dzwoniłem dziś do Pana Konrada.. niestety napisów na OZtach mi nie zrobi :(
aluexpress woła 900zł za 4 18' felgi.. jakaś masakra na rynku.
Printable View
dzwoniłem dziś do Pana Konrada.. niestety napisów na OZtach mi nie zrobi :(
aluexpress woła 900zł za 4 18' felgi.. jakaś masakra na rynku.
Przecie napisy sam kruca zrobisz :)
dlatego w tym tygodniu do niego jada ale miałem nadzieję, że mi pomaluje felgi nałoży napis a potem poamuje klarem.. cóż.. ja położę2 klar jak felgi będą juz u mnie.
serwis Maroszczyk:
cena za prostowanie 1x "15 + 1x uzupełnienie/spawanie ramienia + 2x naprawa rantów 160zł
czekam aż wrócą z malowania i wstawie zdjęcia po obróbce
ale to 160 za naprawe felg czy za malowanie????
Jakiekolwiek prostowanie czy renowacja felg to tylko w Auto Perfekt w Ropczycach Moje wyglądały tragicznie a nie chciałem się ich pozbyć teraz to nówka sztuka, puls 50 do zajebistości
Gościu od dzisiaj na forum w dodatku jeden post - reklama zakładu. Nie traktował bym jego opinii zbyt poważnie :)
w końcu spowrotem - już mówię, koszt zszedł ze 160 na 130 za te rzeczy które podałem czyli tylko i wyłącznie naprawa felg z przygotówką, jako że niestety człowiek który miał je pomalować poszedł na jakiejś dłuuuugie L4 to dostałem je spowrotem i aktualnie znajdują sie w innym warsztacie blacharsko - lakierniczym na ul. Jastrzębskiej (bodajże Marcar), czekam na efekty aby sie podzielić na forum wrażeniami,
dodatkowo dla mieszkających bliżej Żor dowiedziałem sie z forum VW że bardzo dobre usługi regeneracji i felg C-Blue Radosław Kowalski
Ul. Kłapczyka 21
44-240 Żory
Tel: 606 113 577
email: kowalski@c-blue.pl
http://www.c-blue.pl/
szkoda że tak późno sie dowiedziałem, ale może ktoś miał z tym zakładem styczność, czekam na opinie, przydadzą sie za rok/dwa
z czystym sumieniem mogę polecić p. MARKA CZAJĘ Z KRAKOWA-WIELICZKI. prostuje maluje spawa i wszystko co potrzeba zrobić z felgami nie ma rzeczy niemożliwych dla niego. niestety nie jest tani ale jak robi to tak jak w fabryce. maluje proszkowo piaskuje ma dość długie terminy ale...... moja firma robi u niego od wielu lat i nigdy nie było żadnych problemów. POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM. tylko pamiętajcie długie terminy no i cena nie najniższa.
Felgi dziś odebraneZałącznik 91611Załącznik 91612 i jestem bardzo zadowolony z efektu następne zdjęcie za tydzień jak będą już z oponami na aucie.
Polecam ten zakład
Katowice
ul. Oswobodzenia 50
tel. 501-965-623
a cenę możesz zdradzić i zakres wykonanych prac??
http://www.c-blue.pl/
Ten zakład wycenił moje 18" na 180 zł/szt piaskowanie + lakier proszkowy
ja dałem 250zł
- - - Updated - - -
250zł za komplet - proszkowy lakier i piaskowanie. Cena zależy od koloru lakieru podstawowy biały lub srebrny to właśnie 250 a jeśli inny to troszkę więcej ale nie dużo. rozmiar felgi raczej niema znaczenia dla nich
- - - Updated - - -
ale warto zadzwonić i dopytać
- - - Updated - - -
no i czas oczekiwania minimum 2 tygodnie więc warto oddać już teraz.
Od Pana Konrada swoje 17-ki odebrałem wczoraj. Zapewniam, że używając odpowiednich argumentów czas operacyjny da się skrócić i to znacznie... bardzo znacznie :)
Szprychy wyglądają jak nowe. Można w ciemno polecić. Pod wieczór mogę wrzucić jakieś fotki.
czas zawsze można skrócić tylko że mi się nie śpieszyło a z założenia on zawsze mówi że będą za 2 tygodnie
dzwonłem dziś i koszt ciekawy 300 zł za malowanie z piaskowaniem :D felgi 18" jak wyprostują 2 szt to od razu zawożę ;) potem zdam relację
felgi zawiezione tylko mały fail bo kiepsko ze srebrną farba w proszku :( była ale taka brzydka, no to felgi będą na biało.... termin podobno za 2 tyg....
wreszcie odebrałem pomalowane felgi z serwisu, powiem cena 250zł cieszy oko i kieszenie :P (serwis MarKar trasa Wodzisław-Jastrzębie http://www.markar.eu/)
Załącznik 92948Załącznik 92949Załącznik 92950Załącznik 92951Załącznik 92952
lakier proszek czy na mokro ???
aronfs a gdzie to jest dokładnie i jaki rozmiar felg masz? ile czekałeś co obejmuje ta cena?
dzwoniłem i malowanie 17 na czarny mat to 80zł sztuka z piaskowaniem
junior wiozłeś felgi do katowic ????
