Pary będzie więcej, bo bez kata nie ma co jej dobrze wygrzać i sobie leeeci z wydechu jak z parowozu.
Printable View
Pary będzie więcej, bo bez kata nie ma co jej dobrze wygrzać i sobie leeeci z wydechu jak z parowozu.
To i ja sie pochwale, a co ! :D
U mnie filtr stożkowy, i modzone przy wydechu :)
Bulgota aż miło :
http://www.youtube.com/watch?v=F_78a5JVUjQ
:)
Zgodzę się nawet 1.4 bx świetnie brzmi, ale Ts na stożku też super chodzi. Moja 146 chodzi identyko jak ta :
http://www.youtube.com/watch?v=qbw1fGuKbHo
Edit: Wariator nie klekocze :D
filmiki śmiesznie wyglądają.. ;-)
ale jak sie człowiek 'przełamie' no nawet dają jakiś pogląd ;)
'cuma borek' mógłbyś dać posłuchać jak Twoja solo brzmi na tej 'rurze ...'
bo razem z tymi obok to zagłuszają wzajemnie :(
ALE..!
to robi wrażenie!
dla mnie to jakby lokomotywa 10 cyl. 16 litrów pojemn. :D
(PS. a może tez to kwesta też i moich kolumn ;)
Pozwólcie że odnośnie dźwięków Alf zacytuje niejakiego Jeremiego Clarksona. CO prawda mówił o 159 ale co tam...
Porsche w wydechu swojego Boxstera zamontował tarnik,, który przy 5000 obrotów na minutę nagradza kierowcę sportowym brzmieniem. Alfa nie zaprzątała sobie głowy takimi bzdurami.Oddaje wam do rąk prosty, czterocylindrowy silnik, który sam z siebie brzmi coraz lepiej i lepiej, aż do 6500 obrotów, powyżej których emituje dźwięk kojarzący się z metalicznym wyciem wilkołaka.
I jeszcze odnośnie Akfy GTV6
... Alfa ukrywała w morzu kleistych substancji dwie perły. Stylistykę. I brzmienie silnika V6. W tunelu, przy 4000 obrotów, wydawała z siebie dźwięk przejmujący bardziej niż jakakolwiek muzyka. Czułeś, jakby twoją duszę lizali aniołowie.
Chciałbym u siebie podkreślić bulgot boxera. Wczoraj wyciąłem kata (którego i tak ktoś już wcześniej wybebeszył :P), jednak po wspawaniu prostej rurki został wyeliminowany ten specyficzny polonezowski metaliczny pogłos :)
Tylko nie wiem czy wyrzucić tłumik środkowy i zrobić pełny przelot, czy środkowy zostawić i zmienić tłumik końcowy?
Nie chcę żeby było za głośno. Chcę podkreślić, a nie "najpierw słychać potem widać" :P
Kata wywaliłeś.Ładnie,też chcę to zrobić,ale nie będzie chodził za głośno?
Te metaliczne dźwięki też mnie wkurzają.Przegląd da się z takim czymś przejść?Wrzuć kiedyś jak byś mógł jakiś filmik jak to dźwięczy...;)
Katalizator nie wpływa jakoś na głośność wydechu. Przeglądu nie przejdziesz.
Póki co mam stożek z czego 4/5 jest zaklejone z racji tego, że jeżdżę na gazie. Wycięty katalizator, a reszta seria.
Jutro coś nagram to wrzucę.
techno, żebyś nie przedobrzył bo zmienisz sie w wiejskiego tunera od golfa:)))
Ale że ten stożek Cię tak boli? Bo nie rozumiem do czego pijesz?
PS. Miałem Golfa II VR6 i wciągałem te wasze włoskie V6 jak chciałem :)
a potem przychodziły zakręty;)
co do tuningu - 1sze co by mzrobil juz majac boxera to wydech z kwasu na wiekszym przelocie:) fajny dzwiek:)
Dooobra, olać to. Prawda jest taka że trochę za mało wiesz, żeby wpadać w dyskusję. Tyle na temat stereotypów tuningu golfa i ściganiu się po zakrętach.
Wracając do tematu. Wyleciał katalizator, środkowy zostanie i końcowy przelot. Może w przyszłości faktycznie pospawa się od zera cały układ oparty na większym "fi".
o wiedzy pogadamy jak bedziesz wiedzial do czego sie odnosisz;) , aczkolwiek namaiwam do calosci w przelocie:) b fajnasprawa widzialem tak ładnei zrobiona 33 1.7 16v z tym ze miala jeszcze na zamowienie kolektory, dzwiek poezja:) a i osiagi zacne:)
Odnośnie mojej postaci, jazdy po zakrętach etc. Ale zostawmy już to.
Właśnie, z tymi kolektorami jest średnio. Zaglądałem niedawno pod swoją i kolektor jest zrobiony z cienkich rurek. Pewnie każdemu się zdarzyło niechący przytrzeć spodem i w konsekwencji kolektor dostaje po tyłku. Chociaż w pewnym stopniu ratuje to miskę olejową.
Nie było za głośno na pełnym przelocie? Też chciałem wyrzucić tłumik środkowy, ale uznałem, że już może być*zbyt głośno, a nie chciałbym festynu robić...
ja mam pelny przelot z kwasowki 2,75", pociety z orginalnego wydechu od subaru sti my99, i dzwiek fajny, a strzaly z wydechu, poezja, wiec wszystkim co lubia tego typu efekty polecam, co do dolotu to tez mam z kwasoweczki, i przeniesiony na lewa strone silnika pod atrape, i oczywiscie stozek, od k&N
Poka to.
Dziurawy środkowy tłumik brzmi najlepiej w połączeniu z wiejską końcówką kombinowaną z jakiegoś innego pojazdu :D, takowy zestaw miałem przed wymianą całego układu zaraz za katem na seryjny oczywiście :D teraz brzmi super, nie jest za głośny, ale słychać, że to nie w rzędzie :D
Oddałem kilku osobą swoją włoszkę pod opiekę, można nazwać to auto urządzeniem do rysowania banana na twarzy, wszyscy cieszyli się jak dzieci :D
Kolega wcześniej prosił o filmik dźwięku bez kata.
Taka krótka przejażdżka przy uchylonym oknie. Nagrane telefonem= jakość*pro :D
Kręcona max do 4,5 tys. Raz do 5 tys.
Odtwarzać w 480p.
http://www.youtube.com/watch?v=ubO8V4-BeOc
Elegancko gra.Trzeba tą puszkę pandory wyrzucić i na przeglądach się nie odzywać ;) albo zrobić tak aby na ten jeden dzień wmontować kata z powrotem.Filmik super nie jak w niektórych kręcą na 7000rpm i pokazują jak działa odcięcie i nic więcej.
Nie kręciłem wysoko bo na LPG, a boxer nie lubi. Na benzynie to nawet nie ma potrzeby do tych 4 tys. kręcić, dobry ma dół.
Nie da rady zamontować kata na przegląd :P tzn. da się, ale zapłacić u tumikarza 50 pln za wspawanie, to możesz zapłacić 50 pln na przeglądzie bez zbędnej lepianki :D
Kusi mnie ten pełen przelot, ale boje się że za głosno będzie. Mam nadzieje że Cuma Borek, pokaże jak tam z głośnością :)
Podbijam temat i czekam na feedback od cuma_borek. :)
Dżwięk boxera coś pięknego:) poezja dla moich uszu :) brakuje mi tego strasznie :(
niech cie Techno Inside...przewiezie:))))