Toż myślałem że to istna prowokacja... A Wy tak spokojnie w temacie... :P
Powinno być dbać o pompy i wtryskiwacze :P
czyli 140 Km postanowione :) a teraz moje żale :( czemu na allegro znalazłem ze 3-4 interesujące SW w cenie 15600-17000 z 140 konnym M-jetem , skórą momo, navi i 12 poduszkami np... a w sedanach same 115km za tą cene a 140 to już 18 stoją?
Generalnie rzecz biorąc po liftowy sedan to jest rzadkość.. Towar niszowy. Tym bardziej w fajnym wypasie i w dobrym stanie.
no i tego się bałem ;/ kurde to masakra :(
Ale jak będziesz cierpliwy to coś znajdziesz :) Ale Sport Wagon też jest fajny ;]
W te poduszki to bym nie wierzył, 12 to jest oznaczeń wewnątrz auta. A poduszek rzeczywiście jest 6. Frontalna - kierowca, pasażer; boczna - kierowca, pasażer oraz dwie kurtyny.
Ja wybierając autko sugerowałem się przede wszystkim jego stanem technicznym i wizualnym. Niestety czas naglił i trafiła się 156 1,9 JTD 8v w sedanie i po FL. Czy wolałbym 16v, oczywiście, gdybym miał taki wybór lub więcej czasu na szukanie, ale w to akurat wątpię żeby szybko trafił mi się 140KM sedan w porównywalnym stanie. Niestety na rynku wtórnym trzeba iść na pewne ustępstwa, ale każdy ma swoje priorytety. A i żeby nie było jestem zaje....cie zadowolony z mojej Ali, mimo że ma te 115KM i 275Nm :)
Pzdr!
dokładnie - za taką cenę będzie arcytrudno o zadbaną 156FL. Wiem, bo sam szukałem.
najlepiej by bylo jak by byla technicznie zdrowa a zanidebana lakierniczo :P ale swoją drogą... i za 20 jest trudno wyczaic fajnego sedana jest ich naprawdę bardzo bardzo mało :( SW no całkiem fajne ale mam 21lat i nie pasuje mi zbytnio :) no ale cóż pozostaje czekać :) rozglądam się ogólnie za samochodami klasy średniej w sedanie typu Mazda 6 czy E46 ale to już nie to samo co poczciwa Alfa :P
No może tutaj to uda się definitywnie rozstrzygnąć. W wątku tyczącym sie bezpieczeństwa w wersji FL podałem że mam w aucie 12 poduszek z kurtynami. Tam też koledzy zamieścili wpisy że to nie tak. Ale ja mam oznaczenia o umieszczeniu poduszek lub kurtyn:
w kierownicy- tam wiadomo jest
nad schowkiem-też pewna sprawa
w przednich słupkach
w boczkach przednich foteli-tam też są
w środkowych słupkach
nad tylnymi drzwiami- i tam chyba sa bo jak szukałem wzmacniacza radiowego to widziałem
nad tylną szybą też dwie-i tam chyba też są bo jeden z kolegów widział je po zdjęciu tylnej półki a wydaje mi się że też je widziałem jak miałem zdjętą wyściółkę bagażnika
Więc może ktoś powiedzieć ale tak na 100% gdzie ich nie ma a te znaczki to atrapy? Wydaje mi się że to sa zbyt wazne oznaczenia żeby fabryka dawała tylko atrapy. Za duża odpowiedzialność.
nie wazne ile poduszek ;d wazne zeby byl niezly był egzemplarz, ja ogólnie moja "ex" kupiłem za niewielkie pieniadze w 2009 roku, z czerwonymi skórami, klimatronicem, grzanymi fotelami, pełna elektryką, to jak na tamte lata była dobra cena, tym bardziej, że auto miało 136tyś przejechane i naprawde nic do niego nie musiałem dokładac :), pare dni temu sprzedałem ją drożej niż kupiełem :) więć dobra opcja się opłaca, jak by miała tych skor itd w zyciu bym nie dostał teraz 11,5 :) no ale cóz raz się udało tak wiec może teraz już nie :(
Znalazlem cos takiego co sądzicie bo mam zamiar dzwonic :)
http://moto.allegro.pl/wypasiona-alf...012617571.html
---------- Post added at 20:38 ---------- Previous post was at 13:45 ----------
Co sądzicie nie za duzy przebieg?
no własnie :( ale gdzieś czytałem że pod FES-em mozna sprawdzić a mam kabel i program od starej Alfy :)
wtedy mozna domniemywać że cos było ruszana przy liczniku i olać Pana oszusta :)
Nie takie proste kolego. Ale się przekonasz kiedy pierwszy raz podłączysz EDC16 CF3 pod fesa...
