w realach też jest ( nie K2 tylko czeska z druchemy ) :lol:Cytat:
Napisał peteja_43
Printable View
w realach też jest ( nie K2 tylko czeska z druchemy ) :lol:Cytat:
Napisał peteja_43
No dziasiaj 6 godz. przy belli srodeczek i pierwszy raz pasta Tempo efekt bardzo dobry tylko niemam jeszcze wosku koloryzującego .Na drugi raz już będzie .Musiałem na szybko to robić bo jutro bellą pojedzie młoda para <hello>
Korczu slyszalem od znajomego ze jak sie ma rysy to mozna je przed polerka odtluscic i pomalowac delikatnie, pozniej je spoleruja i jest jak nowka. czy wiadomo cos ci na ten temat?
Mam pytanie,czy taka obustronna polerka elektryczna jest dobra do wypolerowania auta czy musi być takie coś na zasadzie szlifierki kątowej ? Taka obustronna niewiele kosztuje w porównaniu do tej "szlifierskiej" i stąd moje wątpliwości czy się nada :)Cytat:
Napisał FlaY
Ponownie ostatnio potraktowałem lakier wkrętarką i efakty są dobre. Mam słaby akumlator we wkrętarce i starcza tylko na kilka minut, lecz widzę że taki sprzęt w polerce spisuje sie dobrze.
Wkrętarką????
Normalna polerka ( a raczej maszyna) Wygląda podobnie do dużego flexa, tyle że max obroty ma do 1700\min. Istotą polerki jest rozgrzanie lakieru poprzez nacisk gąbki ( bądź misia do suchej polerki) i kontakt z pasty z lakierem. W przypadku polerowania na mokro ( 85% zastosowania w naszym kraju) ważne jest też polewanie wodą w odpowiednim momencie, daje to dobry efekt wizualny. Żadnych past tempo , i Auto max, bo zamiast ładnego efektu, ujrzycie podkład. Polecam produkty Farecla ( G3 -G12)
ja poleruje auto max 3 razy w roku - jakbym chcial za kazdym razem pilowac lakier pastami sciernymi i lekko sciernymi to obecnie mialbym kolor srebny metalik :)
No wketarką, co zawsze jest lepsze niż ręcznie szmatką się trudzić. Ponadto o wiele szybciej i ręka nie boli. Efekt jest bardzo widoczny.Na gąbkę nakładam Tempo, a ostatnio zwilżałem trochę dodatkowo wodą w ramach eksperymentu. Trzeba jedynie uważać bo bryzga jak są duże obroty.Autko lśni jak nowe z fabryki i znikają drobne ryski, których za nic nie mogłem ręcznie zapastować.Cytat:
Napisał Uszatek
moja bella oddana w rece fachowców - jutro odbieram i bedę domywał z pasty farecla wszystkie szczeliny po polerce profesjonalnie wykonanej :) dodatkowo podkleili mi jeden próg bo był na taśme dwustronną. na moje życzenie osunięto oznaczenia z tylnej klapy i przepolerowano klosze lamp przednich. jak umyje i nawoskuje belle sesja zdjęciowa obowiązkowa :)
Proponuję trochę droższą - G3 Farecla - efekt obłędny. Zrobiłam na razie klapę bagażnika i zaskoczył mnie efekt.Cytat:
Napisał chichopotam
Cytat:
Napisał Majka
potwierdzam na własnym przykładzie :) :wink: :wink:
jaki koszt i gdzie kupiłaś w naszym mieście ?Cytat:
Napisał Majka
Kupiłam w sklepie Motip-u przy Kilińskiego. A koszt - ok. 35 PLN za 200g.Cytat:
Napisał Garos
Wasze samochody (patrząc w Ti Amo) są tak utrzymane, że jak zobaczyłam to wstyd mi się zrobiło. Postanowiłam moją upiększyć trochę. Na razie nie daje się do pokazania na stronie Klubu.
oj Majka,nie przesadzaj Twoja też napewno pięknie wygląda.Czekamy na fotki.Cytat:
Napisał Majka
Oj Garos, będą fotki na pewno. Muszę wymienić zderzak przedni, ten jest trochę od dołu "połupany" i lampy mi parują. Niby nie widac, ale... Mam już zderzak i nowe lampy, ale patrząc na moje "super wybory" mechaników ... no może polecasz jakiś warsztat blacharsko-lakierniczy?Cytat:
Napisał Garos
polecam opis profesjonalnej renowacji lakieru, dużo fotek i opis użytych środków i narzędzi. Środki niezłe i "bella" też niezła ;)
tekst:
http://www.detailingworld.co.uk/foru...bbb737&t=54411
Mam do was pytanie może głupie ale powiedzcie mi jak się poleruje na mokro ?
