ja gdzies z 3 lata ma szyby wszystkie przyciemnione i nigdy nie miałem problemów ;)
http://img651.imageshack.us/img651/6...d6fa3ffdb3.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Printable View
ja gdzies z 3 lata ma szyby wszystkie przyciemnione i nigdy nie miałem problemów ;)
http://img651.imageshack.us/img651/6...d6fa3ffdb3.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Ja robie takie usługi przyciemnianie szyb i powiem wam jak to wyglada:
Przepuszczalność promieni słonecznych w polu widzenia kierowcy tj. 180 stopni musi wynosić 70 %, co w praktyce wygląda tak, że nie możemy przyciemnić ani szyby przedniej ani też przednich opuszczanych szyb bocznych. Pozostałe szyby, na które dostaniemy już atest można przyciemnić w dowolny sposób.
A akurat w alfach wszystkie szyby są zielone czyli maja 30% juz. Natomiast pozostale szyby możemy przyciemniac jak nam sie chce aby ta folia miala atest.
Jak ktoś chce to zapraszam. www.folcar.com
ile u was kosztuje przyciemnienie całej 156 sw ??
pod warszawa, w radosci, znalazlem 350zl za 3 tylne w 147ce
Kolego wszystko co jest w samochodzie musi mieć atest. I folia też. Problem sie zaczyna wtedy gdy dochodzi np do wypadku i nie można wyciągnąc ludzi ze srodka bo folia jest ciulowa. Zauważ ze nawet najtańsze folie które są sprzedawane w marketach maja jakiś tam atest.
---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:54 ----------
no to kosztowalo by cie to 400 zł
Jakiś tam atest, to bzdura jest, owszem firmowe folie taki atest posiadaja a te z allegro też go posiadaja ale ciekawe czy taka folia wogóle była badana.
Kolego oklejałes szybe w 156 sedanie ? żeby było dobrze trzeba zdemnotowac tylnią półkę ?
patrze na ceny które podajecie i aż mi się nie chce wierzyć . ja za przyciemnienie 7 szyb w 156sw zapłąciłem 600 zł 150 tylna 75 x2 boczne nie odsuwane 75 zł x 4 boczne odsuwane polia sun guard hp 05 tył ciemny grafit (niema szans zobaczyć co leży z tyłu na fotelach )
czemu nie chce ci sie wierzyc? biore 80 zł za sztuke. 7 szyb to u mnie 560 zł folia LLumar.
---------- Post added at 23:12 ---------- Previous post was at 23:06 ----------
Wszystkie te folie atest posiadaja. Czy kiedykolwiek, ktokolwiek to badal to w zasadzie Ciebie i mnie to nie interesuje. Wazne by było. Co prawda nigdy nie spotkałem sie by policjant czy diagnosta patrzyl czy folie maja atest. Ale jako montarzysta takiej folii musze takowy atest posiadac.
A jeśli chodzi o sedany to sprawa wyglada tak. Jak robie takie sedany to jak jest mozliwość demontarzu takiej pułki to ją ściagam. Chyba ze nie ma takiej potrzeby bo czarny nadruk na szybie jest wysoko. Bo tak jest mi po prostu lepiej folie docisnąc.
no ja wlasnie nie dawno przerabialem ten temat i za przyciemnienie 5 szyb zaplacilem 550 pln czyli po 110 za sztuke na bokach jest jednakowa folia a tył "smoła" boki maja teraz 30 % przepuszczalnosci a tyl nawet nie wiem ale pewnie jakies 10? :)
Załącznik 33275Załącznik 33276
wyglada ladnie ale wieczorem to ty w ogole cos widzisz przez szyby? juz nie wspomne o wieczor+deszcz
ja mam special folie u siebie hyhy
Załącznik 33559
Ja mam tylko tylne szybki przyciemnione folia 3m zapłaciłem 430zl....