Pewnie tak :D ale lubie wszystko sam robić przy aucie mimo że czasu nie mam bo chociaż wiem co mnie wozi :) A nie resetuje się Odometer przy resecie ECU?
---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:28 ----------
no a wracając do tematu co o niej myślicie ?? Moj Tata coś kręci nosem że od handlarza i że oni na niej jeszcze muszą zarobić to napewno cos nie halo z nią? Jaki przebieg jest dobry na takie JTD??
On ją musiał kupić na zachodzie za mniej niż 3 tyś euro...
czyli myk z przebiegiem jak najbardziej prawdopodobny.
Tym bardziej że auta z Płocka nie cieszą się dobrą opinią...
Nie wiedziałem ale fajnie wiedzieć :) A skąd najlepiej szukać?? Na co zwrócić uwagę? Bo rozumiem, że na kopcenie, to napewno, na co jeszcze? TS-a znałem tam wiedziałem że lubi paneweczka zarumotać, ze wariator poklepie, itd ale w JTD jestem blady :)
Ta prawa, tylna lampa to jakaś brudna ;)
przyczaiłem że coś nie tak, ale gość wkurzający napisałem na gg i zero odpowiedzi :P eh... zapytałem o lampe itd no i czy mogę sobie swój komputer pod nią podpiąć :P
może jakiś domorosły tuningowiec się nią zajął i na resztę brakło sprayu
a wracając na co zwracać uwagę przy zakupie głównie z motorem bo resztę mankamentów zawieszenia ogarniam
Może się czepiam, ale moim zdaniem coś ewidentnie z nią nie tak - przebieg za mały moim zdaniem, tył moim zdaniem jest nie do końca jak powinien być - minimalnie źle spasowany zderzak, ale może się mylę i na siłę czegoś szukam. A to że oznaczenia dobrze przyklejone to jeszcze nic nie mówi - może się już nauczyli jak ma być :D Poza tym jak handlarz na wstępie jest dziwny w kontakcie to lepiej już na wstępie go "olać" ...
---------- Post added at 23:43 ---------- Previous post was at 23:42 ----------
Bo o tej lampie to już nie mówię bo to ślepy widzi :D
Przecież to JTD jest mega wujowo naklejone!
Kurtyna ciągnie się od przedniego słupka aż po tylny. Chroni zarówno głowy tych siedzących z przodu jak i tych z tyłu. Nie jest dzielona i w razie zderzenia bocznego odpala cała, nie zależnie od tego czy wszystkie miejsca są zajęte czy nie. Mam nadzieję, że rozwiałem Twoje wątpliwości skąd tyle oznaczeń :)
PS. Sorki chłopaki za off topic. Pzdr!
no to szukam dalej :) do Płocka nie mam daleko ale 120 km to i tak za dużo żeby jechać w ciemno bo temu nawet się nie chce odpisać, ma w aukcji ze kontakt gg lub tel no więc piszę i nic... Szukam dalej.
kolego jak masz 120 km to warto podjechać,ja moją kupiłem tez od handlarza i juz rok pomykam ,nie narzekam,jak myślisz ze kupisz w polsce od osoby prywatnej,z salonu taką alfe, w polsce mało realne ,jeszcze na wypasie,to sie grubo mylisz!!!,zachwilę koledzy powiedzą ze można od osoby prywatnej kupić ,dobra można ,ale no wcześniej napewno sprowadzał, a 3/4 będzie przez handlarzy,potem jazda z 2 latka i do sprzedania,wiec ja bym podjechał pomacał ,bo naprawde rodzynek sie trafił sedan +jtd 16v,co do liczników prawie każda alfa z zachodu ma krecony licznik jeszcze w dieslu,moja też napewno miała ,jedynie co mozna zrobić to pomiary na kompie ciśnienie i takie tam pierdoły ,czy silnik wmiarę dobry,jak boisz sie przebiegów to jedynie benzyna ,wtedy może być realny przebieg