siemka, czy ktoś z was wie jak ten kapselek zdjąć z tej gałki???
Printable View
siemka, czy ktoś z was wie jak ten kapselek zdjąć z tej gałki???
wiesz co Buratino tym wpisem nie wiem co chcesz pokazac??Jaki z Ciebie bufon i jaki to nie jestes bogaty i nie wiem na co Cie stac??Idz zrob sobie moro bo Cie stac,pomaluj sobie felgi na rozowo bo masz styl i Cie stac,zrob sobie czolg jak ktos Ci zrobil juz kiedys wizualizacje bo przeciez Cie stac.Mnie i innych moze nie stac na takie "tandetne" pierdoly,a kto jak sobie kupil swoja 9 to chyba nie powinno Cie interesowac bo Tobie nikt do portfela nie zaglada
A czy ktoś z Was jest zorientowany jak zdemontować gałkę w Q-tronicu ? Żaluzyjka na dole mi się podwija i bez demontażu gałki ani rusz. Może ktoś naprawiał żaluzję ?
Witam !
Obszywanie gałeczek tą skórką perforowaną z czerwoną nitką tak jak w wersji Ti jest jeszcze aktualne ? Czy próbował ktoś może zrobić czerwone podświetlenie w tym oryginalnym kapslu np. na czerwono ?
Czy ktoś wie jaka jest cena oryginalnego mieszka gałki zmiany biegów w ASO? Czy jest on osobnym elementem czy trzeba go kupić razem z panelem z przycikami?
Ja ostatnio kupilem mieszek od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-kom...767320632.html
mialem mieszane uczucia jak zamawialem jako ze na aukcji nawet zdjec nie ma ale jak przyszly bylem bardzo pozytywnie zaskoczony, lepsze od oryginalow bo z prawdziwej skory
Moglbys wrzucic zdjecia jak to u Ciebie wyglada?
niestety jestem teraz poza granicami kraju, wracam dopiero 21-ego. Mieszek wyglada identycznie jak oryginalny, wraz z zatrzaskiem i rzepem. Przy czym skora nie jest taka sztywna jak oryginalna skaja
Mieszek (a w zasadzie dwa, do biegow i recznego) przychodzi bez ramki. Ja montowalem tylko of biegow bo byl pekniety
Nie ma najmniejszego problemu zeby to wymienic samodzielnie.
Plastik (ten srebrny) trzyma sie na 4 zatrzaskach, wystarczy posiagnac od tylu (od strony hamulca recznego) i wychodzi, pod spodem znajdziesz taka mala ramke, ktora trzyma skore, wszystko na zatrzaski.
Nowa skora moze sprawiac troche problemu z jej uformowaniem, ja sobie pomoglem podklejajac narozniki superglue
To moze Ty gar_krk mozesz cyknac fotki?:)
Moje nie maja czerwonej nitki, sa identyczne jak oryginalne
Cześć , ktoś u siebie wymieniał ostatnio gałkę zmiany biegów? Moze coś polecić?
Na shopalfisti gałki rewelacyjne ale ceny tez zabójcze.
Pisalem do Belfra czy jeszcze odnawia ale bez odzewu.
Prośba do kolegi BELFRA - wyczysc sobie skrzynke odbiorczą bo jest utrudniony kontakt (komunikat ze masz pałną i nie mozna nic wysłać)
chyba nie bo od spodu masz jeszcze ramke ktora trzyma skore przynajmniej u mnie tak bylo przy plastikowym kokpicie.Nie wiem jak jest przy amelinium ale chyba podobnie
Ja się podczepię nieco pod temat, wiecie może jak dostać się do mieszka od hamulca ręcznego, czeka mnie wymiana niedługo przy lewarku i przy ręcznym. O ile przy lewarku to niezbyt trudne to zupełnie nie wiem co zdemontować i od czego zacząć jeśli chodzi o ręczny hamulec.
To zależy co rozumiesz "cały srebrny panel" i "sama ramka naokoło mieszka".
Zdjąć trzeba srebrną ramkę – tą na której jest włącznik awaryjnych, otwieranie drzwi i VDC. Robisz to w 10 sekund, ta druga mała srebrna rameczka dookoła mieszka jest na zatrzaskach od środka, które niestety dość łatwo połamać i do których dostaniesz się po zdjęciu dużej ramki.
mi jak demontowali ta ramke do malowania tego plastiku gosc podgrzewal opalarka ta ramke zeby byla bardziej plastyczna i sie nie polamala
Doszedłem jak zdemontować mieszek hamulca ręcznego, o dziwo jest to prostrze od zdemontowania mieszka lewarka.
Napisze jak by to komuś miało kiedyś pomoc.
Trzeba odblokować zaczep u samej góry gdzie skóra chowa się w plastik(nieco niżej jak znajduję się pokrywa schowka). Drugi zaczep jest od dołu ale jego się już tylko wyjmuje razem z całością.
Pozdrawiam
Witam
Podepnę się pod temat.
Poszukuję gałki zmiany biegów z czerwonym przeszyciem i kierownicy z wersji TI.
Posiada może ktoś??? Jeżeli ktoś by miał i chciał odsprzedać lub wiedział kto ma to proszę o informację na priv lub mrozek_s@interia.pl
Pozdrawiam
Koledzy,
Szukam gałki zmiany biegów w kolorze szarym…moja jest już popękana i kiepsko wygląda. Na allegro nie znalazłem takiego koloru, w serwisie jeszcze nie pytałem bo jakoś zawsze nie po drodze :) ma ktoś może taką w dobrym stanie na zbyciu? Albo znacie kogoś kto obszywa w takim kolorze? Ogólnie z czarnym nie ma problemu ale w tym przypadku tapicerzy często się boją robić takie nietypowe kolory..
Albo wie ktoś ile kosztuje taka w serwisie?
Będę wdzięczny za poradę.
Na allegro jakb i tutaj na forum poszukaj nie będzie problemu z kolorem. ..oczywiście mowie o obszyciu.
Wystukano na klawiaturze commadore c64:)
napisz do kolegi Belfer z Gorlic. On obszywa rewelacyjnie
Ja polecam carsdream
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Koledzy mam automat i chciałbym zdemontować obudowę plastikową zmiany biegów, jak się za to zabrać, nawet nie wiem jak ściągnąć gałkę zmiany biegów
Już znalazłem ;)
Czy koledzy wiedzą może jaki jest gwint gałki/dźwigni?
Chcę kupić akcesoryjną gałkę, którą się nakręca bezpośrednio na dźwignię, a nie dokręca śrubką, ale nie wiem jaką zamówić: M10-1.25, M10-1.50, M12-1.25, M12-1.75, M16-1.50 (M16 to raczej nie;)?
nie mam za bardzo narzędzi by to zmierzyć, nie znam się. Byłbym bardzo wdzięczny.
Gałka w 159 nie ma gwintu. Jest opisane na forum, jak się ją zdejmuje u montuje.
Oklejam folią 3M aluminium w środku i dziś zabrałem się za demontaż panelu pod lewarkiem zmiany biegów. Potwierdzam wcześniejsze wypowiedzi. Bardzo łatwo zdjąć cały panel (z przyciskami) jednak później zaczynają się schody... Próbowałem zdjąć mieszek ale za ch.. nie daję rady. Połamałem już dwa czarne zaczepy od spodu i boję ruszać dalej bo coś czuję że niedługo mieszek w ogóle nie będzie się trzymał :/