http://moto.allegro.pl/item891580559...on_okazja.html
Już są po 80tyś!!!
Printable View
http://moto.allegro.pl/item891580559...on_okazja.html
Już są po 80tyś!!!
minimalna nie osiągnięta , może być wyższa od wywoławczej ...co nie zmienia faktu że jak ktoś położy 8 dych to bez problemu nią odjedzie wg mnie
Mówiąc szczerze, trochę sobie w brodę pluję, że nie poczekałem rok ze zmianą auta.
Ale kto mógł przewidzieć.
Okazja to na pewno jest, za kilka lat ślad po konkursie zniknie, a przy sprzedaży już tak wiele się nie straci.
oj.. gdybym wiedzial ze na rynku pojawia sie Brery w takiej cenie zaczekal bym te poltorej roku z zakupem Bravo i dolozym bym nieco do Alfy :)
Ciekawe czy z cenami jeszcze coś się zmieni - bo większość sprzedających trzyma taką samą cenę już od kilku tygodni (np .oferta za 95900 !!!), ale już pierwsi zniecierpliwieni zeszli z ceną dosyć sporo. W każdym razie na chwilę obecną jest zdecydowanie więcej sprzedających niż kupujących...
Brera to dosc nietypowy samochod - zdecydowanie szybciej sprzedaly by sie BMW 3 z loterii Orange ;)
Fajna sprawa. Kupując dzisiaj Brerę za 80 tyś. po dwóch latach przy odrobinie szczęścia można ją sprzedać bez utraty wartości. Ciekawe kiedy zniknie z allegro ostatni loteryjny egzemplarz. Ja stawiam, że na wiosnę jeszcze będą, może nawet do wakacji;)
i ceny beda szly w dol, w koncu to roczniki 2009 a my mamy juz 2010 i jak widac na 'zalaczonym obrazku' wcale tak swietnie sie nie sprzedaja ;)
Od wczoraj zmienili bo było 80tyś do licytacji...
Ale już jest lepsza oferta.
http://moto.allegro.pl/item891420821...ieuzywany.html
79tyś. Ale myślę, że 75tyś też by hazardzistę zainteresowało...
Jeśli miałbym prawko i kasę na takie auto to bym i tak nie kupił. Dlaczego? Brer na allegro w cenie około 80tyś jest 8-9sztuk, więc ja poczekałbym trochę np. do połowy lutego i łyknąłbym za 70tyś... Zobaczymy co będzie za miesiąc:) Ale to tylko marzenia.
A tu macie cwaniaka z salonu:)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11241071
Nie byłoby głupim pomysłem, wystawienie aukcji na mobile.de pośredniczenia w kupnie takiego auta, ale nie wiem jak to wygląda od strony prawnej i podatkowej. Ale z 2-3tyś Euro możnaby zarobić...
Właściciel salonu chce kupić Brerę z loterii i pisze, żeby jej nie rejestrować, żeby mógł ją sprzedać jaką nówkę... Sprytne rozwiązanie.
Nowe są po 125tyś. A jeśli kupi za 70tyś i o obniży cenę już w salonie do 100 tyś robiąc wielką wyprz. Zarabia 30tyś zł brutto.
Pytam bo znam ten salon , tylko ,że oni z ceną dostosowali się do rynku czyli Brerę z Plusa można u nich kupić za 80 kpln(sorry już nie można bo została sprzedana,ale pewnie będą następne). Te 125 kpln to cena z cennika za taką samą Brerę NIE z Plusa :D trzeba zaplacić 100-105 kpln po normalnych rabatach.
Ale tak czy siak ciekawe rozwiązanie...
Urząd Skarbowy już czeka:)) będą pierwsze wezwania dla nabywców nowych Brer, ktorzy staną się posiadaczami aut wartych rynkowo 100-120 tys po cenach 70 tysięcy. I podateczek trzeba będzie zapłacić i może karę. Nie tłumaczcie mi, ze mogą przedstawić dowód zakupu czy pochodzenia auta. Dla Urzędu to nic nie znaczy. Jest frajer, można frajera przyskrzynić:)))
urząd skarbowy nie ma szans w takiej sprawie , nawet średnio doświadczony prawnik przekona sąd że wartość rynkowa idzie w parze z ofertą na rynku w danym czasie (a ta jaka jest z racji konkursu każdy wie)
tak? no to powodzenia w rozmowach z Urzędem. Jak widać nie miałeś jeszcze przyjemnosci z tym towarzystwem.... Uwierz, możesz sobie nawet bardziej doświadczonych prawników nasyłać, to bez znaczenia.
nie kupują tych aut za 5kzł tylko za 70-80 , naprawdę nie jest niczym trudnym wykazać co to jest cena rynkowa
nowe auto, z salonu, warte 120-125 tysiecy, kupujesz za 70 tysiecy. Obserwator:)) mnie tego nie wyjasniaj. Nie znasz mentalosci urzędników skarbowych.
a co ma cena z salonu do wartosci auta? ;)
Dealera może i nie, ale to nie są ceny dealera. Konkurs w tv to nie jest dla urzędnika wyznacznik wartosci auta. On ci otworzy cennik salonowy plus podeprze się opinią rzeczoznawcy, który zawsze utrzyma cenę salonową. I wyliczy ci niedomiar podatkowy a będziesz miał szczęscie jak ci nie wytoczy kar za próbę zaniżania podatku.
Takie są realia w Polsce. Kto się o to otarł ten wie.
Pingwin - wiesz ile setek tysięcy samochodów w PL jeździ po papierowym zakupie za 10 czy 20% realnej wartości ??
urząd skarbowy może weryfikować cenę także w oparciu o ceny na rynku lokalnym (tak jest m.in. na runku nieruchomości) , przez rynek lokalny w tym przypadku rozumie się ofert sprzedaży takiego pojazdu np na allegro... bez toczenia wojen można wykazać że auto jest realnie warte 80kzł - nie tylko z uwagi na ceny ofertowe ale i nadpodaż na rynku
Chyba wiekszosc co wygrala,nie bardzo chce je uzytkowac,coraz wiecej jest w ich sprzedazy.Rowniez mysle ze "gracze" to nie przypadkowe osoby http://loteriaplusa.pl/zwyciezcy przyklad Gdynia,babka ktora wygrala autko i okragly milionik ;)
zamiast tych brer-ek dali by 2x więcej MiTo i przynajmniej większość zostawiła by sobie słodka mała Alfę.
Miło zobaczyć Alfe jako nagrodę w konkursie. :)
Spike pisaliśmy już o tym ,że 90 % z tych zwycięzców to zawodowi gracze ,którzy zajmują się tym zarobkowo ( patrz także loteria Ery i osoba ,która wygrała 9 !!!! Mercedesów C klasse) .Tych osób nie interesuje użytkowanie Brer , tylko zarobek ,to biznes :D. ,,Kupili'' je po bardzo niskiej cenie ,wysyłając sms-ów za kilka ,kilkanaście tysięcy złotych i teraz czekają na oferty chętnych .