Zaspokojeniu ego pana hyeny i jak widać pana kowalskiego również, prędzej czy później przekonasz się że oni wiedzą wszystko i nawet jak się mylą to znajdą dowody na to, że nie :D
Ale bez tego nudno by było...
Zaspokojeniu ego pana hyeny i jak widać pana kowalskiego również, prędzej czy później przekonasz się że oni wiedzą wszystko i nawet jak się mylą to znajdą dowody na to, że nie :D
Ale bez tego nudno by było...
dobre, "zniewieściały kierowca nie lubi kręcić motoru"
zanotowane
właśnie temu, wysnułem w innym wątku, że marketingowcy zdecydowali o rynku docelowym tego auta i podjąłem próbę sprawdzenia tego za pomocą sondy
a widać, że byle co, np. taka sonda, potrafi podgrzać atmosferę na tym forum
jest mi naprawdę bardzo wszystko jedno kto czym jeździ
facet kobiecym czy babka męskim, baa, panie w męskich autach "podobiom" mi się
EDIT: "Może czas na sondę z pytaniem, czy Alfa 145 to samochód kobiecy?" -- dajesz, bo jak ja założę to będzie zbyt gorąco
niepotrzebnie prowokujesz. Rozmawiamy o tym, bo zdaje sie, nawet sam Sergio w ktorymś z wywiadów mówił, że Mito było tworzone z myślą o kobietach, taka sonda ma zatem sens. Na pewno była o tym mowa na targach we Frankfurcie, w 2008 chyba. Specjalny panel promocyjny pamiętam.
W przypadku 145 w ogóle mowy nie było na taki temat. Mozesz oczywiscie założyć taką sondę:) wpisze sie Metan i paru jego wafli, bedzie wrazenie,ze 145 to auto dla kobiet:)))
No ale sensu w tym niewiele.
A może moderator by zamknął ten temacik bo co to niektórzy są troszkę złośliwi (moim zdaniem).
Chciałbym parę słów wyjaśnienia: nie mam nic przeciwko ankiecie (choć z góry było wiadomo jak to będzie wyglądać) ani temu że różnym ludziom podobają się różne rzeczy.
Niezmiennie nie lubię jedynie internetowych pajacy, wujków dobra rada którzy muszą mieć rację we wszystkim: co masz studiować , gdzie pracować (choć ani jedno ani drugie im zdaje się nie wyszło), oceniają coś czego na oczy nie widzieli i opowiedzą ci o wrażeniu z jazdy samochodem którego nazwy do końca nie pamietają.
Dla niego dwa samochody niemal o tych samych wymiarach jedno jest małe i śmieszne, drugie bardzo OK, choć to jakby porównac jacuzzi z pierdzeniem do wanny. Przykłady kłamstw i niekompetencji można mnożyć i każdy jak chce się pośmiać może to prześledzić pod różnymi nickami. Ja to zauważyłem (choć kilka innych osób również) stąd ta ślepa wściekłość, obracana niby dla publiczności w żart.
I jeszcze raz (choć to może nieelegancko) przywołam PW od pingwina z 27-12-2009, 12:34 kiedy to prosił mnie o możliwość obejrzenia miciaka. No to jeśli od 2008 jak sam napisał ma świadomość tego że to auto dla kobiet to co jest grane?? Płeć zmienił:)?.
A więc jeszcze raz:
Zmiana nicka - zmiana imidżu :D
Żartujesz? Oczekujesz konkretów? Słowo honoru Kowalskiego Ci nie wystarczy? Czemu go atakujesz? Czemu go obrażasz i oczerniasz jego wizerunek? Czy on na Ciebie wyskoczył? Nie. To czemu Ty na niego wyskakujesz bez rzeczowych argumentów? Umiesz swoje pytanie podeprzeć danymi statystycznymi? Jak nie to po co się odzywasz, skoro nie masz nic do powiedzenia?
:cool:
Mito auto dla kobiety jak dla mnie :D
Masz te materiały promocyjne? Podziel się.
A gdzie jest opcja "Żadne" pytam się? K$%#! i przez was rozciąłem sobie palca kapslem od tymbarka!!
Jak się robi takie sondaże? Czy tylko admini mogą je robić na prośbę użytkownika forum?
Bo chcę zrobić sondaż: Który samochód jest bardziej kobiecy: Audi A8 czy Mercedes S-Klasse.
