ale za to ile mamy fotek po trasie :) przyjdą pocztą :PCytat:
Napisał lejek20
Printable View
ale za to ile mamy fotek po trasie :) przyjdą pocztą :PCytat:
Napisał lejek20
ciekawe kiedy beda czasy bo juz na ikarze sie chwala ze od nich dwoch dalo nam lupnia .co prawda slowem nie wspomniano jakimi alfami.
Gdzie będą ogłoszone? W tym wątku? Gratulacje dla zwycięzcy (kimkolowiek by był ;) ) Na zlotach IK@Ra też często 33 wygrywa. Rzecz w kierowniku i treningu. To nie jest katowanie sprzętu na milę, czy jest ułamki, ale tu trzeba myśleć.Cytat:
Napisał AR_33
Znów jakieś takie kastowanie. Gdzie dwóch Polaków, tam trzy kategorie ludzi... :(((Cytat:
Napisał piotriix
Dwóch ludzi pochwaliło się wynikami. Dlatego pytam o wyniki.
Dlatego nie wytrzymalem i napisalem im na liste co mysle o porównywaniu zawodowców z amatorami i chwaleniu się tym jakim to sie jest rewelacyjnym bo wygrało sie torową alfą z doswiadczonym kierowcą nad fabryczną alfą z amatorem za kółkiemCytat:
Napisał piotriix
Żenada...
FRED
Co ile ta lista jest archiwizowana na serwerze? :) Dajcie linka...
Spokojnie, za kilka zlotow pewnie bedziemy mogli rywalizowac z ikarowcami - wkoncu taka atrakcja byla u nas pierwszy raz :)
która alfa tam była torowa? bo ja tam widziałem tylko jedną pseudo rajdową 145 którą największym chyba osiągnięciem były bąki na ręcznym na trawie. O ile dobrze popatrzyłem to z alf najlepszy czas miała w pełni seryjna 145 QV. A doświadczenie? chyba po to są takie spotkania żeby doskonalić umiejętności, tak?Cytat:
Napisał Fred
Żenujące to wg mnie były owe bąki na trawie i prężenie muskułów na parkingu (typu ruszanie z piskiem wśród tłumu ludzi i samochodów, celowała w tym z kolei 147 FL na dużych kołach).
Edit:
Jeszcze apropos żenady, cytat z Twojego postu na Ikara:
1. Załadowany samochód - ja też przyjechałem z pełnym bagażnikiem, i jakoś tam sobie poradziłem.Cytat:
Wasi reprezentanci "rozgromili" kilkanascie załóg ktore w 100 % składaly sie
z całkowitych amatorow ktorzy po raz pierwszy ( jesli sie myle niech mnie
ktos poprawi) jechali po takim torze w całkowicie fabrycznych alfach...a
wśrod nich było także wiele kobiet. Mało tego...kazdy samochód miał
załadowany dobytek bo byl to ostatni dzien zlotu.
W tej sytuacji na prawde jest się czym "chwalić".
Równie dobrze można sie cieszyc ze było sie szybszym w swojej alfie od wózka
dziecięcego.
Poza tym.. zawody Alfaholikow były imprezą zamkniętą wiec nie rozumiem
dlaczego mieliby brać pod uwagę czasy alf spoza klubu.
2. Impreza zamknięta? wg tego co się dowiedziałem od Rafała - wystarczyło zapłacić 65 zł (50 wpisowe + 15 składka na pucharek czy cos takiego), jechać alfą i już było się klasyfikowanym w alfach.
3. Wiele kobiet :) Wielu matadorom mocno wklepała kobitka w koszulce subaru jadąca całkowicie seryjną, srebrną 156 selespeed :D więc co ma piernik do wiatraka? :D
marekm, Paweł powiedział mi co nie co o Twoim samochodzie ;)
Trudno nazwać go seryjnym :), mnie też śmieszy prężenie muskułów.
Umiejętności to podstawa, a tu wiem również, że do nowicjuszy nie należysz.
