Szkoda że nie z Formuły, wtedy byśmy się dowiedzieli czy to elektronika;)
Printable View
Szkoda że nie z Formuły, wtedy byśmy się dowiedzieli czy to elektronika;)
spoko, spoko sikor ma kompa z formuły i jak będzie miał czas to podmieni sobie i sprawdzi.
Ja u siebie mam komputer z formuły i różnicy nie czuje tak samo nie czułem by ta formula jakoś różnice miała.
ja w formule zauważyłem tylko sportowsze zawieszenie.
Ja jedyne różnice to stylistyka ze ten spojler i środek inny a tak poza tym identyczny.... No i może że chłodnicza oleju była w 1.8 i tyle nic więcej...
a przelozenia w skrzyni:>
przełożenia są inne ale tu chodzi raczej o kręcenie sie samego motoru. no nic na kolejnym spocie obadamy temat
Witam i jak myslicie da rade włozyc wałki rozrzadu z 2.0ts do 1.8ts ????? Bo z tego co wiem to z 2-litrówki sa wiekcze krzywki.
Dzieki za podpowiedz
Mogę zmierzyć krzywkę w 2.0, mam wałki na wierzchu.
a wiecie może jaka jest różnica (długość wykorbień) w wałach korbowych?? bo muszę z 1.8 zrobić 2.0 a nie sądzę, żeby komora spalania głowicy 2.0 była większa niż w 1.8 a może jest?
Niemożliwe, średnica tłoka ta sama. Ja to się w ogóle zastanawiałem czy przypadkiem oprócz takich szczegółów jak np. wspomniane wałki odlew głowicy i cała reszta są identyczne jak 2.0, bo czym niby mogły by się różnić?? Wykorbienie też mogę zmierzyć tylko musiał bym wał wywalić, nie wiem czy będę miał czas:) BTW, znaczy się w jakim sensie 2.0?? Chcesz ją odprężyć pakując wał z 2.0??
chciałbym najpierw zwiększyć pojemność do 2.0 i później odprężyć stosując jak najwięcej części z 1.8, bez zbierania materiału w komór spalania i tłoków.
Juz widzę że tłoki 1.8 i 2.0 różnią się miejscem położenia sworznia od góry tłoka.
Różnica między 2.0 a 1.8, to właśnie skok tłoka odpowiednio 90 i 80 mm. Wynikałoby z tego, że różnica w promieniu wykorbienia wynosi 5 mm. Poza tym wały są chyba takie same, tak przynajmniej wynika z manuala (średnice czopów głównych i korbowodowych). Dało by wrzucić do 2.0 wał od 1.8 mielibyśmy wtedy niski stopień sprężania. Konieczne wtedy byłaby jakaś solidna suszarka. Swoją drogą, ciekawy pomysł.
słuchajcie a wspomniał ktoś o qdlaczu, zna ktoś ten silnik coś o nim wiecie? Bo to właśnie ten motor
---------- Post added at 22:25 ---------- Previous post was at 20:50 ----------
sory to nie tutaj miało być
Rafał, w którą stronę się różnią?? Bo mi przydało by się doprężyć silniczek a jeśli do tego podejdą tłoki od 1.8 to bajka:D Możem nawet pożenić różne graty między naszymi moturami:D
zastanawiam sie nad tuningien mojej 1,8 mowa o silniki czy nielepiej było by włozyc silnik z 3.2 , a cha mozesz to zmierz krzywki pozdro