Rysio tak wiozłem do Katowic ;) Widziałem masę felg już gotowych (które mają w magazynku) i naprawdę robota 1sza klasa ;) Jak odbiorę to zdam relacje i wkleję foty ;) Katowice Nikiszowiec prosty dojazd ;)
Tak jak obiecałem. Dziś odebrałem tel. że felgi gotowe i za 40 min już odebrałem iiii..... ludzie zawoźcie tam felgi ;) na razie foto z kalkulatora ;P cena 250 piasek + malowanko. POLECAM!!! Załącznik 93885
Także jeśli ktoś ma nawet 60 km w jedną stronę do Katowic to i tak polecam bo warto ;) Majster gada że 2 tyg trzeba czekać ale zrobi i tak szybciej ;)
Junior felunek wygląda świetnie przy tym lakierze. Ja równiez jestem bardzo zadowolony z usług p. Konrada:)
AT LAST THEY'RE HERE :crazy_pilot:
po wszelkich perypetiach moge wstawić fotki po jakże dłuuugiej renowacji, koszt samego malowania 15'tek 250zł (po promocji, normalnie chyba ~300)
Załącznik 94176Załącznik 94177Załącznik 94178Załącznik 94179Załącznik 94180
odnowie temat...
W bielsku lub okolicach jest jakiś godny polecenia zakład renowacji felg?
Jutro jadę z wałem napędowym i przy okazji chciałem felgi odnowic jak auto unieruchomione.
Ja robiłem w katowicach w www.prostowaniefelg.eu za 70 zł zregenerowali mi felgę wraz z prostowaniem. Mogę polecić.
dałem do pisarzowic - http://regenerujemyfelgi.pl/
zobaczymy co z tego wyniknie. Komplet 17' piaskowanie + malowanie wycenił na 700. Zobaczymy jak z jakością
700 zł? To sporo.. Ja za lekkie prostowanie, ściąganie starego lakieru, plus malowanie dałem 450 zł.. Efekty-
też mam lekkie prostowanie. Dodatkowo felgi malowane proszkowo i ciężko będzie wypiaskować i mocno podrapane. Zobaczymy efekty. Nic tu w okolicy innego nie znalazłem.
Malowanie proszkowe za tyle? Uzupełnienie ubytkow tez jakies bylo na rantach? Chcę odnowic zima 17ti od 156 i pytałem w firmie Malmet z Pabianic (znanej w Polsce centralnej) chca 150 zł za sztukę - zdjecie starej powliki, renowacja ubytkow i trzykrotny proszek.
Wyslane z GT-I9300
Nie polecam Formy która prostuje Felgi w Tychach - zwie się : KTECHNOLOGY
skasowali mnie 450zł ( niby jedno większe prostanie , i 3 mniejsze ) , i generalnie gówno zrobili , nie wspomnę ze potem gosć wciskał mi że to Opona .
Na koniec gość te gorsze dał mi na tył , a lepsze na przód .
Jestem już po regeneracji moich 17" i szczerze mówiąc nie do końca zadowolony. 3 prostowania z czego jedno jak twierdził na piaście i nie dał rady całkowicie wyprostować. Felgi fakt w tragicznym stanie i sporo ubytków (głębokie rysy) i do tego jak twierdził malowane proszkowo czyli farba gorzej schodzi przy proszkowaniu. 200 wziął za prostowanie i 700 za malowanie i proszkowanie. I o ile alusy ładnie wyciągnął z rys tak wszystko zaprzepaścił malowaniem. Nie ma jakiejś tragedii ale są widoczne niedociągnięcia w zagłębieniach. Mimo wszystko za 700zł można było mieć perfect pomalowane.
Ale chyba jedyna firma w okolicy zajmująca się kompleksową regeneracją felg więc wyboru dużego nie miałem.
gorsze powinno się dawać zawsze na tył
a co sądzicie o firmie z Katowic na Brynowskiej 24 ? Zamierzam oddać tam jedną felgę do spawania. Na Oswobodzenia to robią tylko malowanie a na twardej akurat urlop i za długi termin. Byłem też w Bomie w Katowicach na Krakowskiej to się nawet nie podjęli. Felga ma jakieś małe pęknięcie nie widoczne na pierwszy rzut oka. Dodatkowo jest ono na rancie - uchodziło mi powoli powietrze i myślałem, że opona, ale po zanurzeniu bąbelki wydobywały się z felgi. Jest jeszcze jakiś dobry warsztat w okolicy ?
Mogę polecić ten warsztat http://tablica.pl/oferta/prostowanie-felg-wulkanizacja-ID7ZpW.html jest na trasie na Olkusz ,za karczmą bida zjazd na Klucze
Ktoś zna może firmę w Nowym Sączu ? chce odnowić swoje 17stki i szukam dobrego majstra w przystępnej cenie..
w Nowym Sączu nie znam ale ja zawsze oddaję felgi do renowacji do Żor. Chłopak zajmuje się wszystkim począwszy od prostowania, piaskowania i malowania proszkowego i nie tylko. Robił mi 4 komplety felg i złego słowa nie powiem. Jak by ktoś chciał numer to 797366303 co do cen to by trzeba było pewno rozmawiać na podstawie konkretnego przypadku ale z czystym sumieniem mogę polecić bo z tego co udało mi się znaleźć to była jedna z najsensowniejszych propozycji - nie mówiąc o dodatkowym atucie że właściciel też jeździ Alfą ;)