Fakt jest jeden, Panowie z IK@R-a w wielu wypadkach wypowiadają się bardzo lekceważąco o pozostałych posiadaczach Alf. Sam jestem zarejestrowany na Ik@Rze i bardzo bym chciał, aby kiedyś stały sie to dwa bratnie kluby, a nie zwaśnione bandy użytkowników pięknej marki.
I rzecz bardzo często leży w treningu. Przynajmniej na amatorskim poziomie. A obruszanie się, że ktoś się cieszy wskazuje tylko na ... niedostatek treningu.Cytat:
Napisał Tuti
hmm, jakoś tego specjalnie nie odnotowałem, natomiast zobacz w jak bardzo lekceważący sposób odnoszą się Alfaholicy w stosunku do kierowców innych marek :)Cytat:
Napisał AR_33
marek to tylko zabawa i na szczescie wiekszosc z nas do tego tak podchodzila / w tym i ty/ a czasy to juz oddzielny temat ale zabawa naprawde fajna i naprawde milo bylo patrzec jak alfy ze slabszymi silnikami objezdzialy te wieksze siostry.ja te przejazdy traktowalem jak walke ze swoimi slabosciami ,pozdrowienia ps hihi i nie oszukuj bo wyjmowales rzeczy z bagaznika :mrgreen:
No cuż, jest to właśnie takie prężenie muskułów. Ale mi chodzi o to, że i Alfaholicy i Ikar to są kluby posiadaczy Alfa Romeo i powinniśmy się szanować i wspierać, a tak nie jest.Cytat:
Napisał marekm
Sam osobiście zwoływałem spot w Poznaniu i w tedy pewien Pan udzielający się na Ikarze zwrócił mi uwagę, że od organizowania spotów są oni, bo byli pierwsi.
I powinienem uzgadnić to z nimi ;|/
no to żółta kartka dla tego Pana :DCytat:
Napisał AR_33
Aha czyli wychodzi na to ze IKAR chce byc monopolista i zwalcza konkurencje :mrgreen: :mrgreen: Tylko bic im bravoooo ;//Cytat:
Napisał AR_33
A czy czegoś przypadkiem opacznie nie zrozumiałeś? Próbowałeś wyjaśnić tak bez owijania idiotyczne na pierwszy już rzut oka podejście?Cytat:
Napisał AR_33
Od jakieś czasu pracuję w Olsztynie i od roku nie śledzę wszystkich wątków "na PyraTeamie", ale nie przypominam sobie żadnej dyskusji, która upoważniałaby Cię do takiego twierdzenia. A znam tych ludzi od kilku lat. Jednych bardziej lubię, innych mniej, ale każdego szanuję. A ktoś tak piszący zdecydowanie straciłby nieco szacunku. Doprecyzuj więc, albo wyhamuj nieco proszę.
Zauwazylem to juz w poznaniu - jak czerwona 156 2.0 JTS kosila konkurencje...Cytat:
I rzecz bardzo często leży w treningu. Przynajmniej na amatorskim poziomie. A obruszanie się, że ktoś się cieszy wskazuje tylko na ... niedostatek treningu.
Nie pozostaje nic innego jak podziekowac ikarowcom za odwiedziny i w przyszlym roku odwiedzic ich teren - Poznan - mam nadzieje, ze zbierze sie wieksza grupka alfaholikow...
WlodekzPoznania, poszukam tego postu i wkleję go w tym temacie.
Nie należę do osób które robią zamieszanie dla sportu.
Nie rozpędziłeś się zbytnio z tymi osądami?Cytat:
Napisał Fred
W mojej ocenie Fred wystarczająco elegancko zamknął temat na liście IK@Ra wycofując się z mylnej interpretacji słów. I dalej nie ma co tego roztrząsać, a czas pomyśleć jak zintensyfikować spotkania i treningi.Cytat:
Napisał aro_77
Na naszym zlocie w Poznaniu było kilka ekip, z których część widzę w ćwiczeniach na zdjęciach. Cieszę się, że się spodobało. I kilka "od nas" przyjechało do Tychów. Mnie niestety ktoś zniechęcił, tym, że będzie za mało sportu, zbyt dużo charakteru czysto towarzyskiego, i zrezygnowałem, gdyż wiązać się to miało z wywróceniem do góry nogami pobytu nad morzem obiecanego Justynce. Ale słysząc o szykanach na wysoką dwójkę i prostych na czwórkę, widzę, że najwyraźniej nie byłem dobrze zorientowany.
