Tomkap kupiłem ten niebieski kabelek za ok. 80zł! Właśnie dotarł do mnie przed chwilą! Jutro zrobię testy to mogę napisać czy też się nadaje czy w ogóle :D
Printable View
Tomkap kupiłem ten niebieski kabelek za ok. 80zł! Właśnie dotarł do mnie przed chwilą! Jutro zrobię testy to mogę napisać czy też się nadaje czy w ogóle :D
Ja także jutro powinienem stać się jego szczęśliwym posiadaczem:) Narazie zaopatrzyłem sie w program Unidag kwp2000 ale nic z niego nie rozumiem.
Mam także program Euroscan. Ten przynajmniej jest w języku polskim i na liscie jest AR.
Rozumiem ze do alfy są dedykowane programy i np. VAG tylko do niemieckich będzie pasował.
euroscan działa tylko na dwóch portach com i trzeba miec do tego inny kabelek
Właśnie wróciłem po ponad dwu godz. testowaniu kabla. Rozczarowałem się jednak bo nic mi nie wyszło. Z kablem dostałem nagraną niemal całą płytę dvd z softem ale nic z niej nie działało.
Program UniDiag KW2000 by SanderQV też szwankuje.
Wybierem oczywiście właściwy port jaki zainstalowałem.Klikam na Start i czasami coś załapie jak nie wywali jakiegoś błędu, bo w rubryce Identyfication są jakieś dane. Poza tym żadnych wykresów graficznych jak np. wybrałem sondę, czy innych parametrów w programie nie widać. :evil:
Ha u mnie to samo! Żaróweczka się świeci to połączenie jest ale kwp2000 nie działa w ogóle bo pojawia się komunikat że nie może wstawić loga, natomiast kwp71 łączy się ale do czasu gdy pojawia się komunikat że brak KyBates i init is not ok! Wyprowadziło mnie to z równowagi kompletnie! Próbowałem ustawić co nieco w opcjach tego portu ale bez rezultatu!
Zastanawiam się czy to wina kabla czy programów???
Heh. Myslales ze po 2 godz wszystko pojmiesz ? :D
Po 1 unidiag nie ma trybu graficznego tylko cyfrowy a poza tym odczytywac mozna tylko 2 parametry jednoczesnie.
Po 2. Najpierw ustaw port a potem wczytaj plik definicji i kliknij na Start+ID. Po polaczeniu sam Cie przeniesie do identyfication.
W realtime select wybierasz z menu sonde i wrzucasz do selected for read.
A potem uruchamiasz read selected data once.
A potem juz tylko kwestia interpretacji wyników :)
dasio KWP71 nie jest do Twojego silnika. Sprawdz jaką masz wersje motronica i dopiero do niej dobierz plik definicji w KWP2000
fred
PS. ja siedze nad tym od 2 miesiecy i nie wiem nawet 10 % tego co mowi do mnie komp :D
Fred. Potwierdz mi tylko to,co pisali koledzy, że mozna tym programem zobaczyć jakie są błędy i je skasować, czy zrobić reset ECU, a ja dalej będę się męczył.
Plik definicji wybieram ...M155 ten co jest razem z programem?
Mam motronica 1.5.5 i tak wybrałem tym kwp i niestety ciągle to samo: Cannot create the file... ble ble ble
dasio zamknij program, a następnie usuń ten plik "log" z folderu z programem i wszystko :P
fred czemu piszesz że kwp2000 nie ma wykresów graficznych? jasne że są, jak już wczytasz dane to następna zakładka,
tomkap wszystko co pisali koledzy to prawda, co jest dla Ciebie niejasne?
No właśnie. Podłączyłem się ponownie i dalej nic mi nie działa. Robiłem tak jak napisał fred.
