Aster156 liczymy na jakiś mały tutorial ze zdjęciami z operacji :)
Aster156 liczymy na jakiś mały tutorial ze zdjęciami z operacji :)
I jak tam prace?? :) Stoją w miejscu?? :)
aktualnie tez mam w planie kupic kapliczke i wsadzic tam navi ( ma ktos na handel ? )
ale to rozwiazanie tez mnie korci.. http://www.youtube.com/watch?v=aD2ZSsoeuAI
Mi w głowie zaświtało jeszcze coś innego:
Umiejscowienie w miejscu standardowego wyświetlacza jak najbardziej na +.
Nawigacja, jak to nawigacja - wg. nazwy do nawigowania służy. Za to smartphone z Androidem jak HTC HD2 (4,3"), SE Xperia X10 (4"), czy nawet Samsung galaxy S. Może trochę drożej, ale...
Android to masa aplikacji: prócz nawigacji (bardzo wiele producentów - za darmochę idzie wyrwać wszystko), są aplikacje mogące współpracować z komputerem samochodu - łączność przez bluetooth (chyba elm237) i to już swojego rodzaju stała diagnostyka samochodu. Wiem, że smartfon to większy koszt, ale dobrze szukając X10 można za mniej niż 400zł wyrwać. Dalej, taki smartfon można podłączyć do radia i już mamy centrum multimedialne. Wystarczy pokombinować. Chyba sam tak zacznę kombinować...:)
To rozwiazanie jest napewno trudniejsze do zrobienia niz to z kapliczka.. jak na moje to elementy jakiegos napedu CD sam mechanizm otwierajacy i zamykajacy ;) odpowiednio to "wyklepac" przycisk do otwierania pociagnac i tyle.. duzo wiecej rzezby ale fajana sprawa ! i praktyczniejsza bo Navi mozemy sobie wyciagac kiedy chcemy...albo wstawic w to miejsce dowolny ekran np. do ogladania filmow czy kamery cofania.. najlepiej zeby sie otwieral automatycznie na wstecznym :D nie wiem jeszcze ktore.. ale ktores z tych rozwiazan bedzie u mnie w aucie mysle ze jeszcze w tym miesiacu :) tu jest dwa jednym --> http://www.youtube.com/watch?v=IL2HE...feature=relmfu
wygląda to jak ten napęd cd/dvd do pc
Piękna sprawa!
Na napęd DVD od PC-ta to raczej nie wygląda - jest zbyt duży i ciężki. Poza trudnością montażu na większych wybojach navi pod własnym ciężarem wpadało by do środka. Szkoda, że autor projektu nie ujawnił z jakiego napędu korzystał. Mój projekt "kapliczka" z braku czasu został czasowo zawieszony:)
może to być napęd cd/dvd ale z laptopa jest dużo mniejszy i cieńszy niż z pc
Gagex123 coś chyba się zakręciłeś w tym poście bo nie kumam o co pytasz Nie widziałeś napędu z laptopa czy nie widziałeś laptopa z napędem Bo każdy laptop ma napęd A mówimy oczywiście o tm że to napęd z laptopa wysuwa nawigacje
Chodzi o to że w laptopie po naciśnięciu tacka tylko odskakuje a nie mechanicznie(silniczek) się wysuwa.
podejrzewam że napęd pochodzi z jakiegoś stacjonarnego odtwarzacza (bywają naprawdę cienkie) pozostaje jeszcze usunięcie elektroniki żeby przy każdym wstrząsie sam się nie zamykał. Wielkiej trudności nie widzę.
Witam właśnie zabieram się za taki projekt w moim sportwagonie będę robił zdjęcia wiec pózniej wrzucę w zrób to sam. Ja się zastanawiam nad smartfonem dużo aplikacji jak kolega pisze ale jest jedna wada chce automape a automapa na androidzie nie zawsze chodzi tak jak trzeba i wolniej na androida udostępniają aktualne mapy.
