Kolega ma 166 z 2003? Jeżeli to polift to wiązka z przedlifta niepodejdzie - Ktos o tym juz pisal. Co do jakosci to jest na 5. Ja zakladalem u siebie wszystko ok.
Printable View
Kolega ma 166 z 2003? Jeżeli to polift to wiązka z przedlifta niepodejdzie - Ktos o tym juz pisal. Co do jakosci to jest na 5. Ja zakladalem u siebie wszystko ok.
2003 ale jeszcze przed FL :) jutro może znajdę chwilkę będę szukał co i jak :)
2003 na pewno ma inną wiązkę. Tam był problem ze złączem do panelu klimatyzacji. Można poprzekładać piny, ktoś już o tym pisał jak przerabiał. Ale miej świadomość że były inne te wiązki. Nie wiem czy od cf2 czy od cf3 (raczej to drugie).
mimo to że to jest styczeń 2003 wiaza jest inna? Hmm coś czuje że skończy się na zwykłym wzmaku :)
no ale masz przeciez ze jedna kostka sie roznila wiec bez przesady, zamienic kostke to 20min roboty...
no ok ale jeszcze kwestia zakupu głośników z którymi jest problem :) nie wiem po prostu czy nie lepiej kupić dobre głośniki i podpiąć do wzmaka :) Pytanie czy to jest lepsza opcja od DSP
Jezeli o glosniki w drzwi chodz to to zaden problem jest. Gorzej z glosnikami w półke. Ja kupilem 1 sztuke za 60 zeeta bo druga mialem w komplecie od kolegi ktory mi sprzedął wiazke i wzmacniacz.Reszte musialem kompletować. Czyli glosniki w drzwi i glisnik w polke. Jeden koles chcial za 2 suby w polke 150 zeta. A na sztuki ni e chcial ich sprzedac. Znalazłęm jednak kilka dni pozniej oferte na alegro od kolesia który mial na handel wlasnie 1 glosnik za 60 zeta. Mysle ze jak popytasz po sprzedawcach na alegro to cos znajdziesz. Jednak zeby złozyc cale dsp wydalem ok 400 zeta. Handlarze za kompletne wołaja po 500...
Tu się z Toba nie zgodsze marek bo DSP ma dość mocne pier..nięcie. Szczególnie na ustawieniach POP. JAk kiedyś odpaliłem "niezbyt głośno" ( tak na 1/3 mozliwości) w garazu w piwnicy w domu jednorodzinnym to az na strychu graty się trzęsły tak to daje. Ja wiem echo i te sprawy, ale żeby az drzwi na 1 piętrze w pokoju się trzesły to cos w tym musi byc. Powaznie.
Wiem bo miałem. Ale uwierz że to i tak nie zadowoli ludzi w białych tenisówkach :)
Dsp ma jedną poważna wadę. Głośniki midbasowe mogą być ale tweetery to dramat. Nie ma w ogóle wysokiego. Choć niby kopulka jedwabna a przy zwykłym zestawie pastik. Najlepiej wygluszyc lata drzwi wsadzić przyzwoity zestaw odseparowany i wzmacniacz do tego.
Ale wiesz że wzmacniacz a procesor dźwięku to dwie zupełnie inne rzeczy??? Fakt, dupy nie urywa to DSP no ale zwykły wzmacniacz z zestawem odseparowanym to też żadna uczta melomana. Tak więc nie przesadzajcie. W sumie najtańszym i najlepszym rozwiązaniem to dobrej klasy dodatkowe radio z DSP. A nie sam wzmacniacz.
Zgadzam się. Natomiast ten procesor oprucz poglosu nie daje nic. Pseudo przestrzeń. Nie potrafi dobrze zozbic częstotliwości a tymbardziej nie potrafią tego głośniki. Więc wolę fabryczne radio przyzwoite głośniki i wzmacniacz, który to ogarnie :P
Nie ogarnie. Widać rozbiega Ci się tylko i wyłącznie o to żeby coś w aucie łupało.
