Na 50% wpisuję siebie(AR 155) i kolegę (AR 146).
Dodano 5.08.2007
Przykro mi ale niestety odwołuję zapis. Małe problemy finansowe nie pozwalają mi na wyjazd. :(
Printable View
Na 50% wpisuję siebie(AR 155) i kolegę (AR 146).
Dodano 5.08.2007
Przykro mi ale niestety odwołuję zapis. Małe problemy finansowe nie pozwalają mi na wyjazd. :(
Dopisuje sie do listy. 1 autko+ dwie osoby.
Ja też będę :D 1 autko, Brzoza + osoba towarzysząca (czyt. Marta)
Wpadniemy na dwie alfy 166. 4 dorosłe + 1 dziecko
Scrat się pisze... dwie osóbki i chyba jedno autko :wink:
nie wiem czy nie za późno na zgłoszenie chęci uczestnictwa?? nie wiedziałem co z urlopem i dopięciem auta na ostatni guzik.
Alfa 75, moja dziewczyna i ja.
A ja mam poważny problem, gdy tylko uda mi się go rozwiązać (do środy najpoźniej) - wpłacę kasiorę na konto. Ja pojadę na pewno, tylko nie mam pojęcia czy ktoś oprócz mnie będzie chciał jechać ze mną...
Ja jestem chętny.... i pewnie będę.
Ale panowie, skoro jestem z Bielska i zlot będzie w Bielsku a ja chcę i mogę wpaść tylko w sobotę to chyba nie musze płacić? Czy to jest impreza zamknięta czy jak? Nigdy nie byłem na takim spocie a chętnie chciał...
zapraszamy wszystkich - choc dziwnie bedzie sie patrzyc na imprezujacych i zawodniczacych ze sobą alfistów a samemu nie wziasc udziału - ale jestes jak najbardziej mile widziany- Pozdrawiam!
Mogę zajrzeć dopiero w niedziele ,czy można przejechać sie z wami na górę Żar, skąd wyjeżdżacie i o której?
Myśle ze impreza jest otwarta na wszystkich ale za darmo to raczej nie bardzo. Ten temat tez był przy zlocie na pomorzu, padła propozycja jednego z klubowiczów ze przyjedzie na zlot jako "obserwator" tylko pojawia się wtedy problem. Pierwszy to taki ze wtedy obserwatorów bedzie pełno a organizacja takiego zlotu sporo kosztuje i jest to troche nie wporzadku wobec tych co płacą pełną stawke sponsorując obserwtorom zabawe. Tam rozwiązano go tak ze albo sie płaci albo nie przyjezdza na zlot. I mysle ze tak jest uczciwie. Jesli w przyszłym roku uda sie zebrac sponsorów to uczestnictwo bedzie za grosze, w tym roku tak sie nie udalo...Cytat:
Napisał cysio
Na nasze szczescie jesli frekwencja dopisze bedzie o nas głośno w mediach i wprzyszłym roku bedzie szansa na sponsorów. Poki co uwazam ze trzeba płacić.
Cytat:
Napisał Paweł156
Paweł156 tak sobię myślę, że jak ktoś przyjedzie i będzie chciał popatrzeć albo porozmawiać to chyba go nie przegonimy :wink: .Na Pomorzu były identyfikatory i to załatwia sprawę, nie masz identyfikatora nie bierzesz udziału w atrakcjach.
Może powinniście z Rafałem obgadać opcję opłat za poszczególne atrakcje, płatne oczywiście odpowiednio wcześniej. Takie rozwiązanie pozwoliło by tym którzy są na miejscu na udział w imprezie bez opłacania noclegu. :)
Na pewno nikogo nie przegonimy :) chcemy zeby było nas jak najwiecej.
Na poszczególne atrakcje nie bedziemy sie rozdrabniać bo kazdy bedzie chcial cos innego i nie bedziemy wstanie zapłacić za wszystko. Rafał napisze jeszcze koszt opcji dla tych co chcą wpasć na jeden dzien i bez noclegu, to chyba bedzie najlepsze wyjscie.
czyli tak jakby "bilety z noclegiem" i "bilety bez noclegu" ?? :)
zgadza się :)
koszt bez noclegu wynosi 100zł
Rafał niestety jest zagoniony sprawami zlotu i tez swoją pracą wiec prosił zebym przekazał radosną nowine :)
No widzisz i mamy jeszcze jedną opcję :wink: :DCytat:
Napisał Paweł156
Robert, co ja bym bez Ciebie zrobił....... :mrgreen:Cytat:
Napisał AR_33
Hey
Czyli co jakbym chcial wpasc Was poznac na jeden dzien, nie biorac udziau w atrakcjach to tez musze becalowac te 100zl??
Bylibysmy w dwie zalogi- 2 x srebrne 166 jak cos...
