Mariusz - czy Centra dała Ci informacje dlaczego nie uznali reklamacji?
Mariusz - czy Centra dała Ci informacje dlaczego nie uznali reklamacji?
Mariusz jakiej firmy masz ten prostownik?
Ja w swojej 156 SW mam taki:
http://moja.apteka.h2g.pl/dfbbb-prod...8,1821198.html
Mam go ok 2 lat i wszystko gra bardzo dobrze:)
Ja krótko powiem - nie kupuj BOSCHa bo to kupa.
Ja mogę polecić Boscha, odpala na dotyk, zero problemów
Taki spadek nie jest powodem do niepokojów. To jest nowy akumulator, więc musiałbyś go porządnie naładować i sprawdzić na drugi dzień czy trzyma napięcie. Przy próbie reklamacji pewnie by powiedzieli, że różnica jest w normie.
Ostatnio panuje opinia, że Centra niestety poszła w dół z jakością, a przy próbie reklamacji zawsze coś wymyślą, żeby jej nie uznać.
---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:34 ----------
Ja kupiłem rok temu w Lidlu za 60 zł, taki sam jak ten: http://mediasort.eu/prostownik-autom...20ah-p-41.html
Mogę go polecić, działa bardzo dobrze. Najlepsze, że taką ładowarkę możemy podłączyć i zapomnieć, że nam się ładuje akumulator. Po naładowaniu baterii urządzenie samo przełącza się w tryb konserwujący, ładując bardzo małym prądem.
wazniejszym parametrem chyba jest gestosc elektrolitu, ok 1,27 G/cm3, tak ? tylko, ze ten aku jest zamkniety i nie ma jak sie do niego dostac, a otwieranie to ryzyko utraty gwarancji.
Pojechalem w trase ok 200 km, to raczej powinien sie naladowac wtedy porzadnie ?
sprobuje zadzwonic na ich infolinie, maja jakis dzial porady ekspertow, ciekawe co powiedza
Centra Futura....mialam...oddalam do reklamacji, uznali dali nowy, podziekowalam, dalam bratu za darmo bo nie chce tego zlomu na oczy widziec, przez tego dziada padla mi centralka od poduszek i immo sie rozkodowalo...dziekuje za Centre, wrocilam do akumulatorów firmy FIAMM :)
Miałem kiedyś Nokie, padła mi na wakacjach i co, to powód, żeby się na całą firmę obrazić? I nie kupować już nigdy nic z tej firmy? A jak Ci padnie FIAMM to co dalej? Świetny Bosh czy inne wynalazki? Więc może nie generalizujmy przez wady produktów, nawet Volvo ma reklamacje i skargi na auto typu XC90 czy S60/80 i co, to zła firma?
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
moj drogi...dawniej Centa byla dobra, teraz mozna sobie centre wsadzic w tylne oko i spiewac :) nie wytrzymala roku, a stary aku ktorego wyjelam zeby tego parcha wsadzic mam do teraz, Fiamm ma obecnie 6 lat i dziala :) wiec mi nie mow co jest dobre a co nie.
nie trzymal napiecia, myslalam ze mi cos lewy prad bierze, a on sobie poprostu nie trzymal...cieply dzien...powiedzmy wtorek, naladowany na full, jade na noc i dnia nastepnego rano ja nie zapale, byl tak slaby ze nawet szyb nie odsunelam, zaczal sie pitolic z dnia na dzien...poprostu, wymienili bez zadnego ale na nowke sztuke, nie napisali co bylo przyczyna usterki, a za naprawe immo wydalam 300 stowy... poprostu auto mi stanelo na drodze wywalilo marchewe, kontrolke kluczyka i poduchy. juz sie na to nie dam zlapac.
nic mnie nie przekona do akumulatorow tejze firmy nawet jakby byly ze zlota.
Widzę, że nie zrozumiałaś tego co napisałem, a szkoda...
Twierdzisz, że Centra co najmniej od 6 lat jest do du** - ja od 5 lat mam Centrę w rodzinnym aucie, od 3 lat Futura lata w 146ti i obecny właściciel nigdy nie narzekał, ja mam od roku w 155 i nawet po miesięcznym postoju kręciła rozrusznikiem bez zamulenia... Znajomi też na Centrach jeżdżą od lat i nic się nie dzieje.. To, że Bosh potrafi po 2 latach paść to jest już norma, ale nigdy nie widziałem takiej awarii przez akumulator jak u Ciebie. Przykro mi tylko, że dalej wiele osób myśli tak jak Ty - generalizuje przypadek jako standardowe działanie firmy etc... ot przykre
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
bija22 czy pisząc tylne oko miałaś na myśli coco eye czy z niemiecka coco augen?
tylne oko znaczy dupa :P
bija22 centra uznała ci reklamacje i z tego co wiem na aku centry jest 2 lata asistans a ja mam właśnie padniętą varte na gwarancji i kazali mi ją zawieść (u autoryzowanego dilera) do punktu w którym kupiłem czyli 460km w jedną stronę. No i która firma lepsza. Dodam, że ten serwis stwierdził 100% sprawności auta, a 56% akumulatora.
