Powinniśmy zaprosić Clarksona na zjazd do Polski. Całkiem poważnie mówię.
Printable View
Powinniśmy zaprosić Clarksona na zjazd do Polski. Całkiem poważnie mówię.
Niegłupi pomysł:) Ciekawe jakby zareagował
stawiam 100 do 1 że nie nawet nie odpisze...
No na jednym zlocie już był przecież Alfy
jakbysmy napisali ileś set listów żeby przyjechali alfami do Polski to może by się zgodzili:D
Można by wystosować oficjalne zaproszenie do Top Gear. Ale by się wszyscy zdziwili, jakby na tor w Biłgoraju koło TVN TURBO namiot rozbił TOP GEAR.
Wrażenia jak w reklamie Master Card.
mógłby chociaz polski top gear przyjechac
Czekam na opublikowanie oficjalnej treści listu do TOP GEAR.
To kiedy wysyłacie? :)
"Jeśli w waszych żyłach płynie choć odrobina paliwa i gdy ideę prostej dobrej mechaniki znacie choćby z widzenia powinniście przejechać się tym samochodem . Nieważne czym jeździcie obecnie i tak stracicie dla Alfy głowę. Ja straciłem."
JeremyClarkson o alfie 159
Dla mnie świetny rozdział jest w którym opisał Brere że nie ważne jest to iż brakuje jej mocy ale zawsze przed wejściem do domu obrócimy się i jeszcze raz na nią spojrzymy, ogólnie fajnie go zaczął i na logikę obalił ekologów którzy wmawiają nam że głównymi sprawcami globalnego ocieplenia jesteśmy my a tak naprawdę mamy niewielki wkład w to.
W którymś z odcinów TG emitowanych w tym tygodniu na BBC Knowledge Clarkson przynał, że jest wiele wspaniałych samochodów na rynku ale tak naprawdę kocha tylko samochody angielskie i włoskie za to, że mają duszę! Tym akcentem skończył program w którym nabijali się z angielskich sportowych samochodów ;) a kilka odcinków wcześniej Lancia dostała za "niezawodność" i "jakość" była tak dobra i miała takie wyniki sprzedaży, że się wycofała się z rynku brytyjskiego i oficjalnie nie można jej kupić na wyspach.
Jednocześnie bardzo chwalili Lancię Stratos i Delta Integrale, Chomikowi banan z twarzy nie schodził w czasie jazdy Deltą ;)
Wczoraj leciał odcinek gdzie porównywali Audi TT, Mazde, i Brere. Clarkson miał TT-ke i ciągle ją chwalił, chwalił śmiał się że Brera jest wolniejsza i zawodzi, a na końcu powiedział coś w stylu "muszę się przyznać ale od początku bardziej podobała mi się Brera i ją bym wybrał" ;)
http://moto.onet.pl/256877,9135481,1...e.html?node=27
"W burzliwej historii związków Clarksona z samochodami nieoczekiwanie pojawił się też epizod z Alfą Romeo z lat 80. Dziennikarz opisuje model GTV6 jako najgorsze auto, jakie kiedykolwiek posiadł, ale jednocześnie podkreśla, że dźwięk wydobywający się spod maski Alfy sprawia, że kierowca ma wrażenie "jakby jego duszę lizały anioły."
Dlaczego "nieoczekiwanie" ? -_-'
A może mi ktoś powiedzieć co on mówi o 146/145. jest taki krótki filmik na YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=GKao9BGxVj4
Nie bardzo mogę zrozumięć albo za cienki jestem....
Ciężko jest niektóre słowa zrozumieć, bo jakość jest bardzo kiepska. Mówi, że 11000 funtów za Alfę 145 to szczególnie dobry stosunek wartości do ceny, jeśli uwzględnić, czym dla motoryzacji jest znaczek Alfy Romeo. Dalej, że możemy uważać BMW czy Ferrari za marki ze wspaniałym rodowodem, ale że są tylko kundlami w porównaniu z Alfą (trochę przesadził IMO :P ). Wspomina czasy przed wojną i zaraz po wojnie, gdy Enzo Ferrari zaczynał karierę, a kierowcy Alf zjeżdżali do pit stopów na ostatnich okrążeniach, by wypolerować samochody, żeby wyglądały elegancko na mecie. Później mówi o zwycięstwach Alf 155 w BTCC, mówiąc, że są jak Pavarotti (jest też coś chyba o osłach i Operatic Society Rehearsal, ale nie do końca rozumiem o co chodzi). Na koniec: "Razem ze 145 otrzymujemy całą tą historię, świetny wygląd, dużą praktyczność i dobre wyposażenie za mniej niż 11000 funtów. Jest to zdecydowanie najlepszy samochód w swojej klasie."
Jeśli gdzieś się pomyliłem, proszę mnie poprawić. ;)
Co do BMW, Ferrari i Alfy, jeśli się poczyta historię marek, to nie wypada się nie zgodzić. Szkoda, że teraz jest zupełnie odwrotnie. Ale pochodzenia nie można kupić :P.
Dlatego mówię, że przesadził (zresztą, w charakterystyczny dla siebie sposób), ale tylko trochę. ;)