Napisało mi się jako gość :-((
Printable View
Napisało mi się jako gość :-((
18.01.2008. jechałem do Bochni przez Kraków namachałem sie i namigałem jak cholera
juz stracilem nadzieje i na zjezdzie na Wieliczke czerwona 147 nio to si-bi- bo widze ze ma antenke
i cio -Kawa
Pozdrawiam czerwona 147 i hm . jej włascicielke- Kawa wysmienita!
P.S.
jak mijałem tira z POLTRANSU to gosc mi zawolał "ave alfa" i ze ma 155 w domku.
Są jeszcze alfiści!
[quote="cysio"]Ale chyba właśnie między innymi dlatego kupuje się Alfę :P bo na widok Golfa się ż...ać chce :mrgreen:Cytat:
Napisał Lopezius
A poza tym, jakoś wydaje mi się że Alfaholicy to raczej starsze modele posiadają, kilkuletnie, a nie nówki... kogo stać na wydatek 150tyś. 8((( no może Rydzyka :mrgreen:
Więc jak ktoś w nowej Brerze nie odpowiada, to się nie dziwię... dziwne gdyby ktoś z AR75 nie dopowiedział!! Tego to pod pręgierz :mrgreen:
Ja w Opolu nie mam za bardzo kogo pozdrawiać 8(((
dziś przez chwilę musiałem pomyśleć czy koleś miga bo miśki stoją czy jak :?: z daleka srebrna 159 miga no to też mignałem podjeżdżam bliżej a tu gość ręką macha :) jednak 159 nie jeżdżą sami emeryci :D
czesc co sie nie chwalisz rafcio ze cb masz :)Cytat:
Napisał Rafał
Będę migał, aż przepalę żarówki, jak przepalę, wymienię na nowe i dalej będę migał :lol:
Bardzo ciemno granatowa 155-ka 2,5 TD na przemyskich numerach (RP)
a ja chetnie bede pozdrawial wszystkie alfy jezdzi taka fajna bladynka 156 srebrna na felgach momo jej chetnie pomacham :P bordowa 145 na żołtych blachach DW to ja :)pozdrawiam
Cześć . Super fajnie. Ja też macham i migam światłami. I nawet pare 145/146 mi machało i migało ! Super ! Tylko jeden szczegół : tylko pare. Natomiast np.156 minęło mnie nie pare ale paredziesiąt !!!! ( są dużo bardziej popularne, ok.) . I co ???? Ani jednego machnięcia, ani jednego mignięcia! Traktują nas 145/146 jako "maluchy". "Maluchom" nie trzeba machać. :(
Mają nas gdzieś. Zaczynam się zastanawiać czy użytkownicy (miłośnicy) alf to dwa klany: 1.książęta 156 i większe :evil:
2.giermki 145/146 :cry:
SMUTNE ALE NIESTETY PRAWDZIWE ( przynajmniej w Krakowie)
Mimo wszystko pozdrowienia dla wszystkich alfistów i oczywiście Wesołych Świąt !! :D
tak biedaczku :D w Krakowie mamy taką umowę ze maluchom w 145/146 żadna 156 nie zamacha bo godziło by to w jej honor :D nie można sie tak zniżać, fuj :)Cytat:
Napisał Rysiek146Kraków
a ja tam wszystkim :) ostatnio 156 na ukraińskich numerach mi odmachała nawet :mrgreen: a 145 czesto macham bo u mnie w mieście kilka spotykam
szlachta krakowska :lol: zasady to zasady :mrgreen:Cytat:
Napisał marekm
Ooooooo wyyyyyyyy Dziady borowe!!! :wink:Cytat:
Napisał Paweł156
Bo już do Was nie przyjadę. :wink:
A jak wjadę to wam cały asfalt zwinę <czacha>
Rumaków tylko 90 ale narwane gorzej niż niż smok wawelski. <haha>
.Cytat:
Napisał Lopezius
WPUSCIC CHAMSTWO NA SALONY ... <krzyczy> <killer>
cza było se po BMCE kupic !!
w zasadzie to cie rozumiem ja teraz też nie kiwne zadnej 156ce w krakowie BUHahahahah
dziaduuu
ojojojoj. :DDDCytat:
Napisał rufiki
A będziesz??Cytat:
Napisał rufiki
Cytat:
Napisał Paweł156
Traktuję to jako żart. Bo jak nie to wstyd panowie wstyd. :oops:
chłopaki, troche dystansu :roll:Cytat:
Napisał Ferrari-1
jesteśmy z Pawłem (zresztą jak wszyscy krakowscy posiadacze 156) śmiertelnie poważni, o czym świadczą m.in. użyte emotikony <haha>
Ja tak skromnie chciałem sie przywitać bo jestem tutaj nowy i oczywiście jestem jak najbardziej za mruganiem, machaniem itp bo to jednak tak milej sie robi... może sie spotkamy gdzieś na krakowskich drogach czarna gtv :D pozdrawiam
Przyglądam się temu tematowi i chociaż nowy tutaj to półroczne doświadczenie w "alfowaniu" mam. Jestem co prawda z Zielonej Góry a większość z Was tutaj to Śląsk i Małopolska (nie czepiać kolejności :evil: ), ale muszę potwierdzić spostrzeżenia o "upadku moralności". Jak do tej pory udało mi się spotkać ze zrozumieniem przy machaniu lub miganiu 1 (słownie: jeden) :cry: raz i to niezależnie od modelu AR .