Panowie czy ta kapliczka pasuje kształtem w miejsce starej z przed lifta, chodzi mi czy po wyjęciu starej nowa wejdzie bez problemu i zeby działały nawiewy
Oto efekt dobrego dnia pracy [emoji2]
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Dla zainteresowanych zrobię zdjęcia jak to wygląda w środku bo muszę zrobić aktualizację map więc pokaże jak i co robiłem i postaram się dobrze to opisać
możesz dać :) podaj jakie wymiary ma navi
Ja zamontowalem TomTom XL ma coś koło 5cali
witam kolegów jak by ktoś potrzebował mam domek wersja europejska do oddania
Wersja duża czy ta mniejsza ?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Załącznik 176239Załącznik 176240Załącznik 176241Załącznik 176242Załącznik 176243
To parę zdjęć co i jak mniej więcej robiłem
Pewnie ze mozna
grzes1275 tak tak znajomy bo jeszcze niedawno nalezal do Ciebie,co zaznaczylem tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ostatnia_.html zapraszam i czekam na komentarze:P:P
Jak widac nie zmarnowal sie domek;)
Jak podpiąłeś nawigację? Chodzi mi o to czy masz jakis włącznik czy włącza się po zapłonie ? I jak będziesz aktualizował mapy ?
Ja w swojej ma wł na górze , a mapy aktualizuje tak że mam ładowarkę na USB pod piętą z tyłu zapalniczki do tego przedluzka USB , ściągam prawy boczek z tunelu konsoli rozpinam kabel w połowie podponam PC i hula :)
Bateri pozbylem sie calkowicie. Navi wlacza sie po odpaleniu lub przekreceniu kluczyka i gasnie w momencie jego wyjecia. Osobiscie bardzo mi pasuje ta opcja. Mapy narazie mam aktuale a w razie czego idzie sie dostac zeby podpiac kabelek czy wsunac karte a i zdemontowac wszystko roboty na.10 min :-)
Trzeba było coś wycinać by ta kapliczka siadła ? bo troszkę nie leży idealnie ?
Wszystko jest opisane w dziale zrob to sam:) mozna by wyciac i wtedy ladnie by weszla tzn nie byloby wokol rantu ale balem sie ciac moja wloszke wiec wymyslilem opcje mniej inwazyjna i obylo sie bez ciecia
ok, dział "zrób to sam" opatrzyłem, i mam jeszcze pytanie jak z działaniem nawiewu z tej kapliczki ? Działa czy zrobiła się atrapa ?
no i to jest najfajniejsze:) dziala jak ta lala nie dosc ze smiga lepiej bo nawiewy sa nieco wyzsze i wieksze to jest regulacja prawo lewo i gora dol czego nie bylo przed liftem hehe.
A z bocznych kratek (tzn tych co wieją na szyby przednie boczne czyli te w drzwiach przednich) to wieje czy nie? Bo gdzie indziej piszą ze nie...
hmmm chyba masz jakas inna alfe nawiewy w drzwiach ? chodzi Ci o te okragle nawiewy po lewej stronie? i od pasazera? czy tych troche wyzej co na boki daja?http://www.forum.alfaholicy.org/atta...113_091348.jpg
- - - Updated - - -
z reszta hmmmm tak czy inaczej wszystkie nawiewy mi dzialaja P.S zmotywowales mnie do zejscia na parking i potwierdzenia tej informacji:P
Chodziło mi o te wyżej ale jak oba działają to bez znaczenia. Ok dzięki wielkie za sprawdzenie i potwierdzenie (ludzie głupoty piszą tzn najprawdopodobniej powtarzają po kimś komu sie zdawało).
stary zanim sie zabralem za robotę popytalem ludzi popisałem i... daj sobie spokoj to sie nie uda.... nie ten wymiar a jeden kolega z forum wnet mi na allegro wybral mala wyrzynarkę. A prawda jest taka 2 piwka dzien roboty i mozna sie cieszyc ze cos sie zrobilo samemu wszytko dziala i ulatwia zycie:)