No u mnie Miasto i korki to non-stop ........ w trasie jeszcze nie miałem okazji .....
Printable View
No u mnie Miasto i korki to non-stop ........ w trasie jeszcze nie miałem okazji .....
Hej
w mieście 11 lub więcej
na trasie trudno zejść poniżej 10...
...ale nie dla spalania kupuje się to auto :-)
Spokojnie, jestem przed przeglądem:D
Panowie mie ma jak 3.0 po mieście mieszcze sie w 12-14l po tracie przy 140-170na budziku pali 10 l jadąc ponizej 140 pali poniżej 10 l.
Ale najfajniejsza jest mina kolesia z BMW przy 230 który nie wie o co chodzi.
Bezcenne
jak masz dobrze zadbaną 3.0 to tyle pali, fakt jest taki ze TB przy podobnych prędkościach i dynamice pali więcej
Ja jestem aktualnie na poziomie 1/4 zbiornika. Przejechane 400km, glownie bardzo dynamicznie miasto i okolo 100km trasy z predkosciami rzedu 230, czyli dosc ekstremalna jazda.
Przy okazji auto stalo na jalowym okolo godziny czasu w miejscu...
Nawet jezeli zalozyc, ze mam pusty zbornik, to wychodzi zaledwie 17/100....
Wiec ja nie wiem skad wy takie wyniki macie...
Taaaaa................a świstak siedzi i zawija w sreberka :D
Zalosne... po kiego wuja mialbym klamac? Trace wiare w ludzi...
He he he może coś źle obliczasz? :D
Gwarantuje Ci, ze dobrze licze...
Zobaczymy jakie wyjdzie srednie spalanie jak zatankuje. Poprzednio bylo 11,6 (przewaznie jest to okolo 12-13). A tym razem wybitnie nie oszczedzam.
Z autem i tak sie musze rozstac na rzecz czegos taniego... w przyszylm roku plkanuje duza inwestycje.
Spoko, też zatankuje do pełna i zobaczymy co i jak........ale może po Serwisie :D
Zadbana, nie katowana GTV z 2.0V6 TB paliła mi po mieście (ok400tys) do 15litrów. A zdarzało się ok 12 przy mniejszych korkach.
Mowa o średnim spalaniu przy normalnej jeździe, nie wyścigach ;)
w sumie nie wiem po co gadać o spalaniu przy sportowych samochodach ten parametr nie jest za bardzo istotny chce ktoś ekonomi niech sobie wstawi lpg,
Moja GTV 2,0 V6 TB spala średnio 14 litrów a powoli nie jeżdżę :D uważam że głównie spalanie zależy od łącznika pedałów z kierownicą
14 to mi pali TS. Ale jazda 100% po mieście.
Moja przy normalnej jezdzie po miescie spala 11-12 benz 2.0 TS-ka, czasem wyprzedzic ,czasem podkrecic wyzej silnik. Na lpg da rade zejsc do 11 po meiscie podczas lansu :P w trasie 10 lpg przy normalnej jezdzie, bez zbednych szalenstw :)
Zmiesci nie zmiesci... kwestia objetosci bagaznika to pikus... bardziej zastanawia mozliwosc przelozenia jej przez otwor :)
A to mu o spalaniu Gazu mówimy ... aaaaaaaaaaaaaaaa .... no to Ja nie wiem, Ja nie mam, Ja się nie znam:cool::P
butla 35 litrow weszla bez problemu ;) nie pamietam, 30 albo 31,5 cm srednicy :) dzieki temu jest troche wiecej bagaznika :D no i tansza jazda, przy nieznacznie wiekszym spalaniu ;)
To na ile to wystarczy? 200km?
spokojna jazda 250-300km, zalezy ile do butli wejdzie :D przy bardziej agresywnej jezdzie to ponizej 200 :P ja CPN mam pod nosem, w dalekie trasy nie jezdze to nie narzekam ;)
55l wchodzi ;] jak ktoś nie wierzy to jutro cykne fotke ;) I fakt faktem żeby ją przełożyć przez otwór w bagażniku trzeba rozebrać tapicerkę i dosłownie wcisnąć butle używając siły. Średnica oczywiście 315mm.
