Skradzione Dziś w nocy Stelvio
Cytat:
Napisał
epsonix
Czy domyślnie jest włączony alarm fabryczny zawsze na lawetę i jak naciśniesz to wyłączasz dla lawety? czy on się pamieta ostatnie ustawienie póki nie zmienisz? To tak z ciekawości (a nie chce mi się grzebać po instrukcji, tym bardziej że pamietania może nie opisywać). Tak czy siak, jeśli otworzą "legitnie" np przez radar, range extender, gameboya czy kradnąc kluczyk, to i tak na nic ten alarm - tylk da Ci zabezpieczenie na chamską kradzież na lawetę.
moje zabezpieczenie ma 3D akcelerometr, jeśli odpalisz to nawet jak nic nie wykryje szczególnego (ruchu), to w zależności jak ustawi user, zacznie wyć od razu lub po 10min (to dla userów co mają remote start i korzystają jak ja - 10 min to auto wyłączenie remote startu), natomiast jak wykryje przechył czy przyspieszenia w którejkolwiek osi, a nie był mój alarm odblokowany, to zacznie wyć od razu/zawsze.
Domyślnie jest włączony. Jak chcesz umozliwic podniesienie auta z włączonym alarmem, to musisz nacisnąć przycisk przed włączeniem alarmu.
Wiadomo, że alarm zabezpiecza tylko pewne sytuacje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...909fa0a6e9.jpg