Wychodzi mi na to że mam zły kabel i jutro go odsyłałam. Z drugiej strony chyba połączenia mam, bo rubryka Identyfication z tymi numerami działa. Jednak jak wybieram z listy cokolwiek, to nic się nie dzieje. Klikałem też na reset ECU, jednak wywalało jakiś bląd i program się wyłączał.
błąd czasem to u każdego wywala (sprawdzałem na wielu komputerach) Wczytałeś odpowiedni plik definicji?? bo jeśli nie wczytasz to właśnie nic poza identification nie będziesz miał:))
a przycisk "reset ECU" nie będzie działał, do resetu parametrów adaptacyjnych służą komendy:)
Plik definicji oczywiście wczytałem.Są tam trzy. Wybierałem oczywiście ten z M155. Może jest jakaś jeszcze inna wersja programu, bo ten co ja mam to sciagniety z linka podanego przez bubu. Dioda świeci cały czas na czerwono, a przypadkiem nie powinna na niebiesko?
nie wiem, u mnie jest niebieska:P te def są lipne co są z programem jak znajdę to Ci zaraz wrzucę, już masz
Dziękuję. Jutro zabaczę czy coś ruszy z nowymi definicjami.
provokator, moj bląd z tymi wykazami graficznymi :P To dlatego ze uzywalem unidiaga glownie do resetu param adaptacyjnych i jakos ominąlem tą zakladke :oops:
fred
"nie wiem, u mnie jest niebieska:P" zielona miało być haha:P mam kabelek od Viakena i tam jest tylko jedna zielona:) a jeśli chodzi o wersję programu to mam 0331, życzę powodzenia
Standartowo w Unidiagu jest COM1 więc na taki zmieniłem w menadzerze xp. Może tu tkwi problem, ale wybierałem też inne porty a potem taki sam w programie i też lipa.
Fred. Jak Ty robisz ten reset, bo to chyba coś trudnego i z tego co już wiem zwyczajnie nie da się klikając na przycisk.
autorzy programu zalecają ustawienie w windowsie pod com3, tak samo musisz mieć w programie podczas łączenia, to chyba normalne?:P konfigurację coma w windowsie robiłeś?
jeśli chodzi o reset to tylko dwie proste komendy do wpisania i wciśnięcie przycisku, ale ustanów najpierw stabilne działające połączenie i pomierz parametry adaptacyjne bo może reset wcale nie jest potrzebny:)
Nie rozumiem za bardzo. COM zmieniałem jedynie na inne bo miałem nadzieję że na innym uda się połączyć.Cytat:
Napisał provokator
ehhh gadacie tyle na innych userów a samemu ciężko na forum poszukać, milllllion razy było....
provokator. Dzięki za pomoc. Wszystko już gra. Co prawda nie jest tak ładnie jak w programach ASO. Nie znalazłem np. okna z błędami.Szkoda też że nie ma spolszczenia. Ale np. praca sondy czy obroty łatwo zobaczyć. Sonda pracuje mi chyba zle bo napiecie skacze w granicach 0.4V tak samo jak na mierniku. Warto jednak było kupić kabelek, a juz byłem zawiedziny:)
błedy masz w zakładce diagnose-po wejsciu do niej wcisnij Read DTC by status i jezeli posiadasz jakies błedy to w tym oknie wyskoczą
Mam problemy z połączeniem i dopiero po 15min. udaje mi się połączyć kombinując z portami. Co do błędów, to coś mam:)Cytat:
Napisał rafal_n5
DTC 0x0170
0x0325
0x0130
0x1173
Jednak co mają znaczyć te cyferki?
a to same cyferki Ci wyrzuca bez opisu po angielsku? bo mi wywalało z opisem jak już jakieś były
No same, te co podałem. Definicje to od Ciebie załadowałem.denerwuje mnie też to że COMa nie znajduje od razu tylko za 20 razem, ale to moze wina windowsa.
p0325-czujnik stukowy
p0130-sonda
p170-usterka dostrajania paliwa
p1173-długi czas dostrajania paliwa podczas wzrostu obrotów
Skasuj te wszystkie błedy i zobaczysz czy ci znowu wyskocza,moze niektore wyskoczyły podczas rozłaczania kostek
Łatwo powiedziec skasuj:) Kasowałem i to nie działa.
Kostki chyba też nie. Ostanio jak byłem w serwisie to z tego co pamietam podobne były błędy. Podobno też wszystko przez lambdę.
w zakłdce diagnose masz opcje Clear DTC i nia kasujesz błedy.
Dzięki. Coraz więcej juz wiem:) Klikałem to oczywiście, bo klikam wszędzie gdzie tylko mozna, chociaz nie wiem o co chodzi.Także pewnie juz je skasowałem.Jutro zobaczę czy ponownie sie pojawiły.
