no przeciez Cie nie obrazam, z ta Calibra to zarcik tylko :wink:
a co do tej Omegi od Lotusa to... WOW :shock: nawet nie wiedzialem ze cos takiego powstalo...
Printable View
no przeciez Cie nie obrazam, z ta Calibra to zarcik tylko :wink:
a co do tej Omegi od Lotusa to... WOW :shock: nawet nie wiedzialem ze cos takiego powstalo...
jezdzilem BMW535 R6 i Alfa V6 i dalej uwazam, że są silniki i Vki. Po za tym co do turbodoładowania w Alfach-> czy Ferrari ma turbo? Po za tym wizerunek mnie nie obchodzi -ani to w Alfach ani w Oplach ani innych- liczy się moje uczucie, a że Alfa je zdobyła to jest niezrozumiałe dla większości kierowców VW, wg. których jak VW jest dla nich idealne to dla wszystkich innych również, a jak się wyłamie ktoś to jest potępiony...
najszybszy sedan lat 90 stych! więc powinieneś o nim slyszec!...!
jak nie to zachęcam do poszperania informacji o tym aucie...
u mnie ten pojazd zyje w sercu jak tylko uzbieram 100 tysiecy to sobie kupie...:)
ja jako jakis maly 7, 8 letni dzieciak, jechalem czyms takim, widzialem ten silnik, i co bylo w dziecinstwie wyznacznikiem aut, predkosciomierz do 300... oszalalem!
Haha niezawodnosc OPLA :mrgreen: nawet sie nie bede przyznawal ile samochodow na dzien potrafilismy odstawic z kumplami na naprawy auto ktore zjechalo z tasmy przejechalem nim hamownie i tyle odrazu na bok na naprawy a bo to skrzynia nie dziala albo sprzeglao lub czujniki abs-u (astra 3 szczegolnie) a wiem jakie sie robi przekrety zeby nie zanirzac produkcji :roll:
poszperalem i poczytalem odrazu jak go zobaczylem na Twojej focie... :P 3.6 biturbo o mocy prawie 380 kucy i ogromnym momencie obrotowym przenoszonym na tylne kola za pomoca skrzyni z corvetty robi wrazenie :mrgreen: tez bym sie takim przejechal :mrgreen:Cytat:
Napisał BiG_G
a moim głownym planem, zalozeniem, misja zyciowa, czyms co pozwoli mi byc tym kim chce byc, jest lotus omega, dlatego musze go miec..................
Dziwne.Cytat:
Napisał DDEvil
Przed Alfa jezdzilem Vectra 1.8 z 1996 a potem Vectra 2.0 z 1999 roku, i nic sie z tymi autami nie dzialo.Ostatnia vectre mialem przez 2 lata i oprocz olejow i klockow to tylko tuleje wahacza tylnego musialem wymienic.Zawsze odpalalem bez problemu i pare razy w Polsce bylem i nic, bez problemow. Komfortu i przyjemnosci z jazdy nie da sie porownac do mojej Alfy 156, to jest bajka w porownaniu do Vectry.
Opel tez potrafi byc niezawodny:)
A bo Wy zle patrzycie na to wszystko.W kazdej marce sa modele mniej awaryjne i te bardziej awaryjne.W kazdym modelu sa egzemplarze bardziej udane i te mniej udane :wink: Pozatym takie duperelki jak czujniki,przeplywki,silniczki krokowe to przeciez wyrob innych firm(bosch np) :wink:
Ja tam w obecnych alfach widze wyglad ktory jest nieprzecietnie piekny :mrgreen: Reszta jak w innych autach.Ze zawias twardszy....przeciez do kazdego produkowanego modelu na tym swiecie mozna zalozyc gwint-nawet do malucha :twisted:
Kazde auto mozna zrobic tak aby prowadzilo sie lepiej niz seryjna alfa :wink: Wiem-alfy takie wychodza z fabryki a inne trzeba samemu poprawiac :wink: Ale pozatym oraz wygladem-auta takie same.Inna charakterystyka silnika.Jedne ciagna na niskich a alfy sie kreci pod czerwone pole :twisted:
ja tylko napisalem ze wiem jak to wyglada od kuchni bo przeprowadzalem w oplu testy dynamiczne tych cudow techniki i poprostu wiem co i ile bledow wylapywalismy do poprawy zanim auto wyjechalo z fabryki i naprawde jak widzialem co zjezdza z lini a co niektorzy opowiadaja :mrgreen:Cytat:
Napisał Rafik
Ten test jest troszkę śmieszny :) Vectra to nie jest zły samochód, a wręcz dobry. Mimo tego to porównanie do Alfy jest ... ;|/
Po pierwsze nie obrazajac vectry i wogole gm to na prawde to jest to tylko dowod na to ze niemcy byli sa i beda przekonani ze sa narodem panow od hitlera nic sie nie zmienilo . A po drogie to jak dla mnie sie tylko niemiaszki osmieszyli bo to tak jakby probowac udowadniac ze ICH TROJE WIEKSZY FENOMEN MUZYCZNY NIZ THE BEATLES i ze to oni powinni przejsc do historii a nie Beatlesi. Panowie prowadze czesto interesy miedzy innymi z niemcami i oni na prawde nie sa w stanie uwierzyc ze cokolwiek jest lepsze niz niemiecki odpowiednik.Najlepsze wino na swiecie robi kto?... Francuzi...Wlosi?...bzdura ... kazdy niemiec wie ze ... Niemcy
jak jezdzi vectra mamy swietnie pokazane na tym filmiku
:shock: :shock: az sie wierzyc nie chce, ze ktos mogl zrobic cos takiego :shock: :shock:
http://pl.youtube.com/watch?v=zPHNPmfTopQ
:lol: :lol: wiec jesli boss bedzie tak mily...prosilbym o usuniecie tego tematu,bo az sie wirzyc nie chce, ze Alfista mogl uwierzyc w ten pseudotest :twisted: :lol:
[ Komentarz dodany przez: AR_33: 2008-01-18, 08:16 ]
Proszę nie prowokować :wink:
A mnie się "wirzyć" nie chce że czytać nie umiesz, napisałem w temacie wyraźnie że osobiście w te bzdury NIE WIERZĘ. Ps. Jeżeli temat Ci sie nie podoba to nie musisz go czytać ani się udzielać a tym bardziej prosić o jego usunięcie.
[ Komentarz dodany przez: AR_33: 2008-01-18, 08:19 ]
Daniel156SW, a może by tak troszkę spokojniej, nie lubimy się denerwować :wink:
spoko Daniel nie wkurzaj się AlfaFAN każdemu w każdym tamacie wjeżdża na ambicje i próbuje udowodnić swoje herezje wiec ja już zdążyłem przywyknać
No trochę mnie poniosło :| Ale nie lubię takich komentarzy, z tego co napisał, "Alfista"
powinien być ślepo zakochany w Alfach i nie przyjmować do wiadomości ich ewentualnych braków :wink: Trzeba być obiektywnym. Pozdrawiam
w sumie tak , nie spotkałem się jeszcze żeby on obronił alfe zawsze twierdzi ze BMW sa super extra skoro tak forum m-power stoi dla niego otworem :mrgreen:
[ Komentarz dodany przez: AR_33: 2008-01-18, 17:08 ]
Proszę pisać na temat i nie szukać kłótni :)