A nie uważasz ze lepiej cieszyc sie ze zwycięstwa nad silniejszym niz nad słabszym? Przeciez to nie powód do dumy. Tylko o to mi chodzilo.Cytat:
Napisał aro_77
To kto był najlepszy bylo widac i nikt nie deprecjonuje tych dokonań i nikt z Alfaholikow nie powiedzial ze to był fuks itp
Za to wielu powiedzialo ze bedziemy cwiczyc, cwiczyc i cwiczyc az bedziemy lepsi :mrgreen:
FRED
WlodekzPoznania, proszę bardzo ;)
R_33 napisał/a:
Jeśli już to będą się zbierać na torze Poznań
Ale widzę że straszny tłum wiary chętnej ...
A bo tez sobie wymysliłes termin
24go całodniowa impreza, 25go tez ... a tak nawiasem to od organizacji spotkań pod "Leszkiem" to jestesmy MY ..
http://www.pyrateam.sylaba.pl/spotkania.php
a poważnie rzecz biorąc to może być słabo z frekwencję w ten weekend. poza tym po ostatnim spotkaniu (w takiej pogodzie jak dzis ..zimno, wiatr i deszcz) stwierdziliśmy że następny spot pod Leszkiem w zdecydowanie ciepłej scenerii!!! Co do pojeżdzenia ... to raczej nie radzę. Bo amatorw jest zwłaszcza w niedzielę bardzo dużo.. do tego "rodzinne" nauki jazdy .. motocykle też często sie pojawiają a i czasem gliny i kasuja jak leci .... Myśmy juz dawno zrezygnowali z ujeżdzania pod stadionem. Mozna to zrobićdoskonale na Torze. Dlaczego sietam nie zapiszecie a pogadac będzie okazja.
http://www.pyrateam.sylab...topic.php?t=685
tak więc dzieje się dzieje i to dużo.
Romeo
Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1.7 Boxer 16v
Rocznik: 1991
Piwa: 13/16
Ostrzeżeń:
1/10/15
Wysłany: 2007-03-22, 09:38
--------------------------------------------------------------------------------
RAF napisał/a:
A bo tez sobie wymysliłes termin
24go całodniowa impreza, 25go tez ... a tak nawiasem to od organizacji spotkań pod "Leszkiem" to jestesmy MY ..
Termin jak termin, tutaj bardziej chodzi o poznanie się ...
A jeśli chodzi o "Leszka" to musicie bardziej sie rozreklamować bo nie znaleźliśmy nigdzie Waszego punktu sprzedaży biletów ... ale myślę że jak się spotkamy to przy piwku obgadamy tą kwestię
Model: Alfa Romeo Alfasud Sprint
Silnik: 1.5 BOXER QV
Rocznik: 1988
Wysłany: 2007-03-22, 10:43
--------------------------------------------------------------------------------
AR_33 napisał/a:
Termin jak termin, tutaj bardziej chodzi o poznanie się ...
Tylko jak większość zainteresowanych będzie gdzie indziej to ni jak siępoznać nie da
A dlaczego się nie pojawicie na Torze. tam mozemy siępoznać. A w niedzielę śmiało możecie startować.
AR_33 napisał/a:
A jeśli chodzi o "Leszka" to musicie bardziej sie rozreklamować
TYlko że nam wcale na tym nie zależy, wręcz przeciwnie bo za dużo oszołomów sie pojawia co to sobie kupili Fiata w wydanu AR i driftują A poważnie to umawiamy sie poprzez forum i kto ma być to wie gdzie i kiedy. Będzie wiosna ciepło to się spotkamy ..pogadamy. A ścigac się to na Torze lub Kąkolewie.