Akurat u mnie działa to ok,ale co jakis czas sie rozłacza,moze to byc przyczyna ze ten kabelek jest na usb,podobno com działa o wiele stabilniej,przyczyny tez upatruje w systemie windows vista.Te wszystkie błedy nie sa przez sonde zreszta odłacz ja i zobaczysz czy ci sie dalej pojawiaja,oczywiscie po ich wczesniejszym skasowaniu.Napisz jakie masz parametry adaptacyjne.jezeli blad 325 bedzie sie pojawiał od nowa to masz uszkodzony czujnik spalania stukowego(druga kostka od prawej.o ile pamietam brazowa).Cytat:
Napisał tomkap
Sprawdz jego opór .Powinien miec 1MΊ
rafał napisz mu jeszcze jak ma sprawdzić parametry adaptacyjne bo ja juz dzisiaj zasypiam...więc sorka chłopaki
reset parametrów adaptacyjnych dla programu UnidiagKWP2000.
Informacja z forum Unidiaga.
-- oraz informacja jak odczytać parametry adapatacyjne programem UnidiagKWP2000.Kod:For the moment it is already possible to do some of the things
requested below with UniDiag.
In the "Misc and Debug" tab, there is a
new option "In Out Ctrl LI 30".
With the fixed Ctrl Param 0x04,
it is possible to reset some values depending on the Local ID that is choosen.
For Alfa with a M1.5.5 motronic the following local ID's are usually used:
0xFD : Reset idle actuator
0xFE : Reset self-adapt. param. and idle act.
- odczytujemy parametry adapatcyjne przed resetem i po resecie.
--
http://img78.imageshack.us/img78/6633/snap2ii7.th.jpg
--
http://img509.imageshack.us/img509/1063/snapyr7.th.jpg
--
Zabawy ciąg dalszy:)
Tym razem wracają tylko dwa błędy, w sumie te co wcześniej 0170 oraz 1173 Ponadto tak samo na benzynie jak i na gazie.
Założyłem też ponownie sondę NTK, by zobaczyć różnicę i jest tak samo. Próbkuje raczej ze stałą wartością i nie ma skoków napięć w całym zakresie. Dziwne jest że miernik pokazuje 0.42V a program 0.23V.
Parametry FRA 1.211, TRA 3.463E5
Resetu niestety nie udało mi się zrobić. Wpisywałem FE i FD i error...
Przy FD program się wyłącza.
Kluczyk także na 90 wyłączałem i kombinowałem chyba przez godzinę
jak to error? wywala Ci program? a w dobre miejsce wpisujesz i dobry guzik naciskasz?
No mam jakieś literki, cyferki do połowy okna i jak wciskam Reset to pojawiają się napisy error ale nie pamiętam co dokładnie.Program wywale jak wpisuję FD. Poprostu nie mozna zresetować. FE wpisuję w Local ID zamiast zer. Tak jak na zdjęciu od bubu.
Parametry fra tra mam dobre?
ale Ty nie zbliżaj się nawet myszką do tego przycisku RESET! :PP wpisujesz tam jak wpisałeś i wciskasz guzik nad tym "In Out Ctrl LI 30"
parametry masz złe:P dlatego musisz zrobić ten reset:))
FRA i TRA masz w normie wiec resetu parametrow adaptacyjnych robic nie musisz.
Ale jesli bardzo chcesz to w okno pod "In Out Ctrl LI 30" wpisz 0xFD , kliknij In Out Ctrl LI 30 i wylacz kluczyk na 90 sek , potem wpisz 0xFE i znow kliknij In Out Ctrl LI 30 i wylacz kluczyk na 90 sek.
Z tym ze ja osobiscie bym tego nie robil jesli nie jest to konieczne
fred
"- FRA ma byc w zakresie 0.8 -- 1.2, .
- TRA pokazuje tylko tendencje, nie jest wazny jesli FRa jest w granicach.
"
górna granica tej normy:P ja bym dał reset, przecież nie zaszkodzi a może pomóc:))
ale wiesz co, może przed tym resetem to Ty zrób by błędów nie wywalało:P
No wiec wlasnie. FRA moze byc 1.2 a jest 1.211 wiec IMHO w normie.
W sumie to ja tez bym zrobil reset ale innych namawiac nie bede :D
fred
Fred Ty mi lepiej powiedz czemu na nowej przepyłwce Boscha wychodzi mi 408kg/h a nie 480?? a dziwne bo auto chodzi jak burza:P