Wręcz przeciwnie miły czysty dźwięk nie zaleznieod bliskości.
- - - Updated - - -
Wręcz przeciwnie miły czysty dźwięk nie zaleznieod bliskości.
Ja mimo wszystko zdecyduje się na wzmaka :) dawać 300zł za dsp do którego będę przerabiał instalację + kupienie głośników których praktycznie nie ma to bez sensu :) wole używanego wzmaka dobre zestawy odseparowane i niskotonowe w półkę :)
Nie jestem audiofilem nie potrzebuje nie wiadomo jakiego basu bo słucham rocka :)
Oczywiście że DSP wychodzi drożej. Niestety.
dla mnie najwiekszym minusem dsp jest to, ze glosniki "duze" w drzwiach prawie w ogole nie graja basem, bas jest tylko od tych z polki i to jest mocno nienaturalne. o tym czy procesor dzwieku sie przydaje czy nie to nie bede sie klocil, wystrczy sprawdzic jak glosniki graja z wlaczonym rpockiem i bez, korekcja czasowa to chyba jedna z najlepszych rzeczy w procku.
wiadomo ze fajnie jest dolozyc wzmaka i wstawic porzadny zestaw odseparowany ale ja bym to zrobil tak jk Marek probuje z dzwiekiem obrobionym juz przed dsp.
żeby nie zakładać nowego tematu zapytam najpierw tutaj. Kupiłem głośniki Hertz , zestaw dwudrożny ze zwrotnicą, wygłuszyłem drzwi itp. tylko zastanawia mnie teraz jedna rzecz, mianowicie jak podpiąć ten zestaw do oryginalnego systemu DSP. W drzwiach jest osobny kabel na głośnik i tweetera, jeśli chciałbym podpiąć zwrotnicę to pod głośnik ? Zadziała to w ogóle, czy może darować sobie zwrotnicę i podpiąć tak jak oryginał tylko na nowym zestawie głośników. Ma ktoś schemat do DSP żeby sprawdzić jak kable wychodzą z instalacji? A i nie interesuje mnie rozbudowa systemu o wzmacniacz i inne radio, wszystkie bebechy zostawiam.
Zdążyłem poszukać info w elearn, i wychodzi na to że oba głośniki połączone są równolegle z jednego kabla. Niestety nie wiem czy schemat, który znalazłem odnosi się do wersji z DSP czy bez.
a czy zamiast zwrotnicy nie prosciej dac kondensator 2.2 micro ? :)
Pamiętajcie że DSP ma końcówki mocy 2Ohm...... To powinno Wam już podpowiedzieć jak podłączyć :P
doszukałem się również schematu z DSP, głośnik i tweeter podpięte też na jednym wyjściu. W takiej sytuacji właściwie bez różnicy który kabel podepnę do zwrotnicy. No chyba że jestem w błędzie to mnie poprawcie.
szybkie pytanie HAES ma na obudowie napisane 6x40w jest RMS czy MAX chcę kupić konwerter RCA i nie wiem jaki wybrać
Ale moc max (ta podawana przy głośnikach) to jest chyba jakaś ściema. Liczy się fizyczna moc urządzenia a nie jakieś pierdu pierdu. DSP w 166 ma końcówki mocy 40W. I to jest fizyczna moc na kanał. Więc chyba to jest RMS.
Pytam ponieważ, chce zastąpić mój equalizer tym http://www.caraudiosklepy.pl/hollywood-hlc-1-p641.html, mniej kabli o w ogóle praktyczniej, tylko on jest do 2x 20w, chyba zostane przy tym co mam
Tapnięte z SM-N9005
To jakiś totalny szajs :) nie ma nic wspólnego z DSP.
Nie jest aż źle, nie gadaj :)
Tapnięte z SM-N9005
na pewno to jest 40w rms, nawert radio ma kolo 16w, wiec to sie nadaje pod radio a nie wzmaka.