Wszyscy jeździmy Alfami i to powinno nas łączyć.
mnie osobiscie g... obchodzi czy ten czy tamten jest z takiego czy innego klubu liczy sie zabawa i przez mysl by mi nie przeszlo aby dzielic alfistow.bardzo sie uczeszylem na widok marka bo chcialem poznac go osobiscie tak jak cieszylo mnie to ze wykrecal dobre czasy a jego przynaleznosc do czegokolwiek nie ma zadnego znaczenia wiec skonczmy ta dziwna przepychankę a jak koledzy z ikara traktuja to smiertelnie powaznie to ich problem
wydaje mi się z to kolejne nieporozumienie w takim razie, łatwiej bedzie tak to odczytać:
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...8,40.htm#29591
zwróć uwagę na liczbę i moc emotikonów :)
a wracając do tematu - pytanie do organzatorów - można liczyć na wyniki (a najchętniej na wyniki nie-alf tez)?
pisano wczesniej ,ze wyniki beda najprawdopodobniej dzisiaj poznym popoludniem.zadzwonie do rafala moze i wklei wyniki i innych
Dzięki za wspaniałą imprezę, nie żałuję że musieliśmy tak długo i daleko jechać, choć ze Słubic jest kawałek drogi, ci co nie byli niech żałują, dzięki Rafał za imprezę ( no i za puchar ), wam również dziękuję za udział, bez was nie byłoby tej imprezy
jak będę mieć troszkę więcej czasu, postaram się wrzucić gdzieś zdjęcia z imprezy
Pozdrawiam wszystkich
Andrzej z synem ze Słubic
Nam tez bylo milo - szkoda okularow ale jakies straty musza byc.Cytat:
Napisał rigobert
Wielkie podziekowania dla organizatorow - Rafal jeszcze sie nie wykupil :wink:
Pobawilismy sie a jakze :D szkoda tylko ze w sobote pogoda nie dopisala :evil: ale wykapac sie w basenie dalismy rade :wink:
aha bo całkiem zapomniałem :) troszkę zdjęć od moich chłopaków :)
http://www.fanta-team.org/galeria.php?gid=150
A gdzies jeszcze mozna zobaczyc zdjecia robione przez jak sie domyslam Mirka (ten z ładnym białym tele przy canonie)... bo nie ukrywam ze chcialbym zobaczyc jakość z takiego cacka:)Cytat:
Napisał marekm
FRED
od 5 strony na fancieCytat:
Napisał Fred
chociaż akurat tutaj przyznam szczerze jakiejś wielkiej różnicy nie widać. Za to szkiełko i body pokazało pazur dzien wczesniej na airshow :)
Ja również dziękuję wszystkim za wspaniały zlot. Ten był moim pierwszym, ale wiem że już żadnego nie opuszczę :mrgreen:
My również dziekujemy wszystkim. Było super! Wielkie dzięki za miłą niespodzianke i pamięć - zaskoczenie 100%.
witam
to i ja podziekuje za wspaniałe towarzystwo na zlocie jak i sam zlocik :)
ogladałem reportaż i powiem ze troszku pojechali po calosci i cale 5 minut im zajelo :)
a z wypowiedzi mariusza to 2 słowa z 5 minutowego wywiadu (obcieli co im pasowalo i tyle
hehehehe :) 8)
Organizator(rzy) - tu zapytuje:
Beda wyniki czy nie beda? :wink:
Ja mam radoche :mrgreen: bo dolozylem tesciowi... na torze :wink:
Dzieki za link do zdjec - udalo mi sie odnalezc siebie w tym tlumie 8) .
