jo 2004
---------- Post added at 12:34 ---------- Previous post was at 11:47 ----------
no więc spr - u mnie nawet nie mignie przy przekręceniu kluczyka
mam filmik ale nie chce mi się wrzucac :lol:
Printable View
jo 2004
---------- Post added at 12:34 ---------- Previous post was at 11:47 ----------
no więc spr - u mnie nawet nie mignie przy przekręceniu kluczyka
mam filmik ale nie chce mi się wrzucac :lol:
tego nie wiem
wiem że ja nie mam tej kontrolki na zegarach tylko w razie w wywali ją wyświetlacz :lol:
no ale jo ni mom 156
to niech se inni posiadacze 156 sprawdzajo
:lol:
A mi ta kotrolka dziś migła na zakręcie, zgasła i już sie niepokazała :)*coś sie może stać ?*
Dobra przeczytałem że może doprowadzić do zepsucia wtrysków Ale raczej powinna sie palić cały czas a nie tylko *mignąć no nie ?*
mi tak samo ta kontrolka sie świeci aż do momentu przekręcenia kluczyka.
Witam wszystkich jestem szczęsliwym posiadaczem 156 1,9 jtd jednakże mam pewien problem może głupi i prozaiczny ale nie widzę nigdzie na zegarach kontrolki "check engine" jest ona czyms zastapiona czy ślepy jestem??
koledzy krotkie pytanie i mam nadzieje ze rowniez krotka odp :cool:
kontrolka airbag'u pasażera powinna swiecic przy aktywnej poduszce pasażera?
świeci przy nieaktywnej
sprawdzalem.... niestety swieci zarówno przy aktywnej jak i nieaktywnej poduszce pasażera.... :(
pytanie dlaczego? jakis czujnik?
Z którego roku jest twoja Alfa. W pierwszej wersji była czerwona kontrolka wtrysku. Coś takiego między zegarami Załącznik 51251
Natomiast po liftingu jest na lewym zegarze kontrolka
Załącznik 51250
Po prostu błąd poduszki. Poszukaj coś na ten temat. Usterkę poduszki diagnozuje interfejs diagnostyczny.
http://www.auto-motor-i-sport.pl/m/1...cc0f75e41f.jpg co to będzie obok guziczka od świateł awaryjnych po lewej stronie od niego taki głośniczek jakby co to jest ?
ps dzięki :)
Szukałem w szukajce i nie mogę znaleźć.
Zapaliła mi się kontrolka płatka śniegu obok dziennego przebiegu i za czorta nie wiem od czego ona jest :/ Szukałem w manualu i też lipa.
Info o możliwości wystąpieniu lodu na drodze, włącza się przy +3,5*C. Przy okazji takiej temp zewnętrznej nie włącza się klima.
auto ci powiedzialo,ze jest mozliwe oblodzenie:)
przed uruchomieniem silnika gdy wszystkie kontrolki się zapalają ale nie widzę kontrolki silnika - nie wiem o co chodzi bo niedawno kupiłem to autko i jakoś przy zakupie nie zauważyłem , silnik pracuje normalnie . uszkodzona kontrolka , czy przewód jakiś wypięty był przez jakiegoś magika - nie palił wcześniej na wszystkie gary - zerwana świeca ,wymieniłem świece oraz kable - ten od zerwanej był przepalony ( teraz śmiga )
której to niby nie widzisz u siebie w 156 przed fl ??
Załącznik 80479
ja tam nie znam "kontrolki silnika" w 156 przed liftem
I nie zobaczysz, chyba że zmienisz auto nowsze po FL przynajmniej wnętrza ;)
Załącznik 80498
Post wyżej masz zegary z przed FL, które Bocian zamieścił :)
Podejrzewam, że koledze tomi5791 chodzi o kontrolkę "check engine". W mojej belli przed FL ta kontrolka w kształcie wtryskiwacza jest nad kontrolką ładowania akumulatora i na chwilę zapala się po włączeniu zapłonu. Jest słabiej podświetlona niż pozostałe, więc dobrze się przyjrzyj :blink:
Zegary, które wrzucił bocian chyba są po FL bo u mnie są inne :P
Bocian wrzucił dobre, są przed FL, te które wrzuciłem ja są po FL :sarcastic:
A poza tym wszystko jest wyjaśnione nt. tych dwóch kontrolek tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/156/...e_156_a-6.html
Wystarczy uważnie czytać :deal:
Tak masz rację, myślałem że wrzuciłeś te same kontrolki kopiując od Bociana :suicide2:
witam ! no właśnie ta kontrolka wtryskiwacza nie świeci się .przyglądałem się i przyglądałem a tam nic :(
- - - Updated - - -
kontrolka pasów gaśnie choć pasy nie są zapięte , coś pomieszane mam chyba dlatego szukam schematu podłączenia .
schamaty masz kolego w elearnie
- - - Updated - - -
podaj maila, to podeślę kilkadziesiąt stron hehe
- - - Updated - - -
Kod:http://speedy.sh/dNsZ9/zegary.xps
Po co masz mu wysyłać kilkadziesiąt stron na maila :P
Może sobie sam ogarnąć eLerna z mojego linku http://www.forum.alfaholicy.org/156/...manual-14.html
Jakbyś był koleżeński, to podpowiedziałbyś koledze :dirol:
Może podświetlenie nie działa...
dzięki wielkie chłopaki za pomoc ! może jakoś uda mi się to ogarnąć na razie mi się ściąga co będzie dalej to nie mam pojęcia . pozdrawiam serdecznie
a jeśli chodzi o kontrolkę od pasów to zawsze gaśnie po niedługim czasie tylko przez chwile się świeci
[QUOTE=tomi5791;1050510]witam ! no właśnie ta kontrolka wtryskiwacza nie świeci się .przyglądałem się i przyglądałem a tam nic :(
Zobacz wieczorem bo ona jest słabiej podświetlona i przez to słabiej widoczna (za ostatnią cyfrą na obrotomierzu). Kiedyś sam jej szukałem
jak będziesz robił jakieś eksperymenty z podawaniem napięca na pin odpowiadający tej kontrolce, to uważaj. Przyglądałem się swojego czasu kontrolkom w check panelu. i... Na niektórych pinach było napięcie zerowe, na innych 3-4V, a na niektórych 12V. W każdym bądź radzie kontrolka ładowania aku jest sterowana masą/+12V z tym, że jak na pin podane jest +12V to kontrolka gaśnie.
takie to moje spostrzeżenia...
wyprzedzając- jakbyś zrobił zwarcie to najprawdopodobniej padnie bezpiecznik w drugim rządku (ale mowa tu o bezpiecznikach znajdujacych się nad skrzynką bezpieczników)
i nie zapomnij się pochwalić, jak coś ustalisz:) mi nie działa kontrolka obecności wody w paliwie ;/ dioda jest ok, bo ją wylutowałem.
witam na razie jestem w lesie :( hmmmm program eLearn mi coś nie odpala wypaliłem płytę i nic wybór języka oraz silnika i dalej nic się nie dzieje :((((((( to samo działo się jak z demona odpalałem
- - - Updated - - -
Rychu dzięki za podpowiedz ale właśnie w nocy sprawdzałem , wpatrywałem się i nic (mam wersje z ciemnymi zegarami )
tomi5791 a po wyborze klikasz na obrazek alfy?
klikam i nic :(
- - - Updated - - -
645MB waga programu - może nie mam cały i dlatego nie działa ?
Ale normalnie odpala Ci się cały interfejs, tak? Możesz wybrać swój silnik i rocznik?
Ja jedyny problem jaki miałem jak zrobiłem obraz z CD (potrzebny do netbook'a), to niemożność uruchomienia za pomocą PowerISO i Deamon. Jak uruchomiłem za pomocą Alkohol 120%, to śmiga :)
- - - Updated - - -
Jakby to była wina downloadu, to miałbyś za pewne problem z instalacją.
Sprawdzałem przed chwilą na egofiles i tyle waży u mnie :)
Najwyżej spróbuj pobrać z drugiego linku, który jest parę postów dalej (uploaded.net)
odinstaluj adobe reader i jave z kompa. Spróbuj wtedy. Jak nadal nic, to zainstaluj nowe wersje z neta.
witam serdecznie i życzę wesołych świąt ! no niestety nadal nic , nowa Java oraz Adobe :( pobrałem z uploaded.net bo ten pierwszy link nie działał