No ... myjesz samochód lub element (spłukujesz piach, itp) i oklejasz ewentulne czarne listwy, żeby zapobiec, tzw.: kredowaniu, suszysz samochód. Możesz zacząć od papieru 2000 założonego na kostke korkową, który zamaczsz w wodzie, a następnie powtarzasz to samo papierem 2500. Potem zaczynasz polerowanie właściwe - polerujesz na mokro - czyli polewasz element wodą, nakładasz pastę i polerujesz, co trochę polewasz wodą element i znowu polerujesz. Niektórzy radzą dodawać do wody mydło - polerowanie na mokro na wodzie z mydłem. Ponoć wtedy nie powstają ryski, ale nie próbowałam. Na zwykłe mokro też nie powstają jak użyjesz dobrej pasty i odpowiedniego materiału do polerowania właśnie na mokro. Robiłam klapę bagażnika jak wyżej pastą G3. Najlepsza pasta do polerki (na mokro) jakiej używałam to FARECLA G3. Efekt super, zwłaszcza gdy użyjesz polerki!!!!Cytat:
Napisał Lesio
Ale może być inna pasta - większość past polerskich wymaga stosowania wody. Nie jest to reguła. Dlatego stosowna informacja musi być podana przez producenta na opakowaniu pasty.
Pozdrawiam
Moze jestem lamer, ale jak to jest mozliwe, ze polerka ma racje bytu jesli ktos ma (a moze wiekszosc modeli tak ma, tego nie wiem) hmm.. dwie warstwy lakieru: jeden kolor, drugi przezroczysty. Jak to wtedy wypolerowac?
I jeszcze takie pytanie: dlaczego kolor czerwony jest tak bardzo nie polecany przez lakiernikow? Ciezko o niego dbac?
Większość lakierów składa się z dwóch warstw (kolor i clar) polerujesz normalnie takm jak pisała Majka, polerowanie ma na celu likwidację nierówności i zmatowiałej warstwy. Co do czerwonego lakieru, to często zdaża się, że bardzo szybko blakną i to w sposób nierównomierny.
dokładnie tak jak napisał AR 33Cytat:
Napisał AR_33
poleruje się zawsze warstwę zewnętrzna innej opcji nie ma :) a co do koloru czerwonego to dodam jeszcze ze jest to jeden z najbardziej trudnych kolorów przy cieniowaniu po jakiejś stłuczce czy innym zdarzeniu, jest wręcz prawie nie możliwe żeby dopasować kolory i za jakiś czas to się nie ukazało innym odcieniem
Dodam tylko, że ze względu na tą dwuwarstwowość zaprawki robimy zawsze po polerce - nigdy przed!
zależy jakie zaprawki masz na myśli :) jesli jest to delikatny odprysk od kamienia to najpierw zaprawka dość gruba potem podczas polerki się wyrówna z właściwym lakierem :) i efekt tak jakby nic tam nigdy nie byłoCytat:
Napisał Majka
choć ja i w ogóle się nie zgodzę ponieważ po każdej naprawie lakierniczej trzeba polerować by wyrównać lakier i usunąć nierówności co nie będzie miało miejsca po polerce
żeby zaprawka sie trzymała po polerce potrzebne jest zmatowanie powierzchni zęby nie była gładka i zaprawka nie odpadała przez co dane miejsce będzie matowe i ponownie potrzebna jest polerka :) mam nadzieje ze rozumiecie o co chodzi mi
Ale Ty piszesz o profesjonalnych zaprawkach. A ja o takich malutkich. Zaprawki poważne to zgoda - robota długa i pracochłonna, nie dla mnie :D - raczej dla rlakiernika. Do takiej profesjonalnej - to najpierw fakt należy usunąć, np.: korozję i przygotować podłoże, następnie natryskiwana jest baza (czyli ta nasz pierwsza warstwa - kolor). Dalej położenie lakieru bezbarwnego (nasza druga warstwa), następnie cieniowanie specjalnym rozpuszczalnikiem i na końcu polerowanie. Wada - to trochę kosztuje u fachowca, a samemu to już nie tak łatwo...
Mnie chodziło o takie malutkie, prawie niewidoczne, bez rdzy i pęcherzy - wtedy po polerce można delikatnie pędzelkiem nanieść lakier zaprawkowy. I nie jest to cudo, ale mniej widać... :D Ja tak robiłam i nie odpadło. Ale kto wie może odpadnie... :D
następnym razem pędzelkiem takie miejsce troszkę grubiej i potem polerować wtedy będzie je sio lepszy efekt :) tylko z tym miejscem ostrożnie bo będzie to sama baza(kolor) bez lakieru wiec łatwo się ściera podczas polerowania ta nasza zaprawkaCytat:
Napisał Majka