Pamiętam go.Ale nie mam do niego żadnego kontaktu.
Poszukam,może gdzieś coś znajdę.
Printable View
Pamiętam go.Ale nie mam do niego żadnego kontaktu.
Poszukam,może gdzieś coś znajdę.
Sprzedaje jakieś tam pierdoły blacharskie do 155 Zalewski
Znalazłem.Dzięki.
Ponoć w Górze Kalwarii stoi ładna 155 V6 ale właściciel jest mechanikiem i powiedział że jej nie odda bo to jego niuńka:)
a wspomnieliście qdlacza ktoś zna tez silnik?wiecie o nim coś więcej? Bo to właśnie ten motorek będzie wkładany w miejsce 8v
Qdlacz sprzedał całą V6 ale jeszcze nie wiem komu.
No właśnie Nam :) a Alfapier wkłada do siebie ten silnik. Dlatego o niego pytam.
delete
a co z tym silnikiem bo niechce sie narobic a to bedzie zlom i jaki interes :)
Tam jest elektrycznie regulowane zawieszenie z tyłu.Jak byś nie potrzebował to bym je wziął ale nie teraz niestety.Jak co to na PW.
no jasne ze nie teraz ,teraz to ja ide spac :)
a polosie pasuja od 8v do v6 ?
Nie wzialem jej. Za daleko z Wrocka na lawete.
a czy ktos widzial pytanie : a polosie pasuja od 8v do v6 ? bo niechcialbym wymieniac bo mam nowe u siebie wsadzone
i zaczelo sie najwiekszy blad mojego zycia ( nie wliczajac malzenstwa :) ) oby sie chociaz oplacalo jedno z tych dwoch rzeczy :) a czy moglby kto zrobic zdjecie gdzie ma byc zamontowana pompa wspomagania i jaki ma byc pasek niemam sprezarki od klimy
jutro Ci zrobię to zdjęcie ale tylko od góry bo z boku nie będzie widać
---------- Post added at 23:27 ---------- Previous post was at 23:26 ----------
ja mam sprężarkę więc tu już Ci nie pomogę
Wejdż w manuala jest podwieszony tam masz wszystko ładnie rozrysowane
patrzylem tam jest ze sprezarka a ja mam bez i niewiem jaki pasek dlugi ma byc i jak puszczony
Dzisiaj mogę Ci fotkę pyknąć jak będę looknąć tą gumę, w swojej mam z ale w tej drugiej bez sprężarki. Pasek jak się nie mylę idzie bezpośrednio z wału bez żadnej rolki napinającej.
Patrzałem u siebie i ciężko bez sprężarki połączyć pompę wspomagania.Trzeba by było troszku przerabiać.Pasek idzie z wału bezpośrednio na sprężarkę poprzez rolkę.Następny pasek idzie ze sprężarki na pompę wspomagania.Odległość na sprężarce między dwoma paskami będzie jakieś 2 cm i o tyle trzeba wysunąć pompę wspomagania w kierunku podłużnicy.Wychodzi z tego że sprężarka musi być a jak nie to trzeba przerabiać mocowanie pompy.Ale gówno.
Ale mowa o TS czy V6?? Jak TS to ja jutro ogarnę temat z fotkami:)
grzybek_bgi mowa o V6
alfapier, znowu zabawa beze mnie? nawet nie daliscie znac ze zaczynacie, z checia bym pomógł, widac mam teraz honde i ooo:p
Andrzejku chyba jednak będzie problem.Na tych rysunkach jak się dobrze przyjrzeć już jest błąd.Pompa wspomagania jest schowana względem wału korbowego.Zresztą sami zobaczcie.
Pewnie trzeba mieć inne koło pasowe pompy wspomagania(dłuższe)
Mam silnik wyciągnięty pojechałem porobić fotki z każdej strony i tak jestem bystry że zanim je zrobiłem bateria mi padła :D.
Michu brawo hehe ale nie przejmuj się mi też się już tak zdarzyło.Karą za nie myślenie powinien być drugi wyjazd by zrobić zdjęcia:D:D
i zastuj sie zrobil przegub do du... poduszka silnika tak samo :( porazka juz mam dola mam nadzieje ze chociaz silnik odpali bez problemow :(
Piotrek nie łam się.Mnie też czasami krew zalewa jak coś robię.Dasz radę.Psycha płata Ci małego figla ale poradzisz sobie:)
Co z przegubem i poduchą?Wyłachane?
przegub szmelc poducha popekana sparciala dostalem od niego druga ale nie ta co trzeba ( chyba )
Poduchy są bodajże takie same jak w TS.Nie jestem tylko pewny tej na podłużnicy od strony rozrządu.
no wlasnie ta jest mniejsza ( to znaczy krotsza ) a ja mam takie jak do TS i tu jest problem
No to szukać trzeba w używce bo takiej nie mogłem dostać ale może tobie się uda.Piotrek jak masz silnik na wierzchu to przejrzyj rozrusznik i alternator od razu bo później zapomnij że się do tego dostaniesz.
czemu a co z nimi jest nie tak ja juz rozrusznikiem krecilem ( calym silnikiem podlaczylem aku i heja ) sie krecil dzialal a i jeszcze jazmo od zacisku dziurawe przetarte lipa jak nic
Masz poduszkę silnika na prawą podłużnicę tą po stronie pasażera?? Nowa?? Jeśli tak to ile za nią chcesz??