sa dwa sposoby jazdy po torze...na czas i dla frajdy :wink: jesli sie jedzie na czas to sie nie jedzie bokami :mrgreen:Cytat:
Napisał williamdrake
Printable View
sa dwa sposoby jazdy po torze...na czas i dla frajdy :wink: jesli sie jedzie na czas to sie nie jedzie bokami :mrgreen:Cytat:
Napisał williamdrake
Próbuje zrozumieć Twój tok rozumowania. Bo w zasadzie jak nawet BMW dociąży oś napędzaną to odciąża oś wleczoną kierunkową- czyli na górskiej serpentynie jeden wacek bo pojedzie...do przodu...-bynajmniej taki wniosek z tego wywodu wyciągnełem. Znowu napęd na przód dociąża tył odciąża przód tylko przy ruszaniu. Jak już jedziesz to przodem wyciągasz auto- no chyba, że ktoś przesadzi z prędkością ale to już dotyczy wszystkich napędów.Cytat:
Napisał alFA/N
Po drugie- czemu większość woli w zime jeździć FWD? Bo są łatwiejsze do opanowania przez co na lodzie i sniegu moim zdaniem są drugie po AWD. Przód zawsze ciągnie całą budę, a nie pcha.
Po trzecie- o czym my rozmawiamy, żeby doprowadzić do obciążenia tyłu w znacznym stopniu trzeba startować z buta a nikt tak nie startuje w zime bo auto będzie tak naprawdę stało, albo kręciło się w kółko (RWD). Przy napędzie na tył zawsze są trudności z ruszeniem i trzeba wozić beton w bagażniku- w Twoim FIACie ( o ile to R2 652 to F126p) nie jest to problem bo w sumie masz z tyłu silnik, w starych Alfach był on zminimalizowany bo skrzynia biegów była z tyłu, nawet Czesi którzy w zasadzie mieszkają w górach mają nowe Skody FWD, a kiedyś tylno napędowe Skody czy Tatry miały silniki z tyłu dla dociążenia osi.
i to jest glowny powod zaraz obok aspektu ekonomicznego dlaczego wiekszosc woli fwd.Cytat:
Napisał fiergloo
Z napedem na tyl trzeba umiec jezdzic-nie mowie tutaj o maluchu czy polonezie a widac takimi jezdziles skro twierdzisz, ze
w maluchu tak sie dzieje ale w innych auta w ktorych jest "szpera" niema takiego problemu, bo oba kola ciagna jednoczesnie :wink:Cytat:
Napisał fiergloo
Jezdzilem tez, miedzyinnymi. Jezdzilem tez ciezarowkami, gdzie blokowanie mechanizmu wlacza sie manualnie. Ogólnie wole nawet RWD od FWD- pod warunkiem że oś tylna jest dociążona konstrukcyjnie, a nie, że musze wozić jeszcze balast. I nie generalizuj i nie wciskaj że ktoś jechał tylko tym bo ty bożyszcze bóg wiesz wszystko najlpeiej i nawet wiesz lepiej co kiedy gdzie jadłem- spokojnie. A jak przypominasz mi o szperze to pisz to neutralnie typu- "w autach ze szperą nie jest to problemem". Z Alf 75 o ile wiem wersje 1.8 i 1.6 szpery nie miały(mogę sie mylić, ale z tego co pamiętam tam akurat szpery nie było). W BMW to nie wiem jak to wygląda, ale nie sądze że 316 każda ma szpere.Cytat:
Napisał alFA/N
czyli najlepsza opcja rozklad masy 50/50 :twisted: lub bliski temu.Cytat:
Napisał fiergloo
Pamietam fiaty 125...lekki tyl i koniec jazdy pod gorke w zime-wtedy trzeba bylo wozic balast :lol:
No i przepraszam-wcale nie chcialem napisac, ze jezdziles tylko maluchem czy polonezem :oops: tak jakos wyszlo
A o ile mi wiadomo to szpery w bmw 316 na 99%nie bylo-chyba ze ktos od siebie dodal :wink:
No i tu masz racje-bez szpery w takiej 316 moze byc nie ciekawie choc moc jest na tyle mala, ze nie powinno byc problemow z opanowaniem :wink: W wiekszych silnikach to wrecz obowiazek :mrgreen:
Ogolnie to juz sam sie zgubilem o co sie "spieramy" :lol:
Mysle, ze mozemy zakonczyc rozmowe-i tak nie na temat :wink:
P.S-rzedowy dwucylindrowy o pojemnosci 652cm3-tak silnik malucha ktorego posiadam, oprocz tego mam tez tempre :wink:
Ale nie pomysl, ze wypowiadam sie o rwd na podstawie doswiadczen z maluchem :lol: jezdzilem tez bmw "troche" 316,-320 a niedawno kawalek 528 :mrgreen:
No i wyjaśniliśmy sobie pewne sprawy do końca i wszystko jest ok. Większość spraw o które sie ludzie spierają mogły by się tak kończyć :)
piękna i sexowna :mrgreen: :mrgreen:
Panowie ruszanie w zimie to tylko część problemu. Znacznie gorzej jest się w zimie zatrzymać zwłaszcza w samochodach nie wyposażonych w ABS. Tutaj przednionapędówki biją na głowę auta z tylnym napędem
Ja w swojej Alfie ABSu nie mam(tzn fabrycznie jest, ale jak raz w sytuacji awaryjnej nie zadziałał to go odłączyłem i od tamtej pory mimo wszystko szybciej sie zatrzymuje). ABS w zasadzie na lodzie Ci nie pomoże.Cytat:
Napisał wisiol
co do używania abs 'u ostatni był test jakis tydzien temu albo w motorze albo w auto świecie, i było to bardzo ciekawe, polecam, w wolnej chwili to znajde i bede mogl dokladnie okreslic albo wrzucic to do netu.
ja jezdzilem autem bez ABS'u dwa lata, a teraz mam abs, i jest lepiej trzeba tez umiec sie obchodzic, z pedałem gazu nie można sie pitolic.... za bardzo, trzeba byc bardzo konsekwetnym w dziłaniu!
ja w seju abs nie miałem a w alfie jest i o niebo lepiej
Ale silnik super :mrgreen:
Heh mi sie zbytnio nie podoba ten model no ale cóż... :/ zalaczam screeny
:shock: Jak dla mnie bardzo fajna :!: :!: :!: :mrgreen:Cytat:
Napisał artii12
aczkolwiek marzy mi sie :arrow: http://img.interia.pl/motoryzacja/ni...lta_542294.jpg
http://www.italiaspeed.com/2004/cars...lands/101.html
http://www.italiaspeed.com/2004/cars...lands/107.html
zakochany od dawna... <płacze>
3,7 V6, 328 KM ,285km/h prędkości maksymalnej, przyspieszenie od 0-100 ok 5 sekund :twisted:
pozdrawiam
No ten model alfy mi sie bardzo podoba a jaki silniczek :twisted: bardzo ladna i zgrabna :)Cytat:
Napisał robak#21
No to niezłe wózki jeżdzą po Bratysławie
silniczek wprost ze stajni autodelta oni mogą Ci go wrzucić w każdą alfe począwszy od 147:D
Odgrzeje na chwile starszy temat ale wlasnie dotarły do mnie wiadomosci, co prawda jeszcze nieoficjalne ale przekazuje to co zasłyszalem ze żródeł zbliżonych do FAP. NA RAZIE NIE BĘDZIE 159 GTA ANI BRERA GTA ale ile w tym prawdy??? :cry:
tylko pytanie dlaczego :cry:
Eeee...Robili testy i nagle by wszystko przerwali. Niemożliwe. Za silna jest konkurencja w tym segmencie żeby przerwać projekt GTA
Napisałem ,,na razie nie będzie,, co ponoc ma oznaczac nie wczesniej niz 2010. Wiadomosc jest z wierchuszki FAP-u
ładna, ładna, ciekawe jak się ją prowadzi.Cytat:
Napisał robak#21
A ja słyszałem, że 2010 roku ma się zakończyć produkcja 159.Cytat:
Napisał rafter
Więc myślę że 159 nie doczeka się wersji GTA.
Jak zwykle w przypadku ambitniejszych projektów takich jak GTA muszą znależć się pieniądze na coś takiego.Może sprzedaż MiTo i 149 będzie wysoka , wtedy kasa będzie.Brera jak wiemy sukcesu finansowego nie odniosła, sprzedaje się 4 razy gorzej od Audi TT.Cytat:
Napisał rigobert