tak wyglądają lampy u mnie:
Załącznik 53543Załącznik 53544Załącznik 53545Załącznik 53546Załącznik 53547
Po zmianie same zalety, o niebo lepsze światło, oczy się nie meczą. Polecam ;-)
Printable View
tak wyglądają lampy u mnie:
Załącznik 53543Załącznik 53544Załącznik 53545Załącznik 53546Załącznik 53547
Po zmianie same zalety, o niebo lepsze światło, oczy się nie meczą. Polecam ;-)
Przyznam bez bicia nie chce mi się wertować 35-ciu stron, więc będę pytał.
Na jakich podzespołach robisz te reflektory? Jakich firm?
Na lampach carello czy wynalazkach typu depo?
Polerujesz "szkło" lampy?
I jaka jest w końcu cena przy odesłaniu starych reflektorów? (oczywiście w pełni sprawnych) Bo się pogubiłem już :P
Kolejne pytanie, jak jest z hidami? 160...to jakaś chińska tandeta, czy da radę na tym jeździć? A może masz coś lepszego w ofercie?
Przerabiam tylko na oryginałach. Przed wysyłką oczywiście jest polerka. Cena przy odesłaniu swoich to 500zł. Hidów za 160zł już nie mam, mam niewiele droższe, ale o wiele lepsze ;) Te nower kosztują 200zł plus przesyłka i mam pełną gwarancję na nie, osobno na żarniki oraz osobno na przetwornice. Sam na takich jeżdzę już ponad dwa lata i nic się nie dzieję, więc generalnie polecam. Dlatego też mam je w swojej ofercie.
Mam wolne takie poliftowe- ktoś reflektuje?
to ja się wreszcie pochwalę nowymi oczami mojej belli - po chyba miesiącu znalazłem "chwilę" żeby je zamontować - musiałem jeszcze dorobić po zerwanej śrubie mocującej na pasie przednim, a przetwornice poprzyczepiałem na podłużnicach pod lampami...
ogólny efekt jest taki:
Załącznik 55290Załącznik 55291Załącznik 55292
no i przede wszystkim widzę pobocza jak jadę w nocy i w ogóle różnica kolosalna mimo iż miałem najmocniejsze H7 philipsa :thank_you2:
a co do ustawienia - jest spoko chyba nawet wysokości nie będzie trzeba regulować ale na odczepnego sprawdzę.
Pare zdjec juz po zalozeniu lamp, fotografem nie jestem :P wiec prosze o wyrozumialosc.
Załącznik 57452Załącznik 57453Załącznik 57454Załącznik 57455Załącznik 57456Załącznik 57457Załącznik 57458Załącznik 57459Załącznik 57460Załącznik 57461
Ponawiam, lampy bixenonowe na D2S dalej są. Jest to ORYGINALNY bi-xenon, czyli i mijania i długie światła są w jednej soczewce. Ramki mogę pomalować na czarno, zależy jak komu pasuje, docelowo miały być srebrne takie jak są, ale kolega, który zamawiał chyba się rozmyślił. Szkoda tylko, że nie dał znać, ale co tam :D
a taki bi-xenon do 156 po lifcie,ile by kosztował ,moje lampy oczywiście wysyłam.
pzdr.
Ok 650zł, zależy na jakie żarówki chcesz, lub będą soczewki
Kupiłem jakiś czas temu u kolegi zestaw lamp i HIDów, jak narazie zestaw sprawuje się rewelacyjnie, komfort jazdy w nocy nie porównywalny do zwykłych lamp a Alfie troszkę inne lampy dodają smaczku :) Polecam i nie długo wstawię zdjęcia tego cuda :)
No widzisz Proxim, a mnie inne wydatki na Alfę pożarły i nie kupiłem lampek.. ;( buu.. Będę musiał jeszcze trochę poczekać, bo muszę jeszcze najpierw progi uratować :P
P.S. Widziałem jakiś czas temu Twoją Alfę u Darka ;) Zacnie wygląda ta Twoja furka :) I lampki super ;)
No widzisz, przynajmniej zobaczyłeś na żywo przed zakupem ;) Mogłeś poprosić Darka, żeby odpalił lampy, więcej byś zobaczył- nie miałbym nic przeciwko ;)
Twoją chyba też widziałem, ale stała tyłem, choć nie wiem, czy to ta była.
3 mam kciuki żeby szybko była zdrowa już ;) Pozdrawiam
Mogę tylko potwierdzić że efekt i efektywność tych światełek to extraklasa:D
Jak w końcu dotre kiedyś do wymarzonej fury to zaaplikuje takie:D
jest mozliwosc przerobki lamp od Kappy na soczewki H7?
no gt z xenonem powinna w standardzie wychodzić, jak szukałem swojej to ta opcja była dla mnie najważniejsza. Tylko ustaw dobrze hidy żeby wiochy nie było i myślę że 5000K to max. Kiedyś wstawiłem sobie hidy do 147 bez xenonu i na drugi dzień je wymontowałem bo wyglądało to tragicznie, ale pod soczewkę to myślę, że nikt różnicy nie zauważy.
