Chyba ze jest to Giulietta z lat 50 - 60 lub 80.
Printable View
Chyba ze jest to Giulietta z lat 50 - 60 lub 80.
Tak on ma Giulietta jak ja Claudie Schiffer... wystarczy, ze przymkne lekko oczy... :P
Tak trochę z innej beki. Polecam sprawdzić obejmy/klipy/paski zaciskowe mocujące wiązki, przewody itp. w komorze silnika.
U mnie na przykład nakładka na przepływomierz - kaptur plastikowy był nie zapięty i mocno poobcierał przewody wtyczki :/
Przy bagnecie olejowym 2 wiązki też obtarte - jedna o osłonę silnika druga o pas przedni. Klip rozpięty przy akumulatorze lewa strona dół...
---------- Post added at 00:05 ---------- Previous post was at 00:04 ----------
Tak trochę z innej beki. Polecam sprawdzić obejmy/klipy/paski zaciskowe mocujące wiązki, przewody itp. w komorze silnika.
U mnie na przykład nakładka na przepływomierz - kaptur plastikowy był nie zapięty i mocno poobcierał przewody wtyczki :/
Przy bagnecie olejowym 2 wiązki też obtarte - jedna o osłonę silnika druga o pas przedni. Klip rozpięty przy akumulatorze lewa strona dół...
U siebie też dwa miejsca znalazłem w komorze silnika - raz zaślepka spadła - dwa ktoś w italiańców użył za krótkiego paska zaciskowego - po czy m jak się zorientował ze za krótki to go nie zapiął ... poprawione :)
Czekamy na podobna akcje ze skrzyniami
Proponuję się pofatygować do Niemiec ;).
Za alfaowner.com:
W trybie A, wybierając w opcjach wyświetlanie daty, uzyskuje się bieżące wyświetlanie prędkości w postaci cyfrowej. Sprawdziłem - rzeczywiście działa.
Podeślij proszę linka do alfaowner
już znalazłem
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ther-mode.html
bardziej dla Mito ale pewnie i w Julce chodzi
Działa, dziś sprawdzałem
Jest i w dziale Gulietta: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...o-readout.html
w Mi też działa ale trzeba mieć wyłączone radio, u ciebie też tak działa??
W Julce nie można mieć włączonego wyświetlania informacji radiowych na wyświetlaczu między zegarami. Radio może być włączone.
Ludzie, zanim zaczniecie pisać tutaj inne "rewelacje" przeczytajcie instrukcję obsługi!!!! - tam to wszystko jest napisane.....
Tak Maćku!
Może trzeba zrobić ranking najbardziej idiotycznych postów?
U mnie po przełączeniu pokrętła po lewej stronie kierownicy zapaklają się świała z tyłu samochodu!
U Was też to działa?!
haaaaaaa.....
W Mito dokładnie to samo str 113 rysunki są ale opisu jak do takiej pozycji na wyświetlaczu nie ma
A co jeszcze potrzebne jest do napisu 30km/h - oznacza on II prędkość kosmiczną???
Ale nie to miałem na mysli pisząc o "rewelacjach", a to że jak włączona jest opcja dublowania informacji o stacjach radiowych to na wyswietlaczu nie jest to pokazywane i ktoś tu radzi żeby jeździć z wyłączonym radiem zamiast wyłączyć opcję....
Owszem, można się domyślić , że to prędkość - tylko jaka?
Studiowałem instrukcję dość dokładnie jeszcze zanim kupiłem samochód. Może mam zbyt inżynierskie wykształcenie, ale za Chiny bym się nie domyślił, że można wyświetlać w trybie A prędkość chwilową. Zwłaszcza, że na str. 21. jest opisana zmiana wskazań w trybie D, a o trybie A cisza.
Kolega wyżej pisał o wyłączeniu radia w Mito. Może tam tak trzeba...
Czy ktoś z Was robił wczesną pierwszą wymianę oleju? Np. po 2 albo 5 tysiącach km?
Ja zrobiłem po 7tys km. Wszystko było w ramach gwarancji na koszt ASO, bo olej był rozcieńczony paliwem. Jak chcesz zrobić profilaktyczną wymianę po dotarciu to zmień po 10tys km
ja robilem po 3000 km. na własny koszt.
Też mi się wydaje, że 10 tys. trochę za dużo... Co to znaczy "był rozcieńczony paliwem"?
To znaczy, że przybyło oleju ok 0,7l i czuć w nim było benzynę, a przyczyną była zawieszona centralka wtrysku (dawkowanie paliwa byłonieprawidłowe) - po wgraniu nowego oprogramowania i resecie wszystko jest o.k.
Jak to jest z tym olejem? Mi powiedziano że wymienią po 30 tyś przy pierwszym przeglądzie. Mam już ponad 13 tys, nie wiem co robić? Ktoś napisał że ASO wymieniło w ramach gwarancji, czy to możliwe?
nie wiem jeszcze jak to jest w AR, ale np. w Mitsubishi wymiana na koszt własny :)
olej wymieniasz na swoj koszt
W niemcach za materiały sam płaciłem a salon w którym kupowałem nigdy nic nie brał za taki przegląd 0,5 :)
Olej wymienia się zawsze na koszt własny- mnie ASO zasponsorowało wymianę bo z ich winy olej uległ wcześniejszej degradacji. Pierwszą wymianę auta z salonu lepiej zrobić przy 10 tys km, po tzw. dotarciu. Nie radzę stosować się przy wymianach oleju w normalnej eksploatacji do terminu 30tys km - 15tys km to bedzie optimum ze względu na trwałość łożysk turbin.
oczywiscie! ja po 8 tys wymienilem - w aso mi tez tak zalecili, moze dlatego ze w zimie "docieralem"....ale tak i tak warto! ja nawet nie czekam do 30 juz druga wymiana bedzie nie dlugo czyli tak po 15-20 bede teraz wymienial!
pozdro
Dziś zamontowałem belki bagażnika.Pomimo tego, że sa to akcesoria dedykowane, więc powinny (teoretycznie) pasować idealnie trochę się nagłowiłem i napociłem - chociaz dołączona jest obrazkowa instrukcja.... Efekt bardzo przyjemny, belki zamocowane są naprawdę pewnie, o niebo lepsze niż w AR156
Też już mam zamontowany dedykowany bagażnik. Obrazkowa instrukcja jest do kitu, nie pokazuje nr poszczególnych części (każda strona z lewej, prawej, z przodu i z tyłu jest unikalna). Dopiero po tabelce ze spisu można się połapać.
Tylna belka wchodzi ciężej - ma mniejszy zapas na długości.
Potwierdzam, bagażnik siedzi pewnie. Mocowania łap są na wkręcane śruby w otwory dachu.
Żeby założyc tylną belkę trzeba poluzować "strunę" usztywniającą - wtedy wchodzi idealnie, ale tego w instrukcji nie podali...
O... Nie wpadłem na to, że można zadziałać ze struną. Jak się po założeniu bagażnika ją usztywnia?
Bagażnik bez założonego boxa strasznie "śpiewa". Podejrzewam, że winne są właśnie te struny.
Też mnie gwizdało przy ok 100km/h, poeksperymentowałem i juz nie gwizda... Przestaje gwizdać w zależności od naciagu własnie tej struny. Jej naciag reguluje się wkrętem trzymającym blaszke-gniazdo zamka
hej, zrobilibyście zdjecia Julek z bagażnikiem/belkami?. Z góry dziękuję.