... a blokady do rozrządu :) Wału się, co prawda, nimi nie zablokuje, ale wałki rozrządu to już pół sukcesu :)
Printable View
No zesz kurna znów cały czas piszę z myslą że chodzi tu o boxera :( Grzesiu masz lekarstwo na tą moją przypadłość? chyba musimy walnąć jakies piwko czy cos więcej :D a kolega niech uzupełni swój wpis lub napisze w podpisie jakie ma auto i z jakim silnikiem ;)
To są blokady do wałków i lepiej robić znaki a panewka wygląda tragicznie, myslę że powinieneś jednak rozbierać silnik i wyciągać wał jak robic to tylko dobrze. Oddać wał do fachowca i on dopasuje panewki
pisalem i pisalem i nic niema :(
Jak to z tymi tlokami. jak nie wyciagne walu to i nie wyciagne tlokow - tak? a jak wyciagne caly wal (do sprawdzenia i do szlifu) to i wyciagne tloki od dolu?
---------- Post dodany o godzinie 18:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:13 ----------
Wal bede na pewno wyciagal, jak robic to robic, tak jak mowisz... Tylko jak z tymi tlokami?
Nie zapomnij jeszcze o skrzyni bez jej demontażu wał nie wyjdzie
No jak wyjdzie wał to tłoki też możesz wyciągać dołem , tylko pamiętaj że trzeba mieć specjalną obejme do montażu i demontażu tłoków ze względu na pierścienie i poznacz sobie strony w jakim położeniu były tłoki w cylindrach żebyś nie przekręcił ich odwrotnie. Wszystko musi być idealnie tak samo włozone jak było, wszystko znaczyć
aha, dobra. za znaczac to spoko. A jaki to klucz co trzeba miec?
To nie klucz tylko taka blaszana opaska zaciskowa na tłok który dociska pierścienie tłoka żeby można było wsadzić go w cylinder
http://www.moto.allegro.pl/item84363...n_germany.html
o cos takiego
Ah, dzienki. No i nastepny wydatek na cos czego jeszcze niemam w garazu :)
Dobra, w nastepna sobote bede znowu krecil przy silniku. napisze jak bede jakies nowiny...
dzienki, pa pa
Wydaje mi się, że nawet jak wyjmiesz wał, to nie uda Ci się wyjąć tłoków dołem.
Zalezy od silnika. W V6 12V nie wyjmiesz dołem, na bank :)
Podpory wału wykręca się od strony miski więc tu nie widzę problemu, tak w V6 nie wyjdzie tłok dołem bo one są ustawione pod kątem ale w rzędówce powinny wyjść
No to wychodzą czy nie? :D
http://allegro.pl/blok-silnika-alfa-...952438429.html
Tu widać że dołem ich nie wyjmiesz.
Też mi się tak wydawało no ale tak czytam... :D