Jak zakładasz nowy temat, zjeżdżasz na sam dół i masz taką tabelkę "Dodatkowe opcje" i na dole "Dodaj ankietę". Coś takiego jak na obrazku ↓
dajesz wujciu dajesz
taki spryciarz a sam nie wykminił
Z ciekawostek oto damskie MiTo w pełnej krasie:
http://www.autoblog.com/2009/04/01/a...rai-amsterdam/
EPIC.
oj, wersja GTA. Ile ich sie sprzeda? w porównaniu do normalnych aut? Ilości nieznaczne.
Nie rozumiem, po co tak drążysz ten temat? Mito było pozycjonowane jako samochód przede wszystkim dla kobiet, tak wymyśliła firma i tak się faktycznie sprzedaje. Czemu ty chcesz zaprzeczyć? Co podważyć? Po co te linki, jak ten do GTA? co on ma udowodnić?
Daj juz spokoj chłopie. Nudzisz.
Kowalski - to pokaż mi te artykuły, gdzie to pisze, że mito jest dla kobiet. Jestem ciekawy, bo jeszcze tego nie widziałem - może i nie uwidze:) hihihi
Nic nie pokaze, nie zajmuje sie gromadzeniem artykułów.Poszperaj sam, szczególnie wypowiedzi szefów firmy przed debiutem Mito, było też wypowiedzi na ten temat od Sergio przy okazji rozmów/wywiadów.
Następnie udaj sie do dowolnego salonu AR, zawezwij kierownika i zapytaj go, kto głównie kupuje Mito. Ten sam manewr powtórz w paru innych salonach, żebyś miał pełny obraz.
Identycznie, samochodem promowanym jako auto dla kobiet, był Ford Ka, Nissan Micra, Suzuki Swift i parę innych. I te własnie modele kupowały (i kupują nadal) głównie kobiety. Przepis jest prosty: autko musi być nieduże ale wygodne, wesołe ("uśmiechnięte") albo pocieszne. Z wyglądu oczywiscie. Do tego zywe kolory, wyraziste, żeby pasowały do torebki. Dynamiczny silnik ale oszczędny w miarę, miekkie kształty.
Pozdrawiam.
Agnieszka Zwolska, menedżer produktu ds. motoryzacji www.motofakty.pl
My, kobiety, stanowimy coraz pokaźniejszą grupę klientów, na którą wielu importerów ma chrapkę. Obserwując powszechnie panujący trend, większość z nas wybiera małe auta kompaktowe, za którymi przemawia wiele plusów, poczynając od łatwości parkowania po przemieszczanie się po zakorkowanym mieście. W badaniach prym wiedzie Renault Clio, okrzyknięte przyjacielem kobiet (zdobyło ono 28 proc. głosów respondentek). Na drugim miejscu uplasował się poczciwy Peugeot 206 (16 proc.), kuszący swoją powabną linią. 6 punktów procentowych mniej otrzymał miejski Nissan Micra, a tuż za nim Toyota Yaris i Suzuki Swift. Nie ma co się zatem dziwić, że importerzy coraz częściej swoje "małe" autka dedykują kobietom.
http://www.auto-swiat.pl/1-alfa-mito...-marza-kobiety
MiTo jest urocze, w trybie Dynamic nawet podniecające, ale dla mnie warte jedynie trzy gwiazdki. Może dlatego, że nie jestem kobietą?
więcej: http://www.autogaleria.pl/migas/alfa-romeo-mito,6.html
A co ma sprzedaż do tematu? Czyli Veyron jest damski bo ile ich się sprzeda? Nie pal tego bo ci mózg zżera.
Nic nie znalazłem.Ty tak zrobiłeś?Cytat:
Następnie udaj sie do dowolnego salonu AR, zawezwij kierownika i zapytaj go, kto głównie kupuje Mito. Ten sam manewr powtórz w paru innych salonach, żebyś miał pełny obraz.
A kto to jest? Co ona ma do grupy Fiata, oficjalnych broszur i artykułów prasowych o MiTo o których wspominałeś?Cytat:
Chłopie, pieprzysz 3 po 3 i mam wątpliwości czy sam wierzysz w to co twój mózg wykreował. Mówisz o jakichś oficjalnych papierach których ci się nie chce szukać, a w zamian fundujesz nam wygrzebany z dna internetu bełkot z motofaktów co pani iksińska twierdzi o Renault Clio. Proszę cię, podeprzyj swój słowotok faktami albo zamilcz.
Nie wążne czy stary, to nie temat o newsach ze świata MiTo. Po prostu jest zaje***te a od serii różni się kosmetyką, nie jest samochodem-puderniczką. To tak a'propos tego co pisałem parę stron wcześniej przy Lancii Y.