Napisze krótko - nikt nie bedzie w stanie dostac sie na teren zlotu bez identyfikatora - gdyz ubezpieczenie imprezy i udział w zlocie jest dokładnie poparty osobistym wypełnieniem karty zgłoszenia z podaniem peselu i nazwiska - jesli chodzi o przejazdy to mozna sie dołączyc oczywista sprawa pogadac - jasne - nie jest to impreza masow!!!- odnosnie Żaru niestety wjazd bedzie tylko z identyfikatorami - pozostali musza autka zostawic na dole na parkingu i kolejka wyjechac na góre - za szyba kazdego bedzie odpowiedni znaczek (zezwolenie na wjazd na góre Żar) - normalnie jest tam zakaz wjazdu.
Co do opłat za atrakcje nie ma mozliwosci wyszczególnienia ceny za kazda atrakcje bo nikt nie postawi scianki wspinaczkowej lub paintbola dla 5 osób -
Proszę o wyobrażnie podczas zadawania pytań - naprawde organizacja zlotu jest wielkim przedsiewzieciem zwłaszcza ze sponsorzy nie kwapia sie do wydania kasy na "jakichs tam kolesi co jeżdżą fiatami" tak dzisiaj usłyszałem i słysze podobnie wiele razy - niech kazdy z forumowiczów spróbuje załatwic sponsora- zobaczymy jaki bedzie efekt !
Wielu z was zna moje powiedzenie :Krytykować może ten ,kto coś zrobił .
Pozdrawiam i życze owocnych poszukiwań sponsorów!
A ja juz w samym bielsku bede mial prozbe do kogos zeby sie przygarnac do czyjegos auta bo najprawdopodobniej moja 2 ga polowa bedzie w sobote pracowac i chyba sie bedzie musiala wrocic po poludniu do pracy i zas przyjedzie pod wieczor i bede sie musial wcisnac do kogos w razie jakiegos wyjazdu w sobote po poludniu :mrgreen: mam nadzieje ze ktorys z kolegow lub kolezanek bedzie na tyle otwarty i zaproponuje pomoc :mrgreen:
Pozdrawiam
DDEvil, ja by co to czarna 33 ma 2 wolne miejsca z tyłu :wink:Cytat:
Napisał DDEvil
No chyba że nie lubisz Pyrek :mrgreen:
Pewnie ze lubie :mrgreen: jak cos to sie do was wcisne :mrgreen: az taki gruby nie jestem to sie na 1 zmieszcze :mrgreen
Hey RafalCytat:
Napisał Rafał
Uwazam ze dla wielu takich jak ja i nie tylko, ktorzy chca wpasc do Bielska jedynie osobiscie poznac kilku Alfaholikow a nie brac udzialu w platnych atrakcjach zlotowych,to dosc krzywdzace i zniechecajace bedzie dokonywanie oplaty 100zl (mam rozumiec ze od glowy bo nie jest to nigdzie sprecyzowane?)
Osobiscie mam daleko do Bielska bo jakies 400km takze biorac pod uwage daleka podroz(z zona i z dzieckiem) koszt noclegu itp.dodatkowe placenie za ujrzenie kilku wirtualnych znajomych...no sorki :mrgreen: :mrgreen: ...to chyba jeszcze nie jest az tak komercyjna impreza...
Co do zalatwiania dobrych sponsorow, hmm gdybym wiedzial o tym wczesniej ze takowych zarzad szuka, chetnie bym pomogl...ma sie troche znajomosci, a wiadomo sponsoring dziala w dwie strony czyli znalbym takich paru ktorym by zalezalo aby cos z tego miec.
Wezcie to wszystko co napisalem pod uwage...uwazam ze jeszcze nie jest nas az tak wielu zeby w ten sposob odpedzac innych od siebie :mrgreen: :mrgreen:
Dla mnie moze 100zl to nie jest zbyt wiele, ale z pewnoscia jest masa ludzi dla ktorych to sporo kasy i wezma to pod uwage :wink:
a ja mam takie pytanie u kogo znajda sie 2 miejsca by mnie i bunie zabrac :oops:
Areks, sponsorów zawsze mozna szukac jesli chcemy sie rozwijac to kasa sie przyda na utrzymanie serwera, dofinansowanie gadzetów czy organizacji zlotu, wiec jak masz kogos chetnego to jak najbardziej mozemy sie sponsorowi odwdzieczyc :)Cytat:
Napisał areks
Dlatego tez miedzy innymi chcialem sie spotkac :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał Paweł156
Zalezy mi tez na wspolpracy miedzy naszymi forami i mam nadzieje ze ja rozszerzymy :mrgreen:
rozumiem oplate 100zł/os. za sobote bo sa atrakcje, ale za sam wjazd w niedziele na górę żar płacic 100zł od osoby to troszkę przesadaCytat:
Napisał areks
nikt ci nie mowi tu o wjezdzie na gore zar za 100zł tylko o atrakcjach,a wjazd na gore zar jest tylko mozliwy z identyfikatorem,wiec jesli nie bierzesz udziału w atrakcjach to nie wjezdzasz siła rzeczy na gore zar!!!mozesz sobie wejsc na nogach a autko zostawic na dole na parkingu.no i teraz nasunie sie pytanie to po co wogole przyjezdzacCytat:
Napisał daners
ps: pozdrawiam kolege z królewskiego miasta :mrgreen:
U mnie się trochę pogmatwało. Przyjadę niestety sam , bo osoby które miały ze mną przyjechać niestety odpadły. Stąd zwlekałem z wysłaniem przelewu. Jutro puszczam kaske niestety za jedna osobę
witam ,
jest okres wakacyjny więc ciągle mnie nie ma... ale przelew poszedł za 2 osoby...