witam wasz wszystkich, wow, ale czad,
widzę że zdjęcia cieszą się niezwykła popularnością, hihihihi,
wszystkim jeszcze raz dziękuję za taką imprezę, zwłaszcza z wami, bez was nie byłoby takiej imprezy, mam nadzieję że nie będzie to nasze ostatnie spotkanie
Pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie i ciepło
Andrzej vel amser_sl
:)
:mrgreen: :mrgreen: :DDDCytat:
Napisał KAKA
A ja powiem tylko tyle, że na południu było cool :D
Na pewno nie!! :) Jesli dobrze pójdzie to jeszcze w tym roku mozemy sie wszyscy zobaczyć, co powiecie na sylwestra Alfaholików? w zeszłym roku był i był bardzo udany :)Cytat:
Napisał amser_sl
W ciagu kilkunastu najblizszych dni podamy propozycje i w osobnym temacie bedziemy cos pisac.
ja jestem za i napewno chetnie bym sie pojawil :mrgreen:
WYNIKI rajdu na Torze Testowym FIATA
Miejsce załoga nr najlepszy wynik
41 Janicki Wojciech Pumba Opel Astra GSI 01:34,6
1 16 Michałkiewicz Marek MarekM Alfa Romeo 156 01:36,3
2 38 Łysak Robert AR_33 Alfa Romeo 33 01:44,6
3 33 Korcz Tomasz Korczu Alfa romeo 147 01:44,9
4 36 Kozak-Baczyński Piotr Piotrix Alfa Romeo 155 01:45,7
5 45 Gmyrek Paweł Paweł156 Alfa Romeo 156 01:46,6
6 19 Ruchla Jarosław Jarek-MoninikaAlfa Romeo 156 01:47,4
7 46 Kurzydym Łukasz Łukasz K. Alfa Romeo 155 01:49,4
8 34 Ziemiński Marek Ziemniak AlfaRomeo 145 01:50,7
9 44 Kałwak Marcin Alfa Romeo 156 01:51,1
10 37 Łukowski Adam Adasco Alfa Romeo 156 01:51,2
11 20 Pilarz Sławomir Rigobert Alfa Romeo 145 01:52,0
12 35 Kajzer Rafał Rafał156 Alfa Romeo 156 01:52,0
13 39 Osilor Mariusz Mariusz Alfa Romeo 145 01:52,7
14 31 Ruchla Monika Moninika Alfa Romeo 156 01:53,7
15 24 Leja Łukasz Lejek Alfa Romeo 33 01:54,0
16 42 Gałczyński Zbigniew Dziunek Alfa Romeo Q4 01:55,1
17 40 Napora Paweł DDEvil Alfa Romeo 146 01:57,8
18 29 Sujka Mariusz Phantom71 Alfa Romeo 33 01:58,6
19 32 Lichniak Anita Anita-RigobertAlfa Romeo 145 02:02,6
Pierwsze miejsce zajął Marekm 156 2.5 V6
Drugie miejsce AR_33 33 1.7 16V
Trzecie miejsce Korczu 147 1.9JTD mJET
Gratuluje wszystkim wyników :) Pamiątkowe dyplomy zostaną rezesłane do zwycięzców.
Wyniki są najlepszymi przejazdami kazdego z kierowców.
Nasz v-ce prezes Pumba został zaliczony do konkurencji z racji tego ze jest Alfaholikiem ale nie zostanie zaliczony do oficjalnych wyników z racji na samochód jakim się scigał :)
No to jednak Jaroslaw mnie objechal :oops:
Gratulacje dla zwycięzców :!: Patrząc na 10 s różnicę między stawką amatorską, nie zawierającą intensywnie ćwiczących, to bardzo dobry wynik. W Poznaniu różnice dochodziły do 25 s przy próbach na 1:35-1:50 w czasach najlepszych. To jednak tylko dalsza zachęta, gdyż Marek to tez Amator. Tyle, że nieco ćwiczący ;) Natomiast w sklasyfikowanych brakuje mi Kamila Dłutko w stawce, który jeździł seryjną 145 QV. A poza tym, czy można prosić o czasy ludzi spoza klubu w ich przeróżnych samochodach?Cytat:
Napisał Paweł156