Tuti to moja sprawka. Wkleiłem na Forum Autogaleria info o Wariatorze. Chciałem żeby jak największe grono osób poznało ten problem.Cytat:
Napisał Tuti
Jak zauważyłeś, link i autora podałem :>>
Pozdrawiam
Printable View
Tuti to moja sprawka. Wkleiłem na Forum Autogaleria info o Wariatorze. Chciałem żeby jak największe grono osób poznało ten problem.Cytat:
Napisał Tuti
Jak zauważyłeś, link i autora podałem :>>
Pozdrawiam
Hey Lukasz4d
Jak bedziesz wymienial olej, nie zdziw sie ze bedzie bardzo brunatny, bardzo szary, bardzo brudny.
Ja widzialem wiele testowanych otwartych silnikow w Niemczech na tym srodku takze bez obaw.Chyba na upartego cos mozna znalezc na forach niemieckich, sa fotki, jak znajde pokaze Wam. :roll: :roll:
Nawet Czesi sobie go chwala:
http://www.offroadforum.cz/viewtopic...ced0b0410c2d0c
z innego forum :shock:
:shock:Cytat:
Kupilem Matsubishi Space Runner 1995 przebieg 104500 km i postanowilem wymienic olej(samochod stal przez 18 Miesiecy u poprzedniego wlasciciela)
Kupilem Liqoi Moly 10W-40 polsyntetyk z dodatkiem MoS2 o dodatkowych oznaczeniach ACEA A3-98/B3-98 API SJ/CF API SH/EC/CF bez jakiejkolwiek informacji o dopuszczeniu przez okreslona marke samochodu do uzywania.
Z ciekawosci zajrzalem na Niemieckie Fora Internetowe i ogarnelo mnie przerazeni....
Pelno glosow negatywnych ze wskazaniem na szkodliwe dzialnie MoS28na katalizator;ze odkladaja sie zlogi itd...
Wyczytalem tez informacje ,ze w czasie II-giej Wojny Awiatowej uzywano dodatku Molibdenu(MoS2) w silnikach samolotow,zeby np. po przestrzeleniu miski olejowej silnika samolot dolecial bez oleju do celu.
Wiem tez,ze w FormuleI-Jordan uzywa tego oleju.
Czytam,ze MoS2 moze pozapychac kanaly olejowe,ze dziala jak drobny papier scierny,ze jest fatalny.....
sa jednak tez glosy pozytywne-olej ma certyfikat TÜV ale rzeczywiscie nie chwali sie zadnym producentem samochodu,ktory dopuszcza ten olej!
Zastanawiam sie czy spuscic ten olej i miec spokoj(sluchajac tych od nie-czy jezdzic i byc po stronie tych zadowolonych!?
Chetnie wyslucham opinni doswiadczonych Kolegow z Polski
pozdrawiam
A z czego on taki brudny i szary :?:Cytat:
Napisał areks
Regularnie zmieniany olej powiniem być czyściutki :shock:
witam
Preparat L-moly jest mniej więcej koloru smaru grafitowego. Jest dość rzadziutki wiec chyba sie dobrze miesza z oliwa. I pewnie od pomieszania takiego nieprzejrzystego środka o kolorze ciemnoszarym koloryzuje olej na czarno-szaro.
Od zalania minęło ok 1,5-2 tys km i nadal cisza :-)
A z tym zatykaniem kanałów może być troszkę racji w autach które maja np natrysk oleju na denko tłoka. Wtryskiwacz oleju posiada maluteńką dziurkę wiec może i się zapycha - oczywiście to moja teoria wiec proszę nie traktować w pełni poważnie ;-p
aha i wracając do castrola
Chyba wszystkie produkty tej firmy zostawiają nagar osad w silniku i nie należy zmieniać na inny olej jeśli już auto śmiga na castrolu - może wypłukać nagar i klops z silnika.
Podobne efekty co na zdjęciu widziałem w audi po 170 tys. Po czym silnik został rozebrany wyczyszczony co trzeba wymienione i działa poprawnie( choć już nie na castrolu)
Pozdro
Łukasz
Lukasz4d obys mial takie szczescie co ja,w moim silniczku 2,0TS w 156tce naprawde dluuuuuuuuuuugo byla ciszaaaaaaaa :lol: :lol:
Moj byl napewno z wypustu europejskiego bo kupiony w salonie w DE dlatego tez to tez moze miec wplyw.Mysle ze te sztuki ktore trafiaja na Europe Wsch.czesciej maja wady...