Jak już będziesz jechał do tego Poznania z reklamacją to może koledze z forum silnik zawieziesz a w drodze powrotnej rogale świętomarcińskie przywieziesz?:)
Natomiast wracając do kwestii centry i całej reszty, to może zapytajcie właścicieli sklepów i hurtowni ile marek akumulatorów się wytwarza na jednej linii produkcyjnej...
Ja w Astrze z silnikiem klekota już 4 rok mam Centrę Futura i nie wiem co to są problemy z prądem. W sierpniu kupiłem Centrę do mojej Alfy i na razie też jest wszystko w porządku. Może bija22 po prostu trafił się felerny egzemplarz?
moze i racja, buble sie zdarzaja, ale sporo mnie to kosztowalo a i tak wrocilam do starego aku ktory kreci jak zloto :)
wiem tyle ze osobiscie juz Centrze nie zaufam :)
nastepny bedzie włoski Fiamm i jak sie spitoli to przynajmniej po włosku hehe :D
Jadę juto po centre future
Bija22 pewnie masz rację, skoro włoski samochód to i włoska bateria. Następny akumulator jaki kupię do Belli (o ile bedzie jeszcze na chodzie:)) bedzie made in makaron. Pozdro dla Rymanowa
a znacie akumulatory marki fiamm? Ja słyszałem od znajomego mechanika, że są niezłe, ale w necie znalazhem tylko jedną stronę o nich
to trochę mało, nie sądzicie?Ktoś ich używa?
Najlepszy to taki jak jest oryginalnie. Niestety teraz to nawet firmowe baterie trzymają 3 lata. W porywach do 4. Oryginalny aku w moim Daewoo Nubirze (co by o tych autach złego nie mówić) wytrzymał prawie 8 :)
W brata seacie 10 lat wytrzymała fabryczna, padła latem na wakacjach:) Jakość spadła, jak wszystkiego, niskie koszty produkcji.
Ja mam centre future. W Puncie centre plus. W Unie to samo. Polecam
Dużo informacji o akumulatorach http://www.akumulatory.auto.pl/porady
polecam Bosha za ok 400 zł
Kolego ciężko doradzić i wskazać najlepszą baterię na rynku,każda może ulec awarii,teraz zdarza się to najlepszym producentom Bosch-owi,Varcie,Centrze i wielu innym.
- - - Updated - - -
Naprawdę bardzo ciężki temat!
Ja mam zwykłą centre w 4 autach w tym alfie i wszystkie śmigają bezproblemowo
Ze swojej strony również mogę polecić Centrę Future ;) Miałem w nie jednym aucie i jeśli przyjdzie mi w obecnym wymienić akumulator to będzie to właśnie Centra.
Fiamm'y są u mnie w robocie, uważam że dobre.
BOSCH polecam , mam w bellach i j jest super
Varty są bardzo dobre ale niestety drogie potem Centra Futura i na tym samym poziomie Bosch tylko te wyższe generacje
Plusem Centry jest 3 letnia gwarancja i 2 lata Exide Assistance i naprawdę działa :P
Ja proponuje centre bo to polskie. A swoje trzeba promowac i kupowac a nie tylko badziew zagraniczny.
a ja za to wychodzę z założenia taniego ze kupuje patrząc tylko na cenę. do jtd kupiłem kulka dni temu aku( jakiś nie markowy) 74 Ah 700A i zapłaciłem 200 zł. a centra wyniosła by mnie 2 razy wiecej, nawet jeśli akumulator miałby wytrzymac 2 razy krócej to wychodzi na to samo,
A w drugiej belli jeździ używka żelowa z sygnaturą Mercedesa :D
ja miałem bannera wytrzymał ponad 5 lat... teraz zakupiłem centre, w internecie u sprawdzonego sprzedawcy o ponad 100zł taniej wyszło niż w sklepie
299zł z przesyłka ;)
mimo ze sam mam centre - to przejezdzajac kolo nich dzien w dzien i widzac ten syf na fabryce to mnie odrzuca ;)
ale miałem własnie bannera - i dosc szybko poleciał a centra dalej jezdzi.
varte silver tez mialem - ale przestała sobie po 1.5 roku radzic