no własnie plastiki raczej nie determinują, że ktoś kupuje Beemke lub nie
Printable View
no własnie plastiki raczej nie determinują, że ktoś kupuje Beemke lub nie
Hehe, ale właśnie "bufon w sweterku" powiedział, że Giulia jest wstrzymywana, żeby nie być kolejnym wcieleniem 300C, a sądzę, że ma nawet nie przypominać 300C. A plastiki - to akurat jedyna rzecz, którą ponoć Thema naprawdę odróżnia się od Chryslera (jeszcze nie widziałem "na żywo" nowego 300C ani Themy, ale myślę, że jakby przełożyć wszystkie znaczki z Chryslera do Lancii, to przy bardzo ciemnych szybach bym nie rozróżnił) - obszyta skórą deska, to coś co ładnie uprzyjemniłoby ten tylny napęd i wzdłużną V6-kę (z amerykańskim blokiem i włoską głowicą :P) ;)
Oby tylko nie przekombinowali z designem, ale jak wyznacznikiem nowego designu ma być 4C, to ja bym się nie obawiał ;) Chociaż z drugiej strony Giulia ma być "czarnym koniem" sprzedaży w USA, więc i tamte gusta mogą być brane pod uwagę przy designie... ale z drugiej strony europejska Giulia i tak będzie miała inny przód (ochrona pieszych), więc zobaczymy, co im się uda z tego wysmażyć :P
Oj, no dobra, ostatnio poszli w tę złą stronę... Ale jeszcze 2 lata temu... Tak, czy owak, mocniejsze to jest od tego, co można mieć w 159. Brzmi pewnie też lepiej niż TBi.
W Giulii zagości zapewne V6 Pentastar a może i zapowiadane 1.8 Turbo 300KM ;) RWD bym się nie spodziewał, ale Q4 jak najbardziej.
Q4 jest dla tych, co nie umieją jeździć ;).
http://www.autobild.de/artikel/alfa-...u-2321317.html
troche więcej informacji. Będzie również 166 z napędem na tył.
Mi podobają się zdecydowanie starsze linie nadwozia Alfy :) I porównując nowe modele do 159 zdecydowanie 159 wypada na "+" :)
Ale to oczywiście rzecz gustu ;)
Jeśli Alfa ma "gonić" Audi, to ja wysiadam... Nie mogliby gonić samych siebie sprzed 50 lat?
Fakt, nie doczytałem, że uwagi o RWD (ale i Pentastarze V6 oraz AWD) - wszystko to dotyczyło "large sedana" zapowiadanego na razie na późny 2014, czyli następcę 166, czyli coś "a la Thema"... a ja te cechy przypisałem Giulii, która będzie oparta na przedłużonej platformie C-Wide, która jak już gdzieś indziej pisaliśmy dopuszcza chyba tylko napędy FWD i AWD, ale wzdłużne położenie silnika chyba umożliwia...
saroo, zaraz zostaniesz zlinczowany - 1.75!!:P
Nie pogniewałbym się na Giulię z tylnym napędem :-) może być ciekawsza w prowadzeniu, niż BMW 3-series
O żeż w morde :D
Chociaż tak naprawdę to nie wiadomo czy obecne 1750 TBi będzie miało coś z tym zapowiadanym silnikiem wspólnego. Prawdopodobnie będzie to zupełnie nowa konstrukcja. W całości aluminiowa. Sam Fiat pisze właśnie o 1.8 a nie 1.75:
http://www.alfanews.pl/2011/10/08/no...-nawet-300-km/
Niech gonią Audi , zwłaszcza pod względem jakości wykończenia wnętrz , wyciszenia zawieszenia , palety silnikowej a design niech lekko skręci w kierunku Maserati skoro ten sam szef za nich odpowiada .
P.S.
300KM z 1.8 pojemności ?? Dla mnie szok ,oczywiście w kontekście cywilnego samochodu na codzień . Oby tylko nie znależli w Chinach podwykonawcy tłoków i korbowodów ;)
Odnośnie Twojego posta saroo...
Może ktoś potrafi logicznie to wytłumaczyć - Fiat wycofał się z produkcji aluminiowych silników bo były drogie (abstrahując od ich ekonomiczności, norm spalania itp.) a teraz nagle po 20 latach wraca do produkcji aluminiowych bloków?? Czegoś tu nie rozumiem...
:fans:
Quiz! :D Znajdź 5 różnic :D
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/12/57.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/12/58.jpg
Wszystkie te wizki wyglądają jak podoklejanie części aktualnych modeli - tak jakby tył Julki był identyczny jak MiTo...
Nawet odbicia są takie same :-) Ale fakt, poczekajmy na wersję produkcyjną. Wtedy znajdziemy więcej różnic :-)
może jednak 2013 :)
http://www.autoemotori.it/articolo/2...utta-nel-2013/
uff, już się przestraszyłem, że w 2013 do rodziny alfy dołączy kolejny mumin... nadzieja umiera ostatnia ;)
Wracając do więzów Giulii z Hameryką, to ciekawe, czy dostanie UConnect z Darta jako nowy BlueAndMe i 9-biegową skrzynię ZF :) Dobrze, że automat, bo to już trochę przesada, choć z drugiej strony Dart z tym silnikiem ma palić 5.8 na setkę (40 mpg)...pewnie w wersji Multiair, bo Multijetów raczej do Darta nie planują, a skoro skrzynia będzie stworzona dla 1.4 MA, to może i wróci do nas zza wielkiej wody :)
Taaaa... Giulietta MA też miała palić 5.8. Pali 5.8, ale na jakieś 60km, a nie 100.
Ja zawsze biore taka poprawke ze spalaniem:
srednie ogolne katalogowe -> moje srednie w trasie
srednie w miescie katalogowe -> moje srednie ogolne
Mniej wiecej sie zgadza ;)
9-biegowy automat? To juz chyba przesada... 8-biegowy w BMW jest juz uwazam max, a chyba optymalnym wyjsciem jest 7 biegowy. Przeciez auto ciagle by zmienialo tylko biegi. A moze jeszcze wprowadza polbiegi jak w ciagnikach?! :D
Hehe, nie no wiadomo, zapomniałem dodać ;) przy spalaniu :P A półbiegi w osobówkach już są - w autach z reduktorem :D
Coprawda to tylko wizja grafika z "AB" ale dosyć ciekawa:
Alfa Romeo Giulia Sprint GT
Załącznik 43121
Fajna , Gdyby taka byla to niezle. No i fajnie nawiazuje historycznie
Byle nie smutny mumin.
z przodu wyglada jak polonez ;)Anka smutnego mumina nie bedzie (ani długiego pyska), bo ponoc Giulia ma byc kanciasta - fani wzornictwa alfa-kanciaste powinni być usatysfakcjonowani ;)
No jaki polonez , przeciez to stara Giulia Sprint , wypisz wymaluj.
Ale neistety za podobna do starej , nie wejdzie taka pewnie.
Szewi a skad info ze mumina nie bedzie?
Bo to dobra wiadomosc
Tez tak uwazam.
Zauwazcie jak by byla inna i wyrozniajaca od calej masy podobny aut tego segmentu.
Wszedzie kroluja duze zespolone reflektory z wielkimi zachodzacymi na boki szybami.
A tu dwa zwykle klasyczne okragle swiatla.
Podoba mi sie , jesli taka ma byc to dla niej zdradze 159
Przyjemność też jest... Wystarczy chwycić kierownicę i spojrzeć w zegary startujące od godziny 6... Chociaż te ze 147 bardziej mi się podobały niż w Julce. Za to kierownica ładniejsza, chociaż wyciągnięta z Punciaka.