No to czekam na pierwsza furkę Alfa Romeo 75 V6 3 litry 90-92 rok czerwony lub czarny w dobrym stanie w dobrej cenie
Printable View
No to czekam na pierwsza furkę Alfa Romeo 75 V6 3 litry 90-92 rok czerwony lub czarny w dobrym stanie w dobrej cenie
Moze jeszcze nowke nie smigana ze Smigiela za 5tysi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał 75andrew155
Jak widać z poprzednich postów że jest to możliwe :DCytat:
Napisał areks
Zerknij na TĄ
Bardzo ładna ale to nie 3 litrówka America rocznik 90 -92 moc silnika zupełnie inna.
andrew a myślałeś nad tą [URL=http://moto.allegro.pl/item223912044_alfa_romeo_75_3_0v6_america.html[/URL]
byłem u tego gościa jest mechanikiem ja ogladałem 75 2.5 QV, jego była 1,8 czerwona i ta srebrna 3.0 V6. Może warto się zainteresować gość jest dość rozsądny i można się z nim dogadać.Co do stanu technicznego to niewiele wiem poza tym że wymieniał łącznik od strony skrzyni ( pamagałem go nabyć ), oraz że stan zewnętrzny jest adekwatny do wieku auta. Samochód zanim trafił do Szczecina jeździł w stolicy.
Tak myslałem ale ten kolor mi całkowicie nie odpowiada miałem taki i strasznie mi się nie podoba , na zdjęciu ten silnik wyglada jakby smigał w motorówce wszystko zardzewiałe chcę kupić takie auto z odpowiednim silnikiem i w odpowiednim kolorze choć cena tej srebrnej V6 jest kuszącaCytat:
Napisał majk
Kolor zawsze można zmienic
Zmiana koloru będzie sporo droższa od wartości auta a gdzie inne naprawy i części , ogólnie auto wyniesie ponad 10 tysCytat:
Napisał Arek 146
Zmiana koloru w tego typu samochodzie nie wchodzi w grę, tego typu pojazd traktuje jako Youngtimer i wszystkie modyfikacje niszczą go bezpowrotnie. Co do korozji w komorze silnika - samochód stał pewnie jakiś czas lub był użytkowany sporadycznie.
Pisałem z tym panem od srebrnej 75 3.0. Byłem zainteresowany, ale chciał za nią chyba 8 tysiaków. Napisałem mu, że za tą cenę myślałem, że będzie ładniejsza (chodziło mi o silnik, który zbyt zachęcająco nie wygląda). Strzelił focha i przestał ze mną rozmawiać. :) Pytałem się też, czy kolor jest oryginalny, niestety odpowiedzi nie uzyskałem. A w ciemno do Szczecina jechać zamiaru nie miałem, więc zrezygnowałem.Cytat:
Napisał majk
I jak Twoje wrażenia z tej QVki? Nie ukrywam, że to IMO z d e c y d o w a n i e to ciekawszy samochód niż 3.0/America ;)Cytat:
Napisał majk
Co do srebrnej 3.0 america ze Szczecina.
Oglądałem to auto jakieś 3 lata temu w Wawie.
Została wtedy sprzedana za jakieś 5 tysi....
Auto kilka lat temu miało kompletny remont silnika (fakturki na ponad 7 tysi)
Jednak jeźdząc nią nieodczuwałem tej kasy :P w silniku.
Był z lekka przymulony i brakowało mu wigoru aczkolwiek pracował naprawde równo ładnie zero wycieków itpitp.
Co do wyglądu auta z zewnątrz to poprzedni właściciel ją pomalował.... :P
Auto w orginale było szare i zostało pomalowane. Teraz spod srebrnego lakieru pomalutku zaczyna pokazywać sie orginalny lakier :((( :(((
A czy ktoś oglądał tego TS-a z Wrocławia ? mały przebieg książka itpitp? jakiś czas temu był na allegro???
Ktoś nie tylko oglądał, ale nawet kupił :-PCytat:
Napisał Stefan116
Kupiłeś go???Cytat:
Napisał Digit
Nie ja, nasz kolega z Łodzi, może się pochwali niedługo :-)Cytat:
Napisał 75andrew155
Jakiś link do niej można prosić?Cytat:
Napisał Digit
Chodzi otą czerwoną trochę porozbijaną ??? była na allegro
Proszę bardzo, ostatnio na Allegro była tu:Cytat:
Napisał WlodekzPoznania
http://moto.allegro.pl/item221174338...skonalosc.html
Pozdrawiam, d.
Eeeeeeeee ta wygląda bardzo dobrze , ta czerwona porozbijana była ze szczecina :|?:
tez bym chcial cos z zagranicy przywiesc ciekawego:) oczywiacie v6:) tak sie rozglądam w italli a dzisiaj sie dowiedzialem ze nie warto tam po auta jezdzic:/
W Italii sporo samochodów jest z wypożyczalni. Rowniez w Berlinie można je spotkać w komisach.
Marzy mi sie kupno od osoby prywatnej a nie z komisu wiem ze bedzie ciezko ale wole dluzej poczekac i kupic cos wyjatkowego niz nabyc alfe po roznych przejsciach :) tak wogole to jaki kraj jest na topie jesli chodzi o sprowadzanie aut? temat aut z zagranicy to dla mnie nowosc wiec chcialbym sie cokolwiek dowiedziec zanim sie wybiore :)
Mój typ - szwajcaria:) Stamtad jest moja i jest bajka poza tym co własnie została puknięta, na szczęscie lekko....
Moja V6 też jest ze szwajcari i teżlekko była uderzona więc jeśli kupować auto to raczej oglądałbym się na tamten rynekCytat:
Napisał amigas
eh moja to ta wspomniana z wrocławia wcześniej w temacie i jeszcze meisiac temu nie była uderzona....:(
a jak wyglada sprawa opłat auta ze szwajcarii, tzn chodzi mi o dokladnie koszta np przy aucie wartym 20 tys jak to wyglada ?? i do tego rejstracja w Polsce??
A swoja droga jak bylem rok temu w Szwajcarii to zauwazylem ze lubia alfy:) na kazdym kroku jakas stała a czasami stare piekne odrestaurowane szczegolnie w Zurichu. Wtedy myslalem ze najlepsze samochody sa wlasnie tam do momentu az nie pojechalem do Londynu :)
Może ta Alfinka jest warta kupna , tylko 3 tyś
http://www.autoscout24.ch/AS24Web/De...6&page=2&row=2
http://cgi.benl.ebay.be/cherche-ALFA...QQcmdZViewItem
Ta jest warta kupna jak szukacie dobrego auta, nie wiem jaka cena,ale stoi na aukcji więc można licytować...Auto jest od miłośnika marki...
To nie jest aukcja tylko ogłoszenie, musisz skontaktować się ze sprzedającym :roll:Cytat:
Napisał alfaholik-Bioły
Czyli ogłoszenie jest nieaktualne(skoro cena wynosi 1 ojro)?Cytat:
Napisał AR_33
Jakby nie było aktualne to by nie było ogłoszenia...
Sugerujesz, że ktoś musiał zamieścić ogłoszenie, żeby oddać za darmo 75? :wink:Cytat:
Napisał alfaholik-Bioły
Nie wiem jak w tym przypadku, ale jest taki zwyczaj, że jak ogłoszenie straciło na aktualności to zeruje się przebieg, albo cenę(nie pamiętam dokładnie).