.....
a ma ktos albo widzial alfe z niebieska folia?
ja kiedys widzialem srebrna 156 i miala srebrna lustrzana folie na wszystkich szybach wrzucala sie w oczy :P
no i stało sie zatrzymany dowod rej.za czarne szybki.policja zatrzymala mnie w bardzo nietypowej sytuacji :) stoje sobie na swiatłach a oni za mna chwilka przerwy wiec siegam po kawke i popijam ruszamy ze swiatel a tu dyskoteka no to zjechalem a pan miś podchodzi wiec pytam jaki powod kontroli a pan rzuca tekstem "pan pewnie nie widzial ze stoimy z tyłu i rozmawial pan przez telefon" a ja normalnie zdebialem pytam jaki telefon a pan uprzejmie odpowiada ze przez komurkowy hahahah ja mowie ze nie rozmawialem i ze moze widzial jak podnosilem kawe i zmylil go ten ruch reki pokazuje mu ostatnie polaczenia w telefonie a pan mowi "prze telefon pan moze nie rozmawial ale szybki i tak za bardzo przyciemnione dzisiaj zatrzymujemy dowod" no i jak polak chce to potrafi :) dzisiaj udalo mi sie odebrac dowod z posterunku ale szybki dalej czarne :D postanowilem ze do trzech razy sztuka ;)
heheeh nawet kawy pić nie wolno :)
Parafrazując formułkę policyjną - wszystko co zrobisz może być wykorzystane przeciwko Tobie.
Niestety ciemne czyby zwracają na siebie uwagę. A zasadniczo każde (nawet minimalne) przyciemnienie powoduje, że nie mieszczą się w normach.
Kolego maciekk , wydaje mi się, że przesadziłeś u siebie z folią i nie wygląda to zbyt dobrze. Zbyt ciemne, trochę wiejskim tjunem zajeżdża, dodatkowo ta "lista płac"... Ale nie róbmy offtopu.
sorry kolego ale czy ja ci mowie ze twoj motor jest za kolorowy???
zreszta z tego co widze to tobie nic sie nie podoba bo tylko skaczesz po postach i wybzydzasz..... ale nie robmy offtopu
a ja myslalem ze wiekszego szydercy od bociana nie ma na forum :) zreszta twoje zdanie na temat mojego samochodu jest mi obojetne pozdrawiam
Maciek a wstaw fotki szyb od zewnątrz i od wewnątrz robione w dzień.
Dla jednych sprawy zwyczajne a dla WP "sensacje" :)
Temat o przyciemnianiu szyb, więc się wypowiadam, ktoś wcześniej też już zauważył, że chyba przesadziłeś z ciemnością. Ja rozumiem tył dać taką ciemną folią, ale przód? Bez przesady...
Załącznik 35325Załącznik 35326Załącznik 35327Załącznik 35328
masz drift-r te fotki a czemu to ma sluzyc?? no i tak jak mowilem ze od srodka to wyglada calkiem inaczej
No właśnie miało służyć temu żeby zobaczyć różnicę w postrzeganiu przyciemnienia z zewnątrz i wewnątrz. Z wnętrza rzeczywiście wszystko widać tak jak trzeba :).
no właśnie ale z zewnatrz wiejskim tjunem zajezdza :)
Etam.... Szkoda tylko, że mamy takie przepisy jakie mamy bo chętnie bym trochę przyciemnił.
Na zdjeciach nigdy nie zobaczycie roznicy. Trzeba na żywo. A z przednimi szybami to jest tak ze jak sa przyciemnione zbyt ciemna folia to w dzien nie ma problemu ale wieczorem i w nocy problemy sie zaczynaja. Bo po prosu gorzej widac. Ja maialem w swoim aucie przyciemnione szyby przednie folia 50 i nawet mi przeglady podbijali bo roznica byla w przepuszczalnosci o 25%. Ale teraz nie robilem bocznych przednich bo nie chce sie bac za kazdym razem o policje a druga sprawa ze w nocy czy wieczorami chce lepiej widziec. Ale to jest juz kwestia gustu. jednym sie podoba a drugim nie. Osobiscie odradzam klientom zeby nie zakladali ciemniejszej foli jak 50 bo bedzie im sie gorzej jezdzic.
A u ciebie maciekk jaka jest folia na przednich zalozona??
u mnie jest folia C115;30 jak ci to cos mowi :)
30 to raczej przepuszczalność w % dla tej folii.