pozdrawiam
Koszt uczestnictwa bez noclegu
I dzień 35zł
IIdzień 50zł
III dzień 65zł
atrakcje i przebieg zlotu moga ulec zmianie nawet tydzien przed zlotem z uwagi na brak przewidywalności wpłat za zlot!
Proszę sie przygotować na zaopatrzenie sie w wikt. czyli jedzenie we własnym zakresie -nie na terenie ośrodka niestety brak środków finansowych - 23.08.2007 napisze konkretne szczegóły!
Pozdrawiam!
Poproszono mnie o dopisanie :
Camel 164 2os. - wpłate przyjąłem osobiscie
Łukasz + Kasia (kraków) - potwierdzaja przyjazd - niewien jak wpłata!
> Plan zlotu;
> Piątek 31.08.2007.
> Godzina 11:00-13:00 Parking Tesco ul Warszawska Bielsko-Biała
> G.14:00 Wyjazd-Osrodek sportów wodnych Neptun Tresna Zarzecze
> G,15:00-16:00 Wyjazd na Górę Żar (zwiedzanie elektrowni szczytowej)
> G,18:00-19:00 Powrót do ośrodka
> G,20:00-21:00 Koncert Zespołu rockowego
>
> Sobota 01.09.2007
> Ogólnie dzień wolny ,zabawy integracyjne,rowerki ,kajaki ,piłka plazowa,
> wieczorem ognisko i zabawa przy muzyce
>
> Niedziela 02.09.2007
>
> G,9:00 - wyjazd z osrodka na tor sprawnosciowy Fiata (Tychy)
> 10:00-11:00 rozpoczecie wzmagan sprawnosciowych oraz pokazy ratownictwa
> drogowego
> G 17:00-18:00 zakonczenie imprezy
>
>
> Z uwagi na nieprzewidywalnosc wpłat zabawy integracyjne bedą uzaleznione
> od funduszy!
>
> Proszę zabrać jakies koce ze sobą lub śpiwory oraz zaopatrzyc sie w
> jedzenie na osrodku niestety nie bedzie mozliwosci stołowania
> Jęzeli fundusze pozwolą to może uda sie zorganizować catering!
> Pozdrawiam!
>
> P.S.
> Wpłaty przyjmujemy nadal do dnia28.08.2007r
To mi sie podoba bo jeszcze nic nie wiem :evil:Cytat:
Napisał Rafał
Mi też, mi też! :) Może się wyrobię jednak. :D I tak muszę do Krakowa jechać. :DCytat:
Napisał 75andrew155
Oooo! I to są istotne informacje!
A czy w najbliższym sąsiedztwie zlotowiska jest jakaś Ristorante? :)Cytat:
Napisał Rafał
W promieniu 5 km jest ich mnóstwo ale w obrebie kilometra niestety nie - zrobie rekonesans po restauracjach i pare słów napisze ale to w wekendCytat:
Napisał wera
Pozdrawiam!
Byle do sklepu z piwem nie było daleko. AAAAAAAAbo sóm kista prziwieza?
Witam. Pierwszy plan zlotu był interesujący i ciekawy, natomiast drugą propozycją jestem niemile rozczarowany :shock: :cry:
Plan zlotu;
> Piątek 31.08.2007.
> Godzina 11:00-13:00 Parking Tesco ul Warszawska Bielsko-Biała
> G.14:00 Wyjazd-Osrodek sportów wodnych Neptun Tresna Zarzecze
> G,15:00-16:00 Wyjazd na Górę Żar (zwiedzanie elektrowni szczytowej)
> G,18:00-19:00 Powrót do ośrodka
> G,20:00-21:00 Koncert Zespołu rockowego
>
> Sobota 01.09.2007
> Ogólnie dzień wolny ,zabawy integracyjne,rowerki ,kajaki ,piłka plazowa,
> wieczorem ognisko i zabawa przy muzyce
>
> Niedziela 02.09.2007
>
> G,9:00 - wyjazd z osrodka na tor sprawnosciowy Fiata (Tychy)
> 10:00-11:00 rozpoczecie wzmagan sprawnosciowych oraz pokazy ratownictwa
> drogowego
> G 17:00-18:00 zakonczenie imprezy
Z trzeciego dnia tj.02.09.2007 jestem zmuszony zrezygnować :oops: z uwagi na czas jaki jest potrzebny na bezpieczny powrót :( .
W związku z tym mam pytanie czy ulegnie zmianie wysokość opłaty jaką wniosłem?