wtedy to chyba wogole bagaznika nie ma :P
No nie powiem jest.. słabo ;)
Ciekawe czy do Malucha też gaz zakładają :D
mam mieszane odczucia co do instalacji LPG w GTV, zresztą LPG w w jakimkolwiek aucie, pracuje na stacji benzynowej i jak widze te stare beemki i co najgorsze ich właścicieli, jak widze tych golfiarzy z ich lowraiderami na gaz, to mi się nóż w kieszeni otiwera, a najgorsze jest jak typ podjedzie autem pod dystrubutor przyjdzie do "kasy" i prosi żeby mu zalać gazu za 10 zł do tej czerwonej calibry lub golfa trójki. Dlatego wole sobie sam zalać ES95 niż prosić kogoś żeby mi napełnił butle LPG, ale nie przeczę, opcja taniej i ekologicznej jazdy daję do myślenia i skłania ku zakładania instalacji LPG
Proponuje przejechać się kiedyś Gtv na porządnie założonym i dobrze wyregulowanym lpg. Gwarantuje że podczas jazdy nawet się nie zorientujesz czy jedziesz na pb czy lpg. Dla mnie też tankowanie za 10zł jest porażką ale chyba coś jest z Toba nie tak jak boisz się poprosić pracownika stacji żeby Ci gazu zatankował i dlatego wolisz płacić prawie 2x tyle za jazde na benzynie(tak przynajmniej zinterpretowałem Twoją wypowiedz). Widzę że jesteś z Brzeska, ja z Tarnowa a często przejeżdżam przez Brzesko więc jak się zrobi cieplej możemy się umówić na przejażdżkę moją Gtv na gazie. Może zmienisz wtedy zdanie co do lpg.
Pozdrawiam
A do malucha pewnie że się zakłada :) Jest parę patentów ale najprostszy to reduktor przymocowany do tłumika(żeby był ciepły) i przemysłowa butla(taka jak do kuchenek) z tyłu na siedzeniu:)
Edit: A tak wygląda 55/315 w Gtv.
http://img20.imageshack.us/img20/778...ie0000i.th.jpg
http://img600.imageshack.us/img600/1...ie0001n.th.jpg
Pisząc to miałem w zamyśle że irytuje mnie gdy ktoś przychodzi na stacje i tankuje lpg za 10 zł, bo często się zdarza że tak jest! Ja jako sprzedawca na stacji muszę się z takimi ludźmi użerać, i gdy słysze dzwonek do "gazu" krew mnie zalewa że trzeba się ubrać w zimową kurtkę założyć rękawice, ubrać okulary i iść tankować samochód za okrągłe 10PLN, sama fatyga nie jest warta świeczki. Stąd mam mieszane uczucia co do LPG i nie ma znaczenia czy ktoś tankuje za 5l gazu czy 32l w okresie zimowym również stanie 5-15 minut przy dystrbytorze nie należy do przyjemnych chwil. Ludzie powinni sobie tankować gaz samemu, tak jak to jest na zachodzie, często zdarza się że ktoś ma pretensje o to że się "przeleje" podczas tankowania, bywa, ale skoro ma jakiś problem to dlaczego sam sobie nie zatankuje lpg? dlaczego? bo chore przepisy bezpieczeństwa w polsce na to nie pozwalają. To tyle co do oceny sytuacji z perspektywy sprzedawcy, a jako kierowca, to pisałem wcześniej, strasznie kusi możliwość oszczędzenia 30% pieniedzy przy zasilanym autem gazem płynnym.
Rozumiem Cię i masz racje ale... taka praca:) Dla mnie też jest chore to że muszę czekać na pracownika stacji chcąc zatankować lpg. Kilka razy mi się zdarzyło zatankować sobie gaz samemu(no bo ileż można czekać na pracownika stacji) i było potem przy płaceniu wielkie oburzenie że jak ja mogłem sam zatankować. Ale nie o tym jest temat więc nie zaśmiecajmy.
No to Panowie, po serwisie dużym .... Oj dużo było zrobione, GTV-ka pali w mieście 14-15 na 100 km .... w korkach i czasami wdepnę ..... więc chyba jest OK :D
moim zdaniem to bardzo sensowny wynik.
miodzio :)
ale to zależy, mi czasem łyknie 13 czasem 18....
mnie pali ok 11,5 litrów LPG na 100km, co do benzyny, to nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że będzie w okolicy katalogowych 9/100
ja tam nie wiem ile mi pali gazu bo go niemam i nie bede zakladac.
wiem ze w miescie udalo mi sie zejsc do 10l a tak normlanie to 12-13l
w trasie nie wiem jakim cudem ale udalo mi sie wykrecic wynik 6l jadac 120km/h-140km/h.
wynik trasowy mnie bardzo zadowala ale wynik po miescie szkoda ze jest 100 % wiekszy
w ostatni weekend spaliła mi na trasie 9,5/100 gazu :) z klimą, trochę dynamicznej jazdy w grupie, więc wyprzedzało się, żeby się nie zgubić, jestem zadowolony