Leroy Merlin jest po 30zł do 800 stopni, temp pracy przy dwu rurce 850 stopni
Printable View
Leroy Merlin jest po 30zł do 800 stopni, temp pracy przy dwu rurce 850 stopni
podaje firme w Niemczech ktora sprzedaje tlumiki imasaf ,kupilem u nich do 166 srodkowy i koncowy, maja takze tlumiki do innych modeli alf ,tak wiec moze sie komus przyda a ceny jak za oryginal dobre http://www.cardepartment.de/
Mam pytanie, jaki tłumik polecacie do Alfy 166 3.0 po FL ?
Czy tłumik od Lancii Kappy pasuje do tego samochodu, a może znacie jakąś inną alternatywę ?
Od kappy pasować nie będzie. A alternatyw może być kilka ale musisz skorzystać z opcji "szukaj", napewno znajdziesz odpowiedz na twoje pytanie bo temat wałkowany był już sporo razy.
Proszę bardzo:
końcowy - http://moto.allegro.pl/tlumik-alfa-r...925607590.html
środkowy - http://moto.allegro.pl/nowy-tlumik-srodkowy-alfa-romeo-166-imasaf-i1924073945.html
innej opcji brak.
Ewentualnie używka, ale znaleźć coś w dobrym stanie jest prawie nie możliwe. Chyba, że masz gdzieś magików, który dorobią Ci tłumik, ale to muszą być naprawdę dobrzy fachowcy.
Kolego daj sobie spokój z MTS. Ja wyrwałem IMASAFa za 840 z przesyłką i gra jak trzeba. Wreszcie silnik ma swój dźwięk. Rożne opinie na temat MTSa słyszałem, wiec zainwestowałem w oryginałkę i nie żałuję. Kilka ładnych lat powinien wytrzymać.
Poniżej masz namiary na gościa który mi to z Niemiec sprowadzał (link nr 2 od kolegi powyżej), z tego co wiem to sprowadza tez środkowe, podpytaj. Facet godny zaufania, szybko sprawnie i bez problemu załatwiłem z nim interes.
Dariusz Ogrodziński
tel: 506-431-828
http://www.tlumiki.eu
tlumiki@tlumiki.eu
Pozdrawiam
2 miesiące temu zmieniałem środkowy i końcowy za 650 złotych brutto w Poznaniu z założeniem- tłumik dorabiany i sprawdzony- w http://www.kalinski.pl
Kaliński jest wart polecenia, ale widziałem jak wyglądał dorabiany tłumik do BMW X6 który akurat montowali jak tam byłem....obok auta leżała oryginałka. Porównałem, po pierwsze oryginałka była większa, miała więcej bebechów(ciszej), nowa końcówkę którą wstawiali wyglądała jak kupa i nie przyjąłbym jej w X6tce gdybym ja odbierał tą robotę...fakt kilka stówek w kieszeni, ale pytanie czy warto. Też stałem przed takim dylematem, wybrałem droższą opcję i jestem zadowolony, ale oczywiście każdy sam decyduje...
Polecam najprostrzą na świecie srebrzanke do konserwacji tłumików, wyeliminują problem rdzy.
Jak chcesz oryginał w dobrej cenie to poszukaj na niemieckim e-bay, załatwienie wszystkiego zajmuje kilka minut, wystarczy tłumacz google jeśli nie znasz niemieckiego, przesyłka była u mnie na trzeci dzień, wszytko idzie DHLem. W Polsce nikt nie ma tych tłumików w dobrej cenie, bo nie ma tu przedstawiciela IMSAF, co do mts nie wypowiadam się bo jak ja kupowałem to ich nie było, ale po zdjęciach wyglądają gorzej niż oryginał:)
Koledzy, ja kupiłem i zamontowałem końcowy tłumik MTS'a.
Jest jak oryginał IMASAF'a co lepsze pod przyspawaną blaszką z oznaczeniem producenta MTS znalazłem oznaczenie IMASAF.
Wynika, ze MTS bierze od IMASAF tłumiki montuje końcówki z nierdzewki i nakleja swoje oznaczenia.
No i teraz ma zgrzyt,kupić mts czy dopłacić jakieś dwie setki na Imasafa...Wcześniej chciałem Imasafa ale po przeczytaniu tego tamatu zacząłem się wachać.
ja tez się gryzłem. Nie byłem pewny jakości MTS a wiele informacji nie znalazłem na ten temat, żal mi było utopić ładnych parę stówek w coś niesprawdzonego. Wziąłem IMASAf, na pierwszy rzut oka tłumik świetnie wykonany, porządne i równe spawy, widać ze żadnej fuszerki więc nie żałuje 2 stówek więcej, a śpię spokojnie i autko ma taki dźwięk jaki przewidziała fabryka. Wszystko zależny czy masz fundusz inwestycyjny:) i czy lubisz spokój ducha:)
Odgrzeję kotlecika, jak tam przetestował ktoś tego MTSa w 2.5/3.0 V6? Muszę coś wkrótce kupić bo już wstyd jeździć z taką rudą puszką :).
Ejj no już się ucieszyłem że ktoś odpisał. Co ty mój tłumik już wygląda jak rudy szwajcarski serek, 2x były spawane uchwyty bo się urywały, no i już go słychać tak że lada chwila się skończy.
