kusisz, amigas, kusisz... ;)
Printable View
kusisz, amigas, kusisz... ;)
to chyba oczywsite mogep rzygotowac auto do dowolnego stanu jaki sobie tylko kto zyczy. mam do tego pelne zaplecze, jestem w stanei na calosc wystawic fv i dac gwarancje:) Jak masz zyczenie zapraszam na priv:) Zrobie z tego auta w stanei idealnym i to pok konkretne wymagania jest jak najbardziej w moim zasiegu, kolekcjonerskie autko weekendowe no problem:)
Gdyby to była chociaż 75ka...
To bys ja tylko na zjd ogladał bo bym jej nei oddał;)
Opróżnij skrzynkę :).
koledzy kolejna 33 do uratowania !!
i w takim stanie że n ei do uwierzenia ! :
- pierwszy właściciel od nowości, a Alfa z 89 roku ! ( II seria) silnik 1.3 przejechane 100 000km, co ciekawe zaraz po kupnie podobno rozmontował wóz na części i zakonserwował jakimś super amerykańskim środkiem (za kupe kasy) i zmontował - i to widać ! jak ktoś ją przygarnie umyje i zrobi polerke, wypierze tapicere to będzie wyglądać jak z salono nówka !! - Alfa jeździła jego żona
jedynie co silnik nie mógł złapać równej pracy i gdzieś wydech się poddał.... , są lekkie rdzawe przebarwienia tu i ówdzie ale to są takie małe do szybkiego zrobienia - napewno ze świecą szukać drugiego takiego egzemplarza !!!!!
jak ktoś zainteresowany to bede z chęcią pośredniczył w rozmowach - Alfa jest na sprzedarz bo jego żona kupiła coś innego ale powiedział że nie odda jej za jakiś 1 tyś pln
wiec pewnei 2,5 trzeba liczyć ale naprawde warto !
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/04/21.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/04/22.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/04/23.jpg
zdjęcia robione komórką 2mpixy więc się nei czepiajcie jakości :P
-jak coś w nast tyg będę przejeżdżać to zrobie lepsze fotosy ;)
Za taką cenęciężko mu będzie kogoś znaleźć ... to jużtylko max. zapaleniec tyle wyda. Nie dla każdego (w zasadzie tylko dla nas) to auto kultowe.
Nie mniej - śliczna.
Gdzie auto stoi? Bo blachy szczecińskie.
blachy szczecińskie ale gościu się przeprowadził w okolice CIECHOCINKA (k. Torunia) i jeszcze nie przerejestrował - dla kogo ile jest warta dla tego jest.... jak ktoś ma na nią chrapke mozna się z gościem potargować ;)
radosuaf pliis skype lub gg lub mail bo nei ogarniam:/ mam najazd fatalnych spraw ost:( a co do 33 :) zalatwiam drufgi motorek zeby bylo skad brac jakby jakeis braki wyszly:) załatwiłem też b dobrą chemie do doporwadzenia autka do porządku i polerke:)
Gdybym miał garaż może bym się pobawił.
skrzynka wyczyszczona:) ja chwilowo bezsamochodowy wiec ogarnianei 33 musi poczekac do konca tyg powinna byc na chodzi i u mnie :)
ale tłok nei zabijajcie się o nia;)
Myślę że nie jednego z nas myśli krążą wokół tej 33. Ja nie ukrywam iż też śledzę ten temat i też po części myślałem o tej Alfie. Podobno jej największym plusem jest karoseria , w naszym przypadku największym minusem naszej Alfy jest karoseria, więc być może bardzo dobrze by się uzupełniały:) No ale niestety aktualnie nie ma odpowiednich warunków do takiej modernizacji, więc temat na razie pozostaje w sferze myśli.
Tak tylko dyzurnie zapytam czy ktos sie moze nie zdecydowal?
Dyżurnie odpowiem, że śledzę losy auta i cały czas mam je na uwadze.
A gdzie ją można obecnie zobaczyć? I tak w skrócie co jest w niej do wymiany i ewentualnych napraw?
dla mnei do wymiany jes maglownica (zaloze sprawna) no i std czyli oleje filtry paski pranie polerka i heja:) jak chcesz ja zobaczyc po siwetach bedzie juz u mnie:)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1576136157
Moja 33, moze posluzy komus do odratowania innej?
a jak silnik? nie chcesz napedu oddac moze:>
Napedu tzn? :)
1.7 8v :)
Czy ta biała to nie jest przypadkiem seria I z pojedynczym gaźnikiem? Bardzo ciekawy egzemplarz:) A co u Imoli? Wciąż szuka właściciela? Szułff naprawdę nie będziesz swojej reanimował? Szkoda, taka ładna:P
Reanimacja wg kosztorysu wyniesie 7tys zl :P
Jedyna opcja dla mnie teraz jest kupno kolejnej 33, najpierw przelozenie nowych partsow, nastepnie zrobienie blachy jak bedzie kasa. Niestety, narazie nie mam nawet tego 1000-1500 na 33 w niezlym stanie (marzy mi sie 16v z napedem tylko na przod i remont silnika), ale w ogole nie moge znalezc pracy, ktora dalaby iluzoryczne szanse na zrobienie czegos takiego ;/
tak Szułff mowie o motorze + skrzyni + wiazki i komputer:)
Amigas, wez ja cala, tam jest tyle nowych czesci, ze wszystko Ci sie przyda, ja bede mial kase, a Ty bedziesz mial calosc :D
chyba masz dobry kolor;) mozemy sie maska i blotnikami przod zamienic;) jaki stan napedu:>
Hmm, silnik nie pali na zimnym na benzynie, ale to jest do zrobienia przez wprawnego elektryka, albo po wypieciu LPG (bo na LPG odpala na luzie) w skrzyni 2 wchodzi roznie, a wsteczny czasem sie nie wbija, reszta napedu w stanie slodkim, przenosi moc na kola super i bez zadnych przeszkod :D
Mam nieodparte wrażenie, że Seria I AR 33 czyli przed pierwszym FL miała maskę bez przetłoczeń i pięciokątne scudetto jak ta na Twoich zdjęciach. Konsole środkową ma wysuniętą wgłąb kabiny czy normalną jak w serii II i III? Mam nadzieję, że kupi ją prawdziwy pasjonat z ogrzewanym zimą garażem;)
od srody alfa u mnie, zaczynaja sie prace...
Ktora? :D
A moze ktos ma gdzies na oku, niedaleko domu, czy widuje gdzies, jakas 16v na sprzedaz?
Aktualnie znalazlem prace, moze cos z tego by bylo, mam troche nowych czesci w mojej, rozbitej 33, a chyba wiekszosc od 8v do 16v pasuje, prawda? :D
silnikowo spor nie pasuje a u mnie bedzie ta ze zlomu;)
Takze musze szukac ze zdrowym silnikiem, blache da sie zrobic, a reszte partsow ktore moga byc do wymiany mam w swojej :D
nie wiem cyz nie lepiej szukac z padnietym silnikiem i samemu to zrobic zeby byc 100% pewnym:) a padniete mozna kupic za grosze:)
Auto od wt bedzie u mnie zaczynaja sie prace przy niej
---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 19:01 ----------
Vin zar90700005843936
auto jednak u mnie od jutra. dzisiaj oplacilem oc, w pon lecimy na przeglad
Daj jakąś foto relację, jak się zaczniesz już bawić.
:P Dziś przyprowadziliśmy 33:D do amigasa, jak zawsze musiała być po drodze przygoda.:P
bo sie zesral oploholownik;) ale kto ja widzi mowi ze b ladne i zadbane autko :D