_new_pid.md
Ktoś już kilka dni temu wrzucił screen z mistfire, ale wtedy nie udało mi się tej pozycji znaleźć na liście PID. Mam wrażenie, że pojawiła się dopiero jak w Available Modules zaznaczyłem dodatkowe pozycje (mam jak na screenie... choć i tak nie wiem, co większość z nich oznacza :D )
Jeszcze jeden błąd który zauważyłem. W trybie Drag Racing grafika zachodzi na siebie i nie mogę tego zmienić. Zmiana wielkości czcionki nie pomaga.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2985673186.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c4cc38fc09.jpg
Tak, moduł "2.0 GME ext" musi być wybrany.
Dzięki za feedback z drag race, wygląda tak jakbyś miał bardzo dużą czcionkę ustawioną.
U mnie zapłony wypadają "różnie", najczęsciej przy niskim obciążeniu silnika, i w niskich partiach obrotów - do 2k, nawet jeżeli auto jest w pełni rozgrzane.
Z tego co widziałem, poranne drgawki po odpalaniu nie triggerują wypadania, nic nie jest rejestrowane przez sterownik.
Max jaki wyłapałem podczas jazdy, to 11 misfires na 1 cylindrze, check na desce się jeszcze nie pojawił.
Jaką wartość masz ustawioną w "Font size" ?
Załącznik 289132
Bawiłem się od najmniejszej, do największej, ale nie było żadnej reakcji.
Dopiero kilka dni temu udało mi się dorwać do samochodu i potwierdzam, że wszystko wyświetla się prawidłowo, któraś aktualizacja programu naprawiła błąd.
Mam pytanie, co oznaczają wartości pod licznikiem Mistfire Cylinder (np. 3; 3; 10168) i jak je interpretować? I co oznacza skrót cnt przy głównym liczniku Mistfire?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5927788160.jpg
Cnt - counted
Najmniej, średnio, najwięcej?
10168 to chyba jakiś bug. W trybie wyświetlania paskowego (gauge?, nie pamiętam nazwy) taka kosmiczna wartość nie wyskakuje u mnie a wątpię żeby u Ciebie była realna.
Gdzieś w sieci wydziałem wykres pdf (ale z innego programu) gdzie było to opisane jako min, max ale czego, to nie wiem. Ta trzecia wartość powtarza się co jakiś czas i jest w zakresie tysięcy, pierwsze dwie nie przekraczają 10. Cnt tak jak podejrzewałem.
Potwierdzam, wygląda jak bug....
Total misfires raportuje sumaryczną wartość 8 ze wszystkich cylindrów, także 10168 to jakieś bzdury,
Dzięki za feedback, w kolejnym rilisie usunę max, min, avg dla tej konkretnej metryki, nie ma to kompletnie sensu..
tzebrowski - masz może pomysł czemu My Giulia wyświetla mi stan IBS, ale nie napięcie aku? W zasadzie czysta instalka, połączenie przez taniego chińskiego ELM327, profil Alfa 2.0 GME (BT).
Aktualnie bez AA, po prostu z Google Play.
Musisz sie zgłosić do programu testowego, wysłać koledze swój email googla żeby Cię zautoryzował (jeśli jeszcze może) i pobrać wtedy wersję z AA.
W sensie tylko wersja AA pokazuje napięcie aku?
Bo na samym AA mi nie zależy, przynajmniej nie teraz.
Zasadniczo wersja z AA ma badziej "precyzyjne" formuły dla kalkulacji pewnych metryk, jednak nie powinno to mieć wpływu na napięcie aku. Co możesz zrobić w ramach testów, to pobrać i wyświetlić dane tylko dotczące aku, żeby potwierdzić że odczyt działa tylko dla tej jednej metryki.
Jaki masz adapter, zmieniałeś coś w ustawieniach profilu ?
Witam czy ta aplikacja bedzie dzialac ze Stelvio Q rocznik 22'?
Działa bardzo dobrze z '21 a to ten sam przedostatni polift.
I tak przy okazji (to żadna reklama, ja tego nie sprzedaję) bo sporo ludzi pyta -ten interface działa bardzo dobrze:
allegro, Interfejs diagnostyczny Vgate iCar2 BT3.0, od sprzedawca "surix".
Może są inne tańsze, nie wiem, ale ten kupiłem i jest ok. Wątpię, żeby się nadawał do proxi ale do myGiulia i samych odczytów jest perfekt. Tylko trzeba za każdym razem po uruchomieniu pojazdu naciskać na nim przycisk "start" bo się wyłącza dla bezpieczeństwa po wyłączeniu stacyjki.
Nie mogę znaleźć u siebie w ustawieniach parametru wypadania zapłonu, potrzebna jest jakaś aktualizacja?
Masz wersję AA?
Postudiuj manual:
https://github.com/tzebrowski/ObdGra...ery_new_pid.md
Nie posiadam AA, działam na telefonie i małym icar. Robię wedlug instrukcji. Nie mam na liście do zaznaczenia owej opcji wypadania zapłonu.