Dziękuję za miłe słowo, stronę staram się aktualizować po każdym dniu pracy.
Printable View
Dziękuję za miłe słowo, stronę staram się aktualizować po każdym dniu pracy.
I kolejna aktualizacja, zapraszam. Przy okazji może zadam pytanie, czy nie orientujecie się jaki może być koszt wykonania dolnego spoilera z przodu przez firmę, która zajmuje się "odlewaniem" różnego rodzaju kształtów z plastiku?
pozdrawiam
Chyba lepiej poszukaj na Ebay.de bo Ci co odlewają wszystko to raczej jakość będzie kiepska.
Możesz też popytać o graty ( ale najlepiej w większej ilości żeby poszło 1 paczką ) na alfabb
Ja tam sporo części kupiłem - a paczka przez firmę Polonez Parcel Service wyszła naprawdę tanio ( coś do 50$ gdzie poczta US chciała 200$ a firmy kurierskie....1000$ )
Może jakbyś zamówił z 500 szt. to by Ci ktoś zrobił...
I jak mantra:
ebay, alfabb, fora, szukać...
I dlatego właśnie tak ważne jest w tych autach aby kupić kompletny egzemplarz...
Dziękuję za info, dawno się nie odzywałem, bo byłem zajęty pracami przy samochodzie.
Zapraszam do obejrzenia postępu prac: www.alfaromeogtv1985.republika.pl
Taka mała sugestia, Jeśli chcesz aby było ładnie i porządnie to lepiej by było zdemontować całe zawieszenie (deDion, belka, wahacze, zwrotnice) oddać od piaskowania i malowania proszkowego. Z doświadczenia wiem że te powierzchnie pokryte farbą proszkową wytrzymują o wiele więcej nie mówiąc o wyglądzie.
sorki, że trochę wrócę... o coś takiego Ci chodziło?
[ i tak ja, "na białych" płacę zaledwie 350zł rocznie.[/QUOTE]
To dobra informacja. Szkoda, że wcześniej o tym nie wiedziałem. A tak na marginesie P... może więcej informacji na temat jakie towarzystwa to honorują no i czy ta cena po zniżkach czy przed. Rozumiem, że dotyczy to pojemności 2.5. Rzadko się włączam do dyskusji, ale akurat czekam aż mi dowiozą 75 3.0 kupioną w niemczech no i dla zabicia czzasu forum przegladam. Kolejna alfa do kolekcji no i żebym się nie nudził przez zimę.Gtv 2.5 jest przyjemna, ale sam się zastanawiam czy na chociażby wyścigi nie jest lepsza 2.0 ?. Silnik mniej problematyczny, trochę lżejsza i tańsza w obsłudze, ładnie się wkręca na obroty no i tak w ogóle v-6 to taki "senior" . Co do zegarów mnie osobiście podobają się te przed 80-tym rokiem z obrotomierzem pośrodku.Tam ktoś pisał, że jakieś problemy z silnikami v 6 z 164. Pasują do gtv i 75 tak samo tylko trzeba trochę osprzętu pozmieniać i nakładkę dystansową na wał zamontować. W Mediolanie na zlocie to nawet spotkałem Włocha co do gtv-a zamontował silnik z gta 3.2 Zastanawiałem się tylko jak skrzynia to wytrzymuje. Kończąc wątek żółtych tablic na żadnej z moich alf ich nie zamontowałem. Najstarszą mam Giulię z 65 i żałuję tylko, że mi czarne zabrali bo najbardziej mi pasowały. Dziwi mnie to bo Unią tłumaczyli a widzę, że włosi, belgowie i francuzi na swoich wynalazkach stare tablice mają
Witam przejrzałem cały wątek, robi duże wrażenie. Też kiedyś planuje zakup zabytkowej Alfy i jej restauracje. Co do silnika myślę, że i tak jest wystarczająco mocny i charakterny :) do tej budy. Mam podobny w mojej przy masie 1400kg, także w o 400kg lżejszej obudowie będzie napewno fajnie współgrał :) .Jak zabierzesz się za silnik to ciekawy link modyfikowania zaczerpnięty z forum.http://www.forum.alfaholicy.org/zrob..._rozrzadu.html
Pozdrawiam i życzę powodzenia w odbudowie.
NOO..!! :D
aż serce rośnie, gdy sie patrzy na taką kompetentną renowacje.
Gratuluje zaparcia i trzymam kciuki za kontynuacje do samego końca!
aż będziesz błyszczącą i wytrenowaną przyjeżdżał na zloty!! :D
PS.mojej też miejscami przydała by się taka renowacja -myślę poprosić Cię o namiar do tego blacharza -jeśli jesteś zadowolony z jego kompetencji no i ceny :)
Jakieś postępy w pracach zaszły?
troszkę poskladaliśmy i wyciszenia, co prawda jeszcze niekompletne ale zrobilismy wyciszenia.
Postaram się niedługo wrzucić fotki na strone z tych prac
W piątek widziałem autko na żywo. Co prawda nie do końca poskładane ale blacharka wygląda bardzo dobrze. Czekamy na foto i dalszy rozwój prac.
Nie zaczyna się zdań od "no" i "więc", ale nie mam pojęcia jak teraz zacząć:
NO, WIĘC:
Faktycznie byłem zupełnie nieaktywny ze względu na wiele aspektów, które w obliczu dzisiejszego stanu Alfy są zupełnie nieistotne...
Prace posunęły się całkiem sporo do przodu, nie bede teraz zdradzać na jakim etapie jestem, natomiast zapraszam serdecznie na stronę, którą własnie musze od nowa pisać (nie jest to wielki problem, ale też warto pozdrowić bezradnych techników Onetu...). Wszystkie informacje w najbliższym czasie pojawią się na dotychczasowej stronie: www.alfaromeogtv1985.republika.pl
Postaram się w miarę często zaglądać na forum, by aktualizować posty, natomiast zdecydowanie najszybszą drogą informacji jest facebookowy profil https://www.facebook.com/alfaromeogtv1985
Tam, tez na pewno będe wrzucac "zakulisowe" zdjęcia i więcej informacji. Zapraszam do lajkowania :)
Tymczasem pozdrawiam wszystkich sympatyków marki Alfa Romeo, a szczególnie mojego modelu: GTV 2.0 :)
bardzo fajne auto - jeszcze dużo pracy przy nim zostało ?
Wydaje mi się, że nie. Samochód generalnie już jeździ. Aktualizacja strony powinna się już pojawić, czekam już tylko na opublikowanie (trwa to dosyc długo).
- - - Updated - - -
Aktualizacje pojawiły się na stronie! Zapraszam wszystkich, obiecuję, że jeszcze dzisiaj dołożę troszkę zdjęć i opisów, bo prace są bardziej zaawansowane, niż wynikałoby to z materiałów na stronie.
Przypominam:
www.alfaromeogtv1985.republika.pl
www.facebook.com/alfaromeogtv1985
Coś się dzieje w temacie?