Myślę, że u mnie będzie nie do odróżnienia, że nie są fabryczne jak się założy i dobrze ustawi, bo i spryskiwacze są w zderzaku ;)
Wydaje mi się, że w Kappie są ryflowane lampy? Tzn takie prążkowane a nie gładkie szkła? To niestety takich nie przerabiam,gdyby były gładkie, wtedy żaden problem
Breitling-
Też się dziwię, że w GT nie ma xenonu fabrycznie w serii. No ale trudno. Patrząc na te moje lampy, to niewiele się różnią od oryginalnych soczewek.
[QUOTE=Proxim@Ar;964033]Wydaje mi się, że w Kappie są ryflowane lampy? Tzn takie prążkowane a nie gładkie szkła? To niestety takich nie przerabiam,gdyby były gładkie, wtedy żaden problem
Oddam do szlifowania...ryfle usuna i szklo bedzie gładkie...wtedy sie odezwe w sprawie przerobki...jestes w stanie przerobic takie lampy z wstawieniem soczewki H7 lub H1(z punto II badz AR155)?
Ma ktoś fotki ze 156 FL jak to wygląda i świeci na zwykłych H7? Jaka jest różnica, ktoś subiektywnie oceni? ;)
Mam reflektory do spolerowania, ale zastanawiam się czy od razu nie zmienić na soczewki od kolegi Proxim@Ar :)
Qki ma chyba na zwyklych H7
- - - Updated - - -
kilka fotek z soczewkami od Proxim@Ar. Troszkę zabrudzone bo jakiś tydzień są założone. radość z jazdy nocą BEZCENNA:)[/QUOTE]
Tu cos jest, tylko, ze kiepsko widac, a o opinie jak swieci to napisz do Greska :P
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...lifcie-25.html
ja mam kolego przerobione na soczewki od Proximara i na zwykłych H7 świeci o niebo lepiej niż dwa seryjne "znicze" nie mówiąc już o tym,że lampa wygląda dużo bardziej nowocześnie i świetnie prezentuje się wizualnie, obiecuję już długo,że zrobię fotki w nocy,ale jakoś nie ma okazji, może w weekend, na razie tylko za dnia:
Załącznik 69496
Wow, ladny masz kolorek. Ciesze sie, ze w koncu sie dogadalismy i masz upragnione soczewki :D
Proxim proszę specjalnie dla Ciebie po kolacji wyjechałem na sesję, a uwierz znaleźć nieoświetlone miejsce żeby pokazać cały efekt nie jest prostą sprawą nawet w takiej wiosce jak moja, no ale obiecuję już parę miesięcy wiec proszę:
Załącznik 69598Załącznik 69599Załącznik 69600Załącznik 69601Załącznik 69602Załącznik 69603
niestety mój aparat nie jest stworzony do zdjęć w nocy,ale starałem się jak mogłem, choć ludzkim okiem efekt odczuwa się jeszcze lepiej, uprzedzając pytania żarowka H7 GE Sport Light polecana tutaj przez niektórych, myślę że ok daje nawet białe światło, na stacji diagnostycznej bez problemu, spytany diagnosta powiedział że odcięcie i rozproszenie światła jak najbardziej ok.
No, no-calkiem niezle to wyglada :D Gratuluje. Tylko te postoje bym zmienil tez na biale
No dają radę te soczewki ;)
siemka, są jakieś lampy do 156 przed FL do kupienia? Oczywiście z soczewkami:P przydał by się ładny komplecik na październik
Tak, odpisałem na PW
Ooooo to na zderzak Cadamuro czekałeś! Ładny, całkiem ciekawie wygląda Ala z tym zderzakiem. Z daleka jak poliftowa trochę ;)
- - - Updated - - -
Mam wolny zestaw bixenonowy na D2S, który maił wziąć kolega Dcfan, ale od kiedy zamówił, to ponaglał tylko a jak przyszło co do czego, to się nie odzywa. Nieładnie kolego :P Trzeba było napisać chociaż, że się rozmyślałeś i tyle, jestem człowiekiem- zrozumiałbym przecież ;) Ramki mogę malnąć na czarno Załącznik 70252
- - - Updated - - -
Aktualizacja-bixenony sprzedane ;)
Hej. Jestem zainteresowany kupnem lamp z soczewkami Twojej produkcji.
Wersja z czarnym środkiem, przed FL do 147
Prosiłbym o podanie kosztów, jak wygląda realizacja oraz danych do przelewu na PW
Odpisałem na PW
a "hał macz many" przerobienie do GyTy? :)
jak policzy więcej do gyty jak do 147 to batem go !!! :lol:
bo przeca lampy te same w sumie ino klosz inny
Do 147 ok 550zł, do Gyty również ;) Fotka z Gt przerobionej jest gdzieś w temacie, jeden użytkownik z forum jeździ na nich już jakiś czas i sobie chwali
Masz na stanie przerobione lampy do 156 FL, swoje moge odesłać. Napisz jaki koszt. Pozdrawiam!!!
Hej, poszło PW
Pochwalę się nowymi oczkami w mojej belli zrobionymi przez kolegę Proxima - świetne wykonanie, znakomita współpraca. Polecam wszystkim niezdecydowanym zakup lamp zrobionych przez Proxima - nie pożałujecie.
Poniżej kilka fotek:Załącznik 72816Załącznik 72817Załącznik 72818
Chciałbym zamówić lampy soczewki do AR 156 rocznik 2000 z czarnym wnętrzem. Podaj cenę i dane do przelewu.Pozdrawiam.