Zasugerowałem się wypowiedzią Kowalskiego ale to z Twojego linku żuwik to nie MiTo GTA bo ono wyglądało mniej więcej tak :
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...011/02/203.jpg
To z twojego linku to rzeczywiście tylko lekka kosmetyka , tu całkowicie inne auto z zewnątrz i pod maską także ,prawdziwy hot hatch
bardzo prosze admina tego forum o ZAREAGOWANIE NA CHAMSKIE WPISY OSOBNIKA O NICKU ZUWIK. Nie życze sobie podobnych komentarzy po moim adresem. Odpuść synu bo się pofatyguję i znajdę ciebie osobiście a wtedy, niestety, będziesz poproszony o przeprosiny. Mam dość twoich chamskich ataków i potraktuj to jako jedno, jedynie ale ultymatywne ostrzeżenie. W Bielsku Białej nietrudno znaleźć własciciela alfy romeo 166 2,4 JTD CF2.
Rozumiemy się? Raz to powiedziałem i nie powtórzę.
A teraz w temacie. Nie masz jak widać pojecia o rynku. To ma sprzedaż do tematu, że kobiety stanowią ogromną siłę nabywczą. Firma pozycjonuje auto, jako "dla kobiet" właśnie dlatego. Jesli jakis produkt uda się wykreować dla tej grupy odbiorców, szanse na sukces sprzedażowy są bardzo duże. Kobiety, jak wykazują niezliczone badania, lubią małe, zwinne, pocieszne albo sympatyczne autka w wyrazistych kolorach. Jesli skonstruujesz pod tym kątem ofertę, jest szansa, że zadziała.
Co do salonów, tak, sprawdzałem to. We Wrocławiu, w Krakowie i w Warszawie. wszedzie tam mowią, ze Mito kupowane jest głównie przez kobiety, albo przez męzczyzn, dla swoich żon czy partnerek.
OMG... To jest paranoja jakaś.
To ja się pytam co ma sprzedaż do tematu, a ty kowalski stale o sprzedaży wypisujesz gdzie się da.
Hyena MiTo nie kupuję, bo mam 166 i mi wystarczy.
Kowalski ty się chłopcze zastanów, bo za tego typu groźby idzie się na zawias, a twoje IP jest w bazie danych. 166 srebrnych JTD są w BB 3 sztuki, ale powinieneś znaleźć.
Dobra, Kowalski, propozycja: uspokójmy się obaj i skończmy osobiste dyskusje, wróćmy do meritum sprawy, ok?
Nikt nie twierdzi, że przytoczone przez ciebie wypowiedzi nie miały miejsca. Po prostu chciałbym z czystej ciekawości je obejrzeć i poczytać. Jeśli je gdzieś wyszukasz wrzuć je tutaj, ok? My ich nie znamy i nie znaleźliśmy, nie mówimy że ich nie było ale też nie mamy żadnych informacji potwierdzających że targetem MiTo są kobiety. Pomożesz?
http://www3.alfaromeo.pl/katalogi/al...log_ogolny.pdf
Oficjalny katalog opiera się na opiniach facetów, prezentuje eleganckie i sportowe barwy, sportowe "naleciałości" (ciężko mówić o korzeniach ;) ) marki, żadnych podręcznych schowków na szminki i buty, żadnych kwiatków do przyklejenia na karoserię, zamiast nich logo AR w czystej, prostej kresce i białej tonacji, bez kolorków i ozdobników. Tyle widzę ja.
Skończcie już ten przykry wątek, który do niczego nie prowadzi prócz waśni. Wnioskuje o zamknięcie wątku.
Kowalski, a Ty nie strasz chłopaka bo to właśnie dla Ciebie może źle się skończyć.
Nie nawidzę sztucznych podziałów, że Mito nie dla faceta, kiedyś na sklepach się pisało, że Żydów nie obsługujemy.
A na stronie www.alfaromeo.com jest użyte (co prawda w kontekście wnętrza, ale jednak) ulubione słowo kolegi Kowalskiego - "aggressive" :D. Tak się chyba nie reklamuje auta dla kobiet ;).
Ja podobnie jak wujek optuję za zamknięciem tego tematu. Niczego merytorycznego nie wnosi, a niepotrzebnie podgrzewa atmosferę i jak widać co niektórzy już chyba zapomnieli za co bana dostali.
Pozdrawiam.
- Rafał
fiergloo, jeśli uważasz, że "samochód to nie lekarstwo psychoterapeutyczne" to przejedź się kiedyś szybko (oczywiście respektując przepisy prawa o ruchu drogowym) po mieście, jak będziesz bardzo zdenerwowany - mnie zdecydowanie oczyszcza...
Chodziło mi raczej o godziny wieczorno-nocne, chociaż na Legnicką to bym się wtedy bał wjechać ;).