Moze juz teraz nie ale bankowo tak bylo. 8) 8)
Dokladnie tak jak piszesz :lol: :lol:
No tak ale jesli komus naprawde pomoglo nie moze na bazie swoich doswiadczen sie wypowiedziec i komus to zaproponowac?
Ja naprawde akurat ten srodek testowalem dlugo i z czystym sumieniem moge go polecic.
Ale akurat tego srodka MoS2?
Wiesz, ja naprawde o nim zlego slowa nie powiem bo mi pomogl jak dobry lekarz :roll: :roll:
I bede go chwalil do usr....smierci... :wink: :wink:
A ile z ciekawosci kosztuje 5tka Selenii 10W60?
Ja Race Techa 10W60 kupuje w Niemczech po 40 Euro a u nas chodzi 5tka po 220zl.
To już teraz nic nie wiem co do tego uszlachetniacza.
Chyba dalej będę stawiał samochód jedna stroną (lewą) na podwyższeniu żeby przedłużyć żywotność Wariata :D
Po prostu lej dobry olej i często go zmieniaj.Cytat:
Napisał Emenems
I ładnie głaszcz Alfe po masce, to może wariat troche wytrzyma 8)
Mimo iz zalałem MOS2 poradze sie jeszcze.
Czy taki wariator jak tu: http://www.allegro.pl/item160214407_..._oryginal.html
To pasujacy do TS 16V. Chyba nie jest regenerowany tylko nowy fabrycznie.
Choc niezgadza sie cos numer z tym 60666199 (wariatek po ulepszeniach)
w sumie 350 to nie 508 :-)
pozdro
łukasz
Mój znajomy kupił ostatnio w InterCarsie wariata w podobnej cenie (350).Cytat:
Napisał lukasz4d
Oczywiście wynegocjował sobie rabacik 8)
Mój kosztował 385 zł. Oczywiście z Allegro.
A ja dopłaciłem 300 do ceny samochodu i dostałem wariator nówka sztuka, trzymana na zapas 8)Cytat:
Napisał Emenems
Och te wariaty, wyslijcie je do jakiejs kliniki psychiatrycznej, bedziecie miec spokoj na lata :lol: :lol: :lol:
albo kupcie bx :< (niedlugo wymiana wariatora user)
UWAGA!! PROSZE O DOKLADNA ODPOWIEDZ! :D
W sobote wymieniam rozrzad a co za tym idzie wariator. Auto kupilem w listopadzie i olej jescze nie byl wymieniany. Pytanie. Czy lepiej wymienic pierw olej a pozniej wariator czy to bez znaczenia, tj mozna pierw wymienic wariator, a pozniej za pare dni wlac nowy olej?? Oplaca sie lac olej z beczki u mechanikow?? Np wymiana filtra + olej = 100zl. Olej z beczki. Oplaca sie taki olej cyz lepiej zainwestowac i kupic taki zwykly sklepowy w kanistrze ? Jesli tak to jaki olej poleciacie do mojego samochodu??
No ale nie mam mozliwosci u tego samego mechanika wymiany filtra oleju, nowego oleju i wariatora. Chociaz zapytam sie go :D No ale powiedzmy ze nie mam takiej mozliwosci, olej jest przechodzony (nie znam jego pochodzenia i historii i nie iwem jaki jest wlany, nie ma oznaczenia) i co teraz?? Wymienic wariator i od razu jechac do chlopa innego zeby wymienil olej?? Czy wymienic olej i potem jechac wymienic wariator i rozrzad?? Wariator jest gdzies zanurzony w silniku czy gdzie on sie schowal??
Jak nie masz :?:Cytat:
Napisał Konrado
Mechanik nie będzie miał klucza do miski czy jak :?:
Wymiana oleju przy zmianie wariatora jest obligatoryjna :!:
Żebyś o niczym nie zapomniał.
Wymieniasz:
-wariator
-pasek
-rolke
-napinacz
-olej
-uszczelke pod pokrywą
Przy okazji niech Ci popatrzy na świece czy czasem nie nadchodzi ich koniec.
