W RadiuZet przynajmniej dobrze prawią, gość mówił że policja dostała auta których pozazdrości im niejeden kierowca:)
Printable View
W RadiuZet przynajmniej dobrze prawią, gość mówił że policja dostała auta których pozazdrości im niejeden kierowca:)
Tak jest będzie przy mandacie na czym oko zawiesić :P oczywiście żart....hehe
kiedyś przy wypisywaniu mandatu siedziałem w bravo mjecie i gadałem z psem jak mu się jeździ z takim silnikiem :D
w 159 będzie wygodniej ;)
Do Warmińsko-Mazurskiego trafi 10 sztuk policyjnych 159. Po jednej dostaną funkcjonariusze KWP i komend w: Bartoszycach, Działdowie, Lidzbarku Warmińskim, Kętrzynie, Gołdapi, Nidzicy, Nowym Mieście Lubawskim, Olecku i Szczytnie.
No to czekam z niecierpliwością aż u mnie się pojawi :D
Tam gdzie można pocisnąć to pewnie nimi obstawią :D
Czuje, że od Czeladzi (M1) do Silesii będą często patrolować ;/
Przecieki mówią, że na 88 na trasie Bytom-Gliwice Vectra zostanie zastąpiona właśnie 159.
Jeśli to prawda to super informacja, bo w vectrze fajna blondyna jeździ, więc będzie nowy temat do pogaduch :D
Tylko, że droga taka zabawa, ale jak już mam wybierać to wolę być karanym przez blondi w Alfie, niż grubego Zenka w Oplu, nie? ;)
Marne pocieszenie no ale cóż :) Chyba że Pani w ramach rewanżu na kawe Cie zaprosi :D
Droga ta kawa. Ale przyznam się, że od 2 lat czyste konto mam a blondynę tylko obserwuję co kilka dni jadąc z/do pracy.
Z cyklu "a to Polska właśnie"...:D
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...andatu,1593635
Dzisiaj była rozmowa w ''TVP INFO'' z Policjantem wyższym rangą. Alfy Romeo 159 (stan 120) mają wszystkie urządzenia Homologowane. Już od dzisaj 12 Alf patroluje Warszawę....:)
No to panowie...ostra rura!
To w Warszawie będziecie mieli ciekawe widoki. U nas pewnie policyjne Alfy nie zawitają... Same niemieckie czołgi i koreańska myśl technologiczna. :( A zobaczyć policyjną 159 to na pewno miłe uczucie dla Alfisti. Z innej beki (możecie mnie wyśmiać) ale podoba mi się jak ją okleili. ;)
Policja ma też oznakowane Volkswageny Passaty CC np: w Siedlcach a gdzie jeszcze to nie wiem...
W Białymstoku są Kijanki a teraz dojdą też Alfy Romeo 159.
U mnie z kolei w Brańsku jest 1 Kijanka i ze 2 granatowe Ople. Fajnie by było jakby 159 trafiła do mojego miasteczka ale niestety tylko Białystok zostaje.
Dzisiaj widziałem pierwszą policyjną AR 159 na wojewódzkiej 579 między Kazuniem a Lesznem, złapali akurat Forestera. Po 10 min Forester mnie wyprzedził co wskazuje, że kara nie odniosła swojego prewencyjnego skutku, bo kierowca nadal gnał ponad 100km/h na obowiązującej tam 60km/h. A policyjna AR fajna, mam nadzieję, że kiedyś jak na mnie trafi będę wyrozumiali dla Alfisty.
Alfy stoją na parkingach :( powód: wideoradary bez homologacji
http://moto.wp.pl/kat,121,title,Wide...wiadomosc.html
no to bardziej aktualny artykuł o tym problemie
http://www.sfora.pl/Radary-w-radiowo...redkosc-a29202
To ja też artykuł w tym temacie
klik
I co oni z tymi felgami wymyślili??
Od citroena? jakoś przed zima nie miałem problemu stalówek w oryginalym rozmiarze.
Pewnie kolejny bubel w przetargu, a jak zwykle będzie, że Alfa to lipa
Staloowki od Citroena(tak?) i marketowe kapsle :D
http://antyradary.phi.pl/forum/files...a_alfa_988.jpg
Podrasowane polonezy mogli kupić tym imbecylom zamiast Alf to może by sobie poradzili...
ale znów kompromitacja, związana z marką. I znów panzerwageny bedą miały ujeżdzanie, jaka ta alfa do d...
Patrzcie co mądry autor artykułu http://www.tvn24.pl/-1,1692640,0,1,n...wiadomosc.html napisał o Alfach.
Napisali że z powodu usterek w Alfach nie wyjechały na drogi. Tylko że Pan redaktor z TVN24 nie napisał że to nie są typowe usterki w samochodzie a usterki spowodowane druciarstwem i debilnymi przeróbkami w polskich serwisach wstawiając dodatkowe kable, felgi stalowe z citroena czy w końcu słabo izolowany radar. Ale Pan redaktor nie raczył napisać że stalówko montowane były z oszczędności, za to napisał że Alu w Alfach szybko się zużywają. Kpiny i bzdura totalna! U mnie Alu założone są od 99 roku przez poprzedniego właściciela i nigdy nie zdejmowane, jeżdżą w zimę i nic im się nie dzieje do ku*** nędzy!