No i co, nikt nie testował tego MTSa? Było że to niby to samo co IMASAF, a parę stówek w kieszeni zostaje.
zostaje chyba tylko kupić mts-a ,mnie czeka to samo plus ja muszę jeszcze środkowy wymienić
Kilka miesięcy temu kupiłem tłumik końcowy MTSa. Wykonanie bdb, sprawuje się znakomicie bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Zerknij do tematu z moją furką. Na 4 str są zdjęcia tego wydechu. Wygląda na to, że jest to IMASAF sprzedawany przez MTS - takie mam przypuszczenia. Jak byś się zdecydował kupować przez allegro to daj znać na priv a coś ci podpowiem.
IMASAF ma inne końcówki wydechu. Nie wiem jak reszta.
Ja zakupiłem MTS-a na wiosnę i daje radę.Fakt że końcówki wydechu są inne ale nie ordynarne.Jakby tego było mało ściągłem tabliczkę znamionową z logiem firmy a pod ów tabliczką zaskoczenie ponieważ znajdują się wszelkie oznaczenia i numerologia imasafa.Literka w literkę i cyferka w cyferkę jak na poprzednim wydechu.:)
Jeśli chodzi o środkowy + końcowy z wieszakami pierścieniami i śrubami to najkorzystniej wychodzi zestaw IMASAF z ebay.de - tak ja zrobiłem. Nie wiem jak wygląda oferta pojedynczego tłumika. Co do MTS'a miałem i być może mam jeszcze ofertę za 570zł + chyba KW.
@Maciek84 - może myślimy o tym samym ;)
Komplet Imasafa z ebaya niemieckiego wyjdzie pewnie z wysyłką około 1300zł, tak że trochę jest... Zerknę jeszcze w jakim stanie mam środkowy.
Witam Mam taki problem Potrzebuje tłumiki do Alfy 166 2.0 v6 Turbo. W sumie srodkowy i przedni bo koncowy nie koniecznie i teraz nie moge ich nigdzie dostac a jak tak to cenny z koomosu a powoli mi sie rozsypuje kazdy z nich i jezdze co chwile spawac i teraz co teu zaradzic zeby to jakos dobrze porobic i zbey dziwek byl taki jak powinien
Generalnie na niemieckim ebayu:
http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=a...at=0&_from=R40
Ceny niestety takie są do V6. Nie wiem tylko o co ci chodzi z tłumikiem przednim, znaczy że katalizator? Bo u mnie w 3.0 jest kat, środkowy i końcowy, nie ma żadnego osobnego "przedniego" tłumika, tylko zintegrowany w katalizatorze.
Sprawdziłem fakturę. Pół roku temu kupiłem za 316 euro środkowy + końcowy tłumik IMASAF razem z przesyłką.
Problem jest z dźwiękiem, z tego co na forum czytałem to jeszcze się taki nie urodził, który by zrobił chałupniczo dobry tłumik końcowy do V6 w normalnych pieniądzach. Pełno było o tym tematów i długie dyskusje. Ale na przykład środkowy u mnie siedzi od jakiegoś mercedesa, właśnie taki artysta garażowy dobrał i gra przyzwoicie.
Mi tam się podoba, delikatnie mruczenie na niskich i subtelny "ryk" przy wysokich obrotach. Jak dobierzesz odpowiednio porządnej firmy tłumik końcowy, to musi to grać :evil:
Właśnie skąd dobre tłumiki do V6,w tej chwili po trzech latach użytkowania na złom poszedł środkowy Bosal i tylny Walker dobrze że zostawiłam stare orginalne bo bym miała mały problem co zamontować
- - - Updated - - -
Więcej zamienników nie ma,a te co są po pierwsze trudno dostępne i wcale nie mało kosztują są bardzo niskiej jakości.
- - - Updated - - -
Tylko mój wypadek dotyczy 164 a z 166 to nawet mowy nie ma o zamiennikach.
W katalogu BOSALa oferta kończy sie na 164.
http://sklep.intercars.com.pl/#/dyna...SKLEP&msg=ALFA ROMEO 166 (936) 2.5 V6 24V (936A2___) - %26ESRC%3DS&se=T
Informacje Inter Cars o towarze:
75.32.06
Tłumik końcowy
Producent:
SUPERSPRINT
Opis:
supersprint
Informacje producenta - SUPERSPRINT:
753206
Tłumik środkowy/końcowy
Dodatkowe informacje katalogowe:
Zastosowanie w pojeździe [166 (936) - 2.5 V6 24V (936A2___)]
Ograniczenia producenta:
do wyczerpa. zapasów
Ograniczenia producenta:
Z homologacją
Ograniczenia producenta:
Pasujący z sery.kat.
Jakby co wydam za free używany tłumik środkowy z końcowym z pierścieniami uszczelniającymi częścią śrub i wieszaków. Więcej na PRV :)
Wczoraj wpadłem na YouTube na film prezentujący dedykowany tłumik Ultera do Alfiy 166 V6.
https://www.youtube.com/watch?v=uNJg5tV4jE4
Z lektury Forum wiem, że były jakieś przymiarki do tego tematu. Czy ktoś ma to u siebie i czy Ulter zaczął w końcu tym handlować?
Nie idź ta drogą. Jest film na YT z tlumikiem Ultera, nie wiem czy dedykowany czy dobieramy do 166, ale brzmi źle. Dziwne przydzwieki etc.
No właśnie, nie dość że na filmie brzmi dziwnie, to jeszcze rzyga wodą, dlatego zapytałem czy ktoś zna dźwięk z autopsji :)