No pewnie że elegancka babska 147 :), ale też bym się nie wstydził nią jeździć.
Printable View
powiem tak - ja w swojej 147mce dostrzegam typowo kobiece kształty.. jak patrze na nią od przodu to widzę w niej uśmiechniętą do mnie Panienkę:D jak patrze na nią od tyłu to widzę fajne kobiece kształty:D szczególnie od tyłu lubię na nią patrze, taki fetysz wiecie hehe:P więc zdecydowanie w tym aucie więcej rys damskich niż męskich ALE.. nigdy bym nie nazwał tego auta damskim!! wręcz przeciwnie! idąc moim tokiem rozumowania to właśnie facetowi bardziej to auto pasuje! na zasadzie normalnych relacji damsko-męskich:P za każdym razem jak wiozę jakąś koleżankę to się boję że auto stanie nagle w polu.. wiecie.. foch:P hehe
ja bym tylko czekał na taką sytuacje :D
Sorry, ale nie widzę sensu tego tematu....
Jesli Alfa 147 ma być kobieca to tylko 147'mka po lifcie. Przód jak dla mnie jest taki lekki, zgrabny poprostu ładny.
Jeśli chodzi o Alfe sprzed liftu to ten jest przystojny :). Wygląda jakby był umięśniony. Nie wiem jak to opisać.
Tak czy siak czy AR po FL czy przed facet może śmiało jeździć. Nie jest to żaden Ford Ka, czy VW Newbeetle z kwiatkiem na desce :P
Masz rację, temat kompletnie bez sensu, wnioskuję o natychmiastowe zamknięcie tego tematu.
147 GTA to kobiece auto...
147 jest zajebiaszcza a 147 GTA jest zajewyjebiaszcza :) Choć 164 i 75 są fajniejsze:)
Oj tam z tymi kobiecymi Alfami - myślę, że nie ma kobiecych Alf, dopóki są mężczyźni, którzy tymi Alfami jak 147 czy Mito z chęcią będą jeździć. Ja tam bym mógł sobie Mito po mieście jeździć i wcale nie czuł bym się w nim dziwnie. Natomiast kobiece auta istnieją i wg mnie są to takie, do których normalny facet z własnej nieprzymuszonej woli raczej nie wejdzie. Dla mnie to Ford Ka i Renault Twingo pierwszej generacji - mają styl damskich torebek :D
Dla mnie to Micra, a szczególnie w wersji CC jest przykładem stricte damskiego samochodu, a nie jakakolwiek Alfa ;)
Ale macie problem.... każdy jezdzi takim autem jak mu się podoba, i bez różnicy czy to ma być 156 czy 147 dla kobiety lub faeta, każdy ma swój gust i sam wybiera to co mu się podoba.
Kolego maciekk to po co teraz odpowiadałeś w wogóle nie w temacie?? Każdy ma swoje zdanie i każdy je może wyrazić.
Babskie dla alfaholikow, a i tak blachary sie oglądają xd wiem z autopsji
Pomykam 147 ale za mną się nie oglądają, ale to chyba dlatego że jestem brzydki
PS Nie uważam że jest to typowo kobiece auto
PS 2 jako alkoholik mówię ponownie że na pewno nie jest babskie :lol:
Alfaholikow miało być xd słownik mnie poprawił xd
Może dla geja? Widać, że ktoś się pogniewał za w pewnym temacie za nazwanie jego wozidła "kanciatym", ''trapezowatym", czy innym dziwactwem:) Więcej luzu, bo to zaczyna być dziecinada...
Chyba pomyliles temat? Po 1 kwadratowe i kanciaste auto to 33 a po 2 to Ty mógłbyś się obrazić za te przymiotnik ja mam oplywowy plastik przecież :) i to na prawdę nie w tym temacie już się pogubiles... nikt nie robi dziecinady Panie wszystko wiedzacy i mający zawsze rację
Ty już raz się popisałas w pamiętnym temacie... Mam przypomnieć? Może żal Ci że 147 to auto dla geja, a nie dla lesbijki;)
coż, po to założyłem sondę, żeby się przekonać, jak sprawa jest ogólnie postrzegana... no i jest tak jak przewidywałem.
przy czym w przypadku 147 nie uważam stylistyki za przegiętej w tą stronę i gość ostatecznie może tym jeździć. jednak w MiTo bym już nie wsiadł... a jest to na dodatek chyba pierwsze auto segmentu B ze znaczkiem Alfa Romeo. to nie powinno było się zdarzyć... ale ktoś myślał wyłącznie ekonomią.
Standardowa 147demka, z 16calowymi kapciami i prześwitem kozy jest babska, ale już dobra felga i lekka gleba robi z tego auta mega kozaka w sam raz dla faceta nawet i babki jeśli jest 'blacharą'
ja tam lubię 'blachary', ale takie co lecą na samochód... a nie na gościa, bo ma samochód, czy coś w ten deseń ;)
jeżdże 147 i zacytuje kolege z forum " jo mom wyebane".
147 to swietny samochód, kiedys tez uwazałem ze jest bardziej kobiecy ale kupilem bo nadażyła sie okazja i musiałem zmienic zdanie ;d kobiece samochody to vw beetle, citroen c3 i tym podobne. Wszystkie Belle są dla meżczyzn
147 to auto gejowskie ;)
Jak się wsiada do 147 to ma się wrażenie, że za bardzo lubi się swoich kolegów ;)
A tak serio to 147 jest spoko. Gejowsko-kobieca to jest Julcia. I to tak bardzo, że jedna z dziewczyn ode mnie z pracy zrezygnowała z kupna Giulietty na korzyść Mazdy 3 bo Alfa była "za słodka" :(
Alfa Romeo to nie jest pedalski samochód!
Mam podobne wrażenie że nie którzy myślą że auto akurat musi być pokroju jakiegoś dużego szmelcwagena czy czegoś innego i dla faceta musi być duże. Wydaje mi się Ci co mówią że np. taka 147 lub podobno segmentowe auta (nie mówię tutaj o typowo babskich samochodach) jest dla tylko dla kobiet i są pedalskie mają chyba jakiś kompleks który nie pozwala im jeździć mniejszym autem a wielkość swojego przyrodzenia rekompensują wielkim samochodem ;) Czasami jak niektórych słyszę to mam przynajmniej takie wrażenie. Owszem kobiety zazwyczaj wybierają małe auta ale jak by nie patrzeć to chyba taką 147 jeździ chyba więcej facetów niż kobiet :)
nie jestem wielkim fanem niemieckiej motoryzacji - bo ona porywa dopiero w jakimś super drogim wydaniu - ale określenia w tym stylu mnie rażą.
myślę, że sonda wyjaśnia jak jest się postrzeganym w 147. ale nie przejmuj się, większość nie zawsze ma rację - mimo że tu jestem z większością.
dziwnie się czyta twoje słowa o kompleksach, jak trochę wyżej stoi ten nieszczęsny szmelcwagen.
Wolę jeździć babską 147 niż wymieniać co 3 lata podłogę w 156 ; D
Alfy dla gejów:ciao: