Odpowiadam na pytanie Głośniki to MAX, a końcówka mocy to RMS
Printable View
Odpowiadam na pytanie Głośniki to MAX, a końcówka mocy to RMS
A moze ktos chce glosniki do alfy 145 sony, prawie nowe
ja myślę nad kupnem nowych. Ale kurcze - fabryczny zestaw gra w miarę miarę i nie wiem czy będzie duża różnica po kupnie innych.
bedzie ale kup dobre glosniczki zainwestuj te 300zl np w PB przeciez potem mozesz wymontowac, ale pamietaj dystans bedzie trzeba zamontowac !!!
dystans? czemu? :)
aha :) musze chyba pogadać z chłopakami z Lancia Team czy by mi nie zdemontowali boczków, podłóg itp żeby sobie wygłuszyć wnętrze matami.
Ja u siebie montowalem dystanse 30mm bo glosniki mam po70 rms, glebokosc montarzowa ok 11cm, wiec lepszy glosnik bez dystansu nie wejdzie, drzwi tez wycinalem, teraz mam problem bo jak zalozylem dystans to scowek mi przeciera przy otwieraniu
ja takich głośniczków wielkich montować nie będę i z tego co patrzyłem i mierzyłem to dystans u mnie nie potrzebny :)
Ale wygłuszenie wnętrza - jak najbardziej. Wszystkie plastiki coś ostatnio latają
to odrazu kup sobie nowe spinki :) przydadza sie, a kolega cuma_borek po co takie geube te dystanse ja mam chyba 20mm a glosnik jest naprawde poterznej i mocnej konstrukcji (125Rms) chyba troszeczke za duzy ten dystansik
najpierw to potrzebuję kogoś / albo jakąś dokładną instrukcję jak zdjąć boczki :)
nawet nie wiem gdzie takie spinki można dostać..
Zeby zdjac boczek musisz odkrecic dwie sruby 6mm imbus w uchwycie do zamykania drzwi oraz jedna pod klamka, no i glosnik odkrecic, wszystkie sa za zaslepkami, a reszte delikatnie probujesz wyszarpywac, jak ci sie uda to nawet spinek nie uszkodzisz, dla kolegi GOPCIO, dalem taki dystans bo 15mm zak zamontowalem to szyba mi sie nie otwierala do konca
Witam koledzy, powiedzcie proszę jakie miejsce mamy w naszych 145 na tweetery? co tam się zmieści? mógłby ktoś podać wymiary, które pasują?
nikt nie wymieniał tweeterów? :)
Ja wsadzilem tweetery z zestawu Hertza DSK 165 i z tego co pamietam pasuja bez problemow:).
Link do aukcji z takimi - Hertz DSK 165 Sklep W-wa F.VAT! KURIER GRATIS!!! (631094890) - Aukcje internetowe Allegro
Ja tez mam te same hertze tylko ze zamontowalem je na zewnatrz obudowy i skierowalem do srodka samochodu
a dobry ten zestaw jest?
Bo szukam glosnikow na przód tylko, że nie kupuje na razie wzmaka i tuby i szukam czegoś co dobrze zagra bez nich :)
Mam na oku te hertze oraz Helix 6.2
Polecal bym ci te co ja mam VIBE SE-K 60. GWAR. MONTAŻ GRATIS - KOSZALIN (631151460) - Aukcje internetowe Allegro ale cena jest duza, bardzo fajnie graja te SINUS LIVE SL 165W - SKLEP - SIEDLCE - WYS.GRATIS (628555953) - Aukcje internetowe Allegro a dobre sa tez te powerbass S Series Components tylko s-6c
Ja mam hertz z serii esk 165 dieci, kpl kosztowal ok 450-500zl, dwa glosniki, twetery i zwrotnice, glosniczki maja 70w rms, ale radyjko(mam sony 929u 52x4W) daja rade
poszukuję dystansów do naszej alfki z mdf.
Czy ktoś mógłby podesłać linka do allegro z takimi? bo znaleźć nie mogę.
Szukaj raczej nie do Alfy sensu stricte a do średnicy swoich głośników czyli 165 mm i poszukiwanej grubości np. tutaj: http://aukcje.gazeta.pl/show_item.php?item=628015363. Z tego co widzę są grubości od 8 do 22 mm, więc ile dusza zapragnie ;)