Info dla kosiara: Mam CB :D
do tego trzeba wytrwałości i trochę szczęscia :) ja nie zlicze ile razy odwzajemniono pozdrowienia ale było tego sporo, fakt ze na ilość prób wypada to blado ale mimo wszystko są prawdziwi Alfisti na tym świecie :)Cytat:
Napisał cyborg
fakt ze na ilość prób wypada to blado ale mimo wszystko są prawdziwi Alfisti na tym świecie :)[/quote]
Nooooooooooooooooo np. jaaaaaaaaaaaa :mrgreen: :mrgreen: <piwo> <piwo>
mi dziś się udało ;) spotkałem na ul. Skośnej w Krk srebrną 156, machneliśmy się i każdy pojechał w swoją strone. Może to jakiś bywalec forum;)
BOMBEL ta blondynka w srebrnej 156 to moja zona .... no....pozdrawiam....zona jest moja i alfa jest moja....no nasza;)
W szczecinie też niejest zbyt pięknie z tym nawykiem wielu kierowców gdy się ich pozdrowi patrzy sie jak na wariatów, albo podniesie rekę tylko po to żeby puknąć się w głowę jako odzew<?????>, odkąd macham to na palcach jednej reki moge policzyć odwzajemnione pozdrowienie. No nielicząc klubowiczów kiedy się ich spotka a o to niejest łatwo-mało nas :(
A to moje pozdrowienie dla Was Panie i Panowie <hello>
Mi dzisiaj jeden pan odmachał ale gestem pokazującym że nie mam zapalonych świateł. :)
Dobre i to
a ja to macham zawsze Alfuniom :D
Ja 2 maja mijałem na Słowacji czerwoną 156kę po lifcie z rejestracją KR (i tu coś dalej). Kierowca mnie pozdrowił mrugnięciem światłami, jak odmachałem tylko ręką z kierownicy (wstyd się przyznać, ale lewa ręka zamiast leżeć na kierownicy drapała mnie za uchem :mrgreen: ). Jeśli jej właściciel udziela się na tym forum to serdecznie pozdrawiam ;)
a mi się zdarzy że odmacha ktoś :)
Na trasie Warszawa-Katowice w czwartek 1. maja wyprzedzałem granatowym bmw srebrną 164 na częstochowskich numerach z alfaholickimi ramkami. Widziałem ją pierw na shellu za częstochową, ale nie wiedziałem jak zagadnąc (mojej towarzyszce palic się zachciało, a w samochodzie palenia nie ma:)). Urządziłem później pościg, mrugnąłem awaryjnymi po wyprzedzeniu, widziałem mrugnięcie długimi i ruszyłem dalej:)
na majowke do Zakopca zjechalo pare pieknosci ale z przykroscia stwierdzam ze tylko jeden pan w czarnej 155 na blachach z Wa-wy wiedzial o co biega pozdro dla niego :D
Dzisiaj jadąc z Chorzowa Batorego w stronę zjazdu na A4 mrugnąłem człowiekowi w czarnej 156ce. Zapomniałem się, bo jechałem starym Passatem 1.9 tdi znajomego, więc jeśli kolega poczuł się urażony to najmocniej przepraszam :oops:
A mnie juz reka boli od tego machania i nic :( :(
pyjter jo ci pomachom.. <hello> <hello> <hello> <hello> <hello>
[quote="rufiki"]pyjter jo ci pomachom.. <hello> <hello> <hello> <hello> <hello>[/quote
ok dzieki ci Rafał :D :D
już mi lepiej <hello>
i ja bym tak chciala pomachac jakiemus alfiscie i nie mam okazji...mieszkam w takim miejscu ze rzadko moge sie minac z alfa albo zupelnie zadnej nie ma na horyzoncie...jaka ja jestem nieszczesliwa...nawet nie sprawdze czy ktos mi odmacha... <beksa> niech mi ktos pomacha... <papa>
To ja Ci pomacham, bo u mnie te nie za fajnie z machaniem <papa> <papa> <papa> <papa> <papa> <papa> <papa> <papa> <papa>
dzieki to milo z Twojej strony...mimo ze mam alfe 156 i moglabym nalezec teoretycznie do grupy nie machajacej kierowcom w nizszych modelach alfy...odmacham zawsze,bo taki podzial jest glupi i krzywdzacy...a ci nie machajacy to niealfisci w alfach sluzacych albo do szpanu albo czort wie do czego...biedne to alfy...ja tymczasem macham wszystkim tutaj na forum,a jak ktos zawita w moje strony tzn.kochana prowincje to niech wypatruje czarnej alfy 156 z motorkiem 2.5 V6 RKR..TV i rudej laski za kierownica...to napewno bede ja...pozdrawiam gpraco i serdecznie... <papa> <papa> <papa> <papa> <haha> <całus>
Ja jakoś szczęścia nie mam macham i macham i nikt mi odmachać nie chce , ale będę machał dalej nie podam się a może któregoś dnia ktoś mi odmacha :wink:
Dzisiaj w Opolu widziałem kilka Belli starałem się pozdrawiać ale że słońce dawało w oczy i w czachę to nie widziałem czy ktoś się odwzajemnił. Pozdrawiam srebrną 146 na wrocławskich blachach z naklejką koniczynki z tyłu.