Co to za uszczelka i ile takowa kosztuje?? Oleju mam full, a poprostu mam mozliwosc wymiany u kogos innego :/ Temperatura mi sie nie podnosi bo termostat nawalil :D
Jak mechanik ściągnie pokrywe to pod nią jest uszczelka..Cytat:
Napisał Konrado
Z reguły wymienia sie wtedy uszczelki.
Uszczelka powinna kosztować około 100 zeta. Pamiętaj, że składa się ona z 2 części. Jedna to taka duża uszczelka, a druga taka malutka z dwoma oczkami.
Nie rób wiochy i zmień olej od razu przy wymianie rozrządu i wariata.
Olej kup jakiś markowy. ja polecam Agipa. W Twoim wypadku najlepszy byłby Agip Sint 10w40.
Nie pozwól mechanikowi zalać sobie silnika olejem z beczki :!:
I najważniejsze.
Nie pozwól mechanikowi dotknąć rozrządu jeśli nie będzie miał blokad rozrządu :!:
Nie no mechanik sie zna(chyba) bo robi z Alfami ;] A olej nie lepszy pol syntetyk??
A jaki ja napisałem..Cytat:
Napisał Konrado
To zapytaj o te blokady, a jak nie ma to zrezygnuj z tego mechanika..Cytat:
Napisał Konrado
Myslalem ze piszesz "sint" jako syntetyk... Bratu ten mechanik silnik robil, wiec mniemam, ze blokady ma =] No jeszcze to przemysle co pisaliscie i bedzie wiadome co i jak :)
Pełna nazwa Agip Sint 2000 10W40Cytat:
Napisał Konrado
W Alfie :?:Cytat:
Napisał Konrado
Ile chce za wymiane :?:
No alfe 156, kompletny remont silnika mial, wlacznie z rozrzadem
Wymiana 150zl, jak wszedzie :<
Nie no to to slyszalem ze to jest potrzebne, Mnie sprawa z tym wariatorem i olejem interesuje :]
wymieniał ktoś wariator w 164 2.0 TS 9Rozrząd na łańcuchach)?byłem dziś w sklepach i powiedzieli że kosztuje 1600złNIE MA TAńSZYCH
Zna ktoś jakieś dojście do tej cześci?
Ja rok temu w Krakowie pytałem w fiacie ile kosztuje kompletny rozrząd do mojej 155 2.0 ts 8v i krzyknęli 1700zl :shock:
Tez interesuje mnie informacja czy da się taniej!
Jeżeli ktoś wymieniał to proszę o info
Pzdr!
Heh... a ponoć 16V jest drogie w utrzymaniu.. :roll:Cytat:
Napisał T omek
Niestety wieści nie są dobre.... Silnik jest starego typu, więc wariata nie ma tylko na zamówienie tak jak pisałem około 2 tyś zeta. Nie wiem co robić, może rozejrzeć się za całym silnikiem albo tylko głowicą ???
Poradźcie coś może ktoś mi pomorze.......
W tym serwisie Fiata powiedzieli mi także że ten rozrząd (łańcuch) jest dożywotni i podobno się go nie wymienia :!: nie wiem czy im wierzyć ;//
I powiedzieli ci prawdę Łańcuch rozrzadu jest w zasadzie dożywotni , można go naciagać gdy mocno chałasuje tak jak to robiło sie kiedys w ładzie. To prawda że 16V jest dużo droższy w utrzymaniu :D
ja mam164 2.0 ts 90 rok prod, wariat kosztuje 530 zl i mój silnik jest starszy od twojego,
ktoś chyba coś ci wkręca
Witaj Joseph, powiem Ci szczerze, żę ja już głupieje. W Poznaniu podali mi cenę wariatora 509 zł, w Warszawie 1800 zł netto. Do kogo się nie zwrócę każdy mówi co innego. Wklejam zdjęcia mojego silnika jak również schemat wariatora. Mój wariator jest zintegrowany z kołami zębatymi, nie wiem czy inne są takie same ale mój wygląda właśnie tak:
To dajcie koledze jakieś namiary gdzie taki wariator kupić w dobrej cenie.
Ja również poproszę o taki namiar :lol:
Zdjęcie wariatora i silnika umieściłem w innym wątku. Za około 500 zł za wariator kupię nawet dwa coby mieć jeden w zapasie :P
ale chyba odrazu z wymiana? ja kupilem na allegro za 350 zl... w aso najtaniej za 500 zl mozna go kupic... tylko, ze za wymiane troche zaplacisz :)Cytat:
Napisał Piotr_Z