Czekać tylko przez takich debili i polskich "fachowców" że Alfa to lipa, ja pierd**e w jakim kraju my żyjemy, tutaj wszystko potrafią spier***ić!
Kilka czytałem i nie będę dalej czytać tych komentarzy bo się tylko denerwuje, obiecałem sobie że nie będę się denerwować. Pogratulować gejowi z TVN co to pojęcia nie ma o samochodach a bzdury wypisuje, napisał ten artykuł bo pewnie sam nie ma Alfy i mu gul skacze. Żałosny człowiek
Może ktoś napisać czy faktycznie nie ma w sprzedaży stalówek do 159? Jak się kupuje nówkę sztukę to dostaje się drugi komplet zimówek na alu?
Co do stalówek nie wiem czy są w sprzedaży, ale myślę że dobrać odpowiednio rozstaw śrub i ET i nie ma problemu, a oni kombinują druciarstwo i wychodzą potem takie numery że obręcz wychodzi poza nadkole!
W sprawie TVN24 to blokują moje komentarze, napisałem dwa i żadnego nie zamieścili. Widać że cenzura ostra, a nie używałem wulgaryzmów.
Włoska policja i Carabinierzy mają w 159 alu i nie narzekają.
Jak zwykle TVN24 i artykuł to śmiech na sali puste krzesła :P.
Pracuję sezonwo jako wulkanizator. Stalówki: szybko się wywarza nabijanymi ciężarkami. Dobrze kropnąć w chodnik i idze do prostowania. Kto nie dba to stalówy rdzewieją, czasem kołpaki odlatują albo łamią ale to te za 8zł za 20zł :P. Alusy: do wyważania trzeba naklejać ciężarki czasem to pochłania kilka minut, nic im nie szkodzi jeśli chodzi o sole i minerale :P czy inne czynniki, mogą się zapiekać pierścionki centrujące jak i całe koło. Bardzo rzadko może coś się podłamać, podgiąć ale to musi być dobre dziursko, chodnik i szybkość. Można też prostować specjalną maszyną albo podspawać, polerować, pomalować.
Jeśli chodzi o elektrykę to może niechlujnosć zakładu montującego sprzęt radarowy plus szybki okres do dobioru i może brak werefikacji czy wszystko oki z autem.
Aha i jeszcze raz oszczędność,oszczędność i oszczędność.
Alfa Romeo 159 i tak górą! To czynnik ludzki zawinił i oszczędność...:)
Momento, komplet stalówek z ogumieniem zimowym jest warunkiem przetargu, więc takie koła po prostu mają być i koniec. Nikt chłopakom nie kazał przecież składać oferty. Stąd też pytanie czy to prawda że Alfa nie produkuje takich felg?
Z drugiej strony nic chyba nie stoi na przeszkodzie by zamontować nieoryginalne fele, tylko nie rozumiem o co chodzi z tymi dystansami - te stalówki wyszły im szersze od oryginalnych alu, czy dystanse za grube dotoczyli? Tak czy siak niezła wtopa i nic dziwnego, że policja nie chce tych sprzętów odebrać..
Teoretycznie, jak popatrzeć na strone alfy, to dealer stalówek nie przewiduje.
Ale przy zamówieniu 120 sztuk auta, to możesz przepierdywać nawet kolor oświetlenia w kabinie zamówić (najlepiej czerwony, adsekwatnie do sytuacji, niezły burdel). Więc nie ma bata, żeby nie można było stalówek normalnie dostać w pakiecie.
Masakra, ale wychodzi "yntyligencja" ludzi z KGP realizujących przetargi.
Ja swoje stalówki kupiłem we wrześniu, nie było z tym żadnego problemu, nawet naklejkę Alfa Romeo miały (wiem, nie świadczy to o ich oryginalności).
Dajcie spokój kolejna kpina po prostu, to takie durne tłumaczenie że Alu się zużywają, oszczędności i tyle, a potem właśnie z takich oszczędności ludzie narzekają że im się coś psuje.
TVN24 ocenzurowało wszystkie moje wypowiedzi jak napisałem że autor artykułu mija się z prawdą pisząc o usterkowych Alfach. Odpowiednio oceniłem poziom merytoryczny artykułu i już zablokowali moje posty. Śmiech na sali, już mi się nie podobają.
Chłopaki, widzę, zaślepieni w miłości do znaczka.:D Tu się nie rozchodzi o to czy stalówki są lepsze czy gorsze w ogóle - policja rozpisała przetarg na auta ze stalówkami na zimę i tyle. W przetargu powinni uczestniczyć tylko ci którzy spełnią kryteria. Wygrały Alfy a teraz dealer postanowił przyciąć głupa i podstawił policji auta które nie mają szans przejść przeglądu, robiąc nas wszystkich jako podatników w balona. A wieszanie psów na KGP tylko dlatego, że wcześniej nie ustawiła przetargu pod Waszą ukochaną Alfę to trochę w stylu tych komentarzy na stronie TVN:D
Łapówka poszła jak nic. Insignia powinna wygrać przetarg choćby z racji prześwitu i bardziej cywilizowanego zawieszenia.
Byłem jakiś czas temu w ASO Fiata. Przywieźli 2 Ducato, ale nie kazali robić, bo nie ma decyzji (pieniędzy).
W końcu zapada decyzja: "robić jak najtaniej, aby jeździło"...
Te Alfy to będzie przysłowiowy "gwóźdź do trumny". I bardzo dobrze